Legislaţie

inmatriculare masina din Spania cu talon pierdut

Discuţii despre legislaţia în vigoare, codul rutier, taxe, asigurări RCA sau Casco, etc

Moderatori: KomandantuR, adicristea

inmatriculare masina din Spania cu talon pierdut

Mesajde krysababy » 16 Noi 2008, 12:29

as avea si eu o intrebare: as dori sa cumpar un ford mondeo din '95 cu nr de spania, si vreau sa o inmatriculez in ro, dar nu am talon, deoarce sa pierdut. ce trebuie sa fac pt a o inmatricula? si daka nam talon pot sami iau nr rosii si sa fac act de vanzare-cumparare? va rog. si ce acte imi trebuie
krysababy
Incepator

Maşina: ford mondeo, an 1995 cp:1.8

Re: inmatriculare

Mesajde Esperatul » 16 Noi 2008, 12:34

Nu mai deschide un miliard de subiecte!

Proprietarul trebuie sa dea o declaratie la politie ca a pierdut actele si sa astepte pana vin duplicatele din Spania.
Sa inteleg ca nu are cartonul ala verde? (TARJETA)
Esperatul
Ford Freak

Maşina: 2 x Mondeo 2.0 TDCI/Alfa 159

Re: inmatriculare

Mesajde mihaisradu » 16 Noi 2008, 12:35

Cred ca este de ajuns sa postezi mesajul intr-o singura sectiune a forumului, nu in toate.
Asteapta si o sa ti se raspunda, o data, nu de 10 ori.
mihaisradu
Gold Member

Maşina: FF 2011 - 1.6 - 150 CP - Titanium, Xenon, Trapa, Asistenta parcare, Eleron Sport, Pachet Iarna
VIN: WF0KXXGCBKBJ30097

Re: inmatriculare masina din spania cu talon pierdut

Mesajde DGAlexandru » 16 Noi 2008, 12:46

krysababy, bine-ai venit pe forum.
Te rog sa citesti Regulamentul acestui forum si sa incerci sa-l respecti.
Ai avut deschise 5 threaduri noi pe aceasta problema, mai toate deschise in sectiuni gresite.
Avand in vedere ca esti la inceput, te iertam de aceasta data.
De asemenea, te rog sa ai rabdare sa ti se raspunda, deoarece suntem pe un forum, unde fiecare intra cand are timp si raspunde daca stie (in general :P).

Cat despre problema ta, singura solutie ieftina pentru a o inmatricula legal este sa faci rost de un talon din Spania pentru aceasta masina, asa cum s-a spus mai sus.
Ar mai fi varianta sa gasesti o masina identica la dezmembrari / care a avut accident si care e deja inmatriculata si sa-i faci recarosare, daca legea mai permite.
---------------Tel: 0722.120.128 / 0741.741.608 - Alexandru - Bucuresti---------------
--- !!! --- MP / PM dezactivat --- !!! ---

Imagine
DGAlexandru

Maşina: Mondeo 4 HatchBack, TITANIUM X, 2.0 TDCi 143cp, AT6, Thunder Metallic, 05.2008

Re: inmatriculare masina din Spania cu talon pierdut

Mesajde krysababy » 16 Noi 2008, 23:18

sorryyyyyy, n-am vrut sa dau atatea no sa se mai repete...da n-am carnetul ala verde...si de fapt azi am aflat ca eu am talonul dar lipseste cartea masinii, cea detaliata...:(( oare pot sa fak ceva??
krysababy
Incepator

Mesajde Esperatul » 16 Noi 2008, 23:56

Pai ce anume ai, ca la ei nu e decat un carton verde cu ITP-urile pe o parte si cu datele masinii pe cealalta?
Esperatul
Ford Freak

Mesajde krysababy » 17 Noi 2008, 08:50

is 2 la ei: talonul masinii si cartea masinii, amandoua is verzi, doar k , cartea masinii ii mai detaliata dekat talonul, si ala nul mai am
krysababy
Incepator

Mesajde Esperatul » 17 Noi 2008, 13:08

Te inseli, eu deabia ce am adus si inmatriculat masina din Spania si stiu ce acte sunt si ce acte trebuie.
Asa arata actul masinii, pe partea asta sunt reviziile si pe cealalta detaliile masinii. Inafara de asta iti mai trebuie o foaie(nu stiu cum se cheama) care atesta ca masina a fost radiata acolo si contract de vanzare cumparare.
Oricum e problema ta deja.
Fişiere ataşate
tarjeta.JPG
Esperatul
Ford Freak

Mesajde cristi_vlh » 26 Noi 2008, 01:04

$1 scrie:$2e inseli, eu deabia ce am adus si inmatriculat masina din Spania si stiu ce acte sunt si ce acte trebuie.
Asa arata actul masinii, pe partea asta sunt reviziile si pe cealalta detaliile masinii. Inafara de asta iti mai trebuie o foaie(nu stiu cum se cheama) care atesta ca masina a fost radiata acolo si contract de vanzare cumparare.
Oricum e problema ta deja.

Asta e cartea masinii. Mai trebuie talonul, cu stampila ca a fost radiata de acolo. Vezi foto
Talon pag. 2.jpg
TIMPUL REZOLVA TOATE, DAR NU CHIAR LA TIMP...
Ford Focus Ghia 1.8TDCI 100cp 09.2003 - DE VANZARE
cristi_vlh
Incepator

Maşina: Ford Focus Ghia 1.8TDCI 100cp .2003

Mesajde Esperatul » 26 Noi 2008, 02:00

Ala e actul care dovedeste radierea, nu stiu cum se numeste.
Nu ar aceeasi semnificatie care o are talonul la noi, cartea aia la ei are si rol de talon. Spre exemplu mie actul asta mi l-a trimis dealerul dupa 2 luni, m-a oprit si garda lor(in Spania) si cartea aia au vrut-o. Deasemenea am multi prieteni care au masinile inmatriculate in Spania si nu au decat cartea aia.
Esperatul
Ford Freak

Mesajde Esperatul » 26 Noi 2008, 02:46

Uite, sun zilele astea un prieten de acolo sa mai intreb odata cum sta treaba ca fiu sigur.
Esperatul
Ford Freak

Mesajde Mondeo TDCI » 03 Dec 2008, 15:49

@krysababy

daca nu ai unul din actele masini de culoare verzi amandoua (Permiso de Circulacion si Tarjeta + contract de V-Z. ) poti sa arunci masina la gunoi sau sa mergi cu ea la dezmembrari , vb f serios :( :-??

si eu am adus doua Focusuri din Spania (unul pt mine, iar altul l-am vandut)
fara unul din acte ORIGINALE nu copii nu poti inmatricula masina , nici macar nr rosii nu poti sa obtii !!!

sincer nu stiu cum poti sa obti actul respectiv sau daca mai poti :-O

sa ne spui si noua cum ai rezolvat !

@Esperatul

, actul care dovedeste radierea se numeste Permiso de Circulacion , si o sa scrie "Anulado de Baja Por Transito Comunitario" !
FORD FOCUS II 1.8TDCI 115 CP 2006
Mondeo TDCI
Ford Freak

Maşina: Ford Focus II 1.8TDCI 115 CP 2006

Mesajde CpnBz » 12 Dec 2008, 17:55

stai linistit ca se poate! in spania cand cumperi masina nu iti da talonul iti da o foita la mana sa poti circula cu ea dupa 2 luni iti vine si talonul acasa iar tarjeta cu inspectia tehnica si aia o poti face dar sa cunosti pe cineva de la ITV din spania sau sa'ti faca propietarul masinii tarjeta sau sa o dea pierduta si ii da alta dar dupa cateva luni.:)
CpnBz
Incepator

Maşina: Ford Mondeo Ghia 2.0 TDCI 2004 96 Kw

Mesajde ionut-is » 11 Apr 2009, 17:39

ai resit pana la urma sa o imatriculezi ?Si cum ai reusit? astept raspunsul tau cat repede poti multumesc
ionut-is
Incepator

Maşina: opel corsa model 2001 motor 1.2
VIN: wwlodjwsqa32342xd

Mesajde panaxxx » 05 Mar 2010, 21:34

buna..am si eu o intrebare la subiect. Eu am cumparat o masina adusa din Spania am inscris-o fara prea mari probleme in Ro, un focus din 2002 si din cauza unei taxe prea mari de inmatriculare am zis sa-i dau in judecata. Avocatul cu care am vb zice ca imi lipseste (certificat de inmatriculare si carte de identitatea). I-am zis mai omule fara actele astea nu puteam inscrie masina...el nu ca mai trebe altele, exact asa mi-a zis: cert. de inmatriculare sau carte ident. Am exact aceeleasi acte din pozele de mai sus pe una scrie Tarjeta si una Permiso de circulation cu datele proprietarului(ambele verzi). Dak aveti vreo idee sa existe alte acte va rog sa-mi spuneti si mie dar cred ca avocatul meu habar nare:). Si poate va intereseaza ceva; trebuie neaparat sa tineti numerele de dincolo dak vreti sa inscrieti masina ca dak nu umblati lela pe la notar si alti bbani,asa cum am facut eu:).
panaxxx
Incepator

Maşina: Ford Focus 1.8
VIN: bberg54t54tgtrthr

Mesajde 0000_0 » 06 Apr 2010, 19:00

Am si eu un ford focus adus din spania si am pierdut PERMISO DE CIRCULATIONE înainte să radiez maşina. Spaniolii au radiato si fără PERMISO DE CIRCULATIONE. Acum pot să o înmatriculez în Romania fără PERMISO DE CIRCULATIONE. Am doar TARJETA radiată şi încă ceva acte de radiere
0000_0
Incepator

Maşina: ford focus

Mesajde adyadytz » 07 Mai 2010, 20:17

am cumaparat recent o masina de la cineva din romania. Masina este inmatriculata in spania ca sa aflu de la cei de la rar ca permiso de circulacion este de fapt o copie foto si ca nu i pot face identificarea. Cum pot intra in posesia originalului va rog ajutati ma. multumesc
adyadytz
Incepator

Mesajde spanaly » 17 Mai 2010, 12:07

fa cartea la rar ei scriu ca nu ai toate documentele ,te duci la politie cu o declaratie ca ai pierdut actele, ei le cauta dincolo si in maxim 6 luni ai masina inmatriculata/....sa nu fi fost furata,inchiriata sau data furata de proprietar dupa ce a vandut/o fara toate actele sa isi ia banii pe ea acolo si sau sa nu plateasca impozit/ cumparati masini radiate /si eu am una care se plimba pe numele meu pri tara
spanaly
Incepator

Maşina: mondeo

Înapoi la Legislaţie