Legislaţie

Cum pastrez numarul de inmatriculare daca vand masina?

Discuţii despre legislaţia în vigoare, codul rutier, taxe, asigurări RCA sau Casco, etc

Moderatori: KomandantuR, adicristea

Cum pastrez numarul de inmatriculare daca vand masina?

Mesajde bravetoy » 13 Ian 2009, 00:24

situatia este urmatoarea:
am actualmente un mondeo cu numere de inmatriculare pe care as dori sa le pastrez. maine aduc acasa si passatul achizitionat recent care va urma sa poarte aceste numere de acum inainte. passatul are si el numere de inmatriculare.
intrebarea este, in conditiile in care mondeo inca nu a fost vandut si passatul nu e inca inmatriculat, dar amandoua sunt proprietatea mea, cum procedez pentru a le schimba numerele intre ele?
in cazul in care e necesar noul proprietar al fordului e disponibil pentru efectuarea simultana a tuturor operatiunilor de inmatriculare/schimbare numere. care sunt aceste operatiuni si care este secventa lor?
are cineva vreo sugestie referitoare la procedura optima?
multumesc
Nicio fapta buna nu ramane nepedepsita!
bravetoy
Gold Member

Maşina: Ex-Mondeo 2001 TDDI 115 hp, VW Passat 2006, 2.0T FSI, 200 HP Value Edition Granite Green

Re: Cum pastrez numarul de inmatriculare daca vand masina?

Mesajde Nenea Fordescu » 13 Ian 2009, 02:18

Primul pas pe care trebuie sa il faci (si important) este sa te duci la Pipera si sa achiti taxa pentru pastrarea numarului de inmatriculare. Dupa ce ai platit taxa (30 ron) e nr. tau pentru 1 an, iar de la informatii (tot la pipera) poti afla toate detaliile. Parca era si un nr. de telefon pentru public, da' nu-mi aduc aminte de unde l-am agatat.
Nenea Fordescu

Maşina: Old New Focus TI-VCT + diverse 11.2008

Mesajde Smiley » 13 Ian 2009, 08:17

acum 1 an, trebuia sa faci asa:
-semnai contractul de V/C; e un formular standard, il gasesti la chioscurile de acte auto, in 3 exemplare; completai talonul pe spate, la "instrainat catre...", faceai o copie dupa toate actele si le dadeai noului proprietar
-dactilografiai o fisa de inmatriculare pt mondeo (tu la vanzator, el la cumparator)
-plateai la politie "pastrare numere" (cred ca trebuie sa ai talonul cu tine)
-te duceai la administratia financiara si faceai urmatoarele:
===cereai radierea fiscala a masinii; iti trebuie contractul de V/C, copie dupa civ + o gramada de xeroxuri (dupa buletin, de exemplu); cu ocazia asta, ceid e acolo ar trebui sa-ti stampuleze fisa de inmatriculare la "vanzator"
===cereai eliberarea unui certificat fiscal
===cereai inmatricularea fiscala pt noua masina. ai nevoie de contract de V/C, fisa de inmatriculare stampilata la "vanzator"(tu fiind cumparatorul), certificat fiscal de la vanzator + xeroxuri
-dadeai certificatul fiscal + fisa de inmatriculare de la mondeo vanzatorului
-te duceai la RAR cu noua masina pt identificare
-te duceai la politie si inmatriculai noua masina

asta daca noua masina e cumparata din tara

daca noua
Focus C-Max Ghia 2.0 TDCI
Imagine
Smiley

Mesajde bravetoy » 13 Ian 2009, 08:38

merci pt guidance.
azi aduc monstrul acasa si chestia e ca de inmatricularea lui trebuie sa ma ocup abia dupa 25 ian pt ca voi fi plecat din tara intre timp. cat este valabila radierea fiscala a noii masini (daca este cazul)?
adica sa iau toate actele de la vanzator azi si sa ma ocup de restul cand ma intorc?
la ce sa fiu atent sa nu expire sau eu stiu ce teapa sa mai iau?
va multumesc
bravetoy
Gold Member

Maşina: Ex-Mondeo 2001 TDDI 115 hp, VW Passat 2006, 2.0T FSI, 200 HP Value Edition Granite Green

Mesajde Smiley » 13 Ian 2009, 12:25

cumparatorul trebuie sa inmatriculeze fiscal masina in maxim 30 de zile de la data incheierii contractului de V/C. evident, poate face asta numai dupa ce faci tu radierea fiscala. in functie de sector, radierea dureaza intre cateva ore si 3-4 zile (la sectorul 5 am obtinut certificatul fiscal dupa ~3 zile, in sectorul 3 am auzit ca se da in ~2ore....)
Imagine
Smiley

Mesajde bravetoy » 14 Ian 2009, 08:15

da, la sectorul 2 am constatat pe pielea mea ca se da in 2 zile.
am inteles deci din postul lui Smiley ca acela care dobandeste bunul, in speta masina, trebuie sa il declare la fisc in 30 de zile. dar in vederea inmatricularii la politie, certificatul fiscal obtinut de la vanzator are vreun "termen de valabilitate"?
bravetoy
Gold Member

Mesajde Smiley » 14 Ian 2009, 12:36

din ce tin eu minte, certificatul ala fiscal e folosit tot la fisc, atunci cand cumparatorul inmatriculeaza fiscal masina. oricum, el ar trebui sa ateste ca vanzatorul nu are datorii la fisc atunci cand vinde masina, n-ar trebui sa conteze ce face vanzatorul ulterior.

ps: certificatul fiscal nu apare in lista de acte cerute la inmatricularea in circulatie ( http://www.prefecturabucuresti.ro/conti ... ierea.html )
Imagine
Smiley

Mesajde bravetoy » 14 Ian 2009, 18:08

azi am vazut:
certificatul fiscal al vanzatorului e valabil pana la 25 ale lunii in curs. daca se obtine dupa 25 e valabil toata luna. certificatul fiscal insoteste fisa de inmatriculare dupa aceea.
bravetoy
Gold Member

Înapoi la Legislaţie