Legislaţie

Avem in club un avocat in drept civil? Cunoasteti vreunul ?

Discuţii despre legislaţia în vigoare, codul rutier, taxe, asigurări RCA sau Casco, etc

Moderatori: KomandantuR, adicristea

Avem in club un avocat in drept civil? Cunoasteti vreunul ?

Mesajde bamsel » 12 Feb 2009, 16:11

Buna,

Ma intereseaza sa aflu daca in clubul nostru este vreun avocat in drept civil.
Sau macar daca vreunu dintre noi cunoaste un avocat in drept civil care m-ar putea ajuta cu un sfat legat de o licitatie.

Astept raspunsurile voastre
Multumesc anticipat
Be who you are and say what you feel, because those who mind don't matter and those who matter don't mind.
bamsel
Incepator

Maşina: focus 1.6 ti-vct 5 usi
VIN: WF0PXXGCDP8C58539

Re: Avem in club un avocat in drept civil? Cunoasteti vreunu?

Mesajde bamsel » 12 Feb 2009, 17:25

nimeni? :(
Be who you are and say what you feel, because those who mind don't matter and those who matter don't mind.
bamsel
Incepator

Re: Avem in club un avocat in drept civil? Cunoasteti vreunul ?

Mesajde Smiley » 12 Feb 2009, 18:37

mi se pare ca avocatii nu au voie sa ofere consultanta gratuita (parca aveau o regula de genul asta)
dar daca ne dai mai multe detalii, putem sa ne intrebam prieteni avocati si sa vedem ce sfat iti putem da :)
Focus C-Max Ghia 2.0 TDCI
Imagine
Smiley

Mesajde Officer » 12 Feb 2009, 18:52

suntem mai multi avocati pe aici... dar nu orice avocat iti poate spune cum sta treaba cu licitatiile pentru ca nu toti au neaparat practica sau cunostinte pe asa ceva...despre ce vorbim?

Asa e, cum zice Smiley, consultanta gratuita strica piata :)

PS a se muta la sectiunea Legislatie.
Obsedat de ordine si disciplina.
Officer
Elodia

Maşina: Nu mai am ford :(

Mesajde Alen » 12 Feb 2009, 18:55

poate omu' face un sondaj pe meserii, de ce sa-l mutam ? 8-}
sa vedem intai ce se doreste...
Alen

Maşina: Ford Fiesta 2007 1.4 TDCi

Mesajde catser » 12 Feb 2009, 20:50

parca s-au mai dat pe acest forum sfaturi legislative...
Fiecare popor are conducatorii pe care-i merita.
catser
Gold Member

Maşina: Ford Fiesta Comfort 2007 1.25i 75CP Tango

Mesajde bamsel » 13 Feb 2009, 10:54

$1 scrie:$2i se pare ca avocatii nu au voie sa ofere consultanta gratuita (parca aveau o regula de genul asta)
dar daca ne dai mai multe detalii, putem sa ne intrebam prieteni avocati si sa vedem ce sfat iti putem da :)

Multumesc de raspuns
si ptr ca vreti detalii, iata:
In urma unei licitatii de bunuri imobiliare, desfasurata la sediul executorului judecatoresc, am adjudecat un apartament.
Exista posibilitatea ca dupa plata integrala a pretului stabilit la licitatie (suma cea mai mare oferita) sa pierd apartamentul(debitorul poate contesta actul de adjudecare)?
Daca da, in ce conditii?
Ce pot face sa evit aceasta situatie?
Executarea silita s-a facut in urme unei decizii judecatoresti a Curtii de apel Bucuresti (definitiva din cate imi amintesc eu) si apt a fost trecut in CF in proprietatea ultimului dobanditor (debitorul) prin 2005.

Daca se platesc consultatiile, macar spuneti-mi un avocat bun care imi poate da aceste sfaturi.
Eu nu cunosc niciunul ptr ca pana acum nu am avut nevoie de avocat.

Mutumesc de ajutor
bamsel
Incepator

Mesajde Officer » 13 Feb 2009, 11:22

Debitoul poate cere anularea executarii daca executorul nu a respectat anumite dispozitii ale codului de procedura civila care reglementeaza executara silita.

De asemenea, adjudecarea poate fi contestata in termen de 3 ani de cand s-a inscris actul de adjudecare in cartea funciara de catre orice persoana care pretinde un drept real aspura imobilului (evictiune).

Spre exemplu, daca inainte de inceperea executarii debitorul a instrainat dreptul de proprietate aspura imobilul (sau orice dezmambramant al acestui drept) unui tert, acela are dreptul sa se intoarca impotriva adjudecatarului intr-un termen de 3 ani de cand actul de adjudecare a fost inscris in CF.

In cazul in care se intampla asa ceva tu vei avea dreptul sa te indrepti impotriva debitorului iar daca debitorul nu are cu ce sa te despagubeasca vei avea dreptul de a te indrepta impotriva creditorilor care au luat banii dati de tine la adjudecare.

LE eventual poti sa iei un cod de procedura civila si sa te uiti pe la art 390 si art 500 si urmatoarele si in caz ca nu intelegi sa mai intrebi aici. Eu am scris din ce imi aduc cu siguranta aminte.

Cele scrise mai sus nu vor fi considerate consultatie sau sfat juridic.
Obsedat de ordine si disciplina.
Officer
Elodia

Maşina: Nu mai am ford :(

Mesajde bamsel » 13 Feb 2009, 11:43

$1 scrie:$2ebitoul poate cere anularea executarii daca executorul nu a respectat anumite dispozitii ale codului de procedura civila care reglementeaza executara silita.

De asemenea, adjudecarea poate fi contestata in termen de 3 ani de cand s-a inscris actul de adjudecare in cartea funciara de catre orice persoana care pretinde un drept real aspura imobilului (evictiune).

Spre exemplu, daca inainte de inceperea executarii debitorul a instrainat dreptul de proprietate aspura imobilul (sau orice dezmambramant al acestui drept) unui tert, acela are dreptul sa se intoarca impotriva adjudecatarului intr-un termen de 3 ani de cand actul de adjudecare a fost inscris in CF.

In cazul in care se intampla asa ceva tu vei avea dreptul sa te indrepti impotriva debitorului iar daca debitorul nu are cu ce sa te despagubeasca vei avea dreptul de a te indrepta impotriva creditorilor care au luat banii dati de tine la adjudecare.

LE eventual poti sa iei un cod de procedura civila si sa te uiti pe la art 390 si art 500 si urmatoarele si in caz ca nu intelegi sa mai intrebi aici. Eu am scris din ce imi aduc cu siguranta aminte.

Cele scrise mai sus nu vor fi considerate consultatie sau sfat juridic.

Multumesc ffff mult de lamuriri
O zi buna in continuare
bamsel
Incepator

Înapoi la Legislaţie