Legislaţie

Amenda - stationare interzisa

Discuţii despre legislaţia în vigoare, codul rutier, taxe, asigurări RCA sau Casco, etc

Moderatori: KomandantuR, adicristea

Amenda - stationare interzisa

Mesajde Fordilicious » 18 Mar 2009, 22:25

Salutare.
Azi am fost nevoit,dupa 30 de min de cautare a unui loc de parcare, sa parchez masina in zona de actiune a unui semn de oprire/parcare interzisa (zona sala palatului la ora 11 e crima, nu gasesti nici un loc, nici macar in parcarea cu plata).
Cand m-am intors la masina am gasit un fluturas, la prima vedere, pe care am vrut automat sa-l arunc, insa am "aruncat" un ochi pe el si am constatat ca era lasat de catre prietenii nostri de la rutiera. Din moment ce problema parcarilor se rezolva prin a imparti amenzi (sau mai rau de a ridica masini), nu prin a amenaja noi locuri de parcare, eram instiintat sa ma prezint urgent la Udriste, in urma savarsirii contraventiei sus mentionate.
Pe acel "flyer" (altfel nu-l pot numi) pretiparit nu am gasit nimic mentionat, adica nume agent, o data, o semnatura, ceva...
Evident ca nu ma voi prezenta la Udriste, deoarece acest flyer nu este un mijloc oficial prin care as fi putut lua la cunostinta, insa avand in vedere criza prin care trecem si norma de amenzi ce trebuie facuta, imi va veni cu siguranta amenda acasa.
Intrebarea mea este : cum vor proceda , imi vor trimite recomandata acasa in care imi vor cere sa specific cine a condus (sau mai bine zis cine a parcat) masina la momentul respectiv ? Se procedeaza ca in cazul amenzilor luate de la camere ?
Voi ati primit o asemenea bucurie in geam ?
Sunt sictirit deoarece toate strazile din zona respectiva sunt cu "parcare interzisa" si locuri de parcare 0. Unde sa-mi parchez masina daca ajung in centru ?! :-t E o singura parcare subterana la intersectia intre Ion Campineanu si Magheru, insa eu am renuntat la idee deoarece era o coada cam de inca 30 de min (aici exagerez, dar 10-15 min tot stateam, in conditiile in care oricum ma plimbasem 30 de min dupa loc de parcare si intarziasem deja o gramada la munca - veneam de la omniasig de la o constatare; deh, dintr-o belea-n alta) pentru a ajunge in parcare.

Bafta!

P.S : Evident ca tot trotoarul unde era parcarea interzisa era full de masini, partea dubioasa e ca numai eu aveam fluturasu`n geam si un BMW de langa mine, restu` de 20 de masini poate...abia parcasera, dar imi e greu a crede... :-"

P.P.S : Inca ceva. Sa presupunem ca mi-au trimis acasa amenda, nu sunt obligati sa-mi trimita si dovada constatarii contraventiei ? Pe flyer-u` ala pretiparit scrie ceva de genu " Filmat cu aparat radar montat pe autospeciala nr. ________ (evident nimic completat)" . In cazul in care nu-mi pot face dovada contraventiei (poate nu au avut radar montat si doar mi-au lasat instiintarea asta) nu ar trebuie sa devina nula ?
Fordilicious
Gold Member

Maşina: Ford Focus - 1.6 REVOboost +220cp (in lucru)

Re: Amenda - stationare interzisa

Mesajde muzica9 » 18 Mar 2009, 23:02

daca vine acasa, nu ridica recomandata.
muzica9
1nsane Member

Maşina: FULL FARA PIELE

Mesajde Officer » 19 Mar 2009, 09:43

o sa iti trimita acasa sa le spui cine ti-a condus masina in data de la ora de.

De obicei pt stationare interzisa nu trimit recomandata... ci pt contraventii mai grave care se lasa cu suspendarea permisului.

Eu am primit vreo 4-5 din astea acum fix un an. Nu m-am dus la udriste si nu s-a intamplat nimic pana acum.
Obsedat de ordine si disciplina.
Officer
Elodia

Maşina: Nu mai am ford :(

Mesajde Fordilicious » 19 Mar 2009, 10:02

Sa inteleg ca ai gasit fluturasi din'astia in geam, nu ai fost la Udriste si nu ai primit nimic acasa ? :)
Fordilicious
Gold Member

Mesajde Officer » 19 Mar 2009, 10:25

mi-am parcat masina timp de 5 saptamani in acelasi loc... in fiecare vineri trecea o solenza de politie si filma masinile stationate acolo ilegal... o singura data am gasit fluturas in geam.adica ultima data... la vreo 4 luni am inceput sa primesc acasa scrisori una dupa alta sa ma prezint la udriste sa le spun cine mi-a condus masina in data de X la ora Y... adica fix in zilele de vineri in care mi-am lasat masina parcata acolo.... M-am enervat ca nu mi-au lasat de prima data in geam un avertizment sau chiar si o amenda ca nu mai lasam masina acolo... dar m-au lasat ca acumulez 5 amenzi. Cum scrisorile nu au fost recomandate am zis ca nu au cum sa dovedeasca faptul ca mi le-au comunicat... si nu m-am dus la politie asteptand sa treaca 6 luni de la comiterea faptei ca sa se prescrie.... asta se intampla fix in martie 2008. De atunci nu am mai primit nimic... impozitele le-am platit normal...
Officer
Elodia

Mesajde Fordilicious » 19 Mar 2009, 11:36

Pey asa voi proceda si eu...
Sa vedem partea buna, bine ca nu au ridicat-o ca atunci era belea.
Apropos, in cazul in care iti gasesti masina zgariata dupa ce ti-au dus-o ei pe platforma, cine suporta pagubele ? , sau e o intrebare retorica ? :D
Fordilicious
Gold Member

Mesajde Chipu » 19 Mar 2009, 12:18

cum se dovedeste ca ei le-au facut si nu ca au ridicat-o zgariata? II faci poza la fiecare parcare :-??

@Officer: amenzile se trimit la adresa pe care sunt inregistrate numerele la momentul pozei sau urmaresc instrainarea masinii?
...standing by
Chipu
Gold Member

Maşina: DSN si Mondeo Mk3 Duratec

Mesajde Fordilicious » 19 Mar 2009, 12:47

Eu sunt indreptatit sa ii acuz, atata timp cat exista zgarieturi pe masina. Ideea ar fi sa faca ei o poza inainte sa ridice masina pentru a putea demonstra contrariu. Cel putin asa ma gandesc ca ar fi normal...
Fordilicious
Gold Member

Mesajde adicristea » 19 Mar 2009, 12:55

In orice justitie care se respecta (desi a noastra nu e chiar asa, dar macar ideea de baza ramane), nu trebuie sa demonstrezi ca esti nevinovat, ci cel care acuza trebuie sa-ti demonstreze vinovatia.
\\\ Cumpara "romaneste"! Salveaza-ti slujba! ///
Nu fi zmeu, s-ar putea sa zbori!
Nemulţumirile oamenilor nu vin din ceea ce li se întâmplă, ci din diferenţa dintre ceea ce li se întâmplă şi aşteptările lor. ™Ciugu®
Imagine
adicristea

Maşina: Citroen C4 Picasso 1.6 eHDI
VIN: 00000000000000000

Mesajde KomandantuR » 19 Mar 2009, 13:53

Adi, pai in cazul asta, colegul nostru e acuzatorul. Nu trebuie sa facem poze de fiecare data cand parcam masina undeva, chiar daca e interzis asta in acea zona. Fac ei frumusel poze cand o ridica, nu tu cand o lasi. Eu asa vad lucrurile.
"Beware the lollipop of mediocrity; lick it once and you'll suck forever." -Brian Wilson
KomandantuR

Maşina: Ford Focus 2007, 1.6i 100 CP, Trend Collection
VIN: WF05XXGCD57L20779

Mesajde Officer » 19 Mar 2009, 14:43

Chipu se trimit pe adresa din talonul masinii... daca ai vandut masina fara ca noul proprietar sa o inmatriculeze pe numele lui amenzile vin la fostul proprietar...

In legatura cu ridicatul masinii, firmele care ridica fac poze fata/spate/lateral la masina inainte sa o ridice...
Officer
Elodia

Mesajde adicristea » 19 Mar 2009, 14:44

Si daca dupa ce mi se ridica masina gasesc zgarieturi, ii chem in instanta si sunt obligati sa aduca pozele si nu le au, ce se intampla?
Nemulţumirile oamenilor nu vin din ceea ce li se întâmplă, ci din diferenţa dintre ceea ce li se întâmplă şi aşteptările lor. ™Ciugu®
Imagine
adicristea

Mesajde mariusm » 19 Mar 2009, 14:49

Normal, cine acuză trebuie să aducă dovezi!
În cazul ăsta cred că dovada ar putea veni tot de la poliţie, o hîrtie din care să reiasă dacă pt acea maşină a fost eliberată o autorizaţie de reparaţie, fără de care nu poate fi facută nicio intervenţie la maşină.
The owls are not what they seem...
Cadouri pentru fete... http://sheepshine.blogspot.com/
mariusm
1nsane Member

Maşina: Ford Focus Combi Futura 2002 90CP TDDI Polar Silver Metalic

Mesajde adicristea » 19 Mar 2009, 14:50

Eu ma refeream la "ce se intampla cu firma ce a ridicat masina".
Imagine
adicristea

Mesajde Officer » 19 Mar 2009, 14:54

daca nu au pozele chestia asta va cantari foarte greu in ochii judecatorului in defavoarea firmei care a ridicat masina iar pagubitul e foarte probabil sa aiba castig de cauza... Dar de ce avem noi discutiile astea ipotetice? Nu parcati aiurea in sectoarele 3 si 6 si totul va fi ok...
Officer
Elodia

Mesajde Alma » 19 Mar 2009, 15:02

Adauga si sectorul doi! ;)
Nu stiti ca pe Mosilor-Obor si pe Colentina (azi am vazut) fac ravagii baietii? :-"
Carputer/CarPC - 8" TFT Touchscreen, Celeron 1,2Ghz, 1024MB DDR II, 2,5" HDD 40GB SATA, M2-ATX 6-24V DC/DC 160 W
1nsane Member

Maşina: FocuS II, 2005 - 1,6 TDCi 80Kw

Mesajde Fordilicious » 19 Mar 2009, 15:13

Mare atentie si pe Blvd. Lacul Tei - si aici se ridica masini la greu.
Fordilicious
Gold Member

Mesajde Officer » 19 Mar 2009, 15:16

atunci nu mai stationati ilegal, ce pot sa zic?! :))

E adevarat ca nu avem parcari dar prefer sa merg 10 minute pe jos dar sa stiu ca am masina stationata ok.
Officer
Elodia

Mesajde Fordilicious » 19 Mar 2009, 15:19

Eu merg zilnic 15 min pe jos de la cel mai apropiat loc de parcare la locul de munca, asa ca nu asta ar fi problema. Problema e atunci cand efectiv nu gasesti un loc, o parchezi la mama naibii si-ti mai iei si amenda ?! Mai bine le parcam in afara Bucurestiului si am rezolvat problema =))
Fordilicious
Gold Member

Mesajde Officer » 19 Mar 2009, 15:22

mie nu mi s-a intamplat niciodata sa nu gasesc loc de parcare... decat in barcelona unde cautam 2 ore dupa ceas si fara nicio exagerare un loc legal... La aia se ridica masina in 5 minute... te duci sa faci un shushu si cant te intorci nu mai e masina :)
Officer
Elodia

Mesajde Fordilicious » 19 Mar 2009, 15:53

Depinde unde parchezi zilnic si la ce ora. Daca ajungi in zona Ion Campineanu-Academiei dupa ora 8:30, nu gasesti loc decat daca ai norocul sa-l prinzi pe unu care taman iese...
Fordilicious
Gold Member

Mesajde Alma » 19 Mar 2009, 15:57

$1 scrie:$2are atentie si pe Blvd. Lacul Tei - si aici se ridica masini la greu.

Suntem vecini? :D
Carputer/CarPC - 8" TFT Touchscreen, Celeron 1,2Ghz, 1024MB DDR II, 2,5" HDD 40GB SATA, M2-ATX 6-24V DC/DC 160 W
1nsane Member

Maşina: FocuS II, 2005 - 1,6 TDCi 80Kw

Mesajde Officer » 19 Mar 2009, 15:58

$1 scrie:$2epinde unde parchezi zilnic si la ce ora. Daca ajungi in zona Ion Campineanu-Academiei dupa ora 8:30, nu gasesti loc decat daca ai norocul sa-l prinzi pe unu care taman iese...

Am lucrat aproape doi ani pe benjamin franklin - care e in aceeasi zona - solutia cea mai buna a fost metroul :)
Officer
Elodia

Mesajde MIHAI770 » 19 Mar 2009, 16:08

de multe ori metroul este solutia!

Si eu m-am facut cu un fluturas d-ala si mi-a venit recomandata acasa. In schimb la mine scria si nr masinii si ag. constatator...etc

Am auzit ca se poate sa dea amenda proprietarului vehicolului pentru refuz de legitimare in caz ca nu trimite numele persoanei careia ia incredintat auto (in speta, nu ai ridicat recomandata de la posta).
Caut pentru Fiesta 2001: http://forum.clubford.ro/viewtopic.php?f=131&t=98585
Fordu'i Ford! :)
MIHAI770
Member

Maşina: Fiesta 2001, 60cp, 3 usi, detango
VIN: Foooofiiiiiiiiiii

Mesajde Fordilicious » 19 Mar 2009, 16:11

@Almanahe : tot ce e posibil - eu stau pe Alexandru cel Bun
@Officer : din pacate nu am nici o gura de metro(u) in apropiere, altfel apelam de mult la solutia asta.
Ultima oară modificat de Fordilicious pe 19 Mar 2009, 16:12, modificat 1 dată în total.
Fordilicious
Gold Member

Mesajde Officer » 19 Mar 2009, 16:11

asta daca trimite cu recomandata... amenda e de la 9 la 20 de puncte amenda... adinca pe pe la 540 la 1200 RON cu jumatate in 48 de ore
Officer
Elodia

Mesajde mariusm » 19 Mar 2009, 16:26

$1 scrie:$2...... Mai bine le parcam in afara Bucurestiului si am rezolvat problema =))

:)) pe la km10 cred, nici nu mai ştiu exact, sunt pe A2 parcări de o parte şi de alta care comunică între ele!!! De acolo pe jos până la metrou "Linia de centură"..... naşpa cu Bucureştiul vostru/nostru.
Mai rău e că şi CL a devenit un mic Bucureşti... ferească sfântul să ai treabă în zona Tribunal/Finanţe/Spital jud. între 8-13, e jale, doar că două străzi mai încolo găseşti loc!!!
Plus că firma care bloca roţile/ridica maşinile nu mai activează de ceva vreme.
The owls are not what they seem...
Cadouri pentru fete... http://sheepshine.blogspot.com/
mariusm
1nsane Member

Maşina: Ford Focus Combi Futura 2002 90CP TDDI Polar Silver Metalic

Mesajde catallinu » 19 Mar 2009, 17:11

Apropo de colegu care avea treaba la Sala Palatului. Lucrez pe acolo si e crima sa gesesti un loc toata ziua.Pana si cele 2 parcari ale doamnei Udrea sunt pline ochi.
Si nu stiu daca e convenabil sa dai 10 ron zilnic ca sa stai la munca:)
Nu mi se pare normal sa ma amendeze sau sa-mi ridice masina atata timp cat nu ai unde parca.Daca as putea s-o iau in buzunar ar fi o treaba...da asa.
Sunt complet retardati si m-am saturat de ei. Ca dau amenzi si ne propun sa mergem cu metroul?...pai cum.? unde mai ajungem asa?...daca nu pot sa ies cu masina mea, daca nu mai putem circula/parca, daca nu mai putem nimic. Sa mearga ei cu metroul intai si dupa mai vedem.
catallinu
Incepator

Maşina: Mondeo/An 2002/ motor1798 / 125CP

Mesajde Mihai L » 20 Mar 2009, 01:00

$1 scrie:$2ie nu mi s-a intamplat niciodata sa nu gasesc loc de parcare... decat in barcelona unde cautam 2 ore dupa ceas si fara nicio exagerare un loc legal... La aia se ridica masina in 5 minute... te duci sa faci un shushu si cant te intorci nu mai e masina :)

Mie mi se pare o chestie de bun simt, pe care mare parte o ignora sii ii dau inainte cu crearea locurilor de parcare...
Unde vreti sa creeze in Bucuresti milioane de locuri de parcare??? Chiar si in acest caz, vor fi create din loc in loc (si din cate am auzit parcarea de la Obor este destul de libera, semn ca nu se inghesuie carcotasii...).
Focus. Ford Focus. Sea Grey.
2006 Ford Focus Wagon TDCi, 1.6/109 CP
Imagine
Imagine
My pictures on Flikr
Mihai L

Maşina: Ford Focus Wagon Trend CL 2006, 1.6l/109CP, Sea Grey

Mesajde steauaboy » 20 Mar 2009, 02:11

dragi colegi de suferinta,

problema parcarilor in bucuresti este arhicunoscuta. Faptul ca nu sunt parcari noi, faptul ca Dalli incaseaza desi nu mai au contract cu primaria, faptul ca ti se ridica masina si trebuie sa platesti 600 de ron pentru a-ti recupera masina ta...este aberant intr-un stat Membru al Uniunii Europene.

In orice oras civilizat exista parcari ( cu plata) , cu informarea cetateanului asupra numarului de locuri disponibile in parcare. Numai in Romania nu se poate...Dalli se multumeste sa dea cu vopsea pe asfalt si sa taxeze locul de parcare.

Referitor la ridicatul masini, eu am patit faza la unirii si pot sa zic ca nu mi-au facut nici o poza la masina, nu mi-au filmat masina si ci doar au trecut pe procesul verbal ...ca se afla in apropierea semnului de stationare interzisa ( dupa calculelele mele la 100 de m). cert e ca nu au zgariat masina, asta va pot confirma. Insa e celebra poza cu Ford Mondeo-ul scapat in bot la Obor....no comment.

in caz ca doriti sa stiti mai multe : viewtopic.php?f=17&t=21524

Referitor la amenda, nu iti fa probleme. Daca nu este un act oficial si oferit direct propietarului prin diferite mijloace nu trebuie sa il iei in considerare.

Numai bine,

Radu
HD-85-BIN
Speed Up you life!
steauaboy
Member

Maşina: Kuga 3 1.5 Blue

Următorul

Înapoi la Legislaţie