Legislaţie

Despre ghinion , radare si detectoare ....

Discuţii despre legislaţia în vigoare, codul rutier, taxe, asigurări RCA sau Casco, etc

Moderatori: KomandantuR, adicristea

Despre ghinion , radare si detectoare ....

Mesajde anne_cta » 29 Mar 2009, 12:40

Existand o oarece traditie in familie in ce priveste suspendarea permiselor, am tras concluzia ca asa suntem noi...ceva mai ghinionisti.Ne iese mereu cate-un politai din pamant din iarba verde, gaseste o pricina - vecina cumva cu legea - face proces verbal , si ne capatuim ba cu o amenda , ba cu permisul suspendat.
Rutina ne-a invatat sa nu ne certam cu omu' legii, ca drumul contestatiilor la tribunal e mancator de mult timp si multe parale.Basca ca de cele mai multe ori suntem prea obositi, si dornici s-ajungem la casa noastra...si chiar nu ne putem pune cu mintea lui, vesnic odihnita si setata pe dat amenzi.

Dar ,am aflat aseara ca se poate si mai rau.Ca exista fiinte mult mai ghinioniste , si ca organu' poate lovi prin posta , cand ti-e lumea mai amara ....

" (...)peste maximum 5 zile nu mai am permis de conducere. Pentru că o să mă duc să-l predau cu mînuța mea unui polițai de la Direcția Rutieră (apropo, știe cineva care e asta? Udriște? Drumul Taberei) și-apoi o să tot merg pe jos și cu tramvaiul vreme de 90 de zile.

Ce-am făcut, întrebați? M-am încrezut în detectorul de radar Cobra X8, care mi-a zis că în localitatățile Cotorca și Coșereni pot să-i dau liniștită. Și i-am dat, 106 km la dus, 88 la întors prin Cotorca și vreo 62 numai (nu știu ce-o fi fost cu mine de-am frînat, probabil vorbeam la telefon) în Coșereni. În octombrie. La începutul lui martie mi-au venit acasă hîrtiile care mă somau să declar cine conducea mașina la datele de, în localitățile de mai sus. După ce m-am văitat cîteva zile și-am căutat să eludez cumva întreaga mizerie (care a picat în poștă chiar a doua zi după anunțul cu "nu mai avem nevoie de serviciile tale"), am decis să-mi asum responsabilitatea și-am declarat că eu, (...), posesoare a detectorului de radar prost Cobra XYZ am comis faptele reprobabile...
Azi mi-au venit și amenzile: în total, 26 de puncte de penalizare, 1.624 lei amendă și suspendarea permisului pe 90 de zile...."

Deci , politistul ala de sta noaptea la 3 , in boscheti la Viziru ... si scrie amenzi pe banda rulanta fraierilor fara somn , e nimica toata pe langa ce poa' sa pateasca altii , mai batuti de soarta...???
NewMondeo 2.0TDCI
Fiesta 1.25 Comfort Tango aka buburuza
http://www.thais.weblog.ro
anne_cta
Incepator

Maşina: Mondeo MK4 2.0TDCI , Fiesta 1,25 Comfort,Tango.

Re: Despre ghinion , radare si detectoare ....

Mesajde leut27 » 29 Mar 2009, 12:52

pai tu numesti cobra detector?
este la moda in rom sa cumperi cobra, oi mai fi si dat 300 de lei maxim pe el
iti recomand de la beltronics 955 in sus, mai exact rx65 si problemele or sa mai dispara
If a car doesn’t make you excited every time you climb inside, then it’s just a tool. And if it’s just a tool, you may as well use the bus” – "the Orangutan" Jeremy Clarkson
leut27
1nsane Member

Maşina: ST stealth grey 2.0 ecoB Estate

Mesajde dodoloi » 29 Mar 2009, 15:25

ti-as recomanda eu o statie dar e prea riscant pt o doamna/domnisoara sa foloseasca asa ceva ;)) colegii stiu de ce ...cu toate ca am vazut si asa ceva pe strada in lungile mele calatorii ;))
dodoloi
Ford Freak

Maşina: Ford Mondeo 2004 2.0TDCI 116hp

Mesajde luciusss » 29 Mar 2009, 16:03

Ceea ce ai spus mai sus nu cred care legatura cu ghinionul .
Ghinion e ala cand iti cade un pom pe masina atunci cand e parcata.
Chestia cu amenzile pt. radar sau alte matrapazlacuri nu cred care de a face cu ghinionul ci pur si simplu cu modul nostru de a conduce .
FF Trend Coll., 1.6 - 100 hp, sedan, sea grey
<< 2007 >>
luciusss
Member

Mesajde Ronnie » 29 Mar 2009, 20:56

@anne_cta Ti-as recomanda data viitoare sa iti iei ori un GPS in care sa ai locatia tuturor radarelor fixe din Romania sau daca nu sa scoti la imprimanta radarele fixe de pe site-ul http://www.pdiromania.ro/ .Eu asa fac cand am drum in afara orasului prin tara.E naspa ca ai primit si o amenda "frumusica" :D .Ai grija data viitoare.
Ford Mondeo Hatchback 2.0 TDCi 115 CP Ghia 2003
http://www.clubford.ro/viewtopic.php?f=15&t=29022
Imagine
Oltenia, Eterna Terra-Nova ; Un cantec are astazi si-n priviri ; Hai Universitatea! Hai Craiova! ; Tu, Campioana unei mari iubiri!
Ronnie
Ford Freak

Maşina: Ford Mondeo 2003 2.0 TDCi 115CP Ghia
VIN: WF05XXGBB53E47926

Mesajde muzica9 » 29 Mar 2009, 21:06

nu stiu cine este de vina in povestea asta. cred ca doar tu.

1. pt ca ai depasit cu peste 50 km limita in localitate
2. ca iti pui baza intr-o savoniera cu leduri branduita cobra.
3. pt a ai ridicat si semnat plicul de la politie.
muzica9
1nsane Member

Maşina: FULL FARA PIELE

Mesajde anne_cta » 30 Mar 2009, 23:02

Va multumesc tuturor pt ganduri, sfaturi si remarici.
Dar haida sa ne lamurim : acolo sunt niste ghilimele.Citisem pe un blog patania soferitei , si m-a frapat sarguinta politiei.
Am gandit c-ar fi util sa spun povestea mai departe, macar sa stie lumea ca se poate si mai rau.
Acu' nu trebuie sa fiti nici rautaciosi ,nici misogini ...ca nu ajungem nicaieri.

Va urez km cat mai multi, cu zambetul pe buze, si fara amenzi .
NewMondeo 2.0TDCI
Fiesta 1.25 Comfort Tango aka buburuza
http://www.thais.weblog.ro
anne_cta
Incepator

Maşina: Mondeo MK4 2.0TDCI , Fiesta 1,25 Comfort,Tango.

Mesajde RobertoFulgos » 30 Mar 2009, 23:42

Acum cateva zile au spus pe realitatea ca majoritatea radarelor fixe sunt ilegale si ca 100% din amenzile contestate au fost castigate pentru ca s-au facut niste magarii, pe tema ca nu sunt verificate metrologic sau sunt instalate intr-o cumetrie cu primarul din localitate. Vobeste cu un avocat si incearca sa rezolvi LEGAL. Pe timpul procesului iti recuperezi permisul de la politie si doar daca pierzi ildai inapoi. Bine ar fi daca ai avea un prieten avocat sa nu te usuce de bani, daca nu incearaca cu orice avocat ca io zic ca ai mari sanse sa castigi. P.S. daca ai avut norocul ca in acea perioada sa ploua, ninga sau sa fie ceata sa sti ca radarele nu sunt avizate sa mearga in astfel de conditii, marea majoritate nu sunt avizate deloc. Bafta in continuare si mai multa atentie pe viitor. Sper sa te ajute sfaturile mele primite de la un prieten (judecator)
Ford Fiesta 1.4 TDCI Ghia - personala
+
Ford Focus 2 1.6 TDCI Trend Collection - servici
RobertoFulgos
Member

Maşina: Ford Fiesta 1.4 TDCI

Mesajde poftim » 31 Mar 2009, 00:01

$1 scrie:$2xistand o oarece traditie in familie in ce priveste suspendarea permiselor, am tras concluzia ca asa suntem noi...ceva mai ghinionisti.Ne iese mereu cate-un politai din pamant din iarba verde, gaseste o pricina - vecina cumva cu legea - face proces verbal , si ne capatuim ba cu o amenda , ba cu permisul suspendat.
Rutina ne-a invatat sa nu ne certam cu omu' legii, ca drumul contestatiilor la tribunal e mancator de mult timp si multe parale.Basca ca de cele mai multe ori suntem prea obositi, si dornici s-ajungem la casa noastra...si chiar nu ne putem pune cu mintea lui, vesnic odihnita si setata pe dat amenzi.

Dar ,am aflat aseara ca se poate si mai rau.Ca exista fiinte mult mai ghinioniste , si ca organu' poate lovi prin posta , cand ti-e lumea mai amara ....

" (...)peste maximum 5 zile nu mai am permis de conducere. Pentru că o să mă duc să-l predau cu mînuța mea unui polițai de la Direcția Rutieră (apropo, știe cineva care e asta? Udriște? Drumul Taberei) și-apoi o să tot merg pe jos și cu tramvaiul vreme de 90 de zile.

Ce-am făcut, întrebați? M-am încrezut în detectorul de radar Cobra X8, care mi-a zis că în localitatățile Cotorca și Coșereni pot să-i dau liniștită. Și i-am dat, 106 km la dus, 88 la întors prin Cotorca și vreo 62 numai (nu știu ce-o fi fost cu mine de-am frînat, probabil vorbeam la telefon) în Coșereni. În octombrie. La începutul lui martie mi-au venit acasă hîrtiile care mă somau să declar cine conducea mașina la datele de, în localitățile de mai sus. După ce m-am văitat cîteva zile și-am căutat să eludez cumva întreaga mizerie (care a picat în poștă chiar a doua zi după anunțul cu "nu mai avem nevoie de serviciile tale"), am decis să-mi asum responsabilitatea și-am declarat că eu, (...), posesoare a detectorului de radar prost Cobra XYZ am comis faptele reprobabile...
Azi mi-au venit și amenzile: în total, 26 de puncte de penalizare, 1.624 lei amendă și suspendarea permisului pe 90 de zile...."

Deci , politistul ala de sta noaptea la 3 , in boscheti la Viziru ... si scrie amenzi pe banda rulanta fraierilor fara somn , e nimica toata pe langa ce poa' sa pateasca altii , mai batuti de soarta...???

Nu sta niciun politist prin boschetii sa scrie amenziile...In cosereni este radar fix si 2 camere mari... cate una pe fiecare sens
Imi pare rau pt tine, stiu cum e...
Ford Focus 2007, 1.6 TDCi, 90 de cai frumosi, Trendy, 5 usi, albastru + maruntisuri
poftim
Incepator

Maşina: Ford Focus 2007, 1.6 TDCi, 90 cai, 5 usi
VIN: WF05XXWPD57M74993

Mesajde kintelb » 31 Mar 2009, 00:10

Eu sunt din Satu Mare.
Am fost prins in judetul Cluj.
Daca vreau sa fac contestatie trebuie sa o depun la tribunalul Cluj (timp si bani in plus)
kintelb
Member

Maşina: Ford Focus MK2, 1.6TDCI

Mesajde RobertoFulgos » 31 Mar 2009, 07:18

decat sa pierzi permisul mai bine pierzi niste timp si bani
Ford Fiesta 1.4 TDCI Ghia - personala
+
Ford Focus 2 1.6 TDCI Trend Collection - servici
RobertoFulgos
Member

Maşina: Ford Fiesta 1.4 TDCI

Mesajde delm0nd0 » 16 Apr 2009, 17:00

am si eu un prieten caruia i-a venit o amenda acasa de la un radar fix si a contestat`o si a castigat pt ca radadu respectiv nu era omologat nush cum a explicat el acolo, conteaza ca a ramas cu permisu in buzunar :)
delm0nd0
Incepator

Maşina: ford fiesta, 2007, 1.25i, 75cp, confort
VIN: WF0HXXWPJH7L50199

Mesajde Bielkiers » 07 Mai 2009, 22:17

Mult mai cuminte decat initiatoarea subiectului (apropo, toata compasiunea :-S ), am primit hartie acasa de la radarul fix din Savarsin, jd Arad cu fabuloasa viteza de 62 km/h in localitate. Din cercetarile mele am aflat ca inseamna 2 puncte x 60 RON =120RON, banuiesc ca exista un "discount" de 50% daca platesc in 48 ore. Deocamdata sunt doar in faza de trimitere a identitatii celui care a condus. Intrebarea mea e: are rost sa ma lupt cu ei? stiu ca sunt o gramada de probleme cu radarele fixe, intre timp chiar suspendate, dar m-ar ajuta daca v-ati da cu parerea, mai ales din experienta, poate patiti chiar cu respectivul radar. Mersi!
PS acum am vazut si ghilimelele din primul post :-t :-"
Ford Focus Wagon Ti VCT 2005 1.6 115hp
Imagine
Imagine
Bielkiers
Incepator

Maşina: FORD FOCUS WAGON Ti VCT 2005 1596cmc 115hp

Mesajde temir » 07 Mai 2009, 23:11

$1 scrie:$2ntrebarea mea e: are rost sa ma lupt cu ei?

pai am auzil la radio ca din 24 aprilie aceste radare fixe au fost declarate ilegale si ca nu se mai trimit amenzi
temir
Member

Maşina: mondeo ghia '95 1.8 16v
VIN: careestesinusebea

Mesajde Bielkiers » 07 Mai 2009, 23:45

$1 scrie:$2
$1 scrie:$2ntrebarea mea e: are rost sa ma lupt cu ei?

pai am auzil la radio ca din 24 aprilie aceste radare fixe au fost declarate ilegale si ca nu se mai trimit amenzi

a mea e din 12 aprilie :((
Ford Focus Wagon Ti VCT 2005 1.6 115hp
Imagine
Imagine
Bielkiers
Incepator

Maşina: FORD FOCUS WAGON Ti VCT 2005 1596cmc 115hp

Mesajde icksu » 27 Mai 2009, 23:56

si eu am primit 2 astfel de amenzi la un drum de 100 km .. ideea e ca mi`a venit plicul cu foile de completat (identitatea persoanei care a condus ) le`am completat si trimis inapoi .. de atunci au trecut 2 luni si inca nu mi`a venit amenda acasa ... la un radar am avut 62 si la unul 63 ..in mod obisnuit la cat timp iti vine procesul verbal dupa trimiterea formularelor inapoi la politie?
Live .. fast .. Just do it
Decat cu S-ul lui tata , mai bine cu Focusul meu
icksu
Ford Freak

Maşina: Ford Focus , 2001 , 1.8 - 16V Zetec Engine

Mesajde blackr » 28 Mai 2009, 00:03

sa inteleg ca de acum incolo nu mai avem treaba cu radarele fixe??? decat cu nenea garcea care sta in masina si mananca seminte? am inteles ca decat alea de pe DN1 mai sunt valabile ..
in Romania ... s-a furat robotul ! :)
blackr
Ford Freak

Maşina: ford mondeo 1995 1.8 16v Zetec 112cp benzina

Mesajde valistoica » 30 Mai 2009, 18:54

$1 scrie:$2i eu am primit 2 astfel de amenzi la un drum de 100 km .. ideea e ca mi`a venit plicul cu foile de completat (identitatea persoanei care a condus ) le`am completat si trimis inapoi .. de atunci au trecut 2 luni si inca nu mi`a venit amenda acasa ... la un radar am avut 62 si la unul 63 ..in mod obisnuit la cat timp iti vine procesul verbal dupa trimiterea formularelor inapoi la politie?

Stai linistit ca nu te uita politia pe tine. Mie mi-a venit dupa 4 luni amenda. Eu am fost abonat la radarul din Barcanesti (Ploiesti) mai mereu si nu m-au uitat.
Focus owner...
valistoica
Gold Member

Maşina: Ford Focus 1.5 TDCI 120 CP

Mesajde icksu » 31 Mai 2009, 10:37

acuma la viteza asta amenda mare nu poate sa fie .. sincer nu m-as fi suparat sa ma uite ... de ce mi se pare suspect ... e ca una dintre amenzi e de la o camera de la mine in judet .. si dupa maxim 1 saptamana a venit plicul cu actele de completat ... adica .. la plicul ala vad ca is foarte harnici , dar la trimis procesul verbal nu se prea grabesc .. oricum va anunt daca imi vine amenda , si exact dupa cat timp :)
drumuri bune
Live .. fast .. Just do it
Decat cu S-ul lui tata , mai bine cu Focusul meu
icksu
Ford Freak

Maşina: Ford Focus , 2001 , 1.8 - 16V Zetec Engine

Mesajde Ronnie » 11 Iun 2009, 18:39

Am observat ca e o traditie in zona judetelor Buzau,Vrancea ca radarele sa fie instalate pe loganuri vopsite ba in galben de zici ca e taxi, ba in rosu sau albastru.Noroc ca am avut detectorul , unul ieftin dar bunicel Cobra ESD 7000 care ma anunta ca e radar.Ma gandeam ca e in fata radarul dar cand colo, era chiar in spatele meu.A mers 3-4 km in spatele meu.Prima data nu mi-am dat seama si cred ca aveam cam 115 km/h.Sper sa nu imi vina vreo felicitare de la Politie :D .
Pana acum de cand am detectorul, adica de vreo 3 ani, personal nu am dat nici o amenda de viteza.In schimb a dat fratele meu tot prin zona aceasta, parca la Oreavu(parca in Vrancea e) si detectorul nu a simtit radarul.Cred ca era un model de radar mai nou cu laser.
Ford Mondeo Hatchback 2.0 TDCi 115 CP Ghia 2003
http://www.clubford.ro/viewtopic.php?f=15&t=29022
Imagine
Oltenia, Eterna Terra-Nova ; Un cantec are astazi si-n priviri ; Hai Universitatea! Hai Craiova! ; Tu, Campioana unei mari iubiri!
Ronnie
Ford Freak

Maşina: Ford Mondeo 2003 2.0 TDCi 115CP Ghia
VIN: WF05XXGBB53E47926

Mesajde temir » 17 Iun 2009, 14:15

pai in aceeasi zona m-am privit eu in ochi cu agentul care imi masura viteza dintr-un asemenea logan fistichiu (cred ca galben, nu mai tin minte; ca detectorul ma avertiza intr-o veselie, dar eram destul de preocupat cu altele asa ca l-am cam ignorat; pana mi-am incrucisat privirile cu politistul zambitor, ca in clipa aia am realizat ca nu degeaba se toceste piuitoarea detectorului si n-am mai fost capabil sa retin si restul detaliilor)

am iesit repejor de pe DN si am tras, cuminte, intr-o zona linistita si am stat tiptil jumatate de ora (am zis ca daca e de transmis prin statie la colegii de mai incolo nitel, poate-mi uita numarul), dupa care am plecat si nu s-a mai intamplat nimic (ori ca se misca greu posta, ori ca chiar am scapat)

n-a fost ghinion, ca daca merg repede prin localitate, o fac pe barba mea, nu? iar daca detectorul isi face treaba si eu ma gandesc la neatarnarea tarii, ce pretentii sa mai am?

(dar nici norocul de a scapa netaxat nu trebuie subapreciat)
temir
Member

Mesajde thecage » 17 Iun 2009, 14:34

Aia te opresc pe loc (cred eu, nu mai trimit acasa), i-am vazut sarind din masina direct pe mijlocul drumului... Dar e inflatie de radare mobile pe DN2, am numarat vreo 8 pana la Piatra Neamt.
Imagine
Imagine
thecage
Member

Maşina: Ford Focus 2, 2008, 1.6 Ti-VCT 115CP, Trend

Mesajde temir » 17 Iun 2009, 16:16

$1 scrie:$2ar e inflatie de radare mobile pe DN2, am numarat vreo 8

ai mers noaptea, presupun

sau nu le-ai vazut pe toate
temir
Member

Mesajde verga_Cip » 18 Iun 2009, 07:48

Eu am o regula de baza pe care nu o incalc nici prin exceptie: NICIODATA PESTE 50 km/h fata de viteza legala!! A...si am BEL :D
verga_Cip
1nsane Member

Maşina: Ford Focus Mk2 2.0 TDCi 100 kw 2005

Mesajde Alen » 21 Iun 2009, 21:31

esti sigur ca n-ai uitat nimic ? :))
Alen

Maşina: Ford Fiesta 2007 1.4 TDCi

Mesajde verga_Cip » 22 Iun 2009, 11:14

$1 scrie:$2sti sigur ca n-ai uitat nimic ? :))

:D nu stiu...ce?
verga_Cip
1nsane Member

Mesajde bogdan842004 » 22 Iun 2009, 11:22

$1 scrie:$2xistand o oarece traditie in familie in ce priveste suspendarea permiselor, am tras concluzia ca asa suntem noi...ceva mai ghinionisti.Ne iese mereu cate-un politai din pamant din iarba verde, gaseste o pricina - vecina cumva cu legea - face proces verbal , si ne capatuim ba cu o amenda , ba cu permisul suspendat.

Pai uiti un detaliu mic si important...in localitatile mai sus mentionate, pana acum 1 luna, erau montate camere fixe de supraveghere la pachet cu un radar...si de multe ori, detectorul te atentiona dupa ce treceai de ele sau cand era oricum prea tarziu ca sa mai faci ceva...spre norocul nostru toate camere fixe(in afara de cele de pe DN1) sunt suspendate pana se rezolva problema cu montatul lor ilegal...
bogdan842004
Incepator

Maşina: Ford Focus 2008, 2000 cm, 136CP, Titanium

Mesajde adicristea » 22 Iun 2009, 11:33

Mesajul ei a fost scris pe 29 martie, adica acum trei luni. Deci nu avea ce detaliu sa uite.

PS. Pe viitor incearca sa citezi doar ceea ce te intereseaza, nu chiar tot mesajul, mai ales ca e unul consistent.
\\\ Cumpara "romaneste"! Salveaza-ti slujba! ///
Nu fi zmeu, s-ar putea sa zbori!
Nemulţumirile oamenilor nu vin din ceea ce li se întâmplă, ci din diferenţa dintre ceea ce li se întâmplă şi aşteptările lor. ™Ciugu®
Imagine
adicristea

Maşina: Citroen C4 Picasso 1.6 eHDI
VIN: 00000000000000000

Mesajde Alen » 23 Iun 2009, 21:39

$1 scrie:$2:D nu stiu...ce?

urmaririle alea cu 160 prin Bucovina =))
Alen

Maşina: Ford Fiesta 2007 1.4 TDCi

Mesajde verga_Cip » 26 Iun 2009, 11:46

$1 scrie:$2
$1 scrie:$2:D nu stiu...ce?

urmaririle alea cu 160 prin Bucovina =))

"ghilti ez cearge" maria ta :D
verga_Cip
1nsane Member

Următorul

Înapoi la Legislaţie