Problema cu politia, retinere permis auto.
Cum pot rezolva si eu o problema cu Politia Romana:
In data de 04.04.2009, am fost oprit de catre un domn agent si sanctionat cu retinerea permisului pt. 1 luna zile. Motivul: depasire prin incalcarea marcajului continuu longitudinal.
La prima vedere, dansul are perfecta dreptate, dar!!!
1. Semnalul de oprire al agentului a fost facut, in timp ce se deplasa cu masina din sens opus directiei mele de mers, adica era in miscare, practic la 50-100 m in fata mea a scos bastonul pe geamul masinii, desi ma aflam in coloana de mers, iar el la fel.
2. Desi masina politiei era dotata cu camera de inregistrare si aparat radar, nu s-a inregistrat nimic, domnul agent mentinand ca nu e nevoie de inregistrare pentru ca el m-a vazut depasind prin incalcarea marcajului continuu si asta este de ajuns.
3. In momentul cand m-a oprit, la solicitarea mea de a-mi arata legitimatia si ordinul de serviciu, nici nu s-a pus vorba de asa ceva, fiind foarte arogant si explicand ca, citez:" n-ai decat sa suni la 112 si sa reclami comportarea mea". Intr-un final, dupa ce i-am spus ca o sa fac acest lucru mi-a arata legitimatia de serviciu, cat despre ordin de serviciu, nici pomeneala.
4. Desi am sustinut vehement ca nu am incalcat marcajul, continuu, acesta luand sfarsit inainte ca eu sa ma angajez in depasire, domnu' agent a zis ca singura dovada este cuvantul lui impotriva cuvantului meu.
5. Binenteles ca nu am semntat procesul verbal, totusi in locul permisului am primit o dovada de 15 zile cu drept de conducere, cu mentiunea din partea domnului agent, ca sunt liber sa fac contestatie.
Mentionez ca evenimentul s-a desfasurat in afara localitatii, in jud. Ilfov.
Daca aveti cunostinta de un caz asemanator si ma puteti sfatui cu ceva, va raman indatorat.
Multumesc.
- Allex '77
- Member
- Maşina: Ford Focus 1, 2001, 1.8, 75 CP