Legislaţie

Problema cu politia, retinere permis auto.

Discuţii despre legislaţia în vigoare, codul rutier, taxe, asigurări RCA sau Casco, etc

Moderatori: KomandantuR, adicristea

Problema cu politia, retinere permis auto.

Mesajde Allex '77 » 09 Apr 2009, 11:55

Salut,

Cum pot rezolva si eu o problema cu Politia Romana:

In data de 04.04.2009, am fost oprit de catre un domn agent si sanctionat cu retinerea permisului pt. 1 luna zile. Motivul: depasire prin incalcarea marcajului continuu longitudinal.
La prima vedere, dansul are perfecta dreptate, dar!!!

1. Semnalul de oprire al agentului a fost facut, in timp ce se deplasa cu masina din sens opus directiei mele de mers, adica era in miscare, practic la 50-100 m in fata mea a scos bastonul pe geamul masinii, desi ma aflam in coloana de mers, iar el la fel.

2. Desi masina politiei era dotata cu camera de inregistrare si aparat radar, nu s-a inregistrat nimic, domnul agent mentinand ca nu e nevoie de inregistrare pentru ca el m-a vazut depasind prin incalcarea marcajului continuu si asta este de ajuns.

3. In momentul cand m-a oprit, la solicitarea mea de a-mi arata legitimatia si ordinul de serviciu, nici nu s-a pus vorba de asa ceva, fiind foarte arogant si explicand ca, citez:" n-ai decat sa suni la 112 si sa reclami comportarea mea". Intr-un final, dupa ce i-am spus ca o sa fac acest lucru mi-a arata legitimatia de serviciu, cat despre ordin de serviciu, nici pomeneala.

4. Desi am sustinut vehement ca nu am incalcat marcajul, continuu, acesta luand sfarsit inainte ca eu sa ma angajez in depasire, domnu' agent a zis ca singura dovada este cuvantul lui impotriva cuvantului meu.

5. Binenteles ca nu am semntat procesul verbal, totusi in locul permisului am primit o dovada de 15 zile cu drept de conducere, cu mentiunea din partea domnului agent, ca sunt liber sa fac contestatie.

Mentionez ca evenimentul s-a desfasurat in afara localitatii, in jud. Ilfov.

Daca aveti cunostinta de un caz asemanator si ma puteti sfatui cu ceva, va raman indatorat.

Multumesc.
Allex '77
Member

Maşina: Ford Focus 1, 2001, 1.8, 75 CP

Re: Problema cu politia, retinere permis auto.

Mesajde alexandrusavu » 09 Apr 2009, 12:16

Ăștia din Ilfov devin încet încet din ce în ce mai dobitoci.
Dacă nu ești cu musca pe căciulă fă contestație. El trebuie să aducă probe la dosar cum că ai trecut pe linia continuă.
Deci n-ar trebui să ai probleme.

LE: pe viitor zici că n-ai actele la tine și/sau încerci să fii rromân cu el.
Imagine
<photo-blog actualizat bianual>
Cars :
Ford Focus Trend CL '07 Hatch 1.6 TDCi ~115cp, 275Nm [90cp, 215Nm stock]
alexandrusavu

Maşina: Focus Trend CL '07 Hatch 1.6 TDCi 90CP
VIN: WF05XXWPD57U35570

Mesajde Allex '77 » 09 Apr 2009, 12:27

Multumesc de sfat Alexandrusavu, dar, crede-ma ca m-am saturat sa fiu "rroman" cu politia romana. E adevarat ca atunci cand gresesc si e vina mea, ma conformez spuselor domnului agent si nu comentez, dar in cazul mai sus relatat, consider ca nu am nicio vina, pur si simplu m-a enervat la culme aroganta lor si nu am vrut sa le dau dreptate. Pana la urma am si eu mandria mea!!!!
Allex '77
Member

Mesajde luciusss » 09 Apr 2009, 12:37

$1 scrie:$2La prima vedere, dansul are perfecta dreptate, dar!!!

.

Pai ori are dreptate ori nu :D .
Legitimatia ti-o poate arata dar oridinul de serviciu . . . . . . e o dobitocenie scoasa de cine stie ce "profesor" . .
Ordinul de serviciu ( la armata , politie , jandarmerie ) se intocmeste atunci cand se pleaca din localitate.
App. semnalul de oprire , dupa cum scrie in regulament se poate face si din mers.
Daca nu sunt martori sau inregistrare este posibil sa iti dea castig de cauza la contestarea masurii.
FF Trend Coll., 1.6 - 100 hp, sedan, sea grey
<< 2007 >>
luciusss
Member

Mesajde Smiley » 09 Apr 2009, 15:51

$1 scrie:$2....El trebuie să aducă probe la dosar cum că ai trecut pe linia continuă.
.....

din pacate, nu e asa. procesul verbal intocmit de agentul constatator, pentru contraventii, se bucura de prezumtia de veridicitate si de legalitate. asta inseamna ca Allex '77 trebuie sa aduca dovezi sau martori cum ca nu e vinovat. de obicei, victima contesta procesul verbal si descopera, cu ocazia asta, ca poate aduce un martor, care era cu 1-2 masini in spate si a observat clar ca nu s-a incalcat linia continua.

a nu se confunda contraventia cu infractiunea. la infractiune, se aplica prezumtia de nevinovatie, deci politia/procurorul trebuie sa dovedeasca vinovatia faptasului. la contraventii, se considera ca politia e de buna credinta, iar faptasul trebuie sa-si dovedeasca nevinovatia.
Focus C-Max Ghia 2.0 TDCI
Imagine
Smiley

Mesajde MIHAI770 » 11 Apr 2009, 08:48

$1 scrie:$2 3. In momentul cand m-a oprit, la solicitarea mea de a-mi arata legitimatia si ordinul de serviciu, nici nu s-a pus vorba de asa ceva, fiind foarte arogant si explicand ca, citez:" n-ai decat sa suni la 112 si sa reclami comportarea mea". Intr-un final, dupa ce i-am spus ca o sa fac acest lucru mi-a arata legitimatia de serviciu, cat despre ordin de serviciu, nici pomeneala.
Multumesc.

Avea insigna in piept? Daca da, nici nu mai trebuia sa iti arate legitimatia.
Cat despre ordinul de serviciu, nici pomeneala...nu exista chestia asta...
Caut pentru Fiesta 2001: http://forum.clubford.ro/viewtopic.php?f=131&t=98585
Fordu'i Ford! :)
MIHAI770
Member

Maşina: Fiesta 2001, 60cp, 3 usi, detango
VIN: Foooofiiiiiiiiiii

Mesajde ady_gb » 14 Apr 2009, 10:45

salut
am gasit astea pe net poate te ajuta:
"Instanta de fond prin sentinta civila nr.154 din 16.01.2008 a admis plangerea contraventionala formulata de petent si a anulat procesul verbal de contraventie, retinand ca procesul verbal de contraventie impreuna cu raportul agentului constatator, nu pot face dovada prin ele insusi, astfel incat sa conduca la rasturnarea prezumtiei de nevinovatie care functioneaza in favoarea petentului, iar contraventia retinuta in sarcina petentului intruneste elementele unei acuzatii in materia penala in sensul art.6 par.1 din CEDO, intrucat campul de aplicare a OUG nr.195/2002 priveste toti cetatenii, iar sanctiunea instituita are un caracter represiv si preventiv, asa cum a stabilit CEDO in cauza Anghel contra Romaniei"

iar aici postul 3 , e vb cam de acelasi lucru:
http://www.avocatnet.ro/content/forum%7 ... 5&pageID=0

Din cate siu si eu, legislatia CEDO care primeaza in fata celei interne spune ca orice dovada se face prin mijloc de proba omologat. In cazul tau, agentul care te-a oprit trebuie sa faca dovada ca ai depasit pe linie continua.
Focus 2 HB 1.6i, 101CP, 2005
ady_gb
Ford Freak

Mesajde F.Micki » 05 Iun 2009, 17:16

Iata aici gasesti o contestatie impotriva 'agentului' !
Bafta !

[url]http://www.snapdrive.net/files/325273/Ford%20Mondeo%20TDCI%20MK%203/INSTRUC%C5%A2IUNI%20%20RADAR.doc
[/url]
Daca nu vezi IESIREA nu INTRA !
Lumina de la capatul tunelului poate fi un...tren !
F.Micki
Incepator

Maşina: Ford Mondeo TDCI 131 CP Anul 2002

Mesajde luciusss » 05 Iun 2009, 20:21

La mai multe depasiri . . . poa dai de o coliziune frontala . . O:-)
<< 2007 >>
luciusss
Member

Mesajde Allex '77 » 05 Iun 2009, 21:29

$1 scrie:$2a mai multe depasiri . . . poa dai de o coliziune frontala . . O:-)

Nu inteleg....., imi faci o urare cumva si nu imi dau seama?????
Allex '77
Member

Mesajde luciusss » 05 Iun 2009, 21:58

Nu doamne fereste , nu doresc la nimeni asa ceva dar nici nu sunt de acord cu asa ceva , dar foarte multe depasiri din astea se termina la stirile de la ora 5 de la protv .
<< 2007 >>
luciusss
Member

Mesajde toxicristi » 07 Iun 2009, 11:22

Si la iesirea din curbe ar trebui marcat banda intrerupta pentru sensul care IESE din curba...Am vazut ca politistii mai stau la rahaturi din astea, ca ai inceput depasirea cu 10-15m mai devreme cu toate ca ai avut conditii de vizibilitate perfecta, cand de fapt depasirea ar trebui interzisa pentru cei ce vin INSPRE curba.
Imagine "Aici, pe forum, eşti ceea ce scrii!"
toxicristi

Maşina: Focus 2002 1.8TDDi 90CP Bouvagon

Mesajde darian » 07 Iun 2009, 13:43

Daca nu te-a inregistrat, te duci si depui contestatie la judecatorie si nu ai cum sa pierzi. Este cuvantul tau contra cuvantului lui. Judecatorul nu sta pe ganduri ca politia are intentii bune si ca tu nu ai. O sa castigi, asa s-a intamplat in 99% din cazuri.

Si pe mine ma enerveaza politisti de stau pe Dealul Negru la linia continua. Este un loc in care te bagi in depasire ca este o linie dreapta lunga. Dar mereu calci linia continua vreo 5 metri si imediat sta sa te opreasca. Eu am patit si stiti ce mi-a zis: "Noroc ca sunt eu de servici ca altfel trebuia sa iti ia permisul, asa scapi si tu mananc si eu o friptura."
Golf R MY 2012 DSG
Ex - Focus ST 320+ Portocala mecanica
Imagine
darian

Orange Member

Maşina: Golf R MY2012 DSG

Mesajde martini » 07 Iun 2009, 13:56

si i-ai dat de friptura? sau te-ai certat cu el?
>>> Fordurile mele

Constanta - intalniri locale
Pentru a te adauga in grupa ClubFord Constanta - click pe link http://forum.clubford.ro/ucp.php?i=grou ... membership bifeaza in dreptul grupei Constanta si apoi apasa pe butonul trimite/send
martini

Maşina: Focus 2 facelift 1,6 GPL

Mesajde darian » 07 Iun 2009, 14:14

Era din Valcea tipul si i-am zis ca ma duc direct la comandant ca il cunosc. I-am dat numele comandantului si ceva detalii si am plecat.
Golf R MY 2012 DSG
Ex - Focus ST 320+ Portocala mecanica
Imagine
darian

Orange Member

Maşina: Golf R MY2012 DSG

Mesajde verga_Cip » 18 Iun 2009, 07:57

Din pacate trebuie sa iti spun ca daca as fi "legiuitor" as face ca , cuvantul politistului sa aiba greutatea a 10 martori!!! De ce? Pentru ca eu vad, stiu si sunt satul de depasiri care mai de care mai periculoase si nu o data au rezultat victime nevinovate. Mai avem multe de "mancat" pana ne civilizam si de multe ori suntem prea smecheri ca sa tinem cont de reguli elementare de circulatie.
Intr-o alta ordine de idei, marcajul este cea mai putin "puternica" regula de circulatie. De multe ori am intalnit indicator de interzicere depasire si marcajul discontinuu, cel continuu incepand la lungimi bune dupa indicator. Regula de baza in afara (pe care am constatat-o) este asa: la vederea indicatorului sa NU te mai angajezi in depasire, chiar daca ai timp sau crezi ca ai timp! Asta inseamna macar o umbra de conduita preventiva.

PS: data viitoare fii mai prudent, sunt sigur ca politistul nu te-a oprit pentru ca aveai masina ford si ca pe undeva adevarul e cam la mijloc!!!
verga_Cip
1nsane Member

Maşina: Ford Focus Mk2 2.0 TDCi 100 kw 2005

Mesajde marius_2611 » 18 Iun 2009, 08:27

Nu vreau sa impart dreptatea, nici sa incurajez nerespectarea regulilor pt ca dam politia in judecata, dar in cazul asta eu cred ca ai mari sanse sa obtii o decizie favorabila din partea judecatorului (repet, chiar daca ai gresit, sau nu).
In alta ordine de idei, am un prieten care s-a apucat de contestat orice la politie si pana acum din 3 procese le-a castigat pe toate (si la 2 nu avea dreptate, chiar el recunoaste). Politia nu prea se zbate sa puna avocati, sau cei care sunt probabil au treburi mai importante decat un radar, o linie continua etc.
Asa ca, da-i in judecata!
Munca la romani.........mai bine putin si prost decat mult si fara rost (persoanele de fata se exclud) :)
marius_2611
Ford Freak

Maşina: Ford Focus 1.6TDCI, 90CP, Trendline Collection, 2007

Mesajde dorianlakatos » 20 Iun 2009, 02:04

Cu justitia nu e chiar cum vrem noi, desi cateodata daca suntem vinovati dorim sa ne dea dreptate. Situatia nu sta mereu asa. Mie mi-au ridicat permisul pentru depasire pe linia continua in urma cu un an, desi am fost fortat sa o depasesc, mergand pe banda mea, drumul s-a latit pe partea dreapta, transformandu-se in 2 benzi. Mi,am pastrat banda pe care mergeam iar in momentul in care se ingusta drumul, revenind la o singura banda n-am putut sa reintru din cauza masinilor care circulau bara in bara si nu mi-au permis sa intru in coloana. Sa opresc , sa astept sa treca toti nu aveam voie prin lege, incurcam circulatia. Ei bine m-au filmat dupa cum mi-au scris in procesul verbal cu caseta nr C.... cu Aparatul de filmat seria.... montat me masina cu nr.... Am facut plangere contraventionala, mi-am luat permisul inapoi dupa doua zile si am inceput sa ne judecam. Din partea politiei numai 3 foto neconcludente, nici vorba de caseta.ATENTIE.. in plangerea contraventionala s-a cerut ca proba caseta cu care fusesem filmat dupa cum ei au scris in procesul verbal. M-am judecat mult si bine, am facut recurs dupa recurs, mi le-au respins. Dupa 1 an la recurs, le-am spus ca nu este corect sa-mi respinga recursul de fiecare data si sa-mi spuna ca nu tine de obiectul procesului. Culmea, am intrebat-o pe Presedinta completului de judecata de la tribunalul Constanta..ce se cere in plangerea contraventionala si-n fiecare recurs pe care l-am facut ca doar are dosarul in fata? Rasfoind dosarul imi spune .."Dvs cereti caseta cu care ati fost filmat.". Bun si atunci de ce nu trimiteti somatie politiei sa trimita dovada clara?. Presedinta imi spune ca nu se poate deoarece casetele se distrug dupa 6 luni. Am ramas blocat..pai si dupa 6 luni in care am insistat sa se prezina caseta nu ati luat nicio masura, eu cu ce sunt vinovat?. Drept urmare au dat hotararea definitiva , iar eu sunt pieton pentru 30 de zile. Vi se pare ca avem o justitie corecta? Apoi comunicarea nu mi-a parvenit nici in momentul respectiv, ea fiind primita la politie de o luna de zile. Ce inseamna asta? Mi s-a dus si dreptul la contestatie. Tribunalul nu mi-a trmis hotararea, a trmis-o doar politiei. A ajuns sa-mi fie scarba ca m-am nascut in Romania. Asta este cu politia noastra si justitia.
[URL=https://matchnow.info] Girls in your city[/URL]
dorianlakatos
Incepator

Maşina: Ford Escord Tournier Ghia 1998, 1597cc, 66KW
VIN: WFONXXGCANWY78558

Mesajde toxicristi » 20 Iun 2009, 08:47

$1 scrie:$2in pacate trebuie sa iti spun ca daca as fi "legiuitor" as face ca , cuvantul politistului sa aiba greutatea a 10 martori!!!
Bine ca nu esti legiuitor :D :P

$1 scrie:$2ntr-o alta ordine de idei, marcajul este cea mai putin "puternica" regula de circulatie.
Eu stiu ca indicatorul e mai puternic decat marcajul. Dar, in mod normal, nu ar trebui sa se contrazica. Si aici in Brasov era un drum drept de 3 km cu marcaj discontinuu dar cu indicaor ce interzice depasirea : foarte multi au ramas fara permis.
Imagine "Aici, pe forum, eşti ceea ce scrii!"
toxicristi

Maşina: Focus 2002 1.8TDDi 90CP Bouvagon

Mesajde Mihai L » 20 Iun 2009, 09:43

@dorianlakatos:
1) Daca este vorba de marcajele intalnite la urcare, unde se lateste drumul in dreapta, aveai prioritate la terminarea benzii suplimentare. Daca in loc sa insisti pe asta ai preferat sa tai linia continua, e greseala ta.
2) Casetele "implicate" in aceste cazuri ar trebui pastrate, e vina politiei daca nu mai poate prezenta dovada.
Cat despre contestatie, ar trebui sa ai dreptul daca ei nu pot dovedi ca ai avut cunostinta de verdict (dar nu stiu daca nu trebuia sa te interesezi personal la tribunal de asta...).
Focus. Ford Focus. Sea Grey.
2006 Ford Focus Wagon TDCi, 1.6/109 CP
Imagine
Imagine
My pictures on Flikr
Mihai L

Maşina: Ford Focus Wagon Trend CL 2006, 1.6l/109CP, Sea Grey

Mesajde dorianlakatos » 20 Iun 2009, 11:05

@Mihai L

Exact, la urcare erau marcaje pe sosea ce presemnalizau la un moment dat ca drumul se ingusteaza pe o banda. Insa pe dreapta coloana , bara in bara, nu mi s-a facut loc sa intru desi am incercat in repetate randuri, de oprit in mijlocul drumului nu aveam voie, asa ca am preferat sa accelerez si sa mai merg cca 20m pana reintru in coloana. Se pare ca am fost o victima a momentului. Dar de ce politia nu ia nicio masura vizavi de circulatia bara la bara, care este distanta regulamentara intre autovehicule?..cumva un metru sau mai putin? Problema este ca nu au prezentat caseta cu care ei au spus ca m-au filmat. Am cerut in plangerea contraventionala, anularea procesului verbal ca fiind netemeinic si nelegal deoarece nu am savarsit nicio fapta contraventionala si inlocuirea sanctiunii retinuta prin procesul verbal care a fost mult prea aspra, cu un avertisment cf art.5 pc.2 lit a si art.7 pct.1 si 2 din O.G. 2/2001 privind regimul juridic al contraventiilor. Domnii judecatori nu au tinut seama de asa ceva, nu au somat politia sa prezinte ca dovada caseta din care trebuia sa reiasa situatia in fapt, fiind la limita permisiva a legii.
[URL=https://matchnow.info] Girls in your city[/URL]
dorianlakatos
Incepator

Maşina: Ford Escord Tournier Ghia 1998, 1597cc, 66KW
VIN: WFONXXGCANWY78558

Mesajde Alma » 20 Iun 2009, 12:00

$1 scrie:$2rdinul de serviciu ( la armata , politie , jandarmerie ) se intocmeste atunci cand se pleaca din localitate.

Te contrazic aici, se intocmese de fiecare data cand se paraseste unitatea/sectia si in baza lui agentul are drept de port arma in spatiile publice. In acest ordin de serviciu se specifica daca acesta paraseste unitatea/sectia cu arma din dotare ;)
Carputer/CarPC - 8" TFT Touchscreen, Celeron 1,2Ghz, 1024MB DDR II, 2,5" HDD 40GB SATA, M2-ATX 6-24V DC/DC 160 W
1nsane Member

Maşina: FocuS II, 2005 - 1,6 TDCi 80Kw

Mesajde luciusss » 20 Iun 2009, 12:29

Hahahaah , adica militianul de la sectia 2 politie sa spun , atunci cand iese in teren are ordin de serviciu ca sa poata purta arma si ca sa zgorneasca tiganii care vand papuci pe trotuare ??????????
<< 2007 >>
luciusss
Member

Mesajde Alma » 20 Iun 2009, 12:33

Ala de la sectia 2 nu dar cel de la 6 da :))
Regimul armelor este foarte strict in Romania, cel putin in baza legii, atat pentru cetatenii detinatori cat si pentru politisti sau alte categorii indreptatite la portul de arma. ;)
Carputer/CarPC - 8" TFT Touchscreen, Celeron 1,2Ghz, 1024MB DDR II, 2,5" HDD 40GB SATA, M2-ATX 6-24V DC/DC 160 W
1nsane Member

Mesajde luciusss » 20 Iun 2009, 14:18

Daca ai facut armata sper ca ai auzit si de termenul de " parasire de garnizoana " adica in traducere libera parasirea localitatii , moment in care iti trebuie orin de serviciu .
Ca sa te convingi si sa nu te mai contrazici trimite un mail la Politia Romana in care sa ii intrebi cand are nevoie nenea militeanu de ordin de serviciu . ( poate pe ei o sa ii crezi )

P.S. : Politistii nu au permis de port arma , iar cand pleaca acasica il lasa la serviciu. ;) . ca sa poata sa il ia acasa trebuiesc facute alte lucruri dar in nici un caz ordin de serviciu.
<< 2007 >>
luciusss
Member

Mesajde Alma » 20 Iun 2009, 16:28

N-am facut armata dar am auzit de termen iar parasirea garnizoanei nu semnifica neaparat ca aceasta actiune se petrece in interes de serviciu trebuind astfel sa se faca in baza unui ordin de serviciu. Parasirea garnizoanei/localitatii se poate face si in scopuri personale si fie ca esti soldat inregimentat fie ca esti cadru militar al SRI, SPP, SIE, Jandarmerie etc. trebuie sa informezi/obtii permisie pentru a face acest lucru ca in cazul in care se declanseaza o mobilizare sa stie unitatea de tine. ;)
Eu unul am vazut un ordin de serviciu al unui prieten din SPP si-ti spun ca era o rubrica unde se mentiona portul de arma si tipul acesteia de asemenea acesta nu poate parasi localitatea fara sa anunte unitatea ;)
1nsane Member

Mesajde luciusss » 21 Iun 2009, 18:22

Degeaba incerc sa iti explic ca vad ca nu am cui.
Intreaba mai omule un militian sau un prieten care cunoaste pe cineva sau TRIMITE MAIL cum ti-am spus ca se intelegi odata.

P.S. : contrazice-te singur de acum inainte. ;)
<< 2007 >>
luciusss
Member

Mesajde verga_Cip » 22 Iun 2009, 11:17

Parasirea de garnizoana NU se face in timpul serviciului. In timpul serviciului ai un Ordin de serviciu. Parasirea de garnizoana este "activa" doar in timpul liber si serveste in caz de chemare la servici si timpul in care ajungi. Adiacent, structurile militare au "obiceiul" de a vrea sa stie cam pe unde umbli (daca ai declarat ca mergi la Botosani si ai facut accident de circulatie la Galati, sigur vei avea o discutie cu comandatul).

Bafta
verga_Cip
1nsane Member

Maşina: Ford Focus Mk2 2.0 TDCi 100 kw 2005

Mesajde Alma » 25 Iun 2009, 12:24

@luciusss
deci... conform Legii privind regimul armelor si al munitiilor, legea nr. 295/2004 (VI tipuri de documente) - pct.5.ordinul de serviciu este: "documentul eliberat de persoana juridica autorizata sa detina si sa foloseasca arme, prin care se acorda persoanei angajate pe baza de contract de munca, precum si studentilor de la institutiile de invatamant superior cu profil cinegetic dreptul de a purta si folosi arma si munitia corespunzatoare, inscrise in acest document, in timpul si pentru executarea sarcinilor de serviciu;"

tot aceeasi lege zice:
Art. 66 - Categoriile de persoane juridice care pot procura, detine si folosi arme si munitii
(1) Institutiile publice cu atributii in domeniul apararii, ordinii publice si sigurantei nationale sunt autorizate sa procure, sa instraineze, sa detina si sa foloseasca arme letale si arme neletale, precum si munitia corespunzatoare, pentru inarmarea personalului propriu, in conditiile stabilite prin legi speciale.
......
Art. 68 - Conditiile procurarii, detinerii, pastrarii si dotarii personalului propriu cu arme si munitii
(1) Persoanele juridice de drept public, precum si persoanele juridice si unitatile aflate in subordonarea sau coordonarea acestora, altele decat cele prevazute la art. 66 alin. (1), care, in exercitarea atributiilor prevazute de actele normative de organizare si functionare, desfasoara activitati specifice care necesita dotarea personalului cu arme letale si arme neletale, precum si cu munitia corespunzatoare, pot procura si, dupa caz, instraina asemenea arme si munitie, in conditiile prezentei legi, prin armurierii autorizati in acest sens.
.......
(4) Dotarea cu arme a personalului specializat se face in baza ordinelor de serviciu individuale, emise de conducatorul persoanei juridice prevazute la alin. (1) sau, dupa caz, al unitatii subordonate sau aflate in coordonarea acesteia, in care se mentioneaza datele de identificare ale armei, datele de identificare ale detinatorului, sarcinile in executarea carora detinatorul poate purta si folosi armele, locurile in care detinatorul poate purta si folosi armele, precum si conditiile in care acesta poate face uz de arma.

Mi-am incheiat pledoaria fara sa trimit e-mail nicaieri si fara sa intreb prietenii din SPP, SRI, SIE, Jandarmerie sau Politie ;)

PS: m-am contrazis singur? :D
1nsane Member

Mesajde kristy_brasov » 25 Iun 2009, 13:20

Nici un politist, jandarm, comunitar sau alta natie de autoritate purtatoare de armanent in serviciul zilnic nu i se elibereaza ordin de serviciu. Armamentul din dotare se elibereaza lucratorului in baza tichetului de armament care ramane in dispecerat si numai pentru executarea serviciului. La terminarea serviciului armamentul se preda la camera de arme sau se pastreaza la domiciliu cu acordul superiorilor si numai daca respetivul solicitant are seif pentru depozitarea lor respectand regimul armelor si munitiilor.
Este o aberatie ceea ce pretindeti voi si sincer ....as vrea sa-mi da-ti si mie o explicatie logica pentru care voi ceretzi unui agent de ordine sau de politie rutiera ordinul de serviciu !!!!!! Cu ce va ajuta sau va multumeste prezentarea unui astfel de document ? Va e frica ca respetivul politist este in timpul liber sau concediu si a iesit in strada la "spagi". Pai daca iti da amenda aia intra in contul lui bancar ??? Sau masina de politie din care iti face semn sa te opresti este bunul lui personal ca sa-l foloseasca cand vor ei ??? Intradevar la posturile de politie este alta situatie...acolo politisti sunt la "datorie" tot timpul zilei daca este necesar.
Ordinul de serviciu se elibereaza pentru parasirea garnizoanei ( o garnizoana cuprinde tot judetul ) in misiune sau concediu, cusuri de specializare. Si serveste ca document de insotire pe traseu pentru decontarea transportului si cheltuielilor de cazare daca deplasarea a fost in interesul institutiei.

Cat despre cazul de fazta !!! Un om cu demnitate cand greseste isi asuma vina si suporta consecintele !!! Cat despre comportamentul agentului, daca ai ceva de obiectat mi se pare normal sa-i faci reclamatie scrisa catre superiorii.
kristy_brasov
Gold Member

Maşina: Ford Mondeo Ghia mk3 2.0 tdci

Următorul

Înapoi la Legislaţie