Legislaţie

Plata TVA-ului la inmatricularea unui auto folosit in UE

Discuţii despre legislaţia în vigoare, codul rutier, taxe, asigurări RCA sau Casco, etc

Moderatori: KomandantuR, adicristea

Plata TVA-ului la inmatricularea unui auto folosit in UE

Mesajde Victor A » 02 Iun 2009, 00:02

Salut,

Sun novice pe site.
Este cineva in tema cu legislatia privind plata TVA-ului la inmatricularea unui autoturism in Romania??
Situatia mea - am cumparat un Mondeo in 2007, FARA TVA, l-am inmatriculat intr-o tara UE si as vrea sa-l inmatriculez in Romania. Mai este considerata masina noua? Se plateste TVA? Stiam ca masina noua este cea neinmatriculata (indiferent de tara). Sau legea face referire la toate autoturismele.
Eventual un link cu legislatia - lege, HG sau OG - care face referire la aceste aspecte.

Merci anticipat
Victor A
Incepator

Maşina: Mondeo 2.0 TDCI, 2007, Ghia

Re: Plata TVA-ului la inmatricularea unui auto folosit in UE

Mesajde florinpps » 04 Iun 2009, 14:27

"Noua" inseamna daca e sau nu la prima inmatriculare, INDIFERENT de tara!
FOCÓS, -OÁSĂ, focoși, -oase, adj., s.n. 1. Adj. Plin de foc1 (II 1); înfocat, înflăcărat. 2. Adj. (Rar) Roșu ca focul1; aprins. 3. S.n. Dispozitiv de aprindere a încărcăturii expozive (la grenade, bombe, mine, etc.). – Foc1 + suf. -os.
florinpps
Member

Maşina: Kuga, 2022, 1.5 EcoBoost - 150hp

Re: Plata TVA-ului la inmatricularea unui auto folosit in UE

Mesajde Victor A » 04 Iun 2009, 22:09

Asa este, am intrebat doar pentru ca am vazut ca legea face referire la masina noua (nu traiesc cu impresia ca am masina noua, am pus gresit intrebarea).
In final tot ce vreau este sa gasesc un act normativ din care sa rezulte daca, in situatia mea, platesc sau nu TVA. Eventual o parere a cuiva care a fost in aceeasi situatie.
Poate ca cel mai sigur este sa ma interesez acasa, cand ajung, si in functie de raspuns/valoare taxe o inmatriculez sau nu in RO.
Merci oricum pt raspuns si precizari!!
Victor A
Incepator

Maşina: Mondeo 2.0 TDCI, 2007, Ghia

Înapoi la Legislaţie