Cine a gresit in situatia asta?!
am avut ocazia de a evita la milimetru o coliziune in trafic. Dupa ce am povestit la serviciu exact cum s-a intamplat, parerile au fost impartite, unii spun ca daca ar fi fost accident as fi fost declarat vinovat, altii spun ca celalalt sofer ar fi fost de vina. Va rog deci sa va spuneti parerea, eu nu mai stiu ce sa cred, din anumite puncte de vedere fiecare pare sa aiba dreptate. Deci:
dupa iesirea din Sinaia am ajuns in spatele unui focus care se deplasa cu 40km/ora si-si giugiulea sotia/gagica din dreapta. Fiind linie continua aproape 1 km ma resemnez stiind ca urmeaza o portiune de drum drept cu linie discontinua unde voi putea depasi. Raman in spatele lui pana vine linia discontinua, ma asigur din fata si din spate (sa nu mai fie cineva deja angajat in depasire), si avand liber peste tot semnalizez si intru in depasire.
In acelasi timp, din parcarea de pe celalalt sens dacia se asigura (probabil inca nu incepusem depasirea), semnalizeaza si iese din parcare. Pur si simplu ne-am trezit fata in fata la 20 metri unul de celalalt. Dacia merge foarte incet dar nu are timp sa se dea inapoi in parcare, iar eu nu am timp sa ma retrag inapoi in spatele focus-ului din cauza ca am accelerat puternic iar acesta ruleaza foarte incet, fiind deja paralel cu el. In ultima clipa dacia accelereaza si se trage mult in dreapta, eu franez de-am mers 2 metri taras, si-am trecut la o palma unul de celalalt reusind sa ma incadrez intre dacie si focus.
Parerea nr.1: dacia trebuia sa anticipeze ca as putea intentiona sa depasesc si sa astepte pana trec cele 2 masini. Din punctul de vedere al soferului nu a gresit cu nimic, s-a asigurat din ambele parti, a semnalizat si a plecat avand liber.
Parerea nr.2: autoutilitara mercedes (condusa de mine), trebuia sa anticipeze ca dacia ar putea iesi din parcare. Din punctul de vedere al soferului (eu), acesta nu a gresit cu nimic, s-a asigurat din toate partile, a semnalizat si a inceput depasirea.
Sunt convins ca in cazul unei coliziuni politia nu ar fi ajuns la concluzia ca a fost o conjunctura nefericita in care fiecare a avut partea lui de vina. Cine credeti c-ar fi fost declarat vinovat? Va rog mult fara atacuri la persoana, fiecare isi spune parerea, incerc doar sa invat ceva si sa fiu mai atent pe viitor. Poate ca si altii vor invata ceva din patania mea.
P.S. Am gasit timp sa ne injuram asa...in trecere

Granada mk II 2.3 V6 '84
Nissan Serena 1.6 2000
Opel zafira 1.8 (shit, dar consuma putin :) )
Toyota Celica 1.8 160 HP
FB : tata fiarelor :))
-
BV04EDF - 1nsane Member
- Maşina: