Legislaţie

Probleme despagubiri RCA

Discuţii despre legislaţia în vigoare, codul rutier, taxe, asigurări RCA sau Casco, etc

Moderatori: KomandantuR, adicristea

Probleme despagubiri RCA

Mesajde vaqsile » 03 Sep 2009, 20:51

Mi-a fost lovita masina in parcare. Norocul meu este ca s-a gasit vinovatul si acum ma duc la Carpatica Asig sa vorbesc in vederea despagubirii. Acolo vine un baietas de vreo 22 de ani si imi spune ca bara fata se face cu chit si vopsea, iar aripa la fel.
Cu bara, am fost de acord, are numai niste zgarieturi mai adanci, dar aripa, desi nu e infundata pe suprafata mare, sunt afectate niste pliuri pe acolo si mi s-a parut destul de dificil de reparat perfect cu chit, mai ales la service-ul cu care au ei contract.
Oricum, dupa prima vizita la societatea de asigurari le-am spus ca ma mai gandesc, poate o fac pe CASCO (desi nu imi convine, ca e cu franciza).
De acolo m-am dus direct la service-ul catre care m-au indrumat ei sa vad cum arata, ca nu auzisem de el, desi putea fi chiar bun. Am stat de vorba cu patronul de acolo, care mi-a zis ca ei nu pot indrepta perfect aripa, sa arate ca noua. Deci, trebuie schimbata. Sa vorbesc cu asiguratorul sa mi-o schimbe. In plus, a zis ca mai trebuie schimbat un deflector, ca are o ureche rupta. De asemenea, s-a aratat destul de nemultumit de colaborarea cu societatea Carpatica Asig, care intarzie cu piesele de schimb.
Intors la asigurator, i-am explicat directoarei de acolo ce a zis omul de la service, precum si ca daca nu imi schimba aripa eu nu risc sa iasa nasol si nu bag masina in service. Directoarea mi-a zis, fara a avea curajul de a ma privi in ochi, ca de fapt ei au propus schimbarea aripii, dar si a deflectorului (despre care pana atunci nu fusese vorba) si acum asteapta aprobarea de la Sibiu, de la sediul central. Acea aprobare cica va veni favorabila sau nu abia luni.
Acum va intreb eu: In cazul in care nu vor sa imi schimbe aripa, unde pot sa ma adresez ca sa mi se rezolve problema? Ma refer la O.P.C., C.S.A. etc., ca nu as vrea sa apelez la instanta de judecata fiindca ar dura mult, si poate ar fi si costisitor.
Exclud din calcul posibilitatea de a apela la CASCO fiindca m-ar costa oricum destul de mult si conseder ca nu merita, mai ales ca eu nu am nici o vina in "afacerea" asta. In plus, nu vreau sa ma las "facut" de cei de la Carpatica Asig.
vaqsile
Incepator

Maşina: Ford Mondeo Trend, 1.8 benzina, 125 CP

Re: Probleme despagubiri RCA

Mesajde mihaiordie » 25 Sep 2009, 04:55

Cum a mai decurs treaba? Cu Carpatica am tot citit povestiri pe forum si nu erau de bine.
Cel mai bine este s-o rezolvi cumva cu stres minim si eficienta maxima, eventual chiar pe CASCO desi nu iti surade ideea
mihaiordie

Maşina: Focus MK2 1.6; Focus MK2 ST 2.5

Mesajde Ronnie » 26 Sep 2009, 12:37

Eu zic sa te duci la alt serivice cu care are Carpatica decontare directa si sa o repari acolo unde stii ca sunt oameni priceputi.
Uite cum as proceda eu:
-m-as duce la un service bun cu asigurarea vinovatului si cu procesul verbal (neaparat sa fie un service ce are decontare directa cu asiguratorul) si service-ul va lua legatura cu inspectorul de la asigurator(in cazul tau Carpatica)
iar daca inspectorul nu vrea la acel service, amenintal ca faci plangere la C.S.A si nicidecum sa te duci unde vor ei ca sigur nu sunt oameni seriosi si vor sa iasa cat mai ieftin.
Sau daca nu, repar-o pe CASCO iar CASCO va recupera bani de la RCA prin regres asta fiind ultima varianta si nu cea mai convenabila.
Ford Mondeo Hatchback 2.0 TDCi 115 CP Ghia 2003
http://www.clubford.ro/viewtopic.php?f=15&t=29022
Imagine
Oltenia, Eterna Terra-Nova ; Un cantec are astazi si-n priviri ; Hai Universitatea! Hai Craiova! ; Tu, Campioana unei mari iubiri!
Ronnie
Ford Freak

Maşina: Ford Mondeo 2003 2.0 TDCi 115CP Ghia
VIN: WF05XXGBB53E47926

Mesajde vaqsile » 29 Sep 2009, 14:06

Pana la urma am facut-o pe casco. Le-am facut si reclamatie la OPC si la CSA. OPC-ul mi-a raspuns deja ca nu e de competenta lor si au inaintat si ei reclamatia tot la CSA. Acum astept sa vad in continuare ce se intampla. Oricum, eu nu mai am nici o pretentie de la Carpatica, desi m-a costat ceva sa o rezolv pe casco.
vaqsile
Incepator

Mesajde Xilin » 17 Oct 2009, 21:12

daca s-a gasit vinovatul si ai datele sale de asigurare atunci faci pe casco si casco sa isi ia banii de la societatea lui de asigurari. Mentionezi de la bun inceput, merge mult mai repede si fara probleme asa, am procedat astfel de 2 ori. Mentionez ca daca ai fransiza, in acest caz nu trebuie sa platesti.
Xilin
Incepator

Maşina: Honda Accord, 2008, 2000cmc 155cp, executive

Mesajde vaqsile » 18 Oct 2009, 19:03

Am rezolvat pe casco, dar am platit si fransiza (100 euro). In schimb, nu am mai platit suma aceea pentru revenire la valoarea asigurata, sau cam asa ceva.
vaqsile
Incepator

Mesajde Officer » 05 Ian 2010, 17:33

Cu plangerea la CSA ai rezolvat ceva? O prietena a fost lovita de unul care avea RCA carpatica si ei spun ca despagubesc in limita a 1300 RON ca atat costa piesele cu care vor ei sa inlocuiasca piesele stricate - adica numai chinezarii de 2 lei.
Obsedat de ordine si disciplina.
Officer
Elodia

Maşina: Nu mai am ford :(

Mesajde toxicristi » 05 Ian 2010, 23:51

Daca eu vreau sa imi repar masina la un service autorizat Ford, atata timp cat reparatia nu trece de 75% din valoarea masinii inainte de accident (adica nu e dauna totala), repar/inlocuiesc/vopsesc doar reperele prevazute in nota de constatare, pe ce baza pot sa imi refuze plata?
Imagine "Aici, pe forum, eşti ceea ce scrii!"
toxicristi

Maşina: Focus 2002 1.8TDDi 90CP Bouvagon

Mesajde mihaita2806 » 06 Ian 2010, 00:06

probleme cu Carpatica am avut si eu, m-a lovit una pe bulevard, nu mai intru in detalii..... dupa 2 luni de amanari din partea celor de la Carpatica si fel de fel de motive , ba ca nu exista poze ba ca nu stiu ce ( eu aveam zgariata bara spate si putin rupt bandoul), deci dupa vreo 2 luni de amanari timp in care am facut reclamatie si la CSA, ma suna cei de la Carpatica sa ma duc la sediu sa ne intelegem, la sediu la ei imi spun ca plata reparatiilor este de 5 mil lei vechi, si sa mi caut eu un service unde sa o repar, si ca dc nu sunt de acord se va reanaliza dosarul. Va dati seama ca am luat banii, cash , si nu am mai stat sa astept inca 2 luni sa primesc alt raspuns de la ei , probabil nefavorabil. Concluzia mea este ca dc va loveste cineva cu RCA de la Carpatica, sa i spargeti fata....
mihaita2806
Member

Maşina: FORD Mondeo 2008
VIN: WFODXXGBBD8R32753

Mesajde oachi1980 » 29 Ian 2010, 12:16

@mihaita2806
Nu sunt de acord cu atitudinea ta violenta. Masina e totusi un obiect, cum adica sa il pocnesti pe vinovat? Poate chiar nu a vrut sau nu a avut incotro. Crezi ca lui ii place sa se plimbe cu tine la constatarea amiabila?
Hai sa te intreb cate ceva: unde ai rca-ul facut? te-ai interesat cand ai facut rca cu cine are decontare directa? daca il lovesti pe unu cu mercedes, sau honda (in principiu masina de peste 25k euro), ce faci? il lasi sa te pocneasca? Nu e vina noastra, a soferilor ca ni se da posibilitatea sa facem rca la firma x sau y. Cine le da voie sa functioneze la parametrii astia? aia sunt de vina.
fac pariu ca 90% din cei care isi fac rca nu se intereseaza sa vada ce serviceuri au decontare directa, iar o mare parte isi fac rca ca au auzit ei ca e bine la firma z sau t.
Parerea mea e ca suntem nishte victime colaterale ale sistemului (o parte din noi).
In momentul in care iti iei masina si te sui in ea iti asumi niste riscuri. Chiar daca tu nu faci nici un accident si te volesc altii. Nu-ti convine, mergi cu taxiul si mijloacele de transport in comun. NU O ZIC CU RAUTATE.
L-am lovit pe unu ieri din vina mea si i-am infundat portiera. Am rca la euroins, omul e suparat ca nu a gasit service specializat honda cu decontare directa cu euroins. Sunt de vina intradevar, dar nu sunt de vina ca nu m-am interesat eu daca au euroins decontare directa cu honda, sau porsche, sau audi.
Omul era suparat pe mine si a injurat 10 min in continu, ba chiar mi s-a parut violent la un moment dat. Atat asteptam, unul ca el sau ca tine violent sa ia initiativa ca apoi direct IML si plangere penala, dat in judecata, tot tacamul. Platea de ii sareau baschetzii si chemari in instanta ca la balamuc.
Deci, ca m-am mai linistit un pic: nimeni nu face accident de placere sau cu intentie, nimeni nu trebuie sa plateasca in locul firmei de rca ca nu ii convine pagubitului cat a scos de la ei (bineinteles daca pagubitul doreste sa actioneze in instanta firma de rca sau vinovatul e dreptul lui), toate aceste probleme/accidente trebuiesc rezolvate calm si cu cati mai putini nervi.
Stiu ca suntem iubitori de masini (in special ford), si nu consider ca masina e doar un fier (desi parerea mea e pe aproape), dar totusi oameni buni, de ce atata ura intre noi? Ura ar trebui canalizata in alta parte.

Si apropo, am masina de 3 luni, am fost lovit in parcare o data (nu cunosc vinovatul), m-a lovit unu in spate in bara si mi-a spart-o (avea rca la Carpatica), si acum incidentul de ieri cand am patinat (vroiam sa o scot din parcare) si i-am atins portiera vinovatului (care ma blocase aproape).
Doar prima data m-am enervat un pic, apoi mi-a trecut. Consider ca e mai importanta sanatatea decat sa stau sa ma enervez, sa ma bat cu toti pe strada. Orice masina se repara, nu o tii o viata si totusi ... e doar o masina, nu nevasta, nu copil. Unii as putea sa fac pariu ca s-ar supara mai tare decat daca cineva le-ar injura nevasta. Totusi oameni buni, considerati ca bat campii sau sunt aproape de adevar?

Stima,
Stefan
Bucuresti, oras de vis: circulam cu viteza supersonica de 15 km/h in medie.
Cea mai buna banda si mai rapida ramane linia de tramvai.
Imagine
oachi1980
Incepator

Maşina: Ford Focus2, 2008, 2.0 tdci, Titanium, 4 usi, 13_6cai
VIN: WF0HXXWPDH8K78156

Înapoi la Legislaţie