Legislaţie

Probleme parcare inchiriata

Discuţii despre legislaţia în vigoare, codul rutier, taxe, asigurări RCA sau Casco, etc

Moderatori: KomandantuR, adicristea

Probleme parcare inchiriata

Mesajde servict44 » 17 Oct 2009, 08:51

Buna ziua dragi cititori,vorbesc in numele unei vecine,deci ca sa fiu pe scurt doamna in sine a castigat un loc de parcare prin licitatie facut de primarie.sa zicem locu cu numarul 20.Sotul ei e plecat in germania,fiul la fel,fiica vine doar in weekend.Problema e in felu urmator pe locul ei de parcare parcheaza un vecin care cica are o functie in armata,si ceva pile la primarie si tot timpul parcheaza pe locul ei,chiar daca e prevazut "loc inchiriat cu nr cutare" ea nu a avut cateva saptamani nimic de obiectat ca daca ea nu are masina si e singura a fost ok pentru un timp,dar cand vin in vizita rudele,fiul,fiica,domnul care parcheaza pe locul cumparat da ea,nu vrea sa mute masina,nu raspunde la telefon.Ea a chemat politia de 3 ori,a aratat documentu individu a fost fortat sa o mute seara,apoi dimineata era tot pe locul ei de parcare.Doamna l-a intrebat odata de fata cu politia "De ce nu cumperi si tu un loc de parcare ca toti vecinii"si el zice "Pentru ca nu vreau".Femeia a facut poze zilnic cum ca ala tot timpu parcheaza pe locu ei de parcare,a depus reclamatii de 5 pagini la protectia consumatorului si nimic pentru ca individu ii rade in fata,tipu de la politie care se ocupa de cazul ei cu pricina nu ii raspunde la telefon.Adica sa inteleg ca in tara asta tu platesti ca fraieru pentru loc de parcare si altu isi permite sa isi puna odrasla de masina cand vrea muschii lui.A incercat tot felu de metode sa puna "carlig" pe locu de parcare dar e interzis de lege ca e spatiu public.Eu am loc de parcare cumparat,cand mai vine cineva la mine las sa parcheze pe locul meu de parcare si vecina ma lasa sa parchez pe locul ei de parcare ca sa nu ii ocupe individu locul ei.Tipu are 2 masini si cand pleaca cu una,cealalta o lasa pe locu ei de parcare si tot timpu e ocupat.Politia nu stiu de ce vine degeaba si se face ca ploua.Voi ce sfaturi dati,am decis sa deschid acest subiect pentru ca am avut si eu altercatii cu vecinu si am decis sa o ajut pe vecina sa isi capete locul inchiriat.

Vreau sa zic ca sunt 20 de locuri inchiriate si inca 50 de locuri libere,dar individu vrea sa isi mute masina pe locu inchiriat ce nu ii apartine lui,doar ca sa ii fie la 2 metri de scara.Locuri de parcare sunt,atata snobism
If you want to have clean ideas, change them as often as you change your shirts
servict44
Incepator

Maşina: Ford Focus cat. 2 VOLBERLINA,4+1 USI 2001 BENZINA TIP FYDB CILINDRI 1596 ZETEC-E 16 v

Re: Probleme parcare inchiriata

Mesajde Mihai L » 17 Oct 2009, 14:41

Eu as incerca sa fac mai multe plangeri oficiale la politie (cate una la fiecare "abatere" a vecinului, chiar daca nu exista masina care sa parcheze acolo). Dupa cateva deja poti apela mai sus si cu siguranta se va rezolva (nu cred ca e vorba de comandantul politiei din oras, cu toate ca si in acest caz sunt rezolvari... :D )
Focus. Ford Focus. Sea Grey.
2006 Ford Focus Wagon TDCi, 1.6/109 CP
Imagine
Imagine
My pictures on Flikr
Mihai L

Maşina: Ford Focus Wagon Trend CL 2006, 1.6l/109CP, Sea Grey

Mesajde Alen » 17 Oct 2009, 14:57

si daca individu' si-ar gasi masina intr-un oarecare fel intr-o buna zi ? :-" ;)
Alen

Maşina: Ford Fiesta 2007 1.4 TDCi

Mesajde toxicristi » 17 Oct 2009, 15:53

Cum adica nu ai voie carlig? E plin peste tot de ele, nu stiu in ce masura mai e spatiu public din timp ce platesti pentru el.

Sa studieze mai atent contractul, sa vada daca nu face vreo referire la o hotarare de consiliu local care reglementeaza parcarile de resedinta, platite. La Brasov e contraventie daca parchezi pe un loc de resedinta, inchiriat.

Sa faca o planegere superiorului agentului respectiv. Sa-l sune pe agent de pe al numar, sa-i ceara socoteala. Sa inregistreze convorbirea, sa o trimita superiorului.

Sa fie mai incisiva, sau, daca nu e, sa apeleze la cineva care e. E clar ca problema nu se va rezolva prin vorba frumoasa si daca esti si moale, poti sa iti iei adio.

Din pacate nu pot sa iti spun mai multe, nu cunosc toate datele problemei.
Imagine "Aici, pe forum, eşti ceea ce scrii!"
toxicristi

Maşina: Focus 2002 1.8TDDi 90CP Bouvagon

Mesajde Icem@n » 17 Oct 2009, 16:19

Atata timp cat platesti chirie pentru locul de parcare Primaria se obliga sa ai acel spatiu disponibil. Ar trebui sa existe un serviciu de ridicari de autoturisme parcate neregulamentar. Apoi politia comunitara este cea care se ocupa de respectarea hotararilor primariei locale si nu boactarii de la judet. Cheama politia comunitara si firma de ridicat masini in fiecare seara pana se plictiseste omul de platit amenzi la recuperatori :)))
Nu-l lasa pe nesimtit sa scape - lupta pentru dreptul tau!
Viteza nu ucide. Oprirea prea brusca da.
Înscrie-te în grupul ClubFord Brasov
Imagine
Icem@n
Member

Maşina: Focus II 2008 Trend, 1.8 tdci, 115 CP, moondust silver
VIN: SingeriuSecSiTare

Mesajde servict44 » 17 Oct 2009, 17:34

Pai parcarea e a ei 24/24 in contract e trecut ca "domiciliu de resedinta" ceva de genu.Individu parcheaza ca se crede el mare barosan sa stea pe banii altuia.Ca ultima oara au venit 2 masini de politie a declansat alarma ca sa il scoata pe ala din casa si sa ii zica sa mute masina.Si in plus nu cred ca este spatiu de manevra ca sa ridice masina,da nu inteleg daca acelasi agent vine si constata ca ala parcheaza intentionat tot acolo de ce nu ii da o amenda,pentru ca consuma din timpu politiei,benzina politiei pana la fata locului.Nu cred ca a luat vreo amenda din moment ce tot parcheaza.Si din cate am inteles individu a parcat o masina si s-a facut ca repara la ea ca sa o lase tot weekendu asa.Ea s-a gandit sa monteze o camera de filmat pe balcon ca sa aiba dovada ca sta pe locul ei de parcare.Da ce in Iasi nu e contraventie pentru parcare pe loc de resedinta? S-a facut o licitatie pentru locuri vecina a castigat si locul e al ei,in plus sunt si alte locuri de parcare care nu sunt inchiriate si poate parca oricine,da individu vrea pe locul ala,ca ea sa rezilieze locul de parcare si sa nu mai fie inchiriat si sa ramana al lui.Sa zicem ca se poate pune carlig,cum se procedeaza ,autorizatie de contructie etc? Alte sfaturi sunt asteptate,unde se pot face reclamatii,etc .multumesc dealtfel
If you want to have clean ideas, change them as often as you change your shirts
servict44
Incepator

Maşina: Ford Focus cat. 2 VOLBERLINA,4+1 USI 2001 BENZINA TIP FYDB CILINDRI 1596 ZETEC-E 16 v

Mesajde toxicristi » 17 Oct 2009, 18:59

$1 scrie:$2a ce in Iasi nu e contraventie pentru parcare pe loc de resedinta?

Nu stiu ce sa zic, in codul rutier nu este cuprinsa o astfel de sanctiune.
$1 scrie:$2onstituie contravenţii la prezentul Regulament următoarele fapte, dacă nu au fost săvârşite în astfel de condiţii încât, potrivit legii, să fie considerate infracţiuni:
d) ocuparea unui loc în parcarea de reşedinţă fără deţinerea Abonamentului de parcare pentru locul respectiv, atribuit conform prevederilor prezentului Regulament şi se sancţionează cu amendă cuprinsă între 200 - 300 lei sau cu ridicarea autovehiculului, la dispunerea reprezentanţilor Poliţiei Rutiere. Eliberarea autovehiculului ridicat se va face numai după achitarea taxei de ridicare a vehiculelor staţionate neregulamentar, aprobată de Consiliul Local al Municipiului Braşov. La ridicarea autovehiculului aflat în stare de contravenţie la prezentul Regulament, se vor face poze datate din care să rezulte clar starea fizică a acestuia şi se va întocmi o Notă de constatare care va cuprinde: numărul de înmatriculare, marca şi tipul autovehiculului. Nota de constatare va fi semnată de minim un martor;
e) montarea Dispozitivului de blocare a locului de parcare de către persoane ce nu deţin Abonament de parcare tip reşedinţă, pentru locul respectiv şi se sancţionează cu amendă cuprinsă între 1.000 – 2.000 lei şi ridicarea Dispozitivului de blocare.
f) blocarea locului de parcare prin alte mijloace decât Dispozitivul de blocare al cărui model a fost aprobat în Comisia de Circulaţie a Primăriei municipiului Braşov şi se sancţionează cu amendă cuprinsă între 1.000 -1.500 lei
LINK
toxicristi

Mesajde Alen » 17 Oct 2009, 20:32

sunt hotarari de Consiliu Local, fiecare oras are libertatea sa-si faca propriile reguli
la mine la Bacau nu exista parcare de domiciliu/resedinta, fiecare parcheaza pe unde apuca, desi mie mi-ar conveni sa am locul meu pe care sa-l platesc
primaria de la noi abia acum a inceput sa studieze problema parcarilor, ca nu mai stiu din ce sa scoata bani
pe de alta parte, la Piatra Neamt de exemplu, trebuie sa am mare grija de cate ori ma duc la maica-mea, pt. ca (aproape) toate locurile de parcare sunt platite, iar politia comunitara chiar isi face datoria, te trezesti ca nu-ti mai gasesti masina
cum au zis si colegii, nu va lasati, luptati pt. dreptul vostru, mergeti la superiorii politistului, in audienta la primar, trebuie sa existe o rezolvare pana la urma
Alen

Maşina: Ford Fiesta 2007 1.4 TDCi

Mesajde DGAlexandru » 17 Oct 2009, 23:40

In Bucuresti chemi Politia Comunitara, acestia fac poze, afla cine e prop. masinii, daca e pers fizica atunci completeaza pe loc un fluturas pe care il lasa in geam si mai completeaza si o amenda cuprinsa intre 1500lei si 2500lei, daca e firma atunci se actioneaza altfel si nu completeaza nimic pe loc; sau daca serviciul de ridicari auto e inca "deschis" sunt chemati acestia si ridica masina ca si cum ar fi fost parcata neregulamentar deci ca s-o recupereze in acea zi are de plata 500lei.
De asemenea, tot conform Hot. consil. buc. parcarea de resedinta platita e valabila 24/24 dar nu ai voie s-o blochezi. Politia Comunitara are program non-stop. Si eu si ceva vecini suntem deja cunoscuti de mai toate echipajele din zona noastra. De-abia asteapta sa-i sunam sa vina sa dea amenzi. Intr-o zi i-am chemat de 3 ori :D
Daca lasa un nr. de tel in geam ii sun.. sau daca are inscriptiile unei firme pe ea si aflu un nr. de tel. sun si le spun sa-l anunte pe sofer ca a parcat pe loc platit si sa vina sa o mute. Sunt "asa rau" pt. ca stau la Unirea si Parcarea Supraetajata Unirea e la 300m de locul meu de parcare. Daca nu au bani pt. ea atunci inseamna ca au bani pt. parcare. A.. si daca vad ca are scaun de copil in masina ii iert :D
---------------Tel: 0722.120.128 / 0741.741.608 - Alexandru - Bucuresti---------------
--- !!! --- MP / PM dezactivat --- !!! ---

Imagine
DGAlexandru

Maşina: Mondeo 4 HatchBack, TITANIUM X, 2.0 TDCi 143cp, AT6, Thunder Metallic, 05.2008

Mesajde darkmic » 01 Noi 2009, 12:55

nu stiu in iasi cum este dar aici e clar. Somatie lipita pe geam ca in 2 ore sa isi mute cazanul. Dupa 2 ore revin militienii de cartier si daca nu e locul liber se aplica amenda contraventionala in valoare de vreo 15 bulioane minim . la a doua abatere se aplica direct amenda . si nu exista "jumatate in 48 ore" pentru ca nu e data de circulatie ci de fostii sectoristi:) .
Prezidentul comitetului permanent, comitetului electoral, comitetului scolar, comitetului agricol si al altor comitete si comitii

Diagnoza IDS , reparatii si piese auto , asigurari RCA si CASCO .

Custom Automotive - un alt fel de service

http://forum.clubford.ro/viewtopic.php?f=33&t=102042
darkmic

Maşina: Ford Mondeo MK4 Hatch
VIN: WF0EXXGBBE8Yxxxxx

Mesajde toxicristi » 01 Noi 2009, 16:24

@DGAlex amenda o aplica pe loc?! Din ce stiu, oprirea nu este considerata parcare.
toxicristi

Mesajde Mihai L » 01 Noi 2009, 16:53

$1 scrie:$2DGAlex amenda o aplica pe loc?! Din ce stiu, oprirea nu este considerata parcare.

Un citat din lege :D :

§ 10. Oprirea, staţionarea şi parcarea
Art.63. - (1) Se consideră oprire imobilizarea voluntară a unui vehicul pe drumul public, pe o durată de cel mult 5 minute. Peste această durată, imobilizarea se consideră staţionare.
Imagine
Imagine
My pictures on Flikr
Mihai L

Mesajde toxicristi » 01 Noi 2009, 18:20

Dar tot nu m-ai lamurit,aia stiam si eu :) Depinde ce e interzis pe un loc de resedinta : parcarea, stationarea sau oprirea - eu tind sa cred ca ultima nu.

Art. 64 - Poliţia rutieră poate dispune ridicarea vehiculelor staţionate neregulamentar pe partea carosabilă. Ridicarea şi depozitarea vehiculelor în locuri special amenajate se realizează de către administraţiile publice locale sau de către administratorul drumului public, după caz. (2) Contravaloarea cheltuielilor pentru ridicarea, transportul şi depozitarea vehiculului staţionat neregulamentar se suportă de către deţinătorul acestuia.
toxicristi

Mesajde DGAlexandru » 01 Noi 2009, 19:27

Da, in cazul in care masina nu e inregistrata pe firma, se da o amenda pe loc - P.V. de contraventie cum e si ala dat de Politia Rutiera.
De cand suni pana cand vin ei tot trec 20-30 min; apoi verifica actele mele, imi cer sa le arat masina autorizata sa parcheze in acel loc, stau si asteapta sa primeasca datele pe care e inregistrata masina care ocupa abuziv locul meu de parcare. Cand au toate datele necesare fac o poza masinii din care trebuie sa se vada ca e parcata pe locul meu si "emit" acel P.V.
Daca e pe firma, trebuie intai sa trimita o cerere catre admin. acelei firme care sa le spuna cine a condus masina in acea perioada.. deci nu pot face P.V. pe loc.
---------------Tel: 0722.120.128 / 0741.741.608 - Alexandru - Bucuresti---------------

Imagine
DGAlexandru

Maşina: Mondeo 4 HatchBack, TITANIUM X, 2.0 TDCi 143cp, AT6, Thunder Metallic, 05.2008

Mesajde toxicristi » 01 Noi 2009, 19:47

Mda, fair enough, daca pleaca pana ajung, banuiesc ca nu mai au ce sa ii faca.
toxicristi

Mesajde Mihai L » 01 Noi 2009, 21:50

$1 scrie:$2ar tot nu m-ai lamurit,aia stiam si eu :) Depinde ce e interzis pe un loc de resedinta : parcarea, stationarea sau oprirea - eu tind sa cred ca ultima nu.

Si eu cred la fel, dar poate ne spui cum sa faca diferenta intre stationare si parcare pe locul tau... :D
Oprirea este permisa si in zone mai sensibile, deci exclus sa nu fie permisa, oricum soferul sta in jurul masinii si nu apar probleme.
Imagine
Imagine
My pictures on Flikr
Mihai L

Mesajde toxicristi » 01 Noi 2009, 22:12

In principiu, parcarea e stationarea intr-o parcare :D Oprirea e imobilizarea vehicului pe o perioada de pana la 5 minute, nu se zice nicaieri daca soferul trebuie sa stea sau nu langa masina.

Am vazut ca la Brasov, prin HCL, este pedepsita "ocuparea" locului de parcare. Acum ce inteleg ei prin "ocupare" imi este un pic neclar, nu inteleg de ce nu se puteau folosi de termenii deja definiti in codul rutier.
toxicristi

Mesajde Mihai L » 01 Noi 2009, 22:49

Nu cred ca sunt asa de absurzi incat sa nu permita nici macar oprirea.
Dar in alea 5 minute soferul ori sta in/langa masina, ori foarte aproape. Ori daca tu chemi politia si ajunge in 30-60 minute si ala tot acolo este, nu prea ii mai poate spune oprire...
Imagine
Imagine
My pictures on Flikr
Mihai L

Mesajde madalinutzu » 01 Noi 2009, 23:40

salutare

am avut si eu niste probleme asemanatoare acum ceva timp si am apelat la primaria de sector care mi-a raspuns foarte frumos : nu poti pune o teava pe parcare pentru ca este domeniu public si de la ora 7 la ora 19 are voie sa parcheze oricine vrea masina din punct de vedere legal, iar in cazul in care depaseste ora 19 poti suna la ei si se pot lua masuri...acum nu stiu daca e adevarat ce zic ei dar o sa ma mai interesez la o cunostiinta care o am in cadrul primariei.
madalinutzu
Gold Member

Maşina: Mondeo 2008 2.0 TDCI 140CP+ Titanium RBK

Mesajde temir » 01 Noi 2009, 23:44

$1 scrie:$2cum ce inteleg ei prin "ocupare" imi este un pic neclar, nu inteleg de ce nu se puteau folosi de termenii deja definiti in codul rutier.

oprirea si stationarea se refera la un spatiu destinat circulatiei (sa-i zicem "carosabil"), deci un spatiu prin/pe care se circula

parcarea este destinata stationarii (oricat de indelaungata), gararii unui vehicul, deci nu poti spune ca vii acasa si incepi sa stationezi pe locul de parcare pe care l-ai inchiriat

de aia cred ca zice "ocupare", mai ales ca un loc de parcare este o suprafata destinata unei singure masini; daca ai parcat, ai si ocupat-o, ca alta masina nu mai poate sa opreasca/stationeze/parcheze pe acea suprafata
temir
Member

Maşina: mondeo ghia '95 1.8 16v
VIN: careestesinusebea

Mesajde DGAlexandru » 02 Noi 2009, 07:08

madalinutzu daca e parcare de resedinta, in Bucuresti, atunci e 24 din 24, conform unei HCGB (Hotarare Consiliu General Bucuresti). Da, nu ai voie sa blochezi accesul pe spatiul inchiriat destinat parcarii de resedinta, ceea ce mi se pare normal; daca nu am masina acolo, nu vad de ce l-as bloca. Problema apare atunci cand eu vreau sa parchez masina si gasesc alta acolo si nu pot da de cel care a parcat-o acolo. Frumos ar fi din partea lui sa lase un nr. de contact la vedere, astfel si eu ma voi purta frumos cu el si il voi suna... si pot intelege daca imi spune frumos ca nu poate veni imediat sa mute masina; dar daca s-a purtat urat si nu a lasat un nr. de tel. atunci suporta consecintele ;)

Imagine
DGAlexandru

Mesajde toxicristi » 02 Noi 2009, 11:21

$1 scrie:$2e aia cred ca zice "ocupare", mai ales ca un loc de parcare este o suprafata destinata unei singure masini; daca ai parcat, ai si ocupat-o, ca alta masina nu mai poate sa opreasca/stationeze/parcheze pe acea suprafata

Pai poti sa o "ocupi" si sub 5 minute, caz in care nu e ilegal.
toxicristi

Mesajde temir » 02 Noi 2009, 13:39

$1 scrie:$2a o "ocupi" si sub 5 minute, caz in care nu e ilegal.

nici imoral, nici nu ingrasa

poti, cum sa nu? dar in cazurile astea de "ocupat 5 minute" nu se nasc razboaie si nu se scriu iliade, de aceea nici nu ne preocupa situatii de acest gen

pe cand in cazul "vecina", unde vine nesimtitul si ocupa cu buna stiinta un loc platit de altcineva, sau in situatiile in care o masina este lasata cateva ore bune, fara stres si fara numar de telefon, e alta poveste
temir
Member

Maşina: mondeo ghia '95 1.8 16v
VIN: careestesinusebea

Înapoi la Legislaţie