Legislaţie

Accident cu un caine - solutia legala?

Discuţii despre legislaţia în vigoare, codul rutier, taxe, asigurări RCA sau Casco, etc

Moderatori: KomandantuR, adicristea

Accident cu un caine - solutia legala?

Mesajde Otmar » 19 Noi 2009, 12:21

Salut,

Acum doua zile tatal meu a luat un caine in plin pe autostrada A-2 la aproximativ 120 km/h. Fiind in drumul lui, a oprit la politia autostrazii (sens spre Bucuresti) pentru a i se elibera o dovada in acest sens, sa o poata repara.
STUPOARE - "Nu la doi, domnule, noi nu ne mai ocupam de asa ceva... Incercati la asigurari! "
Ok. Plecat de la ei, ajuns acasa, sunat la asigurari. Raspuns? " Nu la noi, dom'le, la politie! "

:-t Iertati-ma dar mi se pare ca cineva este nesimtit in ecuatia asta. Intrebarea mea - Cine?

Cine trebuie sa-i elibereze autorizatia de reparatie???

Ca o paranteza, atentie la animale pe sosea! Daunele sunt: Bara, grila bara, deflector, scut, plastice pe langa condensator crapate, condensatorul strambat, proiector stanga...

PS - The dog did not survive :(
GRACIAS MAMA POR HACERME TAN LINDO!
Otmar
1nsane Member

Maşina: Focus Zetec 1.6

Re: Accident cu un caine - solutia legala?

Mesajde Mihai L » 19 Noi 2009, 14:22

Fiind vorba si de urme de sange, etc, eu as inclina sa zic ca politia ar trebui sa se ocupe.
Dar asta e o parere personala.
Focus. Ford Focus. Sea Grey.
2006 Ford Focus Wagon TDCi, 1.6/109 CP
Imagine
Imagine
My pictures on Flikr
Mihai L

Maşina: Ford Focus Wagon Trend CL 2006, 1.6l/109CP, Sea Grey

Mesajde bograd » 19 Noi 2009, 15:41

Este aberant. La orice accident politia rutiera este obligata, daca ceri, sa faca proces verbal si sa dea autorizatie de reparatie.
Ford Focus 2007, 1,8 TDCi, 115 CP
bograd
Ford Freak

Maşina: Ford Focus 2007, 1,8 TDCi 115 CP
VIN: WF05XXGCD57L13701

Mesajde Otmar » 19 Noi 2009, 17:47

$1 scrie:$2iind vorba si de urme de sange, etc...

Nici urma de sange, saracul animal a murit instantaneu in urma impactului, probabil lovitura la cap sau ceva... Imi pare rau, noi suntem la a treia generatie de caini adoptati de pe strada, si acum se intampla asta... Pacat.

Cat despre politie, am mai intrebat si toata lumea zice ca intr-adevar ei trebuiau sa-i dea dovada pentru reparatie. Nu stiu ce sa fac, vreau sa i-o repar si nu am cum! Cred ca o sa o trag in spatele blocului si ii schimb eu bara, macar sa nu se mai vada lovita.
Otmar
1nsane Member

Mesajde Florin Dumitrescu » 19 Noi 2009, 17:55

daca nu ai casco, nu ai ce sa cauti l aasigurari... asadar, politia elibereaza dovada la fel ca la accidente

in mod normal, ar trebui sa dai in judecata primaria d epe teritoriul careia e autostrada sa ceri bani ptr a repara masina... ptr ca ei au obligatia sa adune cainii fara stapan si sa ii duca la centre specializate sau la zoo, la lei
Asta-i tot, ne vedem pe strazi / Te las sa iti combini mashina cu ce crezi
avem doua roti la sol, mereu e una dintre ele / avem un motor si-o viata intreaga fara portiere
avem demnitate, ingenunchiem doar in viraj / avem urlete-n pistoane, in loc de basi in portbagaj

0728 395 935 sau 0740 021 784; pe messenger, mykedany
B 68 RZF
Florin Dumitrescu
Gold Member

Maşina: Ford New Focus Ghia X 2007, 2.0 TDCI, 136 CP, full options, on 18" machined rims
VIN: wf05xxgcd57s01178

Mesajde Otmar » 19 Noi 2009, 19:45

$1 scrie:$2..in mod normal, ar trebui sa dai in judecata primaria d epe teritoriul careia e autostrada sa ceri bani ptr a repara masina... ptr ca ei au obligatia sa adune cainii fara stapan si sa ii duca la centre specializate sau la zoo, la lei

Mi-ar placea, insa sunt constient ca este o lupta cu morile de vant. Poate peste 20 de ani vom ajunge si acolo. Deocamdata la noi inca nu s-a inventat "asumarea raspunderii". Toata lumea se fofileaza si arunca gunoiul in curtea vecina. Toti fac asta, in orice domeniu.

E o tara de #ACAT :-&
Otmar
1nsane Member

Mesajde Otmar » 20 Noi 2009, 13:53

Am aflat cum sta treaba, am intrebat la cateva service-uri: In urma lansarii programului cu "intelegerea amiabila", politia intra in joc doar daca accidentul s-a soldat cu rani sau victime. Tot ceea ce nu include aceste criterii, se rezolva de catre asiguratori sau, in cazul tatalui meu, isi repara masina pe raspunderea lui.

"Persoanele care solicita reparatia sau repara in regim propriu un vehicul avariat, dovedindu-se ulterior ca avariile proveneau dintr-un accident soldat cu raniri sau victime, va raspunde penal conform legilor in vigoare"
Otmar
1nsane Member

Mesajde RHOBY1305 » 20 Noi 2009, 14:08

pai si atunci intrebarea mea este : cum va proceda daca nimeni nu ii da dovada de reparatie?pentru ca chestia asta poate sa se intample oricui..sa ne tii la curent ce a facut in situatia asta..
BV 13 RBS
RHOBY1305
Gold Member

Maşina: Ford Focus 2008 1.6 TDCI 110 Hp
VIN: WFOSXXGCDS8G06083

Mesajde muzica9 » 20 Noi 2009, 14:12

dupa ce o repari, da totusi in judecata sau fa o somatie catre cei care raspund de intretinerea acelui sector de drum. eu zic ca ai sanse de reusita desi dureaza. spre ex, daca aveai casco, ei te despagubeau, iar imediat dupa dadeau in judecata pe administratorul drumului si cu siguranta isi recuperau banii.
muzica9
1nsane Member

Maşina: FULL FARA PIELE

Mesajde Otmar » 20 Noi 2009, 15:48

@ RHOBY - pai am explicat in postul de mai sus, atata timp cat nu ai fost implicat in accident soldat cu victime sau rani, si nici cu un alt vehicul, nu mai ai nici un fel de obligatie, te descurci cum vrei sau cum stii. Pe de alta parte, daca esti prins cu matza-n sac, ca de fapt ai lovit un om sau alt vehicul si ai reparat singur masina fara sa anunti pe nimeni (mergand pe burta), "dosar penal" scrie pe tine.

@ muzica9, jur ca as face asta cu ochii inchisi, probabil as avea o placere extraordinara, soldata cu orgasme multiple ( :P ) in momentul in care as recupera macar un leu de la "stat", si stiu ca as avea succes pentru ca exista deja precedent (ceea ce imi garanteaza 99 % reusita in instanta)... Timpul meu insa este foarte limitat, si as pierde de 10 ori mai multi bani daca as alerga prin instante judecatoresti decat ma costa reparatia. Asta pentru ca de daune morale nu poate fi vorba in acest caz.

Case closed [-(
Otmar
1nsane Member

Mesajde toxicristi » 20 Noi 2009, 15:54

Daca ai CASCO , nu mai e nevoie sa mergi la politie, asiguratorul iti elibereaza "documentul de introducere în reparaţie" : http://www.csa-isc.ro/index.php?option= ... &Itemid=85

Treaba e ca daca nu ai, trebuie sa mergi, accidentul trebuie sa fie luat in evidenta undeva! Eu nu demult am zgariat masina, m-am dus la politi, mi-a dat autorizatie de reparatie si si amenda :(
Imagine "Aici, pe forum, eşti ceea ce scrii!"
toxicristi

Maşina: Focus 2002 1.8TDDi 90CP Bouvagon

Mesajde chefdejoaca » 20 Noi 2009, 16:25

@toxic si nu puteai sa ii zici ca ai gasit-o zgariata in parcare? :-O
chefdejoaca
Ford Freak

Maşina: Ford Focus, 100 CP, 1.6 benzina 7147+5
VIN: WFOPXXWPDP8L51660

Mesajde toxicristi » 20 Noi 2009, 16:43

e mai complicat, nu e chiar o zgarietura :D
toxicristi

Mesajde Otmar » 20 Noi 2009, 16:57

Fratilor, trebuie-nu trebuie, tata a incercat, a cautat, a insistat. Puii mei, o bag in garaj si i-o repar. Nu poate sa stea fara masina, ca omul merge pe teren si are nevoie de ea urgent. Cat sta masina pe dreapta, sta si el.

Toxi, de ce amenda? in randul carui articol s-a incadrat sanctionarea ta? Nu inteleg...

La tata ar fi absurd sa ii dea amenda, ce vina are el ca nu limiteaza aia accesul animalelor pe "autobahn :)) " ?
Otmar
1nsane Member

Mesajde toxicristi » 20 Noi 2009, 18:40

Trebe sa mergi la tamponari, sa iti iei o autorizatie de reparatie - stiu si eu, declari ca ai lovit cainele pe un bulevard din Bucuresti.
toxicristi

Mesajde RHOBY1305 » 21 Noi 2009, 08:11

$1 scrie:$2 mai complicat, nu e chiar o zgarietura :D

si ce daca e mai complicat?te-a vazut cineva ca ai zgariat-o?daca nu.. :-?? chiar..nu puteai sa zici ca asa ai gasit-o lovita? :-o
BV 13 RBS
RHOBY1305
Gold Member

Maşina: Ford Focus 2008 1.6 TDCI 110 Hp
VIN: WFOSXXGCDS8G06083

Mesajde toxicristi » 21 Noi 2009, 16:33

v-am zis ca e mai complicat, nu mai poluati topicul omului :P
toxicristi

Înapoi la Legislaţie