Legislaţie

Neachitare rovinieta=Ridicare talon pt 30 zile ??

Discuţii despre legislaţia în vigoare, codul rutier, taxe, asigurări RCA sau Casco, etc

Moderatori: KomandantuR, adicristea

Neachitare rovinieta=Ridicare talon pt 30 zile ??

Mesajde muzica9 » 07 Ian 2010, 17:33

Este adevarat ca daca nu ai rovinieta si te prinde politia, pe linga amenda de 500 lei iti ridica talonul pt 30 de zile?

A patit-o in prieten si am ramas socat. Eu stiam ca esti pasibil doar de amenda.

Traim in tara in care seara te culci om normal, iar dimineata te trezesti infractor.
muzica9
1nsane Member

Maşina: FULL FARA PIELE

Re: Neachitare rovinieta=Ridicare talon pt 30 zile ??

Mesajde Fordilicious » 07 Ian 2010, 17:42

Mi se pare aberant, dar in foamea de bani in care e Boc, orice masura e buna atata timp cat vin banii la buget. Asa ca, ma astept sa se inaspreasca masurile luate impotriva celor care mai fenteaza anumite taxe.

Maine - poimaine, ne trezim ca faci puscarie daca nu-ti platesti impozitul (pe masina / casa) in primele 30 de zile din an.
Fordilicious
Gold Member

Maşina: Ford Focus - 1.6 REVOboost +220cp (in lucru)

Mesajde thecage » 07 Ian 2010, 17:48

Cica da: http://www.avocatnet.ro/content/forum|d ... tului.html

Insa am un dubiu referitor la cele 30 de zile; pe link scrie ca se retine talonul pana la remedierea situatiei. Stiu ca am intrebat si eu la politie despre retinerea talonului (atunci cand m-am mutat si n-aveam adresa corecta in acte), si mi-au spus la fel: talonul se retine pana la rezolvarea problemelor, dupa care il primesti inapoi.
Imagine
Imagine
thecage
Member

Maşina: Ford Focus 2, 2008, 1.6 Ti-VCT 115CP, Trend

Mesajde toxicristi » 07 Ian 2010, 18:18

Prima publicare a ordonantei privind introducerea unor tarife de utilizare a infrastructurii de transport rutier continea si prevederea aia. Adica de prin 2002. Trebuie sa recunosc ca nici eu nu stiam, dar nici nu am citit ordonanta cu pricina.

(4) O dată cu aplicarea amenzii contravenţionale posesorilor de autovehicule sau conducătorilor acestora care utilizează infrastructura de transport rutier din România fără a avea rovinieta valabilă li se suspendă certificatul de înmatriculare al autovehiculului şi, după caz, licenţa de execuţie pentru vehicul, până la achitarea tarifului de utilizare a infrastructurii de transport rutier.

Nu cred ca poate fi vorba de 30 de zile.
Imagine "Aici, pe forum, eşti ceea ce scrii!"
toxicristi

Maşina: Focus 2002 1.8TDDi 90CP Bouvagon

Mesajde Icem@n » 07 Ian 2010, 18:34

Mai oameni buni politia nu are treaba cu taxa de drum. Numai echipe de la Rar pot face filtre pentru verificarea taxei de drum. Politia nu are competenta in domeniul asta! Trimitet-ii la plimbare. Asta unu la mana! Si doi la mana: taxa pentru ce drum? Avem noi drumuri? Avem poteca. Si nu exista taxa pentru poteca! Inca....
Viteza nu ucide. Oprirea prea brusca da.
Înscrie-te în grupul ClubFord Brasov
Imagine
Icem@n
Member

Maşina: Focus II 2008 Trend, 1.8 tdci, 115 CP, moondust silver
VIN: SingeriuSecSiTare

Mesajde toxicristi » 07 Ian 2010, 19:02

$1 scrie:$2rt. 9. - Constatarea contravenţiilor şi aplicarea sancţiunilor prevăzute la art. 8 se fac de către:
a) personalul împuternicit din cadrul Ministerului Lucrărilor Publice, Transporturilor şi Locuinţei, din unităţile care funcţionează sub autoritatea sau în subordinea acestuia;
b) ofiţerii şi subofiţerii de poliţie cu atribuţii în controlul circulaţiei;
c) poliţia rutieră în situaţia când efectuează controlul existenţei rovinietei valabile, fără personalul menţionat la lit.a) şi b);

Ce e ingrosat a fost introdus in 2004.
La a) cred ca e vorba de angajatii DRDP-urilor, nu RAR.

O sa vina si taxa pe autostrada, dar atunci trebuie sa renunte la rovinieta. Dar trebuie sa le faca mai intai. :D
toxicristi

Mesajde muzica9 » 07 Ian 2010, 19:17

$1 scrie:$2ai oameni buni politia nu are treaba cu taxa de drum. Numai echipe de la Rar pot face filtre pentru verificarea taxei de drum. Politia nu are competenta in domeniul asta! Trimitet-ii la plimbare. Asta unu la mana! Si doi la mana: taxa pentru ce drum? Avem noi drumuri? Avem poteca. Si nu exista taxa pentru poteca! Inca....

stii ce misto ii trimiti la plimbare, cind se suie in masina si pleaca cu actele tale, si nici macar PV nu iti lasa, ci scrie el direct: "refuza sa semneze"
muzica9
1nsane Member

Mesajde Icem@n » 07 Ian 2010, 20:27

NU au voie sa te intrebe de rovigneta fara un reprezentant al RAR langa ei. In momentul in care te-au oprit trebuie sa-ti comunice de ce. Daca te opresc pentru viteza sau altceva si pe urma isi aduc aminte de RAR si-o iau in instanta de nu se vad. Nu mai merge ca pe vremea comunistilor cand faceau ca in bancul cu "de ce ai tu sapca verde mai iepurasule?"
Imagine
Icem@n
Member

Mesajde muzica9 » 07 Ian 2010, 20:31

l-a oprit pt o depasire neregulamentara.

ce nu inteleg eu. iti recapeti talonul daca faci dovada ca ai achizitionat rovinieta. intrebarea... pe cite zile? :D caci treaba este redundanta.
muzica9
1nsane Member

Mesajde toxicristi » 07 Ian 2010, 20:37

RAR-ul nu are treaba cu taxa de drum. CNADNR-ul are, prin DRDP-urile din teritoriu.

Talonul se ridica doar soferilor romani. Soferii romani sunt obligati sa isi ia rovinieta pe un an.
toxicristi

Mesajde muzica9 » 07 Ian 2010, 20:43

aiurea. de ce pe un an? incalca multe drepturi. poate doar in acea zi a iesit afara din oras. si poate ca numai are drum in acel an in afara orasului.

inca o data clasic romanesc.
muzica9
1nsane Member

Mesajde zaboss » 07 Ian 2010, 20:50

Există rovignetă pe o săptămână, o lună şi un an.
Light travel faster than sound, that's why some people seem brighter until you hear them speak.
zaboss
Gold Member

Maşina: Waiting
VIN: rosusecrecesimult

Mesajde toxicristi » 07 Ian 2010, 20:56

Exista de cand a fost data legea, doar ca pana in 2007 soferii romani erau obligati sa o cumpere pe cea de 12 luni. Acum am vazut ca a fost abrogat articolul respectiv din lege. Nu a fost republicat si e complicat sa pastrezi urma modificarilor.

Se pregatesc sa o faca electronica, o platesti, iti baga numarul in baza de date, si cu ajutorul camerelor de filmat ii repereaza pe cei care nu platesc. Fara nimic lipit pe parbriz.
toxicristi

Mesajde Mihai L » 07 Ian 2010, 22:59

$1 scrie:$2U au voie sa te intrebe de rovigneta fara un reprezentant al RAR langa ei. In momentul in care te-au oprit trebuie sa-ti comunice de ce. Daca te opresc pentru viteza sau altceva si pe urma isi aduc aminte de RAR si-o iau in instanta de nu se vad. Nu mai merge ca pe vremea comunistilor cand faceau ca in bancul cu "de ce ai tu sapca verde mai iepurasule?"

Iar incepem...?
Sunt chestii pe care este normal sa le controleze, gen:
- acte (permis/talon/rovigneta daca e cazul) - vrei sa spui ca daca este filtru pentru rovigneta si il gaseste pe unul beat nu are voie sa-i retina permisul??? =))
- nu ai luminile aprinse/centura pusa/etc. - Pentru astea ii trebuie ordin de servici cu dedicatie???
Focus. Ford Focus. Sea Grey.
2006 Ford Focus Wagon TDCi, 1.6/109 CP
Imagine
Imagine
My pictures on Flikr
Mihai L

Maşina: Ford Focus Wagon Trend CL 2006, 1.6l/109CP, Sea Grey

Mesajde 1741010 » 07 Ian 2010, 23:10

Inca n-am vazut pe forum sa-si recunoasca pacatele vreunul.Daca nici Copos nu plateste taxa.....
Vantu a fost franc : statul sa ma prinda ca incalc legea , ca pentru aia platim impozite.Unii.
Ford Mondeo Trend Tournier, an 2004,1998cmc,85kw/116cp, ABS ,ESP
WV Golf V, 1.9 TDI,2006
Vand palinca de prune : [url]http://forum.clubford.ro/viewtopic.php?f=111&t=69948[/url]
1741010
Member

Maşina: Ford Mondeo Trend Tournier, an 2004,1998cmc,85kw/116cp, ABS ,ESP ,climatronic,pachet electric
VIN: WF0WXXGBBW4C81017

Mesajde b85xix » 08 Ian 2010, 12:53

Unii sunt dezinformati total. Politia are dreptul sa dea amenda pentru lipsa rovinietei.Lasati balivernele cu RAR-ul si alte speculatii.Politia nu are nici o vina pentru drumurile care sunt praf ei sunt doar pusi sa sanctioneze anumite nereguli cum este si normal.
Am impresia ca unii au ramas cu mentalitatea comunista ca politistii sunt vinovati pentru toate neregulile constatate.Treziti-va si mai bine recunoaste-ti cand gresiti ca asa e normal si firesc.
ps:Incredibil sau nu in cadrul Politiei de cativa ani exista foarte multi tineri competenti care isi fac meseria si care infirma mitul "politistul e pampalau,prost,incult,taran, cap de creta etc".Sa fim seriosi daca am incepe sa si recunoastem cand gresim si nu numai sa acuzam ca fiind aberante anumite sanctiuni.. Ar fi un progres,nu?
De Craciun am plecat la munte si am oprit sa cumpar Roviginieta.Am inghitit in sec la plata celor 120 Ron si am injurat in gand cateva minute dupa care m-am linistit la gandul ca macar o sa evit o eventuala amenda .
Si referitor la "ii trimiti la plimbare ca nu au dreptul"...Zi-mi te rog de cate ori ai facut tu asa?Si nu mai vorbiti din auzite si povesti vanatoresti sa fim sinceri macar
Cand am incetat de a mai fi copii, am si murit!
b85xix
Gold Member

Maşina: Mondeo mk 4 2.0 tdci titanium+extras 140si 3 cai frumosi

Mesajde mctano » 08 Ian 2010, 13:40

sunt in asentiment cu b85xix referitor la politistii tineri care sunt pe strazile patriei la datorie, si confirm ca de fiecare data cand m-au oprit, s-au prezentat respectuos, si au fost foarte fermi, si fara obraznicie in cele afirmate.
cat tine de rovigneta, la fiecare iesire din buc o cumpar, in cel mai rau caz la prima statie de benzina din afara bucurestiului.
prefer sa platesc 13 lei pe o sapt decat 500 ron amenda, si alte nebunii.
p.s. nu e vina politiei ca avem drumuri proaste. cred ca si ei sunt oameni, si conduc ca noi.
numai ca ei mai au si alt rol.
p.s.2 daca nu ma insel si colegul dragomir a trecut prin asta anul trecut..
Mersul la biserica nu te face credincios, asa cum statul într-un garaj nu te face masina ..
Ce cred eu despre lucruri in general gasesti aici
Apple user.
mctano

Maşina: No car. Just 2 wheels.

Mesajde Icem@n » 08 Ian 2010, 20:24

Lasati vrajeala si nu le mai tineti partea politistii sunt o specie. Sau poate faceti parte din ea.
"Politist" este adjectiv -> a se vedea filmul.
Eu nu m-am referit la abaterile de la legea circulatiei. Normal ca daca te opreste pentru viteza si esti beat iti va lua carnetul. Din punctul meu de vedere sa iti ia si certificatul de nastere pentru ca in situatia respectiva esti un posibil ucigas.
Eu ma refer la exemplele cand la filtre pentru alcool daca esti curat si boacterii trebuie sa faca planul de amenzi atunci incep sa-ti caute vreo vina. Si doamne fereste sa ai sapca verde ! nah!
Imagine
Icem@n
Member

Mesajde sanderoalex » 08 Ian 2010, 22:19

$1 scrie:$2ai oameni buni politia nu are treaba cu taxa de drum. Numai echipe de la Rar pot face filtre pentru verificarea taxei de drum. Politia nu are competenta in domeniul asta! Trimitet-ii la plimbare. Asta unu la mana! Si doi la mana: taxa pentru ce drum? Avem noi drumuri? Avem poteca. Si nu exista taxa pentru poteca! Inca....

din ce stiu eu numai politia te poate opri in trafic.cei de la RAR sau de la drumuri nu te pot opri decat cu politistul langa el!
"În dictatură, cineva te foloseşte cum vrea. În democraţie, ai dreptul să-l alegi pe cel care o să te f... aşa cum vrea el."
Imagine
sanderoalex
Gold Member

Maşina: FORD FOCUS 2 facelift 1.6i 100hp 5DR

Mesajde sanderoalex » 11 Ian 2010, 20:48

$1 scrie:$2
Traim in tara in care seara te culci om normal, iar dimineata te trezesti infractor.

traim in tara in care seara s-a culcat presedinte si dimineata s-a trezit,ca de fiecare data,prostanac!
"În dictatură, cineva te foloseşte cum vrea. În democraţie, ai dreptul să-l alegi pe cel care o să te f... aşa cum vrea el."
Imagine
sanderoalex
Gold Member

Maşina: FORD FOCUS 2 facelift 1.6i 100hp 5DR

Mesajde b85xix » 12 Ian 2010, 11:34

Domnule iceman cenzureaza putin limbajul .De ce sa jignim politistii in fond n-au ei vina pt starea drumurilor.In plus alea sunt deja povesti si basme cu opritul si dat amenda pe nedrept.A trecut de mult acea perioada si rog sa posteze cei patiti daca atunci cand au luat amenda in ultima vreme nu au luat-o pe buna dreptate.Repet in Politia Romana au survenit schimbari de mentalitate de cativa ani si mai ales s-a innoit personalul ca si medie de varsta.Sa fim seriosi ca asa e romanul cand e amendat mereu incearca sa gaseasca alti vinovati si scuze in loc sa isi recunoasca eventuala greseala.Wake up
ps:si nu .. nu sunt politist dar am o oarecare legatura cu sistemul .intr-adevar e norma cu amenzile dar nu exista fum fara foc cu alte cuvinte daca nu ar exista abateri de la norme nu s-ar da amenzi .Dar cum omul e predispus greselii..
Cand am incetat de a mai fi copii, am si murit!
b85xix
Gold Member

Maşina: Mondeo mk 4 2.0 tdci titanium+extras 140si 3 cai frumosi

Mesajde verga_Cip » 12 Ian 2010, 11:45

$1 scrie:$2Eu ma refer la exemplele cand la filtre pentru alcool daca esti curat si boacterii trebuie sa faca planul de amenzi atunci incep sa-ti caute vreo vina. Si doamne fereste sa ai sapca verde ! nah!

FOARTE ERONAT!! Acum 2 luni jumate am fost oprit in mun BUZAU, avand masina de BACAU. Filtru de alcool. Nu au vrut nici un act decat permisul. Suflat, 0.00, permis inapoiat, VA URMA DRUM BUN!
verga_Cip
1nsane Member

Maşina: Ford Focus Mk2 2.0 TDCi 100 kw 2005

Mesajde irsido » 12 Ian 2010, 12:54

Da, asa este, am prins si eu filtru pt alcool si au cerut doar permis si suflat. Nu au avut problema cu culoarea sepcii sau altceva. In plus, referitor la rovigneta, cand am cumparat-o in 25 dec 09, am vrut pe 1 sapt, dar cel de la peco mi-a zis ca nu a mai primit decat pt 1 an. Acum fiecare face cum considera, nu plateste si merge pe riscul lui si al amenzii care este de n ori mai mare decat taxa, sau plateste si nu il doare capul 1 an de zile.
Mondeo Mk4 2.0i
irsido
1nsane Member

Maşina: Mondeo Mk4 2.0i

Mesajde Officer » 21 Ian 2010, 18:50

http://www.mediafax.ro/social/rovinieta ... i-5397831/

haaap...astia vor sa platim repede amenda, despagubirea.... si vigneta pe un an... dar ei cand platesc dupa ce iti rupi masina in gropile lor? Dupa ani de zile de procese si nervi macinati???
Obsedat de ordine si disciplina.
Officer
Elodia

Maşina: Nu mai am ford :(

Mesajde mafteiu » 24 Ian 2010, 17:33

am si eu o intrebare rovinieta mea ii pe numerele vechi a cui a fost masina,se poate lega de mine?deasta port si la mine o copie a cartii de identitate sa vada politistu ca rovinieta ii pe numaru vechi,procedez bine?sau ce ii de facut doar nu mai fac inca o rovinieta...
mafteiu
Member

Maşina: ford focus turnier,2001,1.8zetec 115CP,ford mondeo titanium x 2008 2.0tdci
VIN: WF0NXXGCDNYT12975

Mesajde Mihai L » 24 Ian 2010, 19:34

Cand am luat rovigneta stiu ca a trecut si seria de sasiu pe hartii, deci pare a fi legata de masina si nu de proprietar sau numar...
Focus. Ford Focus. Sea Grey.
2006 Ford Focus Wagon TDCi, 1.6/109 CP
Imagine
Imagine
My pictures on Flikr
Mihai L

Maşina: Ford Focus Wagon Trend CL 2006, 1.6l/109CP, Sea Grey

Mesajde mafteiu » 25 Ian 2010, 13:57

$1 scrie:$2and am luat rovigneta stiu ca a trecut si seria de sasiu pe hartii, deci pare a fi legata de masina si nu de proprietar sau numar...

pe rovinieta nu scrie numai numarul de inmatriculare a masinii dar pe bonul fiscal am vazut ca ii trecut vin-ul masinii deci nu cred ca ar fi o problema
mersi de ajutor acuma o sa vad cand o sa imi ceara rovinieta daca o sa faca figuri dar sper sa nu faca nu ar trebui din moment ce apare pe bon vin-ul masini
mafteiu
Member

Maşina: ford focus turnier,2001,1.8zetec 115CP,ford mondeo titanium x 2008 2.0tdci
VIN: WF0NXXGCDNYT12975

Mesajde kaferfan » 31 Ian 2010, 21:12

poate ca sunt off-topic, dar referitor la politisti.....fie ca sunt noi in structura sau vechi, toti sunt niste scursuri!
si asta va spun din propria experienta, legata strict de legslatia rutiera in raport cu acestia!
au impresia ca-s Dumnezei in strada, insa cand nu mai au haina pe ei cauta sa para normali!
si sa va dau un exemplu: eram in masina particulara a unui politist si mergeam intr-o anumita directie, impreuna cu un prieten care era coleg de facultate cu politistul de la volan.....in timpul liber al acestuia din urma
la un mom dat, in trafic, un sofer intra pe interzis si militianul de langa noi incepe sa faca spume ca daca ar fi avut chipiul la el sau daca ar fi fost in uniforma, ce dreptate ar fi facut el, ca sunt o gramada de indisciplinati, etc
aproape ca ma impresionase, ca dupa vreo juma de ora , sa ne arate talonul masinii, cu ITP-ul expirat de vreo 2 ani!!!!!!!!!!
intrebare: ce cauta in trafic cu masina respectiva?
el, care in urma cu juma de ora, daca ar fi avut ocazia, l-ar fi sanctionat pe soferul care intrase pe interzis?
asa ca nu-i mai laudati pe nenorocitii astia care au legea in mana si o aplica prefrential si de cele mai multe ori defectuos, ca-s doar o adunatura de ratati carora le-a dat statul putere ......si haine moca!
o zi buna sa aveti, fara intalniri si contacte cu militieni romani!
kaferfan
Member

Mesajde toxicristi » 01 Feb 2010, 10:54

^^ Esti offtopic, si ai un warn. Atat pentru offtopic cat si pentru generalizari ieftine, jigniri, etc.
toxicristi

Mesajde dreaQ » 20 Oct 2010, 11:55

Referitor la rovinieta electronica sau de noul sistem. Nu stiu daca este operational.

Este ceva in lege referitor la schimbarea numarului de inmatriculare.
$1 scrie:$29. La articolul 1, dupa alineatul (11) se introduce un nou alineat, alineatul (12), cu urmatorul cuprins:
"(12) Incepand cu data de 1 august 2010, in cazul schimbarii numarului de inmatriculare al vehiculului, rovinieta isi mentine valabilitatea numai in conditiile in care utilizatorul informeaza in scris Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania S.A. cu privire la schimbarea numarului de inmatriculare, in vederea operarii modificarii in baza de date. Documentele necesare si conditiile de efectuare a modificarii, precum si tarifele aferente se stabilesc prin norme metodologice aprobate prin ordin al ministrului transporturilor si infrastructurii."

Ca sa se opereze modificarea in baza de date trebuie depusa o cerere la CNADNR insotita de copie de pe cartea masinii, buletin si o taxa de 20 lei+TVA.

Ca sa stie poporul :D
FF3, 1.6 tdci, 115cp, HB White
dreaQ
Gold Member

Maşina: FF3

Următorul

Înapoi la Legislaţie