$1 scrie:$2e scurt uitati care este problema:
In urma cu 2 ani mi-a fost furata Dacia.Masina a fost gasita,intr-o stare jalnica dar am recuperat-o si am vandut-o asa cum era.
Acum cateva zile am primit o citatie la tribunal pentru procesul celor doi hoti care au furat masina,eu fiind parte civila(pagubitul).Problema este ca la data respectiva nu sunt in localitate si nu pot nicicum sa ajung la tribunal.Este o problema ca nu merg???Oricum nu am avocat,habar nu am cum se procedeaza,nu am calcat in viata mea in tribunal.Faza faina e ca citatia am gasit-o in posta nici macar nu a fost trimisa recomandata.Daca este cineva care se pricepe sau sa lovit de asa ceva il rog sa-si dea cu parerea.
Va multumesc,o zi buna.
Stai linistit ca nu o sa patesti nimic. Daca te uiti pe citatie, scrie acolo ca daca nu se prezinta martor, experti , etc sunt sanctionati , daca nu se prezinta partile se judeca in lipsa.(sper ca nu s-a modificat forma citatiilor ca sa bat campii)
Doar daca ai cerut sa te constitui parte civila in proces trebuie sa te duci la tribunal ca sa iti sustii cererile.(adica daca vrei despagubiri, daune, etc.)
Eu am patit ceva similar, si procesul s-a intins pe vreo 2 ani si eu nu am reusit sa ajung la nici o sedinta in care sa se judece cazul. M-am dus de vreo 3 ori dar procesul se tot amana din diferite motive si mi-am bagat picioru`. M-au mai chemat de vreo cateva ori si s-au lipsit si aia de la tribunal pana la urma. Eu mergeam la tribunal pentru ca mi se parea distractiv sa-i vad pe aia cum se cearta si se judeca pt. toate motivele de doi lei si erau usurati de bani de avocat.
Oricum , stai linistit ca nu ai sa iei amenda sau ceva de genu asta.