Legislaţie

Pana cand trebuie platit impozitu?

Discuţii despre legislaţia în vigoare, codul rutier, taxe, asigurări RCA sau Casco, etc

Moderatori: KomandantuR, adicristea

Pana cand trebuie platit impozitu?

Mesajde kdyalex » 27 Iul 2010, 20:22

Am primit o scrisoare in februarie pe la sfarsit in legatura cu impozitu la masina de 77 lei, ca tre platit in 2 rate egale prima rata pana la 31 martie si a doua rata pana la 30 septembrie?
Eu nu am platit prima rata se intampla ceva?
Daca nu il platesc anul asta se intamplaceva? ia penalizari?
PEUGEOT 206 SX SPIDER, 1.4 HDi, 70CP, 2004
kdyalex
Gold Member

Maşina: Peugeot 206 1,4hdi 70CP
VIN: vs6bxxwpfbra22275

Re: Pana cand trebuie platit impozitu?

Mesajde verga_Cip » 30 Iul 2010, 09:08

da, se calculeaza, dar la 77 lei nu sunt mari. Totusi, du-te si achita-l!
verga_Cip
1nsane Member

Maşina: Ford Focus Mk2 2.0 TDCi 100 kw 2005

Mesajde Florin21 » 30 Iul 2010, 16:31

La mine impozitul este, sau era... ma rog... de 56lei... Anul trecut m-am incapatanat sa il platesc in ultima zi a anului, adica fix pe 31 decembrie si am platit 61lei... adica o penalizare de 5lei... Nici acum nu l-am platit si intr-un fel imi pare rau, pentru ca am inteles ca s-a dublat... Oricum tot pe 31 decembrie il voi plati si anul acesta... si asta pentru simplul fapt, ca absolut toate strazile din orasul meu - Rm. Valcea - sunt varza, sunt un imens santier iar o distanta pe care in trecut o parcurgeam in 5 minute acum imi ia 20min. Atunci cand cei care se ocupa de strazile de la mine din oras isi vor face datoria si vor asfalta, cel putin, tot ceea ce inseamna, macar artera principala, imi voi face si eu datoria onesta de cetatean si voi plati impozitul pana la finele lunii martie. Pana atunci prefer sa platesc in ultima zi din an...
Florin21
1nsane Member

Maşina: Ford Mondeo Mk5, 2.0 TDCi

Mesajde zaboss » 30 Iul 2010, 16:52

$1 scrie:$2a mine impozitul este, sau era... ma rog... de 56lei... Anul trecut m-am incapatanat sa il platesc in ultima zi a anului, adica fix pe 31 decembrie si am platit 61lei... adica o penalizare de 5lei... Nici acum nu l-am platit si intr-un fel imi pare rau, pentru ca am inteles ca s-a dublat... Oricum tot pe 31 decembrie il voi plati si anul acesta... si asta pentru simplul fapt, ca absolut toate strazile din orasul meu - Rm. Valcea - sunt varza, sunt un imens santier iar o distanta pe care in trecut o parcurgeam in 5 minute acum imi ia 20min. Atunci cand cei care se ocupa de strazile de la mine din oras isi vor face datoria si vor asfalta, cel putin, tot ceea ce inseamna, macar artera principala, imi voi face si eu datoria onesta de cetatean si voi plati impozitul pana la finele lunii martie. Pana atunci prefer sa platesc in ultima zi din an...

Nu înţeleg, ca să-i pedepseşti că sunt incompetenţi le plăteşti mai mulţi bani şi dacă ar fi competenţi le-ai da mai puţini?
Light travel faster than sound, that's why some people seem brighter until you hear them speak.
zaboss
Gold Member

Maşina: Waiting
VIN: rosusecrecesimult

Mesajde Mihai L » 30 Iul 2010, 21:58

Este o varianta cea "propusa" de zaboss... :D
Nu uita in schimb ca impozitul pe anul in curs se plateste pana la sfarsitul lunii martie; prin urmare, ca-l platesti pe 31 decembrie sau pe 1 mai anul viitor nu schimba datele problemei, penalitatile sunt proportionale. =))
Focus. Ford Focus. Sea Grey.
2006 Ford Focus Wagon TDCi, 1.6/109 CP
Imagine
Imagine
My pictures on Flikr
Mihai L

Maşina: Ford Focus Wagon Trend CL 2006, 1.6l/109CP, Sea Grey

Mesajde Florin21 » 31 Iul 2010, 00:31

Si care-i problema...?! Asa am chef eu sa fac...
De ce sa ma ingramadesc la cozile de la ghisee pana pe 31 martie ca se la dau eu bani pe care ei sa ii foloseasca dupa bunul lor plac asa cum isi calculeaza ei... Daca ar fi mai multi ca mine ar fi ca un fel de mic protest fata de starea drumurilor... Noi stam linistiti, ei ne taie 25% din salarii, noi nu zicem nimic, dar ei cresc TVA-ul si dubleaza impozitele, noi platim la termen iar ei cresc pretul carburantilor si lasa drumurile in ultimul hal ca sa ne rupem masinile pe ele, platim rovignieta si avem autostrazi si drumuri nationale la nivel de drumuri comunale... si asta de atata timp si nu protestam in nici un fel... Puteti sa ziceti ca sunt idiot si prefer sa le dau mai multi bani, dar nu vreau eu sa le dau banii la timp si sa li se potriveasca lor socotelile... daca am fi mai multi poate le-am mai strica nitel... pentru 5 lei penalizari eu zic ca se merita... Consider ca am stat o ora la cozile de la ghisee si am pierdut 5 lei pe care ii platesc linistit pe 31 decembrie in schimbul ingramadelii si timpului pierdut...
Florin21
1nsane Member

Maşina: Ford Mondeo Mk5, 2.0 TDCi

Mesajde Mihai L » 31 Iul 2010, 09:48

Eu zic ca de ceva ani nu mai este ingramadeala la impozite... probabil cu exceptia ultimelor zile din martie.
Focus. Ford Focus. Sea Grey.
2006 Ford Focus Wagon TDCi, 1.6/109 CP
Imagine
Imagine
My pictures on Flikr
Mihai L

Maşina: Ford Focus Wagon Trend CL 2006, 1.6l/109CP, Sea Grey

Mesajde kdyalex » 31 Iul 2010, 13:06

Si daca nu am platit prima rata se intampla ceva si il platesc integral pana la sfarsitu anului?
PEUGEOT 206 SX SPIDER, 1.4 HDi, 70CP, 2004
kdyalex
Gold Member

Maşina: Peugeot 206 1,4hdi 70CP
VIN: vs6bxxwpfbra22275

Înapoi la Legislaţie