de catalin_gym » 03 Sep 2010, 00:41
Raman uimit cand vad ca si la o masina de generatie noua apar probleme cu RCA-ul.Am sa-mi permit sa-mi spun oful si eu in acest topic.In toamna am fost lovit in lateral cu pagube mici spun eu:aripa spate infundata,tripla crapata si julita,spoiler rupt.Politistul a trecut in certificatul constatator(daca asa se nuemste) toate cele de mai sus.A doua zi ma duc la asigurari...acolo din prima mi s-a spus ca nici nu stie daca imi mai poate repara masina intergal spunandu-mi: "Masina asta nu mai are valoare".M-am enervat si i-am spus "Domne...atata timp cat masina mea a trecut inspectia tehnica,sunt platitor de taxe la zi iar legile statului nu imi interzic sa circul cu masina...cum poti sa-mi spui ca nu ma desbagubesti?NU stii dumneata de ce tin eu masina si ce valoare sentimentala are".A tacut din gura,mergem la masina,ii face poze si imi spune "Da,deci aveti aripa indreptat vopsit,spoiler nou si vopsit" si l-am intrebat "si stopul?Contestati cele scrise de politist?" la care el "Domne...stopul este doar julit si pocnit,nu lipseste piesa din el","Pai domne...vi se pare ca mai arata ca inainte?ca si cel din drepata?Pai am fost eu prost ca nu i-am dat un picior sa-l sparg".Pana la urma l-am lasat in pace si m-am dus la service.Cand am ajus acolo,i-am intrebat:"Domne,daca dupa verificare masina necesita si alte piese,se poate reface lista?", raspunsul a fost pozitiv.In momentul in care am fost acrosat,masina a lovit si o cale ferata,deci urma sa fie urcata pe elevator.Au urcat-o baietii...totule era ok.Sau apucat de ea iar intre timp am ramas sa ma cert cu cei de la asigurari.Din intamplare,la acea firma de asigurari parintii mei facuse asigurarea la casa,casco la masina lor si RCA iar mama mea il cunostea foarte bine pe director.Eu fiind nevoit sa plec din localitate,am trimis-o pe mama sa discute cu directorul...a urmat o alta serie de poze etc dar...stopul meu tot nu a fost schimbat.
Pana la urma am fost mult prea suparat,le sarisem mult prea mult in cap si am zis sa nu ma mai duc peste ei,nu aveam degand sa ma jigneasca intr-un fel fiind masina veche...
M-am interesat de costul pieselor,stiam ca spoilerul pus de ei costa 350 lei,manopera la vopsit + vopseaua 350 si cat o mai fi costat chituirea,sa spunem un total de 800.Inainte de a ridica masina,am fost la ei in birou sa-mi iau actele si din intamplare vad devizul pentru reparatia mea...1500 lei,sa fac infart.Am trecut peste...cand sa-mi ridic masina,sa fac infart(a doua oara)...spoilerul nou este asa bine facut incat imi ramane un deget intre acesta si tabla,masina plina de praf la interior (baietii destepti au smirgluit cu geamurile deschise),am zis ca turbez.M-am luat de ala...ala nu mai stia ce sa zica...ca car,ca mar...ca nu le merge compresoru si sa mai las 3 zile masina sa mi-o spele.Ce dracu sa mai las,mi-am luat cazanul si am plecat acasa.
Norocul meu si al lor fost ca masina are o varsta venerabila si pana la urma am lasat de la mine altfel...ma tineam urat de tot de capul lor.
Nici nu stiu ce sa mai zis...service-urile ii fura pe cei de la asigurari si in unele cazuri si pe noi, iar asigurarile tot pe noi ne fura.
Ce sa mai zic,in cazul meu stopul a fost floare la ureche in comparatie cu alte probleme,cum sunt si cele expuse la inceputul topicului.
O seara buna
"Sa traiti bine domnilor"