Legislaţie

Doua intrebari legate de inmatricularea cu numere definitive

Discuţii despre legislaţia în vigoare, codul rutier, taxe, asigurări RCA sau Casco, etc

Moderatori: KomandantuR, adicristea

Doua intrebari legate de inmatricularea cu numere definitive

Mesajde valeantudor » 22 Oct 2010, 13:17

1) Masina am luat-o de la un om din Timisoara (eu sunt din Cluj) care nu scosese inca numere rosii la ea. Am facut contract cu el si am scos pana acum 2 randuri de numere. Faza e ca masina as vrea s-o inmatriculez pe numele tatalui meu (nu i-am facut inca RAR-ul si nici fisa de inmatriculare ... am doar contractul VC si actele masinii). Ce trebuie sa fac ca, atunci cand o voi inmatricula, sa fie pe numele tatalui meu? Un contract VC intre mine si el?

2) Am fost ieri la RAR dar nu i l-am facut ca mi-au cerut aia aproape 1100 RON si nu aveam atatia bani la mine. Ma voi duce din nou luni, dar am dubii in ceea ce priveste norma de poluare. Persoana care mi-a vandut masina mi-a zis ca are EURO 2, dar azi, cercetand mai atent actele masinii, n-am gasit nicaieri sa scrie asta. Am cautat pe google date despre asta, dar n-am gasit nimic conclusiv. Masina e un Ford Fiesta 1.1 fabricat in 1994. Stiti cumva de unde pot afla care e norma de poluare? Sa n-am surprize la RAR, sa aflu ca e EURO 1 sau chiar NON-EURO.
valeantudor
Incepator

Maşina: Ford Fiesta 1.1 Smiley
VIN: WFOAXXGAFARJ68253

Re: Doua intrebari legate de inmatricularea cu numere definitive

Mesajde bezart » 26 Oct 2010, 22:31

1. Pentru a putea inmatricula masina pe numele tatalui este evident nevoie de un contract VC intre voi;

2. Norma de poluare o afli la RAR, taxa e de vreo 30 euro. Iti dau ei un formular. E posibil sa fie euro 1, avand in vedere anul fabricatiei.

PS. Nu inteleg de ce ti-au cerut asa multi bani la RAR, pentru ce? Masina a mai fost imatriculata in RO?
bezart
1nsane Member

Maşina: Focus Mk2 1.6 Ti-VCT 2006, Opel Corsa 1.2 2012, Daewoo Matiz 2004

Mesajde valeantudor » 27 Oct 2010, 13:40

1. Pana la urma am facut inca un contract intre vanzatorul din Timisoara si tata, l-am "stilizat" sa arate ca unul batut la masina si mi l-au acceptat la RAR si pe unde a mai fost tata. Oricum, nu se uita nimeni la semnaturi.

2. Mi-au cerut 1073 RON pentru ca nu aveam numarul de omologare european la masina. Sa fiti foarte atenti cand luati o masina mai veche, sa aiba sub capota, deasupra la seria masinii, o serie E1/E2 * niste cifre * alte cifre. Daca nu aveti numarul asta de omologare ati pus-o de vreo 400, 400 si ceva de RON in plus la RAR. E foarte aiurea, ca am platit 1100 RON la RAR si taxa de poluare mi-e de 811 RON.

Referitor la norma de EURO, mi-a iesit EURO 2, asa ca rasuflu usurat. Testele de noxe au fost incluse in pretul complet al procedurilor de la RAR si am primit si un ITP "cadou".

In fine, azi ma duc sa platesc si taxa de talon, precum si taxa de numere preferentiale (doar astea mi-au mai ramas de facut) si maine depune tata dosarul la politie.
valeantudor
Incepator

Maşina: Ford Fiesta 1.1 Smiley
VIN: WFOAXXGAFARJ68253

Mesajde bobutza » 02 Noi 2010, 02:30

si eu am platit ca tine la rar sau aproape....am platit vreo 1000 ron aproape...tot cu prostia acea de omologare...si nu am inteleso pana dupa ce am plecat de la rar...pai itp til dau ei ca aia inseamana...oricum cum au fost tipii aia de acolo?in prima zii nu am inteles nimica...frate parca nimeni nu te ajuta...mai ales cans au zis suma aia mare :)),eu am facut si depreacierea tot in banii aia,ma gandesc ca si tu ai facuto nu?

PS:nici eu nu am avut bani sa platesc am fost sa schimb :)) vai ce hoti sunt aia acolo...auzi tu omologare...bine ca am inmatriculato si eu,eu am terminat cu tot in februarie :)
bobutza
Gold Member

Maşina: Mondeo mk5 2.0 tdciTitanium
VIN: WF0EXXWPCEFK28939

Mesajde KomandantuR » 02 Noi 2010, 09:07

OMG
"Beware the lollipop of mediocrity; lick it once and you'll suck forever." -Brian Wilson
KomandantuR

Maşina: Ford Focus 2007, 1.6i 100 CP, Trend Collection
VIN: WF05XXGCD57L20779

Înapoi la Legislaţie