Discuţii despre legislaţia în vigoare, codul rutier, taxe, asigurări RCA sau Casco, etc
Răspunde

Despagubire

08 Feb 2011, 10:36

Buna ziua

Am si eu o problema.
Am un Ford Focus1 kombi din 2002 1.8 TDDi.
Din pacate am avut un accident, nefiind eu vinovat.
Vinovatul are RCA-ul la Carpatica Asig.
Eu doresc sa-mi fac devizul la reprezntanta FORD (Am lucrat la ei si ii cunosc pe toti mecanicii), insa delegatul de la firma de asigurati nu ma lasa sa-mi fac devizul la reprezentanta zicand ca trebuie sa duc masina la un service de-al lor. Este posibil asa ceva? Eu nu vreau sa-mi las masina pe mana unor nepriceputi de la stiu si eu ce service (de unde ia comision agentul de asigurare).
Oricum masina o sa aiba dauna totala.
Imi poate zice cineva cat s-ar da de la compania de asigurari la dauna totala pt masina mea?
Dotati: ABS, AC, Aribag-uri frontale, Radio Cas, Oglinzi electrice incalzite, geamuri electrice.
Va multumes pt ajutor

Re: Despagubire

08 Feb 2011, 11:28

Arunca un ochi si aici: viewtopic.php?f=151&t=46056&start=0
Poate iti mai lamuresti din niste probleme.
Bafta.

08 Feb 2011, 15:02

Daca e vorba de Carpatica e groasa !!!!!

Astia sunt CEI MAI NENOROCITI DINTRE ASIGURATORI !!!

Conform legii situatia e asa: poti repara masina la un service agreat de ei cu decontare directa sau o repari la ce service vrei tu si iti recuperezi banii. Singura cerinta, daca repari la alt service, este sa fie respectat normativul de timp al producatorului.

Potentiale probleme:

1. daca mergi la service agreat cu decontare directa, vei avea o lucrare facuta cu BARDA si TOPORUL;

2. daca faci unde vrei si trebuie sa recuperzi banii, vor inventa ca ba e umflat devizul, ba anumite piese trebuiau indreptate si nu schimbate, etc... In caz extrem DERBEDEII astia vor refuza sa plateasca...

PS. de asta e bine sa ai CASCO. Se face masina unde vrei, asigzratorul tau recupereaza banii ca discuta altfel, iar tu nu primesti malus pentru ca au de unde recupera banii !!! E drept ca un CASCO costa, dar te salveaza si cand gasesti masina facuta zdrente de unul cu SUV care a fugit si ramane neidentificat...

08 Feb 2011, 17:53

Si daca se constata ca masina are dauna totala, ce trebuie facut.
Este avariata destul de rau in fata.

08 Feb 2011, 21:28

Din raspunsul tau inteleg ca nu ai CASCO. In acest caz trebuie sa te despagubeasca Carpatica. Ei fac in baza unor normative. Daca ai factura, la valoarea de nou se aplica o grila standard de devalorizare. Daca nu ai factura (e sh) , atunci se face calculul dupa un catolog si se aplica grila. Daca Carpatica te trage in piept (foarte probabil), trebuie sa ii dai in judecata pe vininovat si societatea lui, adica Carpatica.

PS. vezi ca e un topic aici la legislatie cu titlul Catalog APIA si ..

08 Feb 2011, 22:06

va multumesc mult la toti

eu sper sa scap repede de nebunia asta
numai cu cei de la asigurari sa nu ai de-a face.

da, cel mai important e ca pot sa stau acuma si sa va scriu (putea fi mult mai rau)
Răspunde