de pinteo33 » 20 Mai 2011, 11:41
OK,multumesc !
Vreau sa imi cumpar o masina cat mai mare si cat mai buna,disesel.Mare pentru ca, mai nou , am gemeni ,si buna pentru ca ... pentru asta nu am niciun raspuns logic la indemana.
Am avut pana de curand Passat break cu care mi-am luat plasa pentru ca era fugarit motorul iar service-ul la care l-am verificat m-a mintit in fata (cred ca aveau blatu' cu vanzatorul).In fine,am avut VW pentru ca asa era moda, ca cica era cea mai buna pentru un roman de conditie medie si pentru ca mai avusesem unul inainte de care am fost multumit.Dar mi s-a luat.Ai mei parinti au Audi iar fratii Vw.
Am citit ici-colo despre masini care intra in bugetul meu.Apropo am 7000 de euri si incerc sa inglobez in banii astia si ulerioarele schimburi de ulei si distributie.Am ajuns la urmatoarea concluzie.Astra break 2006-2007,vectra break sau nu 2004-2005,focus break 2007-2008 sau Mondeo break au ba,2005-2006.
Am citit cate ceva despre fiecare masina,pana am ajuns la forumul vostru.Aici am aflat cele mai multe lucruri ,despre ford ,evident dar nu numai.Am aflat ca motoarele de pe Focus de 1.6 sunt si pe citroen si peugeot.Am aflat ca fordu are cutii de viteza superioare celorlalte si ca are tinuta de drum mai frumoasa.Apoi am vazut fiecare masina in parte.La c4 nu am ce cauta ca e prea mic portbagajul,la Peugeot 307 sw as avea spatiu dar e uratel(nu e un factor determinant).La focus materialele de la interior pareau mai sensibile in timp,nu ma refer la design-ul bordului care este mei frumos decat al peugeotului.
Astra break e de departe ,pentru mine, cel mai urat break dintre cele mai sus amintite iar asta ma tine ,deocamdata,departe de el.
La categoria asta cred ca ma tine in loc sa ma hotarasc asupra Focus-ului teama de "greierasi" pe care ii poate naste un material mai prost.
La categoria superiora se afla Vectra 2005 si Mondeo 2005-2006.
Incerc sa ma feresc de motoare care s-au dovedit problematice si citind pe forumuri si prin alte parti am aflat ca pe Mondeo au fost ceva probeleme pana in 2005 cu ceva pilitura produsa de pompa de motorina,daca nu ma insel.In schimb la Vectra ar fi fost mai multe probleme, legate de debitmetru,pompa de motorina si nu mai stiu eu ce,dar ca si ei pe motoarele mai noi,facute de Fiat,au scapat de probleme.Vectra si Mondeo au finisaje interioare evident mai atractive si de o calitate superioara,deci mai rezistente.
In fine,incerc sa aflu care e cel mai bun compromis.Referindu-ma doar la Ford oscilez intre Focus break 1.6 110 Cp 2007(2008 daca am noroc) sau Mondeo 1.9 116Cp sau cel de 136Cp,preferabil break,2005-2006.
Astept cateva pareri si sfaturi ,cat si corectii in locurile in care am gresit.
Va multumesc !