Dauna RCA Asirom - refuz partial de despagubire - solutii?
Vineri 12 august intr-un sens giratoriu din constanta un sofer de tir nu isi tine banda si intra peste mine lovindu-ma cu remorca in dreapta fata proiectandu-ma in refugiul sensului giratoriu. Din cauza faptului ca a lovit si roata dreapta fata, directia mergea foarte greu si roata statea putin intr-o parte, fiind evident faptul ca masina nu mai era deplasabila. Am chemat platforma, am fost la politie si am obtinut toate actele necesare deschiderii dosarului de dauna la Asiguratorul vinovatului.
In week-end am sunat la call centerul lor sa anunt dauna si mi-au dat un numar de dosar.
Marti 16 august am fost la asigurator si mi-a deschis dosarul.
Miercuri 17 august agentul a fost la service si a constatat daunele vizibile, pentru a imi elibera nota de constatare.
Joi 18 august m-a chemat agentul la sediul lor si mi-a dat nota de constatare, am fost la service cu ea ca sa poata sa imi deschida comanda si acolo. Aveam noroc ca erau liberi si au pus masina pe elevator sa vada ce daune sunt la roata: fuzeta, amortizor, etc. Au facut poze si le-au trimis la asigurator impreuna cu denumirea pieselor avariate.
Intre timp am mai sunat la service si mi-au spus ca dosarul s-ar fi dus la Bucuresti si asteapta raspunsul lor legat de constatarea suplimentara.
Ieri 24 august pe la pranz m-au sunat de la service sa imi spuna ca agentul de la Bucuresti care se ocupa de dosar a respins TOATE piesele de la roata si ca e posibil sa le acorde ulterior reparatiei pe tinichigerie: aripa, usa etc. Am incercat sa sun la Bucuresti sa cer detalii dar era deja tarziu si nu mai raspundea nimeni.
Azi de dimineata am reusit sa prind legatura la serviciul de daune Asirom Bucuresti si mi-au dat numarul de telefon al agentului. Il sun si imi spune ca daunele nu au nici o legatura cu accidentul in cauza si ca ei nu despagubesc nimic, incerc sa ii explic ca doar din poze nu avea cum sa isi dea seama si sa trimita pe cineva pe teren sa vada la fata locului starea masinii.. nu m-am inteles deloc cu el, pe deasupra mi-a spus ca mi-a fost trimisa si o instiintare acasa in care sunt pus la curent cu faptul ca a fost deschisa o ancheta in cazul acestui dosar si termenul maxim de solutionare este de 90 zile. L-am intrebat despre ce este vorba cu aceasta ancheta si nu a vrut sa imi spuna, pe motiv ca este o ancheta interna bla bla, si ca poate o sa fiu instiintat dupa terminarea acesteia. Am vazut ca nu am cu cine sa ma inteleg si m-am dus direct la service.. acolo mi-au spus ca de fapt acelasi lucru l-au primit si ei, ca nu vor sa despagubeasca pe motiv ca piesele respective nu au fost avariate in urma accidentului.Si ca a fost un inspector diferit sa constate avariile de la roata.
Am sunat direct la CSA, le-am explicat ce si cum, si m-au sfatuit sa deschid un dosar si la ei cu toate probele, documentele pe care le detin, dar ca ei mare lucru nu pot sa faca decat sa le trimita o adresa in care sa le solicite sa reanalizeze mai atent cazul si cam atat.. ca in ancheta lor ei probabil o sa aduca un expert si daca o sa constate acelasi lucru ca daunele nu au rezultat in urma accidentului singura solutie este sa ii actionez in instanta.
Eu in afara de nota de constatare initiala si nota de reconstatare in care ei au explicat refuzul de a acorda piesele mai am si cateva poze de la locul accidentului, cu tirul implicat, sensul giratoriu, poze pe care asiguratorul nu le are.. cand am deschis dosarul i le-am aratat inspectorului dar acesta a spus ca nu sunt necesare

In prima faza o sa ma duc maine dimineata la centru lor de daune din Constanta sa discut cu agentul care a constatat daunele de la roata sa vad ce explicatii mai primesc.
Dupa aceea ma duc la CSA sa deschid un dosar de reclamatie.
Dar alte solutii care ar fi daca tot nu imi acorda? Actionarea in instanta a asiguratorului, sau a soferului de tir/firmei care l-a angajat ??
Fiesta Mk7 1.25i Titanium
-
djxme200 - 1nsane Member
- Maşina:
- VIN: