de adrianmpoenaru » 06 Oct 2011, 10:34
hai sa va spun ceva... eu lucrez de ceva ani in publicitate si stiu din creierele caror responsabili de marketing apar sfaturi de genul:
- e indicat sa maninci lactate ca sa ai calciu (total fals, calciul din lactate, desi foarte mult procentual, este neasimilabil de catre organism in absenta unor doze masive de vitamina D)
- margarina combate colesterolul (la fel de fals!!! Citeva procente - putine - de acizi grasi nesaturati - nu au cum sa se puna impotriva dominantilor acizi grasi saturati care rezulta din prelucrarea uleiurilor vegetale de proasta calitate - palmier la greu si floarea soarelui, mai putin)
- mcdonald's contine pui (aici nu mai e nevoie de discutii)
astea se numesc mituri comerciale. desi nu am lucrat pentru producatori de anvelope, banuiesc ca si situatia cu cauciucurile de iarna e similara. pentru a vinde, o companie, odata ce a depasit un anumit punct de saturatie, trebuie sa CREEZE cerere pentru produsele sale. e mult mai profitabil sa vinzi aceluiasi client opt cauciucuri in loc de patru.
sa spunem ca sunt de acord cu adicristea - intr-o parcare acoperita de zapada, anvelopele de iarna sunt mai bune decit cele de vara.
insa de cite ori in iarna trecuta ati intilnit in bucuresti drumuri inundate de zapada? chiar de nu le-ar curata astia, traficul infernal ar topi si ninsori din epoca de gheata.
asa ca de ce sa ignor fizica (ie fortele de frecare generatoare de caldura) si sa le dau niste bani unor baieti destepti? eu, care merg 5000 de km pe an, iar iarna maxim 500?
i-as ruga pe omniprezentii pe acest forum, atunci cind raspund la o intrebare, sa raspunda doar la obiect si doar daca stiu foarte bine ce vorbesc. fara observatii pe linga subiect si slogane preluate din comunicatele de presa de la michelin. sa-si foloseasca bunul simt si gindirea independenta. eu mi-am expus nelamurirea clar si detaliat.
paradoxal, tot adicristea, ajutat de silviupn69, mi-a dat raspunsul cel mai competent, pentru care le multumesc.
Cu masinile se rezolva, dar ce faci cind nu mai stii ce sa gatesti deseara? Mergi pe
http://www.retete-istete.ro. Domnilor, incalziti cuptoarele!