Discuţii despre legislaţia în vigoare, codul rutier, taxe, asigurări RCA sau Casco, etc
27 Dec 2011, 13:35
Acum 2 luni si jumate am cumparat un Ford Focus combi din 2007, ghia 1.6TDCI. De la o firma cu factura si chitanta.
Era adusa din Germania si scoase numere rosii.
Am cumparat masina de la tipul respectiv, am mai scos si eu 2 randuri de numere rosii...
Problema ar fi ca atunci cand am cumparat masina nu am cerut fiscalul de la tipul respectiv, vorbisem cu el ca dupa ce merg la RAR sa il sun sa imi scoata certificatul fiscal.Vb cu el zice ca se rezolva in 2-3 zile,dupa imi zice ca tre sa plateasca o amenda si imp pe lunii de cand masina e la mine,de at au mai trecut 2 sapt si tot kanci fiscal.
Am inteles ca este o amenda pentru neinscrierea la fisc, care nu stiu cat ar fi...
Intrebarea este:
Pot inscrie masina fara fiscal daca el nu a declarat-o la fisc?
Multumesc!
27 Dec 2011, 22:25
De inscris nu se poate inscrie fara acel Certificat care se poate elibera PE LOC...daca ti-ai platit toate darile chiar si firma fiind !
Amenda ( platita si de subsemnatul ) a fost de 60 ron pentru 14 zile peste termenul de 30 prevazut de lege !
28 Dec 2011, 09:34
probabil are declaratii nedepuse si imp de platit, din aceasta cauza nu ii elibereaza certificatul fiscal.Daca e chiar asa dc ar intarzia cu depunera si plata imp,daca zici ca depasirea ci 14 zile a fost o amenda de 60Ron at pt 3 luni si ceva cat ari fi?!...asta nu coneaza si nu prea ma intereseza,eu am factura si chitanta care trebuie sa fie inreg in contabilitatea firmei si apoi la fisc(TVA) sa is ia statul TVA inapoi.Inca nu inteleg cum a scos el ca firma un set de nr rosii daca nu era declarata.
Va rog cu alte pareri,mi-ar fi chiar de ajutor.
Ms forumistiilor!
28 Dec 2011, 09:56
1) Daca ai o situatie neclara si macar 10-20.000 ron de plata la stat, e suficient de clar de ce nu primesti fiscalul?
2) Pentru inmatricularea provizorie nu ajungi la fisc, de aceea poate obtine acele numere:
http://www.prefecturabucuresti.ro/permi ... o/271.htmlSi 3) - nu te taxam la litere, poti scrie linistit cuvintele intregi, prescurtarile ingreuneaza lectura.
28 Dec 2011, 11:22
sa inteleg ca daca nu rezolv cu el sa scoata fiscalul,trebuie sa ma judec cu firma?ce o sa cer in instanta sau pt ce il dau in judecata?..cer inmatricularea auto fara cazier fiscal sau...?
28 Dec 2011, 13:33
Fara acte nu poti folosi masina ca atare. Ai luat-o de masina sau de bibelou?
Ori il obliga sa-ti dea toate hartiile, ori sa-ti dea banii inapoi si tu sa-i returnezi masina.
28 Dec 2011, 14:13
pai zimi tu te rog cum e cu obligatu si cu datul baniilor inapoi?...deci doar instanta
01 Ian 2012, 14:41
cel mai bine te duci la plitia ruriera si faci o plangere pentru ca cel de la care ai achizitionat autoturismul nu a perfectionat actele auto .
03 Ian 2012, 19:57
Nu cred ca e de competenta politiei rutiere.
Am mai postat si pe un alt forum intr-o problema similara
http://www.avocatnet.ro/content/forum|displayTopicPage/topicID_90530/inmatriculare-auto-cumparat-vanzatorul-nu-vrea-sa-trimita-atestatul-fiscal-privind-mijloacele-fixe.htmlFara certificatul fiscal actul de vanzare e cam nul din ce scrie acolo, iar indivizii par a sti despre ce vorbesc. Ma indoiesc ca politia te poate ajuta cu ceva, pur si simplu trebuie sa-l dai in judecata

$1 scrie:$2....Atestarea achitării obligaţiilor bugetare se face prin certificatul fiscal emis de compartimentul de specialitate al autorităţilor administraţiei publice locale. Actele prin care se înstrăinează mijloace de transport cu încălcarea prevederilor prezentului alineat sunt nule de drept.
...
Altfel spus, nu luati niciodata o masina fara certificatul fiscal. Faceti actele, dovediti-i tipului ca aveti banii, eventual mergeti cu el la fisc si cand are fiscalul in mana ii dati banii, luati cheile si
toate actele, adica inclusiv fiscalul.
ATENTIE!!! Daca vanzatorul incearca sa se fofileze cu scuza ca el ce face daca radiaza masina si voi pe urma nu mai dati banii puneti-l sa scoata intai certificatul fiscal!!! Stampila pe fisa de inmatriculare se pune la financiar dupa ce se face radierea, in schimb un certificat fiscal se poate elibera oricand fara alta conditie suplimentara!!! Iar ala e valabil 30 zile. Conform legii inmatricularea se face pe baza stampilei pe fisa de inmatriculare sau prezentand certificatul fiscal.
07 Ian 2012, 11:34
am cautat impreuna cu un avocat niste date din monitorul oficail si am gasit pe admin firmei...dupa care l-am pus pe tipul asta avocat sa sune si sa ii zica ca e avocatul meu...de atunci s-au mai indreptat lucruriile si i-a mai venit mintea la cap asociatului acela care mi-a vandut masina si mi-a trimis fiscalul.
acum actele sunt la biroul de inmatriculari si pana marti e gata totul.cand o sa fie gata sunt foarte nerebdator sa o trec la ''inmatriculat'' si pe forum.
07 Ian 2012, 15:43
Bravo!
Ne bucuram ca ti-ai rezolvat problema. Data viitoare, atentie mai mare