Legislaţie

supracontrol RAR

Discuţii despre legislaţia în vigoare, codul rutier, taxe, asigurări RCA sau Casco, etc

Moderatori: KomandantuR, adicristea

supracontrol RAR

Mesajde razvanclinciu » 08 Ian 2012, 12:14

Sapatamana trecuta am fost sa fac ITP-ul la masina. Cand am ajuns inginerul de acolo mi-a dat sa semnez o hartie, cum ca daca vine un supracontrol de la RAR ma oblig sa mai astept 45 de minute sa refaca toate testele. In timp ce semnam, ma gandeam: cam ce probabilitate e sa vina exact la mine?!
Dupa ce am trecut fara probleme toate testele, cand a vrut sa valideze rezultatul, n-au anuntat ca o sa aiba supracontrol tocmai la masina mea. In maxim 10 minute a venit cineva de la RAR, si a refacut ITP-ul cap-coada. Omul de la RAR a fost cam dezamagit cand a vazut ce masina e (Focus II 1.6 TDCi 90 CP). Banuesc ca ei cauta cazane, unde gasesc sigur bube. Oricum maisina a iesit super bine, inclusiv la noxe, unde am avut 0.79, limita maxima fiind de 3. Nu am inteles la ce se refera acel 3, dar baietii de la ITP, spuneau ca majoritatea masinilor diesel fac probleme la noxe.
Cu toate ca ma grabeam si mi-a cam dat programul peste cap, eu cred ca e bine ca fac astfel de supracontroale. Prea se lua ITP-ul degeaba la noi. Sunt o gramada de cazane pe strazi, si nu inteleg cum masinile alea iau ITP-ul.
razvanclinciu
Member

Maşina: Ford Focus Trend Collection 1.6 TDCi 90 CP 5 dr
VIN: WF05XXWPD57U34849

Re: supracontrol RAR

Mesajde Liwiu » 08 Ian 2012, 12:52

Am avut si eu norocul anul trecut sa fiu reinspectat de cei de la R A R ... au refacut totul de la capat, dar in special seriile de identificare au fost citite de mai multe ori. Am suspectat impreuna cu cei din service de vre-o furaciune, in baza de date ... ceva asemanator cu modelul meu ( n-au avut nici o sansa, era ORIGINALUL :)) )
Vorba lu" Bibanu ... URASC prostia si omul beat.
Liwiu
Gold Member

Maşina: Ford Focus Ghia 2002 Berlina 1.8L Diesel TDDI (90PS) Blue Print.
VIN: REPEDELAURGENTZAA

Mesajde Mihai L » 08 Ian 2012, 13:49

Controalele se fac aleator; de fapt cei care fac ITP-ul sunt verificati.
Focus. Ford Focus. Sea Grey.
2006 Ford Focus Wagon TDCi, 1.6/109 CP
Imagine
Imagine
My pictures on Flikr
Mihai L

Maşina: Ford Focus Wagon Trend CL 2006, 1.6l/109CP, Sea Grey

Mesajde dmitheone » 14 Ian 2012, 18:59

Si eu am fost reverificat de rar!Ideea e ca tocmai ma picase constatatorul ca aveam un bec de la far de o alta nuanta decat celalat(era putin mai alb)!Remedierea am facut-o pe loc dar el ca sa ii mai platesc revenirea m-a repsins! Cand am vazut ca trebuie sa mai vina si rar-ul sa imi verifice din nou masina vroiam sa imi iau cartea si plec! A venit si ala de la rar si au inceput sa o verifice din nou!Il intreaba pe idiot de ce m-a respins, ala ca a fost un bec de o alta nuanta! S-a uitat putin la el il si bufnea rasul... intre timp prietena mea imi intinde o bacnota de 100 ron si eu le-am fluturat-o prin fata.... Am mai stat putin ala de la rar si il intreaba de ce nu ii da itp ca masina nu are nimic.. Idiotul de la itp cica in 10 min termina prg si poate nu primesc raspuns la care ala de la rar incepe iar sa rada!Pana la urma am platit revenirea si am trecut fara sa le dar spaga direct(le-am dat prin revenirea aia)!

EVITATI STATIA ITP DE PE BD UVERTURII LEONARD IMPEX PROD COM
dmitheone
Incepator

Maşina: Ford Fiesta 1.6 16v

Mesajde Jerdea » 15 Ian 2012, 19:25

Eu sincer nu pot sa inteleg nimic din ceea ce ai scris pentru simplul fapt ca nu folosesti semne de punctuatie si sincer m-ai facut sa imi pierd un minut din viata asa ca te rog invata sa pui virgule ca ma doare capu!
-Ford Mondeo Mk4 2008 Trend
-Dacia Logan Van 1.6
Jerdea
Member

Maşina: Ford Mondeo 2.0 TDCI 140 cp

Înapoi la Legislaţie