Legislaţie

Inmatriculare

Discuţii despre legislaţia în vigoare, codul rutier, taxe, asigurări RCA sau Casco, etc

Moderatori: KomandantuR, adicristea

Inmatriculare

Mesajde tony2 » 02 Feb 2012, 15:38

Salut,

zilele trecute am luat un fusion 1.6 benzina de la un roman din CJ.
masina a fost inmatriculata pe italia - deci am targa, talon, INSA masina a fost cumparata de romanul nostru din CJ din Germania si adusa cu nr de germania - zoll. Acum au fost scoase nr. rosii pe Romania.

Problema mea este ca nu am contractul de vanzare - cumparare dintre ITALIANUL proprietar si neamt!!! am doar intre neamt si clujean si intre clujean si mine. Cel din cluj mi-a dat si fiscalul pentru masina.

O sa am vreo problema la inmatriculare? actele de vanzare - cumparare din Germania trebuie traduse?
tony2
Incepator

Maşina: Ford

Re: Inmatriculare

Mesajde tony2 » 02 Feb 2012, 16:25

de asemenea, imi puteti spune daca este necesara si fisa de inmatriculare pt o masina care nu a mai fost inmatriculata in RO?
tony2
Incepator

Mesajde tony2 » 03 Feb 2012, 19:57

RECTIFIC (desi nimeni nu zice nimic) NU AM NR. de Italia
AM:
1.talon de italia(asta e TARGA?) - cu mentiunea ca e anulata pt export in UE
2. certificat de proprietate Italia - pregatita pt export in UE
3. nr. de Germania (provizorii cred pt ca am si acea hartie roz cu valabilitatea nr. - zoll) + asigurare
4. C-V intre german si clujean
5. C-V intre clujean si mine
6. nr. rosii de RO scoase la CJ
7. fiscalul clujeanului.

Imi trebuie si C-V intre italian si neamt? [cu cat stau sa ma gandesc mai mult, cred ca sigur DA :( ] actele trebuie traduse? daca da, care din ele si unde se cer. Imi mai trebuie si altceva?

Poate reuseste cineva sa ma ajute...
tony2
Incepator

Mesajde Bilutza1 » 04 Feb 2012, 10:17

NU prea cred sa-ti ceara asa ceva!! Daca masina a avut 5 proprietari prin toata Europa doar nu o sa-ti ceara toate actele de V-C!! e absurd asa ceva ! de unde sa faci tu rost de ele?? Trebuie doar ultimul intre tine si anteriorul proprietar banuiesc.

Cum adica e anulata pt export in U.E?? Cine este trecut in talonul masinii ca si proprietar??
Cand iti numeri dusmanii,adauga-te si pe tine si nu incepe pedeapsa cu ceilalti.
Idealurile sunt ca stelele: s-ar putea sa nu le atingem niciodata , dar ne pot calauzi pasii in viata.
Nu trebuie să fii trist că n-ai fost remarcat. Fii trist că n-ai făcut nimic remarcabil
Bilutza1
Member

Maşina: MONDEO, 2003, 2.0TDCI, 130 Cp
VIN: INTOTDEAUNA00ROSU

Mesajde tony2 » 04 Feb 2012, 11:01

talonul este anulat, pentru ca masina sa poata fi inscrisa in alta tara din UE (adica este scos de la fisc de acolo/masina radiata). problema este ca pe talon ca si proprietar este cel din italia.... de asta ma gandesc ca am nevoie de acel contract dintre italian si neamt, cu toate ca am toate celelalte actele.
tony2
Incepator

Mesajde sponsoru18 » 04 Feb 2012, 11:36

Ai nevoie de ultimele doua contracte de vanzare cumparare
sponsoru18
Gold Member

Maşina: Ford Focus

Mesajde Mihai L » 04 Feb 2012, 11:41

Politia/Circa Financiara trebuie sa poata face legatura intre actualul proprietar din acte si tine, iar asta se poate face doar refacand traseul cu cumparatorii 'fictivi' (care nu au inmatriculat-o sau trecut-o pe numele lor)
Focus. Ford Focus. Sea Grey.
2006 Ford Focus Wagon TDCi, 1.6/109 CP
Imagine
Imagine
My pictures on Flikr
Mihai L

Maşina: Ford Focus Wagon Trend CL 2006, 1.6l/109CP, Sea Grey

Mesajde tony2 » 04 Feb 2012, 20:36

deci imi lipseste doar acel contract. e ok, o sa rezolv:) Altceva mai trebuie? Ce acte trebuie traduse si unde se cer?
tony2
Incepator

Mesajde tony2 » 04 Feb 2012, 20:59

P.S. de la roman (care a scos si nr. rosii pe numele lui) nu am decat certificat fiscal pentru ca doamna de la acte auto din cluj nu ne-a dat si fisa de inmatriculare. Se cere si aceasta fisa de inmatriculare cu stampila de la Primaria lui? sau imi trebuie doar certificatul fiscal?
tony2
Incepator

Mesajde Bilutza1 » 11 Feb 2012, 20:48

Aaaa ok am inteles atunci! Deci numele la italian este scris in talon? care de altfel este si anulat pt tranzit comunitar banuiesc nu? In cazul asta are dreptate Mihai L o sa-ti trebuieasca toate actele de C-V pana ajungi la proprietarul din talon.
Oricum ciudat este cum de nu sa eliberat alt talon cand masina a fost cumparata de neamt!? :-?? Si eu am cumparat masina de la un dealer auto care la randul lui o cumparase de la primul proprietar dar in 2 saptamani sa eliberat un nou talon in care eu apar ca proprietar!!

O sa-ti fie tare greu sa faci rost si de acel C-V intre italian si neamt deoarece in vest nu exista atata birocratie si s-ar putea sa nu mai fi pastrat actele!

Ce ai mai facut intre timp? Ai reusit sa rezolvi ceva??
Cand iti numeri dusmanii,adauga-te si pe tine si nu incepe pedeapsa cu ceilalti.
Idealurile sunt ca stelele: s-ar putea sa nu le atingem niciodata , dar ne pot calauzi pasii in viata.
Nu trebuie să fii trist că n-ai fost remarcat. Fii trist că n-ai făcut nimic remarcabil
Bilutza1
Member

Mesajde tony2 » 11 Feb 2012, 21:17

salut. am facut rost de acel contract... nu stiu cat de real este sau nu...dar semnatura seamana foarte mult deci nu cred ca o sa faca figuri astia de aici, atata timp cat italianul a facut si anularea talonului pentru a putea fi exportata masina in UE. saptamana asta fac RAR-ul si sper ca peste 3-4 saptamani sa am bani de taxa:(
tony2
Incepator

Mesajde Bilutza1 » 13 Feb 2012, 17:42

Va salut am si eu o nelamurire tot pe aceasta tema!
Pentru înmatricularea unui vehicul achiziţionat din UE in Romania este necesar ca aibe ITP-ul din tara de origine inca in vigoare sau nu are nici o legatura intrucat oricum trebuie efectuat RAR-ul in Romania??

O zi buna!
Bilutza1
Member

Mesajde tony2 » 13 Feb 2012, 21:18

nu conteaza daca are sau nu ITP valabil in alta tara UE, pt ca oricum aici i se face obligatoriu.
tony2
Incepator

Mesajde ah1n1 » 16 Feb 2012, 19:41

Va salut,am si eu o intrebare la voi ca poate sunteti mai in tema.Pentru un Ka din mai 2009,modelul 1242 benzina aveti idee la cat ar ajunge taxa de inmatriculare pe 2012?Va multumesc
ah1n1
Incepator

Maşina: ford ka,2009,1242

Mesajde Bilutza1 » 16 Feb 2012, 22:01

http://static.anaf.ro/static/10/Anaf/calculator_taxe/taxa_poluare_2012.html

Uite calculeaza si tu aici , ca probabil stii mai bine decat noi toate datele despre masina.
Bilutza1
Member

Mesajde tony2 » 17 Feb 2012, 08:13

baieti, stiti ce acte trebuie traduse pt inmatriculare????? si unde se cer acestea?
tony2
Incepator

Mesajde Bilutza1 » 19 Feb 2012, 01:07

Salut! Ai nevoie de traduceri legalizate cu apostile pentru: CIV-ul masinii , talonul masinii , si la toate C-V ( nasol in cazul tau ca sunt multe :( ) Ti-se vor cere la politie , pentru inmatriculare.

Acum am si eu o intrebare pentru cei care sunt in cunostinta de cauza. De ce am nevoie la RAR pentru a-mi autentifica laminele solare dupa masina? Dispun de certificatul de autentificare original + timbrele de siguranta pe fiecare lamina in parte! Certificatul original trebuie si el tradus si legalizat pentru a fi prezentat la RAR??

Va multumesc!
Bilutza1
Member

Mesajde tony2 » 19 Feb 2012, 16:54

pentru CIV nu am avut nevoie. la Rar au fost de ajuns actele netraduse si mi-au eliberat CIV-ul. Deci trebuie sa traduc C-V-urile si talonul masinii. Ceritifcatul acela de proprietate(italian) trebuie si el tradus?
tony2
Incepator

Mesajde Bilutza1 » 19 Feb 2012, 22:24

Esti sigur?' Te intreb deoarece mie avocatul mi-a cerut traduceri legalizate dupa toate cele 3 documente ( CIV-ul , talonul si C-V) ?? Bine eu vreau sa o inmatriculez fara plata taxei nu stiu daca are vreo importanta!!
Bilutza1
Member

Mesajde tony2 » 19 Feb 2012, 23:22

pai eu nu am CIV de italia - am talon si carte de proprietate - sau poate asta o fi CIV-ul:) nu stiu exact. la rar nu mi-a cerut nimic tradus. acum am CIV de romania - fara numele meu trecut pe el....asta o face politia
tony2
Incepator

Mesajde Bilutza1 » 19 Feb 2012, 23:48

Pai aia e probabil! Nu scrie pe ea " Carta di circolazione" sau ceva de genul?
Bilutza1
Member

Mesajde tony2 » 20 Feb 2012, 09:06

scrie certificato di proprieta si e asta http://www.facebook.com/note.php?note_i ... 4204850797
pe talon scrie carta di circulazione
tony2
Incepator

Mesajde tony2 » 20 Feb 2012, 12:05

P.S. Fişa de înmatriculare trebuie să fie completată astfel:
A,B,C tine de mine
caseta D se completează de către vechiul proprietar, în cazul în care vehiculul a mai fost înmatriculat în România (inclusiv temporar);
caseta E se completează de către organul financiar pe raza căruia fostul detinător îsi are domiciliul sau sediul, în cazul în care vehiculul a mai fost înmatriculat în România.

Masina a fost inmatriculata temporar in Romania (nr. rosii) de cel din Cluj. din ceea ce am gasit si am si atasat mai sus, trebuie sa completez si caseta D. Asta nu ar fi problema mare, insa trebuie si E? eu am de la vanzator certificatul fiscal.
tony2
Incepator

Înapoi la Legislaţie