Legislaţie

Masina lovita in parcare. Cum pot face rost de RCA vinovat?

Discuţii despre legislaţia în vigoare, codul rutier, taxe, asigurări RCA sau Casco, etc

Moderatori: KomandantuR, adicristea

Masina lovita in parcare. Cum pot face rost de RCA vinovat?

Mesajde andrei0241 » 07 Sep 2013, 13:19

Problema e in felul urmator
In dimineata zilei de 3 august, sotia a gasit masina in parcare, lovita de o alta masina. Ambele masini erau inca in pozitia de dupa incident, aflate in contact, insa soferul vinovat nu era acolo si nici nu a lasat vreun nr de telefon sau alta modalitate de contact
Am fost la Politie in ziua respectiva (sambata), am dat declaratie, iar luni am revenit cu pozele de la fata locului pentru a imi insoti declaratia
Din poze reiese clar, zic eu, ca soferul celalalt e vinovat, insa acesta nu s'a prezentat la Politie si nici eu nu am timp sa stau sa il caut.
Vinovatul avea la data respectiva polita RCA valabila la Astra, eu am Casco la Generali si vreau sa o fac pe Casco cu regres

Eu intelesesem ca in termen de 30 de zile cei de la Politie il citeaza pe proprietar sa declare cine a condus masina in ziua respectiva, insa vroiam sa stiu daca in lege exista vreo prevedere pentru aceste cazuri, in sensul de un termen dupa care, in caz ca respectivul tot nu se prezinta la ei, eu sa primesc un PV sau ceva similar cu care sa pot merge la Astra (sau cei de la Generali sa poata cere plata celor de la Astra) pentru reparatii
andrei0241
1nsane Member

Maşina: Fiesta 2008 1.4 Tdci

Re: Masina lovita in parcare. Cum pot face rost de RCA vinov

Mesajde Smiley » 07 Sep 2013, 19:27

mergi la asiguratorul tau si povesteste-i ce s-a intamplat, se va descurca el cu obtinerea RCA-ului pentru regres.
Focus C-Max Ghia 2.0 TDCI
Imagine
Smiley

Mesajde turbojack » 07 Sep 2013, 20:03

Repari pe CASCO. Vei avea cel mai mic stres si o solutionare rapida. Daca ai fransiza sa nu-ti para rau ca o platesti , va fi parfum pe langa alergatura pentru asigurarea celuilalt.
turbojack
1nsane Member

Mesajde andrei0241 » 07 Sep 2013, 22:42

Am fost deja la Generali, am deschis dosar, insa deocamdata nu sunt dispus sa platesc fransiza si penalizarea pe noul an de asigurare ptr un dobitoc. Cum dosarul de dauna poate fi finalizat in 2 ani de la deschidere, probabil o sa astept pana in primavara, cand ma intorc acasa, sa rezolv intr'un fel sau altul problema, dar vroiam sa stiu daca pot solicita Politiei sa ia o hotarare mai repede in acest caz sau legal nu am ce face...
Cei de la Generali deocamdata mi'au zis ca de la Politie am nevoie de un PV in care sa se stabileasca vinovatul.
Personal nu cred totusi ca fara ceva oficial cei de la Generali ar putea face regres catre Astra doar pe baza declaratiei mele si a unor poze ...
andrei0241
1nsane Member

Mesajde turbojack » 08 Sep 2013, 00:11

De la politie vei primi raspuns dupa multe luni de zile ( tocmai am primit un raspuns de solutionare pentru un accident petrecut cu un an in urma ) . Are grija Generali sa-si scoata banii.
turbojack
1nsane Member

Mesajde andrei0241 » 11 Sep 2013, 10:51

O sa astept pana in primavara, cand revin in tara. Pana atunci poate o veni si de la Politie vreo veste
andrei0241
1nsane Member

Înapoi la Legislaţie