Legislaţie

Denuntare unilaterala UNIQA

Discuţii despre legislaţia în vigoare, codul rutier, taxe, asigurări RCA sau Casco, etc

Moderatori: KomandantuR, adicristea

Denuntare unilaterala UNIQA

Mesajde popicmisulic » 24 Dec 2013, 11:29

Salutare si sarbatori fericite; in ajun de Craciun primesc o notificare de la asiguratorul meu (Uniqa) privind denuntarea unilaterala a politei.Notificarea suna asa : ...Va notificam denuntarea unilaterala,incepand cu data de 14/1/2014, a politei de asigurare de mai sus, incheiata intre Uniqa S.A. in calitate de asigurator si X in calitate de asigurat data care include si termenul legal de preaviz de 20 de zile.
,,In cazul in care dupa analizarea informatiilor obtinute cu privire la obiectivul asigurarii si riscurile asigurate, atat la incheierea asigurarii cat si pe durata acesteia preluarea riscului este considerata innaceptabila in conditiile date, Asiguratorul poate rezilia unilateral polita de asigurare sau poate propune asiguratorului modificarea acesteia in termen de 30 de zile de la emiterea politei de asigurare respectiv de la durata luarii la cunostinta despre modificarile aparute
Eu am deschis 3 dosare la ei pe data de 08.11.2013 (1. bara fata +grila centrala; 2. usa spate dreapta vopsitorie 3. reparat capota + vopsitorie).Cei de la TIRIAC AUTO CONSTANTA m-au taraganat pana acum, cand mi-au spus ca au venit piesele si ca dupa data de 06 ianuarie 2014 ma vor programa pentru reparatie.
Nu inteleg daca mai am vreo sansa sa repar masina, avand in vedere ca ei reziliaza contractul , deci probabil daca se depaseste data de 14 ian. nu vor mai face nici plati, presupun.
A mai patit cineva asa , ceva informatii imi puteti da ?
Numai bine.
,,Don't find fault, find a remedy. ''
Henry Ford
popicmisulic
Member

Maşina: Ford Focus II, 2008 ,1.6 Ti-VCT, 115 BHP, Ghia

Re: Denuntare unilaterala UNIQA

Mesajde Smiley » 24 Dec 2013, 17:12

in principiu deciziile astea nu actioneaza retroactiv, dosarele deschise deja ar trebui onorate.
Focus C-Max Ghia 2.0 TDCI
Imagine
Smiley

Mesajde verga_Cip » 24 Dec 2013, 17:32

notificarea de denuntare unilaterala trebuie prevazuta in contract. care este art referitor la acest lucru? orice contract e poate denunta unilateral daca exista prevederi in el pentru asa ceva, de obicei forta majora, care forta majora este stipulata si descrisa clar in contract. deci ?
verga_Cip
1nsane Member

Maşina: Ford Focus Mk2 2.0 TDCi 100 kw 2005

Mesajde adispan » 24 Dec 2013, 19:22

pai a scris foarte clar care e treaba cu denuntarea: uniqa considera ca e prea "riscant" colegul, si denunta contractul
end of story

tot ce s-a notificat si s-a deschis dosar de dauna in perioada de valabilitate trebuie solutionat intr-un fel sau altul; denuntarea nu afecteaza ce s-a intimplat deja
adispan

Maşina: FF2 2006 hatch 1.4i 80 CP
VIN: WF03XXGCD36M19528

Mesajde popicmisulic » 24 Dec 2013, 19:46

In contract zice asa: In cazul denuntarii sau rezilierii contractului de asigurare ulterior unei daune prevederile acestuia se aplica pentru toate cazurile de dauna survenite inainte de denuntare sau reziliere pana la lichidarea definitiva a acestora iar prima de asigurare nu se va mai restitui. Sunt in ceata totala :)
,,Don't find fault, find a remedy. ''
Henry Ford
popicmisulic
Member

Maşina: Ford Focus II, 2008 ,1.6 Ti-VCT, 115 BHP, Ghia

Mesajde Smiley » 24 Dec 2013, 20:28

adica vor onora toate dosarele deschise, dar nu-ti vor returna banii pentru perioada ramasa din contract.
Focus C-Max Ghia 2.0 TDCI
Imagine
Smiley

Mesajde verga_Cip » 25 Dec 2013, 12:49

adispan scrie:pai a scris foarte clar care e treaba cu denuntarea: uniqa considera ca e prea "riscant" colegul, si denunta contractul
end of story

da domnule, asta am citit, dar sunt curios daca e prinsa o asemenea clauza in contract. asa am denunta o gramada de contracte, nu doar rca/casco ..
verga_Cip
1nsane Member

Maşina: Ford Focus Mk2 2.0 TDCi 100 kw 2005

Mesajde Officer » 13 Ian 2014, 19:05

De unde e citatul asta? Nu imi este foarte clar sensul lui. Initial se vorbeste despre denuntare, apoi despre reziliere. Or, rezilierea e cu totul altceva.

,,In cazul in care dupa analizarea informatiilor obtinute cu privire la obiectivul asigurarii si riscurile asigurate, atat la incheierea asigurarii cat si pe durata acesteia preluarea riscului este considerata innaceptabila in conditiile date, Asiguratorul poate rezilia unilateral polita de asigurare sau poate propune asiguratorului modificarea acesteia in termen de 30 de zile de la emiterea politei de asigurare respectiv de la durata luarii la cunostinta despre modificarile aparute

Chiar si asa, cu confuzia asta intre 2 termeni juridici diferiti, tot nu inteleg sensul. Mai ales la partea cu "asiguratorul ... poate propune asiguratorului modificarea acesteia". Eu cred ca se refera la asigurat, nicidecum la asigurator ca doar nu isi propune singur alte conditii. De asemenea, nu inteleg ce inseamna "in conditiile date" dar tind sa cred ca se refera la circumstantele in care se incheie asigurarea - adica se ia in calcul o folosinta normala, obisnuita a unui autovehicul de catre o persoana fizica pentru nevoile de zi cu zi.

Oricum ar fi , eu inteleg ca au dreptul de a denunta sau de a schimba regulile jocului in timpul meciului doar in 30 de zile de la emiterea politei sau 30 de zile de la data la care au luat la cunostinta despre schimbarea circumstantelor avute in vedere la data incheierii politei. Or, nu ne aflam in vreunul dintre cele 2 cazuri (asum ca au trecut mai mult de 30 de zile de la data incheierii politei). Da, asiguratul a avut daune. Da, asiguratorul stie ca asiguratul foloseste normal masina ca orice om si si-a luat in calcul acest risc cand a incheiat polita in conditiile date. Daca intre timp masina respectiva a fost facuta masina de curse sau de politie sau de taxi sau mai stiu eu ce, mai ziceam dar in cazul de fata, strict pe ce scrie in primul post, eu cred ca denuntarea este abuziva.
Obsedat de ordine si disciplina.
Officer
Elodia

Maşina: Nu mai am ford :(

Înapoi la Legislaţie