Am spus-o, si o mai spun inca o data, pentru a nu stiu cata oara... chiar daca imi atrag antipatii pentru acest lucru... ma ocup de ceva timp de vanzarea de becuri auto pe baza de LED-uri dar, din principiu, si din considerente care tin de etica morala, am ales in pofida profitului sa nu comercializez becuri pe baza de LED-uri pentru proiectoare sau faruri – H1, H3, H4, H7, H11, etc. din simplul motiv ca proiectorul sau farul in sine, nu este proiectat din fabrica, sa reflecte si sa concentreze lumina emisa de un bec pe baza de LED-uri, ci doar o v-a difuza. Din punct de vedere estetic se vad bine, dar dvs. nu o sa vedeti mai nimic in fata autovehiculului. Daca o sa va montati asa ceva puteti sa le folositi cel mult, pe post de DRL-uri…
Inlocuiti becurile cu incandescenta de la pozitiile din faruri, iluminare nr. inmatriculare, semnalizare, stop, ceata, frana, marsarier, iluminare interior, etc. dar nu va atingeti de becurile de pe faza lunga / scurta sau proiectoare pentru ca dati banii degeaba.
Probabil in viitorul apropiat vor aparea si becuri cu LED-uri care sa le inlocuiasca cu succes pe cele de pe faza lunga / scurta si proiectoare dar, momentan nu exista ceva viabil si accesibil ca pret.
Referitor la LED-urile CREE... primavara va veni cu surprize placute din partea mea si vom largi putin aria de produse si modele in materie de becuri auto pe baza de LED-uri...
P.s.
Ii rog pe cei care doresc sa adreseze vreun sfat sau comentariu referitor la intrebarea lui "xxl_cm" sa o faca pe privat sau sa deschida un topic separat.
Va multumesc!