Firme autorizate din domeniul modificarilor (piese si servicii) sau al accesoriilor

Reguli forum

Regulile sectiunii Comercial s-au schimbat. Va rugam sa consultati regulamentul sau acest topic.
Subiect închis

Re: opinie Autoklass Buc Sud

10 Aug 2009, 21:56

Autoklass Chitila.........putin tzepari , in rest de treaba :) ....

10 Aug 2009, 22:28

ceva detalii?

10 Aug 2009, 22:37

Pai uita-te doar la "oferta" lor... L-am rugat pe Alex sa ma lamureasca de ce producatorul (Ford in cazul de fata) trece niste lucrari la revizii pe etis.ford.com care la ei nu se regasesc. :D
E la fel de adevarat ca revizia "corecta" la Autoklass (pentru un diesel) te costa mai mult decat dublul ofertei actuale, avem si exemple, cu factura, tot ce trebuie. :-??

10 Aug 2009, 23:08

... credeam ca antonio are si el o povestioara ...

10 Aug 2009, 23:10

Pai daca are, e la fix. Topicul este exact ala despre Autoklass. :D

11 Aug 2009, 09:19

da :) , masina mea e cumparata de la Autoklass in Decembrie 2008 , m-au pacalit spundu-mi ca are garantie la Ford , nu a fost sa fie real , mi-au dat garantie pe masina 6 luni dar NUMAI la anumite componente stiind foarte bine ca masina avea probleme cu :
- catalizatorul
- toba finala
- bujiile ( pe care le-au ciordit si au pus alte bujii cu alta specificatie )
- martorul de airbag care a ramas aprins in bord
- centura soferului
si toate astea la o masina din 2006 cu 1000 de km !!!!!!!!

aaa si era sa uit , o singura cheie !!!

asa ca am toata " stima " pentru aceasta firma de 2 lei !!!!!

11 Aug 2009, 09:24

de 222lei :))

11 Aug 2009, 09:37

@MihaiL

Nu am absolut nici un interes sa le iau apararea celor de la Autoklass, insa, privind print-screen`urile acelea ce fac referire la reviziile de 15,30, respectiv 45.000 km, am ajuns la concluzia ca ori nu ma ajuta pe mine engleza, ori cei de la Autoklass nu respecta specificatiile producatorului.

Revizie 15.000 km & 30.000km (privind filtru combustibil):
- "drain water, if not renewed"
In traducerea mea, eu inteleg de aici urmatoarele : "daca nu se inlocuieste, scurgeti apa". Din enuntul acesta inteleg exact ce spunea Alex cu cateva posturi mai devreme. Este optional, insa daca este cazul se schimba. Nu ma pricep la mecanica, dar, probabil se va scurge apa din filtru in cazul in care nu este necesara schimbarea acestuia.

Situatia se schimba exact la revizia de 45.000 km :
- "renew" - de aici intelegem foarte clar ca la 45.000 km este recomandata inlocuirea filtrului

Pana la urma care era problema ? Si din fordetis, si din cartea autovehiculului reiese fix aceeasi treaba. Filtrul de combustibil, la 45 se schimba, iar la 15 sau 30 se inlocuieste doar daca este cazul.
La fel si cu filtrul de aer, insa si acesta trebuie schimbat din 15k in 15k, dar aceasta se datoreaza mediului/tarii in care traiam, iar service-ul nu are absolut nici o vina, intrucat se lucreaza conform specificatiilor Ford. Probabil aceste specificatii vor fi cu precadere aplicate mai in vest de Romania.

Tot din printscreen-urile acelea am observat, privind filtrul de aer, ca se recomanda schimbarea acestuia mai devreme de 45.000 km atunci cand autovehiculul ruleaza in zonele "poluate". Asa ca, mai ales cei ce locuiesc in Bucuresti vor opta sa-l inlocuiasca la fiecare revizie efectuata.

11 Aug 2009, 10:42

1) Dar oare celelate service-uri Ford pe ce baza lucreaza??? In cartea primita cu masina scrie clar conditiile pentru RO
2) La revizia de 45.000 zici ca se schimba filtrul de motorina...??? OK, filtrul de motorina este peste 300 RON la Autoklass, ajunge suma de 350/400 pentru o revizie completa + acel filtru??? =)) =))
3) Nu am vazut operatia "se scurge apa sau se inlocuieste" in oferta Autoklass, desi apare in clar citirea IDS si stergerea erorilor.
Chestia cu "se scurge apa sau se inlocuieste" banuiesc ca este pentru mai multe variante de filtre (la unele se poate scurge apa, la altele nu). Prin urmare, daca nu se poate scurge apa trebuie inlocuit.

11 Aug 2009, 10:58

1. Toate service-urile au interesul de a-ti schimba cat mai multe consumabile pentru a-si scoate profitul. Si interesul nostru este de a le schimba cat mai des pentru a ne intretine cat mai bine masinile, insa la Autoklass macar ai posibilitatea de a amana inlocuirea unei piese consumabile daca nu necesita schimbare. De ce sa inlocuiesc de exemplu niste placute de frana din moment ce mai tin 10.000 km ? Doar ca service-ul imi spune ca nu pot depasi (de ex) 25.000 km cu un set ?!

2. Nu eu sunt cel care sustine faptul ca se inlocuieste filtrul la 45.000km , ci print-screen-urile pe care le-ai atasat pe pagina 2. Iar schimbarea la 45k nu este o regula, deoarece filtrul se schimba cel tarziu la 45k, iar daca este necesar se va inlocui mai devreme la rev. de 15 sau 30. Avand in vedere ca in Romania caitatea motorinei nu este prea grozava, probabil va fi nevoie de inlocuirea filtrului la fiecare revizie.

Aceeasi poveste se aplica si pentru filtru de aer, iar in oferta pe care am primit-o de la Alex, costul reviziei la 45.000 km este mai mare, incluzand si filtrul de aer. Daca ai cere o oferta pt diesel, sunt sigur ca la revizia de 45.000 vei regasi un cost mai mare pricinuit de includerea filtrului de motorina.

Aici vorbim de specificatiile Ford, nu de ce ar fi recomandat la noi in tara.
Nu mi se pare deloc mincinoasa oferta lor. Oamenii au inclus tot ce este obligatoriu pentru revizia respectiva, ca vor fi adaugate si alte componente ulterior, asta e alta poveste.

3. Ti-am spus ca nu ma pricep la mecanica, insa scurgerea apei din filtru, presupun ca este o operatiune de mentenanta a filtrului, in cazul in care nu necesita inlocuire.

11 Aug 2009, 11:05

exista filtru care permite acest lucru , dar asta nu inseamna ca nu il inlocuiesti :) , daca vrei ca motorul tau sa tina mai mult vei schimba consumabilele mai des , daca mergi pe ideea de reprezentanta vei scoate din buzunar mai multi bani pentru nimic :) , produsele aftermarket sunt bune si mult mai ieftine ....oricum in Romania dupa 10.000 km filtrele sunt varza

11 Aug 2009, 11:14

Mie totusi nu mi se pare corecta oferta lor.
Oare Autoklass nu este in Romania? Face oferte pentru masinile care circula in State cumva??? =))

Lasand la o parte chestia cu placutele (care nu se schimba peste tot obligatoriu, stai linistit - eu am 35.000km si am facut revizia de 3 ani fara sa schimb placutele), in baza ofertei lor poti sa ma contrazici ca ajungi la 60.000 fara sa schimbi filtrul de motorina? Si atunci probabil va fi optional, ca nu sunt acoperite costurile!!!

11 Aug 2009, 11:17

$1 scrie:$2. Si interesul nostru este de a le schimba cat mai des pentru a ne intretine cat mai bine masinile, insa la Autoklass macar ai posibilitatea de a amana inlocuirea unei piese consumabile daca nu necesita schimbare.

Si eu sustin acelasi lucru, si anume, cel putin la noi in tara, va fi nevoie sa schimbam cat mai des consumabilele pentru a ne mentine masinile intr-o stare de functionare cat mai optima.
Daca ai impresia ca tot ce fac e sa caut o revizie cat mai ieftina, te inseli. Ce-mi place la ei e faptul ca nu te constrang sa schimbi decat consumabilele specificate (pe revizii) de Ford.
La revizia de 1 an, voi schimba si filtrul de aer (desi Ford mentioneaza inlocuirea acestuia abia la 45.000km), insa este optiunea mea. Asta e ideea...

11 Aug 2009, 11:19

Cum consideri.
Citeste insa si cartea de service pe care ai primit-o de la Ford odata cu masina, poate afli lucruri noi... :D

11 Aug 2009, 11:20

$1 scrie:$2in baza ofertei lor poti sa ma contrazici ca ajungi la 60.000 fara sa schimbi filtrul de motorina?

Nu ai cum sa ajungi la 60.000 din moment ce este obligatorie schimbarea acestuia la 45.000.

Din moment ce Ford are un plan general de servisare, nu specific pe regiuni, consider extrem de corecta oferta lor.
Singura problema e ca noi va trebui sa fim atenti si sa schimbam unele consumabile mai des (daca este cazul).

11 Aug 2009, 11:23

$1 scrie:$2um consideri.
Citeste insa si cartea de service pe care ai primit-o de la Ford odata cu masina, poate afli lucruri noi... :D

Eu am incheiat discutia aceasta, intrucat m-am saturat sa fiu luat la misto de tine.
In fiecare post trebuie sa vorbesti la caterinca ? O faci special, sau asta e stilul tau ?

Am citit f bine ghidul de service (eu am avut dubii privind filtrul de aer) si am observat ca oferta lor este conceputa in baza acestuia.

11 Aug 2009, 11:28

1) Poate nu ai observat ca la Autoklass nu se face revizie de 45.000km... :D
2) Ford ajusteaza conditiile de service/garantie in functie de regiuni/tari, de aceea iti recomandam sa citesti ghidul de service primit cu masina. Acolo ai prevazute conditiile de service din RO.
3) Adica cum "Singura problema e ca noi va trebui sa fim atenti si sa schimbam unele consumabile mai des (daca este cazul)."??? Pai service-ul ce rol are aici, de manuta care ia banutii si schimba ce vreau eu sau ce cred/ce nu cred eu de cuviinta? Daca nu vreau sa schimb uleiul decat la 60.000 e normal sa faca si asa revizia?
Si ce inseamna mai des? 5.000??? 10.000km?? De aceea Ford a facut acel ghid de service, ca sa stii ce si cand se schimba/verifica in conditiile noastre.

Spui ca ai citit ghidul de service... Spune-mi si mie ce scrie acolo despre filtrul de motorina, te rog.

11 Aug 2009, 11:28

Ce face Autoklass e similar cu ce povestea un tip in sectiunea focus, ca a renuntat la filtrul de habitaclu si ca filtrul de aer nu l-a schimbat de vreo 50000km, dar il mai sufla cu aer din cand in cand.

11 Aug 2009, 11:31

$1 scrie:$2Spui ca ai citit ghidul de service... Spune-mi si mie ce scrie acolo despre filtrul de motorina, te rog.

Nu m-a interesat acest aspect intrucat nu am un motor diesel. Ti-am spus doar ca am verificat ce ma durea pe mine, si anume, periodicitatea schimbarii filtrul de aer.

11 Aug 2009, 11:36

Da ionutz, exact ceva de genul asta incercam sa subliniez si eu, multumesc pentru ajutor.
Diferenta MAJORA in acel caz este ca omul facea acel lucru cu masina personala si nu afecta pe nimeni...

@Fordilicious: Nu am avut intentia sa te iau la misto, este o discutie cat se poate de serioasa, de aceea si tot aduc argumente. Nu se poate face o revizie care afecteaza garantia fara sa existe un document clar in acest sens; nu exista "mai des", trebuie specificate clar intervalele de km/timp.
Cand glumesc sau fac misto stiu sa folosesc semnele ajutatoare. :D

Filtrul de motorina este aproapiat de pret cu reviziile de 15.000/30.000... Vezi de ce mi se pare aiurea oferta lor?
Pe hartie totul suna frumos, dar te duci la revizie si in loc de 300/350 dai 700/750... Ups!

11 Aug 2009, 11:46

Eu nu inteleg un singur lucru, nu ma intereseaza asa de mult unde isi face fiecare service-ul la masina si ce alege sa schimbe la ea, ca doar sunt banii lui, dar DUPA CE DAI 65.000 LEI PE O MASINA TE ZGARCESTI LA 200 LEI PE AN (cat costa filtru motorina+filtru aer, sau la 6 luni si in cazul asta ar fi 400 lei/an)??? :-?? :-O

11 Aug 2009, 12:15

Am facut azi revizia de 3 ani la Autoklass/ sos de centura.
In 2 ore a fost gata, mi s-a dat o factura cu o val de cca 331 lei (nu am retinut exact, n-o mai am), am fost trimis sa platesc spunandu-mi-se ca mi se va face o reducere. La casierie mi s-au cerut 249,63 lei. Inarmat cu faimosul fluturas 222, am intrebat ce inseamna diferenta pana la 249, raspuns: asa iese din oferta. M-am intors la Marius Asofiei care- mi facuse devizul, am insistat, am mai asteptat (in total am stat in plus cam 20 min), a revenit cu o factura noua cu val de 222 lei.
Conf facturii mi s-au schimbat filtrele de ulei/polen/ulei. In masina am gasit un filtru de polen vechi, atat. Se simte la ventilatie ca nu mai e cel vechi, mirosul neplacut a disparut. Cu prima ocazie o sa verific daca filtrul de polen exista.
Cu politetea stau bine, sa vedem si restul.

11 Aug 2009, 12:31

Televizoare exista, pe ele se pot vedea emisiunile protv, nu masinile noastre si ce se intampla cu ele. Am intrat in hala neinvitat, am fost imediat intrebat ce doresc, am spus, mi s-a raspuns ca exista camere video+tv in locul rezervat clientilor unde am fost invitat. Acolo am vazut emisiunea protv. :-S

11 Aug 2009, 12:45

@MihaiL

Poate costurile nu ies prea bine pentru diesel, dar la mine, revizia completa (+filtru de aer) ma duce la aprox. 350 si mi se pare chiar bine.
Pe langa avantajul pretului, pentru mine a contat foarte mult si suportul acordat de Alex, acum sper sa fie pus si in practica.

O sa verific in ghidul de service daca intr-adevar exista un program special de servisare pentru Romania. Poate nu m-am uitat foarte atent...

11 Aug 2009, 12:58

$1 scrie:$2u nu inteleg un singur lucru, nu ma intereseaza asa de mult unde isi face fiecare service-ul la masina si ce alege sa schimbe la ea, ca doar sunt banii lui, dar DUPA CE DAI 65.000 LEI PE O MASINA TE ZGARCESTI LA 200 LEI PE AN (cat costa filtru motorina+filtru aer, sau la 6 luni si in cazul asta ar fi 400 lei/an)??? :-?? :-O

Nu înţeleg de ce te miri de vreme ce sunt atâţia care dau şi de 3-4 ori mai mult pe maşină dar nu au 1 leu şi 50 de bani să plătească o parcare...

11 Aug 2009, 13:02

Fara suparare, dar Adrian a scris un pic pe langa in acel post, deoarece nu despre asta se discuta, sau cel putin eu nu discutam despre asta.
Eu discutam despre corectitudinea ofertei propuse de Autoklass si de transparenta/flexibilitatea/suportul acestora, dar poate raspunsul lui nu viza ce am postat eu...

11 Aug 2009, 13:22

Ce am scris eu acolo nu se referea la tine Fordilicious. In primul rand ca tu nu ai filtru de motorina de schimbat. Este vorba de o intreaga tipologie (de genul prezentat mai sus: il suflu cu aer si merge, lasa ca merge si asa) care isi chinuie masinile si apoi cand apare prima problema tipa ce de cacat este marca X ca el a facut tot ce trebuie la ea dar asta e, producatorul e de vina...

Eu nu consider ca este pe langa, in topicul asta se vorbeste despre un service autorizat Ford si ce scriam eu acolo este ca: Dupa ce dai atatia bani pe o masina nu merita sa te zgarcesti la 400 lei/an. La orice service ai merge, schimba si filtrul de motorina si cel de aer, investitia este mica dar este pe termen lung. Indiferent ca schimbi consumabilele la reprezentanta Ford sau nu, in fata blocului sau unde vrei tu...
$1 scrie:$2..sau cel putin eu nu discutam despre asta...

Trebuie discutat despre absolut orice. Eu nu am zis sa mergeti sau nu la Autoklass, parerea o am formata si nu mi-o exprim pentru ca nu vreau in nici o masura sa influientez prin cele spuse de mine pe cineva. Parerea mi-am format-o din discutiile cu seful meu care are un Mercedes E (stiu ca cel mai bine este sa experimentezi tu ca sa iti formezi o parere dar eu am incredere in el pentru ca stam foarte mult de vorba zilnic). Pe mine nu ma afecteaza absolut cu nimic ca lumea blameaza sau aplauda oferta curenta. Eu am locul meu unde fac service-ul la masina, undeva unde pot sa ma dau cu parerea si pot sa stau langa masina fara sa ma intrebe nimeni ce caut acolo, de ce ma dau cu parerea, ce cauta foile din Etis si sfaturile si cerintele mele...

Eu o sa merg in continuare pe schimbarea tuturor filtrelor la fiecare revizie. Daca o sa fac revizia la Autoklass tot o sa cer sa mi se schimbe toate filtrele, indiferent daca in oferta curenta se schimba pe bani sau gratis. Oferta curenta de la Autoklass speculeaza golurile lasate de producator pentru tarile din est. Nu uitati ca atunci cand intrati sa vedeti planul de service nu intrati pe etis.ro ci pe etis.com. Asta este...

11 Aug 2009, 13:33

Imi cer scuze, am avut impresia ca m-am exprimat eu in asa fel incat sa las impresia ca tot ce caut este sa ma scot cat mai ieftin la revizie :)
Si eu voi schimba toate filtrele de fiecare data.
Ca sa vorbim si de costuri, intr-adevar, nu sunt mult mai jos fata de altii (in cazul in care schimbi tot ce e de schimbat), totusi exclud Colina ce mi se par foarte scumpi si neprofesionisti.
Eu am apreciat suportul acordat si de aceea m-am decis sa fac revizia la Autoklass. Ramane de vazut ce parere imi voi forma ulterior...

11 Aug 2009, 13:44

eu sunt curios daca cineva verifica filtrele schimbate :) , daca isi arunca un ochi in locasurile respective sa vada ce si cum :)

11 Aug 2009, 14:01

La Autoklass Bucuresti Sud poate se schimba, la Nord am inteles ca mai sunt unele scapari, vorbeste lumea... :-"
Subiect închis