Arhiva Comercial

Service-uri Ford - Bine de stiut !!!

Subiecte in care nu s-a mai scris de 3 luni si subiecte inchise

Moderatori: KomandantuR, adicristea

Reguli forum
Daca cineva dintre cei care au subiect aici doreste mutarea acestuia in categoria Comercial, il rog sa ma anunte prin PM, E-MAIL sau printr-un mesaj aici.
In aceasta categorie nu se mai poate raspunde la subiecte.

Service-uri Ford - Bine de stiut !!!

Mesajde slater » 14 Mai 2009, 19:47

Mesajul de mai jos l-am trimis catre relatii clienti Romcar Motors...astept un raspuns..bine de stiut cand vreti sa bagati masina in service, indiferent de motiv

Buna ziua,

In iulie 2008 am achizitionat un Ford Fiesta de la RomcarMotors - Parcului si nu la mult timp am primit prin posta un survey de completat despre
parerea noastra in legatura cu serviciile Romcar. Surprinzator, dar acel chestionar nu includea nici o locatie in care proprietarul de masina Ford sa isi exprime parerea
legata de serviciile de service prestate de Romcar.
Poate ce va aduc la cunostiinta in urmatoarele randuri va schimba ceva pe viitor, daca nu pentru mine macar pentru urmatorii clienti Ford- Romcar, sau nu va schimba nimic
...o posibilitate f mare avand si aceasta varianta.

Dupa ce am luat masina, din primele sute de km furtunul de cauciuc de admisie al turbinei (model 1.4 TDCI) era ud de ulei. E absolut nomal sa exista in acea zona vapori de ulei
dar in cazul meu gradul de admitere este cu mult depasit, mai exact vaporii sunt asa de abundenti incat se transforma in lichid, curgand inclusiv pe partea inferioara a blocului
motor astfel ca la numai 5000 de km nivelul uleiului din motor depasise limita inferioara a sondei de nivel ulei motor. Am recompletat cu un litru de ulei ca sa ajunga la jumatatea sondei !
La verificare de 2500 de km, la service-ul Romcar de pe Giurgiului (de unde am si ridicat masina noua) am primit explicatia invariabila .."..este ceva nomal..", "solutia" adoptata fiind
strangerea insistenta a colierului de la capatul furtunului spre partea turbinei. Dupa cum era de asteptat ..problema nu s-a rezolvat, nefiind o problema cu rezolvare asa simplista ca un colier slabit
iar orice detaliu furnizat de catre mine a fost bineinteles ignorat.

Acum cateva luni am agatat in parcare usor spoilerul , partea inferioara a barei de protectie (fiesta model 6 in varianta confort avand bara fata compusa din 2 parti suprapuse) iesind din indexoare iar bara dezaxandu-se usor spre stanga.
Am mers la service, acelasi Romcar Giurgiului rugandu-i sa o puna pe pozitie (indexoare), operatiune care as fi facut-o si eu dar nu exista acces facil sub partea frontala a masinii avand garda destul de joasa. Am preferat sa merg la service ei avand elevator, ar fi fost o chestiune de cateva minute.
Ajuns la service cineva de la receptie a intrat cu masina in service pret de maxim 1-2 minute apoi a iesit cu tot cu masina spunandu-mi ca intreg setul fata trebuie schimbat (parte inferioara plus superioara, revopsire ..etc ), invocand faptul ca prinderile barei superioara sunt rupte, asta dupa ce in prealabil m-au intrebat daca masina are CASCO, (eu am raspuns afirmativ).
Nu am acceptat, revenind la domiciliu
Am ridicat masina pe 2 cricuri si cu usoara impingere de palma dinspre interiorul barei au intrat f usor indexoarele in locasuri.(ramanand doar problema descentrarii)
Intre timp si geamul de la sofer a prins "glas" : la inchidere, dupa ce a fost deschis total, se aud zgomote puternice de frecare si troncanituri.
Astazi am fost la revizia de 15000 de km , bineinteles la acelasi Romcar-Giurgiului.
La receptie, am sesizat (re-sesizat) problemele masinii , zgomote geam sofer, pierderi ulei furtun admisie turbosuflanta, si bara fata descentrata.
I-am aratat sefului de service problema turbosuflantei ...acelasi invariabil .."..e normal sa fie asa.."
La iesirea masinii din service dupa 1 ora si 45 de minute, timp care includea si pauza de masa dintre orele 12:30 - 13:00 (revizia suprapunandu-se cu pauza de masa) pe factura gasesc trecute 2,6 ore manopera !?!?! si suma finala ajungand la 787 RON

Bara fata centrata !!!!! (se pare ca prinderile barei superioare s-au "vindecat" ca prin minune)
Geamul la fel de "galagios" ca si in urma cu aproape 2 ore
Furtunul sters de ulei avand doar "promisiunea" receptionerului , a nimanui altcuiva , ca in cazul in care mai are pierderi de ulei sa revin si investigheaza ?!?
In portbagaj doar filtrul de aer vechi (alimentandu-mi suspiciunea ca filtrul de motorina desi trecut pe factura nu a fost schimbat, lucru stiut ca nu necesita in realitate un schimb la interval de 15 mii de km, sau mai bine spus, stiut intre mecanici, ca neschimbarea lui sa spunem la 15 mii acum ci la urmatoarea revizie trece neobservata si fara incidente)
Nu acuz dar am suspiciunile mele alimentate de toate tentativele de "incaltare" (sa folosesc un termen "popular" ) ale service-ului la adresa mea si cu siguranta a multor altora.

Sincer sunt f dezamagit, frustrarea mai mare fiind poate si din cauza faptului ca masinile produse de Ford sunt destul de fiabile si placute la condus(a driver's car ..cum spun englezii). Dar sincer am sa evit pe viitor
O alta alternativa deloc de ignorat din punctul meu de vedere este renuntarea la "garantia" Ford concretizata prin "serviciile" service-urilor romcar. Pana in momentul de fata nu mi-a servit cu absolut nimic, doar cu nervi, frustrari si o nota de plata mai mare.

Cu respect,

Marian Elvis Popa
Ford Fiesta 1.4 TDCI Confort
slater
Incepator

Maşina: Ford Fiesta Confort 1.4 TDCI 68 HP (2008)

Re: Service-uri Ford - Bine de stiut !!!

Mesajde Mihai L » 14 Mai 2009, 20:38

Welcome to the club... :D
Nu ne spui nimic nou, din pacate. Singurele "rectificari":
- filtrul de motorina nu am auzit pana acum sa se puna la cineva (cand se scoate e plin de motorina si te-ai cam fi suparat daca il gaseai prin portbagaj... :)) )
- manopera pentru multe lucrari este normata si ei pun de acolo timpii. E cu dus si intors, ca daca au probleme si stau 6 ore sa-ti desfaca vreo piesa ei tot timpul din normativ ti-l pun. Tot asa, poti intalni cazul in care lucreaza 3 oameni impreuna si tu primesti masina intr-o ora pentru o operatie care presupune trei ore, dar asta nu inseamna ca s-a lucrat o ora, nu?
Focus. Ford Focus. Sea Grey.
2006 Ford Focus Wagon TDCi, 1.6/109 CP
Imagine
Imagine
My pictures on Flikr
Mihai L

Maşina: Ford Focus Wagon Trend CL 2006, 1.6l/109CP, Sea Grey

Mesajde slater » 14 Mai 2009, 22:32

Nu orele de service-are au fost aspectul suparator, ci faptul ca declar probleme reale care sunt ignorate, ca fapt divers, cat eram in sala de asteptare a trecut mecanicul care se ocupa de masina si l-am intrebat de geam si a zis ca desface si se uita, ...lucru care nu s-a ma intamplat bineinteles.
Ma inteb...dupa perioada de garantie mai e nevoie sa te straduiesti sa le arati problemele masinii ?.....pentru mine e retorica intrebarea oarecum ..sunt convins ca ii gaseste si ce nu are ca doar e pe banii tai.
Ford Fiesta 1.4 TDCI Confort
slater
Incepator

Maşina: Ford Fiesta Confort 1.4 TDCI 68 HP (2008)

Mesajde jenel » 15 Mai 2009, 08:54

Da` stiu ca esti tare perseverent in a merge la acelasi service. Nu ca altele ar fi mai bune, dar poate ar trebui sa incerci si in alta parte.
Ford Focus 3.5 Titanium 5 usi, 1.0 ecoboost 125cp, Candy Red, dec. 2016
Ford Focus 3.5 Titanium 5 usi, 1.5Tdci, 120cp, Frozen White, iulie 2016 (vandut)
“nu accelera mai mult decat ingerul tau pazitor poate zbura”
jenel
Gold Member

Maşina: Focus 3.5, Titanium, 2016, 1,0, 125CP, hatch,Candy Red

Înapoi la Arhiva Comercial