06 Apr 2007, 09:25
Salutare tuturor, in primul rand.
Am o mare intrebare, care ma macina de ceva vreme, iar din ce am citit pe aici nu prea m-am luminat. Asa cum scrie si in titlu, sunt satul de service-ul la care ma duc (adica Romcar) si as vrea sa-l schimb. Problema este: unde as putea sa ma duc? BDT-ul mi se par cam la fel de neseriosi, Collina par mai acceptabili. Ma puteti ajuta cu opinii pro si mai ales contra unuia sau altuia dintre aceste sevice-uri? Sunt convins ca fiecare are bubele lui, ca doar traim in .ro, dar de ale astora de la Romcar, sincer, sunt satul ca de mere padurete.
Motivele pentru care vreau sa-l schimb ar fi urmatoarele: relatia cu clientii este absolut jalnica, tu trebuie sa te duci pe la fiecare departament sa-ti deschizi/inchizi comenzile pe care ei ti le executa ca vai de lume, esti tratat cu un aer de parca ti-ar face un mare serviciu ca-ti executa niste lucrari pentru care sunt platiti, nu esti anuntat nicicum cand ti se termina lucrarea, astepti de ti se apleaca pentru niste chestii care ar trebui sa dureze o ora, doua, samd.
Exemplificari: am fost sa las masina la ei ca sa-mi schimbe o janta de aliaj pe care o lovisem. Janta era pe stoc, aveam toate actele, le-am predat "cat dureaza?" "maxim o ora", "ok" - mi se parea destul de mult si-atat, dar...fie. Ce s-a intamplat? Operatiunea asta "complexa" a durat fix 2 ore si 45 de minute. La un service normal era treaba de 15 minute. Buuun, s-a intamplat, zic eu. Dupa 2 luni aceeasi faza, janta lovita, trebuia inlocuita. Fiind deja patit am lasat masina acolo (la ora 13.00) si m-am intors la serviciu, pentru ca lucrez foarte aproape, spunand ca vin la 18 sa ridic masina. Nu m-am dus la 18, ci la 19.30. Si...stupoare. Masina era exact in locul in care am lasat-o, cu aceasi janta lovita. Am cautat 30 de minute seful de service, pentru ca cei de la receptie ma trimiteau sa-l astept la el in birou, unde evident nu era si nici nu dadea impresia ca urmeaza sa apara prea repede. Pana la urma am facut scandal, seful a fost sunat pe mobil (era greu sa faca asta de la inceput) si-a aparut spasit, si-a cerut scuze, etc, etc. A durat, evident, inca o ora pana mi-a schimbat si janta asta, dupa ce in timpul operatiunii "baiatul" de la service era sa cada cu masina de pe rampa...Deja eram decis sa reunt la ei. Totusi n-am facut-o (stupid me).
Acum doua saptamani am lasat masina sa-mi inlocuiasca o aripa si sa-mi vopseasca 2 portiere care erau un pic julite. Mi-au zis ca nu au atelier de vopsitorie propriu, ca le vopsesc la Mercedest (stiam treaba asta, oricum) si ca nu pot sa stie exact cand va fi gata masina. "OK", am zis, "dar asa...un termen maxim?" "Pai o saptamana, in maxim o saptamana e gata, poate si mai repede". Evident ca dupa o saptamana nu m-a sunat nimeni, am sunat eu: "Masina?" "Aaaa, pai nu e gata, e la vopsitorie". "No shit?! Si cand e gata?" "Pai...maine". OK, sun (tot eu) "maine". Nu-mi raspunde, insist vreo ora, pana la urma raspune. "Da...e gata, puteti veni sa o luati, daca nu mai doriti sa ne uitam sa vedem pe unde intra apa". Le spusesem ca dupa o ploaie am gasit apa sub pedalier, aveam o gaura neacoperita prin locul pe unde erau trase firele de la alarma. Lipsea un cauciuc de-acolo, o garnitura. Asa ca ii intreb cam cat ar dura remedierea acestui "defect major". "Pai maine ar fi gata!" "Maine dimineata? Ca la 9 plec din oras". "Nu, mai pe la pranz". "OK, nu-mi mai trebuie, vin sa o iau acum". Si m-am dus. Cand sa-mi faca predarea...ma uit si eu sa vad cum au vopsit si-mi pica fata: in portiere aveam patru maaaari gauri neacoperite, pentru ca idiotii nu-mi pusesera la loc bandourile acelea de protectie. Ma rog...era alta persoana, nu cea care facuse receptia, stiam ca nu e vina lui, m-a intrebat omul daca nu cumva era posibil ca la reconstatare sa fi schimbat si plasticele. I-am spus ca portierele erau un pic julite sus, nu aveau nici o treaba bandourile, l-am pus sa se uite in portbagaj unde evident ca le-a gasit. Le-a montat imediat, l-am rugat sa se uite si dupa gaura aceea si sa o acopere, operatiune care a durat fix 15 minute, nu o zi, si-am plecat intr-un final apoteotic.
Stiu ca nu sunt cele mai mari probleme pe care le poti avea la service, insa pentru mine, lipsa de respect fata de client este un motiv major, in urma caruia as vrea sa-i las in plata lor pe bajetii de la Romcar. Ma puteti ajuta cu ceva in acest sens?
30 Iul 2007, 14:51
iti recomand Colina Motors.
Am fost la ei de mai multe ori cu un martor de airbag aprins despre care am sris aici pe forum. Am fost foarte incantat de cum am fost tratat si de onestitatea si corectitudinea lor, desi relatia cu ei a debutat mai putin bine din cauza unei intarzieri in livrarea unei piese comandate din Germania.
Preturile la manopera sunt mai decente decat la concurenta (asa mi s/a parut cel putin, mie) nu te incarca la numarul de ore normate pe lucrare ci chiar iti pun fractiuni de ora daca atat s/a lucrat si te trateaza foarte frumos> asa cum ar trebui sa fie tratat un client.
Nu am experiente cu Romcar si nici nu ii doresc dupa toate cele pe care le/am auzit. La BDT am fost o singura data si nu m/au dat pe spate. Nu mai spun de faptul ca mi s/au parut scumpi
29 Aug 2007, 21:50
tu ce faci cu masina asta , mergi cu ea sau o folosesti la crash test ?
eu merg in continuare la romcar motors ( nu romcar pentru ca ei sunt importatori si nu au servce ) si sunt destul de multumit.