Subiecte in care nu s-a mai scris de 3 luni si subiecte inchise
Reguli forum
Daca cineva dintre cei care au subiect aici doreste mutarea acestuia in categoria Comercial, il rog sa ma anunte prin
PM,
E-MAIL sau printr-un mesaj
aici.
In aceasta categorie nu se mai poate raspunde la subiecte.
10 Feb 2008, 15:23
Hello everybody!
Un prieten care are un SEAT mi-a povestit că a băgat maşina relativ nouă (la o lună-două) în service pentru zgârieturi minore. Când a scos-o din service caroseria era reparată ok, dar bănuieşte că i s-au schimbat ceva piese de la motor, deoarece maşina mergea mai prost.
În câteva zile o să bag şi eu maşina într-un service pe motiv de aripă spate şifonată + stop spart...
Sfatul lui a fost să las anumite "semne" la motor pe ici pe colo să-mi pot da seama dacă s-a umblat (mă gândesc că n-ar avea teoretic ce să caute acolo).
Vă rog să mă sfătuiţi în legătură cu acest fapt (nu ştiu dacă e ok să fac asta şi cum anume).
Îmi cer scuze dacă întrebarea vi se pare prostească sau dacă par paranoic.

Chestia e că am făcut un efort mare să iau maşina, mai am o grămadă de rate de plătit pentru ea şi mi-ar părea foarte rău dacă după trei săptămâni de când o am mi s-ar întâmpla vreo mizerie din asta.
Vă mulţumesc,
10 Feb 2008, 21:13
Eu zic sa decupezi doar coltul care trebuie reparat si il duci doar pe ala... Si asa mergi si cu masina pana se repara!
10 Feb 2008, 21:17
Poti face un mic semn cu un marker pe suruburi. Daca e sa fie scoase se cojeste semnul. Sau poti folosi putina vopsea, asa o sa se vada sigur.
10 Feb 2008, 21:34
da,poate sa faca semne pe suruburi
problema e ca sunt mii de suruburi
o sa-i trebuiasca multe markere
10 Feb 2008, 21:46
Daca ai capac (aparatoare) la motor, e de ajuns sa pui la capac un semn ceva. (legi o ata pe undeva unde nu se vede si care se rupe usor)
10 Feb 2008, 22:02
Cata perversitate in lumea asta domle'...Dar mecanicii saracii nu trebuie sa manance si ei o paine?

A...?Pai daca nu vand si ei o piesa acolo,altui "doritor"din ce sa faca si ei un leu de doi?Problema e ca atunci cand esti cu masina in service si vine mecanicul sa-ti zica,"las' ca-ti rezolv eu o piesa la juma' de pret", atunci ar trebui pocnit peste bot, sa simta ca strugurii sunt acri, dar las' ca si noua ne convine sa platim mai putin, nimeni nu se gandeste in acel moment ca "piesa " nu se gaseste pe garduri ci l-a pagubit pe altul pentru ea.Normal sau nu?
10 Feb 2008, 22:06
Ca sa scot un capac tre sa scoti toate suruburile, dar daca unul singur este inca prins nu pot scoate nimic. Deci un semn doar la un singur surub care tine capacul motorului si asa poti afla foarte usor. La fel si cu filtru de aer si alte componente.
Nu trebuie sa faca semn la toate, totusi. Nu ai observat ca si la componentele electronice se face la fel?
10 Feb 2008, 22:24
Capacul de deasupra motorului la mine nu se prinde in suruburi. Si nu poti sa faci cam nimic la motor daca nu-l scoti pe ala.
10 Feb 2008, 22:48
Dar poate nu iti umbla la motor... De ex. la stergatoare/placute de frana/filtre/becuri/diverse capacele/etc...
Va trebui sa pui semne in mii de locuri si pe urma sa le si verifici pe loc, ca daca pleci cu siguranta ca vor nega...
In ritmul asta probabil in vara va trebui programata la reparatie; pana atunci te documentezi la partea de service, care sunt punctele cheie si testezi verificarea rapida cand vei lua masina din service...
10 Feb 2008, 23:06
In cazul de fata.............no comment. Invatam si vopsitorie si tinichigerie si mecanica sau...............reparam masina in strainatate. La nemti, la belgieni, la olandezi si la altii.
11 Feb 2008, 07:14
ptr cei care sunt fricosi,aveti grija unde dormiti,sa nu cumva sa va cada drobu de sare in cap,doamne fereste
ar fii bine sa se inchida acest topic ptr ca se scrie numai aberati in el...........................................
11 Feb 2008, 07:28
$1 scrie:$2..
ar fii bine sa se inchida acest topic ptr ca se scrie numai aberati in el...........................................
Da' cine a inceput primul?
11 Feb 2008, 08:14
...cel mai bine montezi o camera de filmat spion...in felul asta ai si dovada...
11 Feb 2008, 10:08
$1 scrie:$2..cel mai bine montezi o camera de filmat spion...in felul asta ai si dovada...
Numa' ai grija sa nu ti-o fure...
11 Feb 2008, 13:52
$1 scrie:$2
$1 scrie:$2..
Da' cine a inceput primul?

11 Feb 2008, 17:12
Acum depinde ce fel de service e cel unde faci reparatia. Cand iti vine tie poti sa mergi si sa ceri sa iti vezi masina .Daca se lucreaza in alta parte decat unde trebuie atunci poti sa le ceri explicatii.
11 Feb 2008, 18:42
in service autorizat Ford nu te lasa sa vezi cum decurge reparatia! poate sa nu le referi secretul cum se schimba filtrele de aer si de polen!
11 Feb 2008, 19:10
Ok, vă mulţumesc tuturor pentru părerile voastre.
@ admin: Dacă credeţi că topicul nu prezintă interes, vă rog să-l închideţi.