Subiecte in care nu s-a mai scris de 3 luni si subiecte inchise

Reguli forum

Daca cineva dintre cei care au subiect aici doreste mutarea acestuia in categoria Comercial, il rog sa ma anunte prin PM, E-MAIL sau printr-un mesaj aici.
In aceasta categorie nu se mai poate raspunde la subiecte.
Subiect închis

Cit si cum strang chiuloasa?

10 Feb 2008, 15:05

Salut! Dupa 2 luni de cind am masina stricata, in sfirsit am ajuns aproape de rezolvarea problemei.Trebuie sa precizez ca am un mondeo din 2002TDCi, 85Kw, serie de sasiu wf0wxxgbbw2ao4891, si dupa ce am bijbiit: ba injectoare ,ba supape, dupa ce a dat mecanicul jos chiuloasa, s-a dovedit ca aveam pistonul nr 2 crapat.Acum as dori sa-mi spuna cineva, daca stie, cuplul cu care se strange chiuloasa la tipul asta de motor(HJBB), pt ca nu as dori dupa ce m-am chinuit atit cu ea, sa-mi stringa mecanicul chiuloasa dupa "ureche" si sa am alte pb dupa asta. Multumesc!

Re: Cit si cum strang chiuloasa?

10 Feb 2008, 15:34

poi mecanikul ala ce fel de mecanik e daca nu stie ??

10 Feb 2008, 16:32

tocmai de aia intreb, sa vad daca stie (sa-l testez),pt ca nu vreau surprize, dupa ce o face sa crape chiuloasa, sau sa scuipe apa sau ulei sau altceva.

10 Feb 2008, 17:07

Ia testeaza-l frate :D
Cu Stima
Fişiere ataşate
Chiuloasa TDDI.JPG

10 Feb 2008, 17:18

Multumesc frumos pt raspuns! Am totusi o intrebare,desi am vazut pe jpeg ca scrie tddi,tdci,valorile sunt aceleasi pt amiindoua modele ?(si pt orice tip de motor HJBA,HJBB,etc?)

10 Feb 2008, 18:51

Motoarele de 1998 cmc diesel de la Mondeo 3 sunt toate la fel.
Singura diferenta e legata de sistemul de injectie, turbo si electronica.

10 Feb 2008, 20:11

Am crezut ca ceva diferente trebuie sa existe datorita sistemului de injectie diferit, multumesc pt precizari.

10 Feb 2008, 21:05

Este fix pt HJBB
Cu Stima

10 Feb 2008, 21:30

ok,multam

11 Feb 2008, 18:14

eu te afatuiesc sa ti cumperi si un set de prezoane la chiuloasa noi,de strans, nu stiu valoarea dar i ati prezoane noi frate ca ale mele sau rupt cand am vrut sa le strang!cu respect...

11 Feb 2008, 20:06

Nu costa mult 60Ron, dar mecanicul care face motorul insista sa le puna pe alea vechi, ca altfel nu raspunde.Cica alea originale sunt beton!!!??.L-am lasat sa le puna pe alea vechi, pe raspundera lui!

11 Feb 2008, 21:15

pe raspunderea lui??????daca se rupe un prezon in blocul motor, raspunde el?????mie mi s a rupt doua dar am avut noroc ca le am putut desface cu patentul, deci noroc chior am avut...;)nush ce noroc vei avea tu....dar alea dupa evacuare sigur nu mai sunt beton!!!succes tie si mecanicului tau;)....

11 Feb 2008, 21:28

Orice MECANIC trebuie sa stie cuplurile de strangere ale suruburilor de la chiulasa (astea sunt cam la fel pt orice motor .... cuplurile de strangere se fac dupa grosimea suruburilor).
Bafta
Subiect închis