Arhiva Comercial

Daca mi se retine masina in service 2 saptamani ...

Subiecte in care nu s-a mai scris de 3 luni si subiecte inchise

Moderatori: KomandantuR, adicristea

Reguli forum
Daca cineva dintre cei care au subiect aici doreste mutarea acestuia in categoria Comercial, il rog sa ma anunte prin PM, E-MAIL sau printr-un mesaj aici.
In aceasta categorie nu se mai poate raspunde la subiecte.

Daca mi se retine masina in service 2 saptamani ...

Mesajde iulian73cta » 09 Ian 2008, 00:20

...primesc alta masina in loc , pt a o folosi in perioada respectiva ????

New Mondeo , 11000Km , cu mici pierderi la uleiul de la servodirectie.Au constatat ca trebuie schimbata caseta de directie cu totul.Si au decis sa pastreze masina la ei pana vine piesa, considerand ca-i prea periculos sa mai circul cu ea.
Dupa telefoane la depozite in cautarea piesei cu pricina ne-au comunicat ca abia peste doua saptamani o vor primi.(vine din Belgia, din stocul fabricii producatoare ).

Mentionez ca este service-ul Ford din ograda dealer-ului de la care-am luat masina in august.

Tot stau si ma intreb : Avand in vedere ca masina e in garantie , ca defectiunea n-am provocat-o io si ca termenul pt care mi-o retin in service e destul de mare...n-ar fi normal,frumos si civilizat sa-mi de-a o masina in loc, s-o folosesc in cele doua saptamani???

Cunoasteti precedente in acest sens in Romania?

Stiu sigur ca-n Germania si in Franta primesti masina in loc pt toata perioada remedierii viciilor de fabricatie.Exista masini destinate acestui scop, separat de cele de drive-test.
Decat sa se trezeasca dati in judecata, si pusi sa plateasca prejudicii ... isi asuma responsibilitatea, isi cer scuze ,remediaza ce-au de remediat cu minumum de disconfort pt client.

Ma mai duc maine sa vad ce noutati au si-am sa ii intreb si de masina "de schimb".
[b]New Mondeo Trend 2.0L 130HP[/b]
iulian73cta
Incepator

Maşina: Ford Mondeo Trend 2.0 TDCI,130 CP,machine silver,5u

Mesajde fasconal » 09 Ian 2008, 00:36

La flote, la firme se practica asa ceva. In mod normal ar fi sa-ti dea masina la schimb.
Totusi m-as mira....
fasconal
1nsane Member

Mesajde Smiley » 09 Ian 2008, 02:34

din pacate, singura obligatie legala pe care o au e sa-ti prelungeasca garantia (sa-i adauge perioada in care masina a fost in service).

ai grija sa-ti treaca reparatia in cartea de service. din ce mai tin eu minte, e in vigoare o lege cum ca poti cere banii inapoi pe un bun de folosinta indelungata daca are 3 defectiuni in prima jumatate din perioada de garantie.
Focus C-Max Ghia 2.0 TDCI
Imagine
Smiley

Mesajde Mihai L » 09 Ian 2008, 04:24

$1 scrie:$2in pacate, singura obligatie legala pe care o au e sa-ti prelungeasca garantia (sa-i adauge perioada in care masina a fost in service).

ai grija sa-ti treaca reparatia in cartea de service. din ce mai tin eu minte, e in vigoare o lege cum ca poti cere banii inapoi pe un bun de folosinta indelungata daca are 3 defectiuni in prima jumatate din perioada de garantie.

Nu stiu daca nu cumva trebuie sa adune si o anume perioada de nefolosire din cauza defectiunilor.
Focus. Ford Focus. Sea Grey.
2006 Ford Focus Wagon TDCi, 1.6/109 CP
Imagine
Imagine
My pictures on Flikr
Mihai L

Maşina: Ford Focus Wagon Trend CL 2006, 1.6l/109CP, Sea Grey

Mesajde Gabi Cretu » 09 Ian 2008, 18:45

fara discutie ca daca ii pui intrebarea asta inainte de a-ti duce masina la reparat iti promite TOT CE VREI TU !!!!! inclusiv masina la schimb pe durata reparatiei........avand in vedere ca suntem la Romanica tocmai cand iti va intra masina la hala de reparatii nu e nici o masina disponibila asa ca n-ai decat sa suni maine ca se elibereaza una......numai ca cel care o are n-o va aduce maine(garantat!!!!!) asa ca nu iti mai cheltui banii pe telefoane si timpul pe deplasari ca pana or sa ti-o repare nu se va elibera nici o masina .......nu uita in ce tara ne aflam......!!!!!!!!! toate bune
Mondeo 1,8 benzina 115 cai fabricatie 2002 bordo :)
Gabi Cretu
Incepator

Mesajde tomcatmouse » 09 Ian 2008, 20:42

masina la schimb poate intr-un vis frumos..imi amintesc si acum cum citeam un poster de la asiguratorul............in care scria ca iti dau masina la schimb pe durata reparatiei autovehiculului,...,,barbi foarte lungi ...,nu aveam masini,nu se poate acum,mai sunati-ne ...,,oricum NU se poate !!!
tomcatmouse
1nsane Member

Maşina: Mondeo Titanium ,power shift ,pachet S 2011, 2.0 TDCI 163cp,03.2011

Mesajde shaigai » 31 Ian 2008, 00:33

Astept si eu de doua luni niste injectoare (am fiesta tdci de un an jumate). Ford iasi da vina pe romcar Bucuresti...nu stiu ce sa cred...dar sunt disperat, mai ales ca s-a intamplat si de sarbatori...si nu am alta masina...si mai platesc si rate si casco.Ieri am facut reclamatie la OPC . Am citit in legislatia de service ca problemele trebuie sa se rezolve in timp rezonabil....nu am gasit ce inseamna asta.
shaigai
Incepator

Mesajde ghidioneanu » 02 Feb 2008, 13:25

Nu pot sa cred ca trebuie sa stai doua luni pentru niste piese de schimb , indiferent ce sunt . In doua luni au timp sa-ti fabrice o masina noua ! Trebuie facuta reclamatie scrisa si inregistrata , eventual trimisa ori cu scrisoare recomandata cu confirmare de primire sau fax ( si aici ai OK de primire a fax-ului ) , in 30 de zile trebuie sa raspunda la reclamatie , asta e termenul legal . Pasul urmator , OPC , apoi Ford Europa si pe urma un avocat destept , priceput in cauze civile si de drept comercial care sa le ia banii , daca ii promiti jumatate din despagubiri , are el grija ! Totul e sa ai rabdare !
Bei mori , nu bei tot mori !
Asa ca bea destul , sa mori satul !
ghidioneanu
Ford Freak

Maşina: FF sedan 1,8 TDCI 2007

Mesajde dms » 03 Feb 2008, 01:39

doar celor care au "ouale" mari li-se dau masini pe perioada reparatiei :D
Ex: De vanzare!! Ford Focus 2006,Hatchback, 2.0 Tdci, 136 hp, 6 trepte, GHIA, E.S.P, Parktronic, Mp3, Faruri negre autoadaptive, Kit Xenon, Stopuri spate originale de ST cu leduri, Spoiler fata de Focus CC, Spoiler spate Focus ST 2008, eleron ST.......

Diverse piese Mondeo,Focus,Transit,Connect..

https://forum.clubford.ro/viewtopic.php?f=213&t=105575
dms
1nsane Member

Maşina: Ford Focus 3 2.0 Tdci, 140 hp, 6 trepte, Titanium
VIN: WF0MXXGCBMCL45635

Mesajde ghidioneanu » 04 Feb 2008, 01:25

Pai daca e vorba de ... ouale mari " , pun o basarabenca de pe centura sa mi le umfle imediat ! Mai bine sa le ai tari , sa te poti lua cu ei de gat !
Si doua saptamani e mult pentru niste piese , da-le naibii , un avion nu face mai mult de 16-17 ore pana in Japonia , daramite pana in Nemtia la fabrica de Forduletze . In doua saptamani ai timp sa te plimbi cu microbuzul prin toata Europa in cautare de piese de schimb ! Iar in doua luni faci inconjurul lumii. Nu cred ca poate sa coste mai mult de 90-100 de euro de trimis un pachet prin posta normala din Germania in Romania . Cred ca si par avion trimiti cam la acelesi costuri , altfel nu ar fi piata plina de flori olandeze !
ghidioneanu
Ford Freak

Mesajde dms » 04 Feb 2008, 01:33

ceea ce spui tu in legatura cu termenul de livrare a pieselor poate se intampla in alte tari
dar la noi inca nu se poate intampla asta
tare faza cu basarabencele :D
Ex: De vanzare!! Ford Focus 2006,Hatchback, 2.0 Tdci, 136 hp, 6 trepte, GHIA, E.S.P, Parktronic, Mp3, Faruri negre autoadaptive, Kit Xenon, Stopuri spate originale de ST cu leduri, Spoiler fata de Focus CC, Spoiler spate Focus ST 2008, eleron ST.......

Diverse piese Mondeo,Focus,Transit,Connect..

https://forum.clubford.ro/viewtopic.php?f=213&t=105575
dms
1nsane Member

Maşina: Ford Focus 3 2.0 Tdci, 140 hp, 6 trepte, Titanium
VIN: WF0MXXGCBMCL45635

Mesajde iulian73cta » 05 Feb 2008, 01:13

Cred ca ar trebui modificat titlul postului...pentru ca deja a trecut o ..luna de cand e masina in service..Tot nici o veste...Dar..surpriza..am primit pentru 4 zile o masina de schimb..Am avut nevoie pentru un drum in tara si...ne-au oferit un Mondeo 2004 pentru care am semnat un contract de testare(asta a fost singura forma sub care a putut fi incredintata masina).
Stiu ca nu se face primavara doar cu o floare,dar macar ..se poate.Nu avem vesti despre cat va mai sta masina noastra in service,ceea ce ne face sa credem ca relatia ROMCAR-Ford Europa e sub orice asteptari..
E foarte greu sa poti intelege,sau crede ca FORD EUROPA a construit su vinde un model nou fara a avea pregatite si stocuri de piese de schimb..
Am fost de atatea ori la reprezentanta,incat deja mi-este si mie rusine...de rusinea lor.Dau doar din umeri si-atat.
Numai..bine.
iulian73cta
Incepator

Mesajde gigi » 05 Feb 2008, 14:42

Lasa rusinea la o parte si fa o reclamatie in scris. Am a vut si eu o experienta de genul asta cu Romcar. Am jurat ca pe la ei nu mai calc. Pentru a-mi vopsi un prag(doar vopsit!!) mi-au tinut masina 2 saptamani. Si pana nu am facut scandal, nu s-au miscat. Eu zic sa te duci si sa faci o reclamatie in scris la directorul service-ului...ca nu e normal sa o tina atat pt o caseta de directie...
2002 Ford FOCUS 1.6 101 CP, HatchBack, Black
gigi
Member

Maşina: Ford

Mesajde Mihai L » 05 Feb 2008, 14:51

Daca nu gresesc, la 30 zile deja poti sesiza OPC-ul...
Imagine
Imagine
My pictures on Flikr
Mihai L

Mesajde iulian73cta » 06 Feb 2008, 20:48

OPC nu are ce face.legea prevede doar un timp de asteptare..rezonabil.Atat.
iulian73cta
Incepator

Re: Daca mi se retine masina in service 2 saptamani ...

Mesajde iulian73cta » 08 Feb 2008, 19:57

Caseta de directie a ajuns in Bucuresti.Probabil saptamana viitoare se sfarseste si epopeea mea..Sincer,cred ca mai tare ma bucur acum decat atunci cand am cumparat masina..Promit sa o...ud,mult mai bine :wink:
Numai bine...
iulian73cta
Incepator

Mesajde shaigai » 10 Feb 2008, 18:33

FRATILOR.....dupa doua luni mi-au venit injectoarele( asta am aflat intamplator cand am trecut pe la service) ...dar problema e si mai grava. Cica, dupa ce au montat injectoarele a aparut un zgomot la un cilindru si ca trebuie inlocuit...atunci am spus ca vreau o confirmare scrisa si oficiala la rezolvara problemei. A mai trecut doua zile dupa care am fost si am vorbit cu toti directorii Testergroup ...si bine inteles nu am rezolvat nimic.....in timpul asta am aflat ceva mai multe despre cilindrul cu problema.....deci s-a constatat ca o bucatica de metal s-a rupt si asta acondus la distrugerea motorului practic pentru ca trebuie schimbata si chiuloasa.
Deci asta inseamna ca o sa stau inca o luna sau doua sau....fara masina. Nu am avut nici o problema cu masina pana cand nu am intrat in service cu ea, de la prima revizie am avut numai probleme , sunt convins ca toate problemele au aparut datorita service-ului defectuos.
Si ......nu am mai postat aici despre o alta problema care e mai veche , si anume ca acum 6 luni am avut un furtun de retur spart.... care a venit dupa 3 luni (timp in care am putut merge cu masina asa... cu motorina curgand)
Sunt hotarat ....daca nu rezolva problema OPC-ul atunci va trebui sa-i dau in judecata.
shaigai
Incepator

Mesajde Mihai L » 10 Feb 2008, 21:08

@shaigai: Intereseaza-te la OPC cat timp iti poate sta masina in service legal pe perioada garantiei. Daca se depaseste perioada asta poti cere banii inapoi sau inlocuirea produsului.
Imagine
Imagine
My pictures on Flikr
Mihai L

Mesajde iulian73cta » 13 Feb 2008, 16:39

Azi a ajuns caseta de directie in Cta.Maine sunt programat pt.montare..Asta inseamna....38 de zile...Dealarul mi-a spus ca totusi am avut noroc ca s-a rezolvat asa repede...Eu nu le doresc decat sa treaca si ei prin ceea ce am trecut eu...
Numai bine...
iulian73cta
Incepator

Mesajde ghidioneanu » 13 Feb 2008, 21:52

Undeva intr-unul din topicurile de pe forum , colegul Konektor preciza ceva de un termen de 30 de zile . Oricum pentru 3 defectiuni in prima jumatate a perioadei de garantie sau pentru o imobilizare mai mare de nu stiu cate luni , se da masina noua ! Trebuie intrebat si un avocat .
ghidioneanu
Ford Freak

Mesajde iulian73cta » 13 Feb 2008, 23:29

Am mai precizat undeva..Legea e clara,dar nu in favoarea consumatorului.In legea pentru protectia consumatorului se specifica doar "un termen rezonabil".Doar daca bunul respectiv este retinut in service mai mult de 10% din perioada de garantie acordata,atunci se poate cere inlocuirea produsului cu altul nou.Or fi si termene interne ce tin de politica generala a firmei,dar nu cred ca le cunoaste careva.
In schimb,fiecare are dreptul constitutional de a protesta..Ar fi fost frumos sa parchez masina blocand usa de intrare in showroom si avand pe ea un poster mare in care sa scrie "ACEASTA MASINA CUMPARATA DE MINE CU ATATIA BANI,ARE CUTARE PIESA DEFECTA DIN DATA DE....,etc." Nu cred ca multa lume ar mai cumpara acest model...
Dar incercam sa fim pasnici,cooperanti,rabdatori si....buni romani.
Eu ma bucur sincer si pt.termenul asta,dar recunosc ca au fost zile in care am fost cu moralul ...mult sub pamant.
Numai bine...
iulian73cta
Incepator

Mesajde iulian73cta » 14 Feb 2008, 20:36

Azi am adus masina acasa..Am primit-o reparata si spalata..Sunt multumit acum.Sper sa nu mai fie nevoie decat de reviziile normale..
Numai bine..
iulian73cta
Incepator

Mesajde Mihai L » 15 Feb 2008, 00:39

Bafta!
Dupa atata vreme poti considera ca ai mai luat o masina noua... :D
Imagine
Imagine
My pictures on Flikr
Mihai L

Mesajde tomcatmouse » 16 Feb 2008, 23:27

miercurea asta fac 2 saptamani de cand am masina in service :-?? ...problema este ca in aceeasi zi in care baietii au sunat sa spuna ca este aprope gata ,,seara am primit un telefon sa mi se comunice ca masina intra in reparatie peste 2 zile ... /:) /:) /:) nu mai inteleg nimic
tomcatmouse
1nsane Member

Maşina: Mondeo Titanium ,power shift ,pachet S 2011, 2.0 TDCI 163cp,03.2011

Mesajde radu26 » 23 Feb 2008, 16:46

de ce faceti greseala sa comparati cu tarile civilizate???????????
radu26
Incepator

Maşina: ford

Mesajde martini » 23 Feb 2008, 17:04

iulian73cta : aseara la CTV ( canal tv de la noi din constanta ) era unul suparat ca de 9 luni ii statea masina in service, cumparata de la transatlantis, nu am prins de la inceput sa vad ce model era insa a zis ca a dat 540 milioane pe ea, banu' jos anul trecut, nou-noutza, iar la 3600 km s-a stricat.
e un diesel, si l-au ametit astia ca e de vina motorina, ca avea in componenta aschii metalice ce i-au stricat 2 injectoare, si i-au cerut 128 milioane sa i-o repare.
asta s-a nevrozat, normal, ca doar e in garantie, si a inregistrat cu mobilul pe seful de la service, de la garantii, unul mircea daca il stii, cand recunostea ca e problema frecventa si e de la nu stiu ce pompa, nu de la motorina. si in fine, scandal, i-a dat asta in judecata pe cei de la ford ca sunt neseriosi.
sper sa nu patim si noi ceva similar ca si eu am masina noua in garantie si chiar mi-ar fi urat de tribunal ani de zile ...
reparatia pana la urma e ok la tine ? ai platit ceva ? ti-a scris in cartea aia de service ?
>>> Fordurile mele

Constanta - intalniri locale
Pentru a te adauga in grupa ClubFord Constanta - click pe link http://forum.clubford.ro/ucp.php?i=grou ... membership bifeaza in dreptul grupei Constanta si apoi apasa pe butonul trimite/send
martini

Maşina: Focus 2 facelift 1,6 GPL

Mesajde iulian73cta » 23 Feb 2008, 23:23

Masina e ok.In carte nu s-a specificat nimik,dar mi s-a ugerat sa pastrez factura.Nu am fost pus sa platesc nimik si mi s-a cerut scuze de la toata lumea de acolo pt intarzierea creata.Problema garantiei nu a fost pusa deloc in discutie,singura problema a fost lipsa casetei de directie din stocuri.
Sincer,eu sunt acum multumit.
iulian73cta
Incepator

Mesajde martini » 24 Feb 2008, 21:02

ok, merci, sa nu mai ai probleme cu ea !
>>> Fordurile mele

Constanta - intalniri locale
Pentru a te adauga in grupa ClubFord Constanta - click pe link http://forum.clubford.ro/ucp.php?i=grou ... membership bifeaza in dreptul grupei Constanta si apoi apasa pe butonul trimite/send
martini

Maşina: Focus 2 facelift 1,6 GPL

Mesajde Trancer » 10 Mai 2008, 10:14

akum 3 saptm m-a busit una ... asigurare la asirom ... am vb cu asiguratoru ... m-a trimis la subaru ... masina a stat 3 zile ... pt vopsit indreptat mama draqu .. asa ... am avut o pilla la tinichigerie deci a facut bine ... ma duc a 3-a zii dimtz ii dau o sticla de vin ... (din republica moldova ... tocmai am deskis un magazin ... Cartier Tractoru fata in fata cu Four Roses daca aveti drum :D , scz de reclama :D ) asa .. si shefu de la subaru zice... daca ati fi avut masina de la noi nu mergeati pe jos 3 zile ... iau masina si raman uimit cat de bine au facuto si plus au mai retusat si o mica indoitura pe portiera care nu era pe adeverinta deci super ok... joi seara o scot vineri ma duc sa iau un buket de flori .. si poc ma buseste altu... si akum tot la ei ma duc nici nu am de gand sa merg la ford.. super de incredere cei de la subaru din brasov , recomand ;) .. iuliane poate puteai sa fortzezi cu masina la skimb ca doar de la ei e luata...
in fine sa speram ca nu mai e nevoie sa vada serviceurile si doctorii .... de akolo
Trancer
Member

Maşina: Ford Focus II 2007 1.8 TDCi Trend ChampionsLeague kiT ST + Navi
VIN: WF05XXWPD57L69879

Mesajde theodor.cara » 19 Mai 2008, 20:49

Eu am masina in service la BDT din 31 martie, asteapta o pompa de ulei. Ce sa-i faci, la 23.000 km mai cedeaza....Cica nu exista pe stoc in germanica, trebuie produsa, fabricata, montata, samd...Bun, zic sa am rabdare. O sapt, 2, 3...pana acum o saptamana jumate cand m-am dus la ei si am zis ca fara o masina nu plec. Si mi-au dat o masina a lor, o pool car, era utilizata de cine avea nevoie de la ei. Am facut o super inspectie cu baietii de acolo (ce frumos ar fi sa fie asa si cand las eu masina mea la ei pentru service), si acum o conduc pana cand e gata a mea. Ma rog, partial sunt multumit....dar e prea de tot.

Multa bafta
Ford Fiesta 2006 1.3i 70CP Tango
theodor.cara
Incepator

Înapoi la Arhiva Comercial