de Tyby » 03 Mar 2008, 10:49
Imi pare rau ca trebuie sa scriu aici, insa am decis sa intrerup colaborarea cu BDT, dupa ultimile meciuri pe care le-am avut.
Pe scurt (daca e nevoie, voi detalia cat de curand):
- programare revizie 90.000 Fusion 1.6 benzina, mi se spune ca am distributie pe lant (sigur?! :O Foarte sigur, stati linistit!)
- las masina joi, 07.02.2007 la revizie, cu rugamintea de verificare claxon (cade al doilea ton cateodata) si inca cateva chestii minore.
- a doua zi, dupa insistente telefonice, aflu ca exista un necesar de materiale, dar nu mi se pot da detalii, deoarece nu e cunoscut acel necesar, voi fi sunat in 30 minute
- sun eu dupa 1h si 30 minute, tot nu se stia
- aflu cu greu despre ce e vorba:
--- claxon
--- bujii
--- curea distributie (nu va suparati, mi-ati spus ca ii pe lant! noi?!)
--- rola intinzatoare
--- bobina
--- carcasa si capac timonerie
--- placute frana
--- discuri frana
--- saboti frana
--- inca ceva, nu am hartiile la indemana acum
- dupa inca vreo 2 ore de stres la telefon, reusesc sa aflu preturile pieselor la BDT: insumate duceau la vreo 2.700 RON, plus 7-800 minim manopera.
- intreb de bobina, pe ce motiv. Raspuns: carcasa sparta!
- intreb de distributie - tacere
- intreb de placute - "trebuie!" (placutele sunt in stare foarte buna, mai sunt cam 6-7 mm de carne pe ele).
- toata distractia de mai sus a durat de la 10:00 AM pana pe la 15:30
- cer cotatie de pret la ForCar pentru piese, surpriza. Piese originale, insumate, nu depaseau 1.600 RON. La bobina - diferenta cea mai mare: 700 RON la BDT, 250 RON la ForCar (insa diferente notabile si la toate celelalte repere).
- sun la BDT - nu se accepta manopera cu materialul clientului. Ii rog sa imi inchida comanda si sa-mi pregateasca masina pentru ridicare, si sa-mi spuna costurile pentru ce s-a facut (revizie minimala). Mi se promite ca sunt sunat in 10-15 minute. Am aflat costurile abia cand am ajuns la ei, la 1h si 30 min dupa ultima discutie telefonica. 700 RON pentru ulei si filtre.
- m-a deranjat faptul ca nu mi s-a comunicat pretul reviziei din cauza unui aspect simplu: la BDT Vest NU se poate plati cu card. Punct. Trebe cash. In anul de gratie 2008.
- la cateva zile dau capacul cu filtrul de aer jos, pentru a ma lamuri ce e cu bobina. Bobina intreaga, fara nici o urma de crapatura / lovitura.
- o garnitura de cauciuc de la cele 2 bolturi autoblocabile (cele din partea de sus, in care se prinde capacul prin presare) distrusa complet, unul din bolturi terminat (se pare ca i-au omorat filetul la o incercare de reglare or something).
- furtunele de incalzire radiator habitaclu (tur - retur) cu urme de imbatranire la coliere, turul (cred) cu urme de oxidare UMEDA. Nu mi s-a spus nimic de ele.
La cele de mai sus se adauga:
- masina tinuta in service 10 zile in sept. 2006 pentru schimbare 2 spoilere, 1 radiator si tragger. 1 zi intarziere pentru ca nu gaseau firul rupt de la senzorul airbag frontal (rupt la demontare tragger vechi).
- la revizia de 60.000 mi s-a furat un capac de cauciuc din spatele unuia dintre faruri. Mi s-a dat inapoi unul adus "din spate", din parcare.
- la revizia de 75.000 mi s-au furat AMBELE capace de cauciuc din spatele farurilor. Am facut comanda, cu plata avans, in 5 februarie. Termen de livrare 3-5 zile. Suntem in 3 martie, nu am nici un semn de la BDT pana acum. E drept, ce conteaza cei 70 RON pentru ei?!
- la revizia de 60.000 nu au verificat nivelul de lichid de la servo-pompa de directie. Zgomot ciudat in pompa in sarcina, verificat nivelul - sub minim vizibil. Mi s-a completat fara costuri, dupa parlamentari de genul: la litru sau la suta de ml. Cat vreti sa cumparati?! Poi nush, ca nu-s mecanic auto Ford. Nu pot aprecia. Au intrat sub 100 ml cred.
- timpi de asteptare din ce in ce mai mari, programati sau nu.
- ora de manopera a ajuns la 24 eu, manopera simpla dureaza dezagreabil de mult.
Caut solutie, incerc sa ajung la CSD, pentru ca i-am vazut la intalnire (pe fuga, e drept) si am auzit de bine de ei pana acum.
Nu mi-am propus sa fac antireclama, insa sunt unul din cei care la inceput era relativ multumit de BDT, insa asta se petrecea in urma cu 2-3 ani. Si consider ca cele de mai sus tin de nesimtirea in atitudinea vis-a-vis de client, si ca asta e un lucru pe care ar trebui sa-l cunoasca si ceilalti posesori (sau posibili viitori posesori) de Ford, clienti sau posibili viitori clienti ai BDT Vest.
T
Ford Edge Titanium Burgundy Velvet (2017), 2.0 TDCi / 210CP @ ~ 171.000+ km
Ford Kuga Titanium Mk2 Panther Black (2014), 2.0 TDCi / 163CP @ ~ 162.000+ km
[*] Ford Kuga Titanium Mk1 Panther Black (2008), 2.0 TDCi / 136CP @ ~ 235.000+ km
[*] Ford Fusion Ghia 2005 1.6 / 100 CP @ ~ 202.000+ km
[*] Ford Ka 2001 1.3i Endura-i / 60 CP @ ~ 140.000 km