Eu imi da masinile cu ceara de aproape 4 ani si poate va mai luminez asupra unor aspecte
Deci:
Asa Da:
- masina super spalata si uscata ( cu sampon de masina, cu multe clatiri, se usuca cu piele de caprioara sau orice altceva respectiv carpa care nu lasa scame deci ceva bumbac 100%)
- masina dupa ce a fost spalata si para spalata si uscata trebuie sa aiba o temperatura rezonabila la nivelul caroseriei( adik nu pe soare de 30 de grade ori o speli in amurg si o faci pana seara ori dimineatza ori ai garaj)
- se ia ceara de care vretzi voi foarte bune toate de obicei cele smantanoase la consistenta sunt bune
- se aplica ceara pe suprafetze mici aripa, portiera, aripa spate, hayon samd
- se lasa ceara sa adere pana se usuca maxim 10-15 minute
- se ia la lustruit tot cu carpa CURATA care nu lasa scame ori cu masina de polishat amatori( se gaseste in Praktiker e Einhell si costa 60 RON)
- la sfarsit se admira opera de arta
ASA NU:
- SPAL MASINA LA SPALATORIE SI O CERUIESC ACASA
- NU CLATESC BINE MASINA, NU O USUC BINE ASTA MARESTE TIMPUL DE USCARE AL CERII CARE E MISCIBILA CU APA
- NU SPAL BINE MASINA CA MI-E SILA SA MA APLEC LA PRAGURI SAMD
- NU POT TINE MANA PE MASINA DE FIERBINTE CE E ASTA FACE CA CEARA SA SE INTAREASCA MAI REPEDE DEVENIM SOLIDA SI FOARTE GREU DE PRELUCRAT
- DAU LA INCEPUT TOATA MASINA CU CEARA CA IN 10-15 MIN O DAU TOATA SI APOI MA APUC DE LUSTRUIT, ASTFEL DE LA JUMATEA MASINI O SA AI O SURPRIZA TARE NEPLACUTA (CEARA USCATA DE 30 DE MINUTE)
- PT CEI CE AU MASINA DE CERAT SA-I ZICEM NU SPAL MATERIALUL TEXTIL DUPA FIECARE UTILIZARE, ASTFEL EL SE IMBACSESTE SI LASA DIRE LA URMATOAREA OPERATIUNE
- MI-AM VARSAT BIDONUL CU CEARA MAI APOASA PE JUMA DE CAPOTA IA SURPUSUL D EPRODUS, CU O CARPA MOALE STERGE BINE SUPRAFATZA APOI O IEI LA LUSTRUIT PE UMED SA ZIC ASA, UN TIMP MAI SCAZUT DE MUNCA
Bon cam atat
Eu am ceara de la Arexons parca care e iaurtica sa zic asha si masina einhell de care v-am povestit
Eu o fac de 2 ori pe an primavara si toamna + ocazii speciale 1-2
Eu o spal eu o usuc eu o ceruiesc
Ceara asta are proprietatea ca nu inalbeste plasticul de la bandouri
am incercat 3 tipuri de ceara si asta imi place
Daca avetzi intrebari va asteapta raspunsuri
Cu Stima