Subiecte in care nu s-a mai scris de 3 luni si subiecte inchise

Reguli forum

Daca cineva dintre cei care au subiect aici doreste mutarea acestuia in categoria Comercial, il rog sa ma anunte prin PM, E-MAIL sau printr-un mesaj aici.
In aceasta categorie nu se mai poate raspunde la subiecte.
Subiect închis

Ceara

28 Iun 2006, 22:37

M-am gandit cateva minute unde sa bag acest topic... Sper sa fi luat decizia corecta!
Pe scurt, azi am spalat focusul si i-am dat cu Turtle Wax... Efectul: incredibil, cred ca nici nou nu a fost asa!!!
Timp estimat: cca 1.5 ore (la un moment dat s-a oprit radio-ul care merge o ora fara cheie)
+ uri:
- putina vopsea "luata" in vreo parcare de la o masina rosie care a lasat si o mica urma in tabla - curatata foarte usor; adancitura a ramas din pacate. :-(
- pe vechea masina (Matiz) aveam o urma care am crezut ca era o zgarietura (nu s-a luat la cateva spalaturi!!!) de la o oglinda de megan. Se intindea pe ambele usi si spate (!!!). S-a curatat fara probleme!!!
- dupa lustruire carpa aluneca incredbil pe masina...
Am luat si o solutie de protectie pentru cauciucuri (filtru UV, etc...).
Am fost foarte multumit de rezultate, recomand "experienta" si altora!!!

28 Iun 2006, 22:49

De unde o luasi?

28 Iun 2006, 22:59

Cora.
21.9, fata de Bricostore (cum era in alt thread) - 25
P.S. am luat Car Wax 21.9 si Tyre revitaliser (parca).. 19.9
Ambalajele erau foarte asemanatoare asa ca la casa socoteala a fost 2x19.9. :-)
Am observat abia acasa...
Calitatea mi s-a parut super (plus un miros foarte placut - am intalnit destule parfumuri/spray-uri care miroseau mai urat, pe bune!!!).

29 Iun 2006, 00:35

Deci e ceara-ceara nu polish.
Ca ma gandesc sa dau si eu cu ceara, dar cu masina si din ce ai zis tu ca ti-au disparut si micile probleme ma gandesc sa nu aive si ceva polish in ea. Sa ceruiesti cu masina e alta chestie. Are 3.500 de rpm . Ajung la tabla cu polish. Am si "Turtle Wax" si "Formula 1"(si asta are ceara de carnauba) . Nu m-am decis cu care sa dau.

29 Iun 2006, 00:48

Nu are polish... Doar un soi de petrol "denaturat", ca sa zic asa. Ceara carnauba este unul din componente pentru protectie si luciu.
Cred ca ar curata si smoala, de exemplu.
Am cautat si eu ceva care sa nu fie polish, ca vorba aia, e masina noua si e pacat.
Eu sunt super incantat de rezultat (si a mers repede, se usuca usor si se lustruieste la fel)!!

29 Iun 2006, 01:35

tu ai dat fara masina? ce ai folosit?

29 Iun 2006, 03:02

Carpe...
NU ESTE POLISH!!!
E o zeama ca o smantana pe care o aplici pe portiuni - in general "bucati" clar definite: aripa/portiera/capota
In cateva minute se usuca, dai apoi cu o carpa uscata si devine lucioasa foarte repede (nu trebuie frecat, in general 1-2 treceri peste aceeasi parte sunt suficiente!!!)

Dovezile...

29 Iun 2006, 09:46

Mai jos sunt pozele facute azi de dimineata

29 Iun 2006, 11:08

Super! Am sa caut si eu.

29 Iun 2006, 15:31

Eu zic ca face toti banii. Am fost azi la Cora, de departe se vedea masina (singura care chiar stralucea! :-) )

29 Iun 2006, 15:42

$1 scrie:$2u zic ca face toti banii. Am fost azi la Cora, de departe se vedea masina (singura care chiar stralucea! :-) )

Are si avantajul ca e noua, nu ?

Pe mine m-a luat frica. Am vrut o data sa dau cu ceara o masina. Am intins noi "samantana" pe toata masina. S-a uscat. Ceara de firma. Sper sa nu ma insel dar parca tot Formula 1 era. Fratie, ... o ora mi-a luat o portiera. Ma dureau mainile din urechi. Cum am finalizat masina? Dupa ce am terminat portiera, am dat cu apa si am spalat-o. Toata. De ceara. Nu mi-a mai trebuiiit.... .
Inseamna ca ai dat de o ceara care se gandeste si la om. Prelucrare manuala.
Am sa vad ce fac si cu masina asta. Oricum masina arata deja f. bine. Nici "paienjanish" de ala de la spalatorii, in urma stergerii de apa cu laveta nu are. Sper sa mai tina.

29 Iun 2006, 15:56

Hmmm...
Nu-mi dau seama. Cei de la Turtle Wax specifica sa dai pe bucati si sa lasi cateva minute sa se usuce inainte sa lustruiesti.
O fi eroare de RTFM???
(Read The Fucking Manual)... :icon_biggrin:

da... si mie mi s-a intamplat...

29 Iun 2006, 16:00

Am si eu o ceara de prin Metro... are vreo 2 ani....cred. Si cand am dat prima oara... am facut febra musculara. E destul de tare.. ca un unt de arahide insa mai tare. Nu e moale cum spui tu Mihai.... Din cate am inteles asta se intinde doar la aparat de ceruit....
Daca e moale a ta.... E UN LUCRU BUN!!!!

29 Iun 2006, 17:12

o fi stat in soare si s-a inmuiat mai tare!

29 Iun 2006, 20:56

Sunt doua variante, atentie!!!: una la cutie (si care este mai consistenta, cum spuneti si voi) iar cealalta la un recipient gen sampon. Cea luata de mine face parte din ultima varianta; la consistenta seamana cu o smantana mai groasa.

29 Iun 2006, 23:29

Eu imi da masinile cu ceara de aproape 4 ani si poate va mai luminez asupra unor aspecte
Deci:
Asa Da:
- masina super spalata si uscata ( cu sampon de masina, cu multe clatiri, se usuca cu piele de caprioara sau orice altceva respectiv carpa care nu lasa scame deci ceva bumbac 100%)
- masina dupa ce a fost spalata si para spalata si uscata trebuie sa aiba o temperatura rezonabila la nivelul caroseriei( adik nu pe soare de 30 de grade ori o speli in amurg si o faci pana seara ori dimineatza ori ai garaj)
- se ia ceara de care vretzi voi foarte bune toate de obicei cele smantanoase la consistenta sunt bune
- se aplica ceara pe suprafetze mici aripa, portiera, aripa spate, hayon samd
- se lasa ceara sa adere pana se usuca maxim 10-15 minute
- se ia la lustruit tot cu carpa CURATA care nu lasa scame ori cu masina de polishat amatori( se gaseste in Praktiker e Einhell si costa 60 RON)
- la sfarsit se admira opera de arta :D
ASA NU:
- SPAL MASINA LA SPALATORIE SI O CERUIESC ACASA
- NU CLATESC BINE MASINA, NU O USUC BINE ASTA MARESTE TIMPUL DE USCARE AL CERII CARE E MISCIBILA CU APA
- NU SPAL BINE MASINA CA MI-E SILA SA MA APLEC LA PRAGURI SAMD
- NU POT TINE MANA PE MASINA DE FIERBINTE CE E ASTA FACE CA CEARA SA SE INTAREASCA MAI REPEDE DEVENIM SOLIDA SI FOARTE GREU DE PRELUCRAT
- DAU LA INCEPUT TOATA MASINA CU CEARA CA IN 10-15 MIN O DAU TOATA SI APOI MA APUC DE LUSTRUIT, ASTFEL DE LA JUMATEA MASINI O SA AI O SURPRIZA TARE NEPLACUTA (CEARA USCATA DE 30 DE MINUTE)
- PT CEI CE AU MASINA DE CERAT SA-I ZICEM NU SPAL MATERIALUL TEXTIL DUPA FIECARE UTILIZARE, ASTFEL EL SE IMBACSESTE SI LASA DIRE LA URMATOAREA OPERATIUNE
- MI-AM VARSAT BIDONUL CU CEARA MAI APOASA PE JUMA DE CAPOTA IA SURPUSUL D EPRODUS, CU O CARPA MOALE STERGE BINE SUPRAFATZA APOI O IEI LA LUSTRUIT PE UMED SA ZIC ASA, UN TIMP MAI SCAZUT DE MUNCA
Bon cam atat
Eu am ceara de la Arexons parca care e iaurtica sa zic asha si masina einhell de care v-am povestit
Eu o fac de 2 ori pe an primavara si toamna + ocazii speciale 1-2
Eu o spal eu o usuc eu o ceruiesc
Ceara asta are proprietatea ca nu inalbeste plasticul de la bandouri
am incercat 3 tipuri de ceara si asta imi place
Daca avetzi intrebari va asteapta raspunsuri
Cu Stima

29 Iun 2006, 23:51

Bune indicatiile. Mai ales din partea unuia care a facut operatiunea cu succes.
Ceara era destul de "apoasa", desi era la cutie. De aia cu burete. E treaba de vreo 10 ani fratie. Ca mai toate lucrurile, era treaba de pionerat. Stiam cateva chestii, cum ar fi treaba cu feritul de razele solare sau de a nu avea tabla incinsa, deoarece luasem o cutie de polish STANDOX si avea toate indicatiile. (Buna pasta aia de polish, profesionista, dar costa. Atat tin minte ca ajungea cat o planetara romaneasca de Dacie).
Mai eram cu cineva si am crezut ca la 2 maini o dam repede gata. Fals. Dupa ce am terminat de intins, am inceput sa frec unde am dat prima data. Si acolo am ramas. :-)

30 Iun 2006, 03:34

vreau si eu!!! cam greu acum avand in vedere ca e caldura asta criminala si nu am garaj...

30 Iun 2006, 08:32

Si eu tot fara garaj am facut-o.... Am fost la spalatorie (se "racoreste" bine masina asa) pe la 5 seara si pe urma am dus-o doua strazi mai incolo la socri, unde era umbra si mai mult loc de desfasurare.
Numai ca trebuie sa fii atent si la prognoza, sa nu inceapa ploaia si sa te lase cu doua portiere si capota lustruite.. :icon_biggrin:

30 Iun 2006, 21:18

Eu ma gandeam sa o spal cu noaptea in cap dupa ce a plouat noaptea (praful e pus la panamt) si cum dimineata inca nu bat curentii de aer e perfect. Mai ales sa o faci si in garaj. De ce asa ? Pai vad si eu ca imediat dupa spalare se si pune praf, din particole de nisip de fapt, pe masina. Pai o faci praf, mai ales la masina. Cum aceste conditii astea sunt rare, ... nici masinile nu au vazut ceara.

Re: Ceara

24 Iun 2008, 17:00

Unde sint pozele Mihai? sau inca nu le-ai pus? as vrea sa dau si eu cu ceva ceara de care ai zis da inca nu am gasit :-S

25 Iun 2008, 22:26

$1 scrie:$2nde sint pozele Mihai? sau inca nu le-ai pus? as vrea sa dau si eu cu ceva ceara de care ai zis da inca nu am gasit :-S

Pai are aproape doi ani topicul... :D
Pozele se pare ca s-au pierdut la mutarea forumului, le pun din nou.
Fişiere ataşate
HPIM3715.JPG
HPIM3714.JPG
HPIM3713.JPG
HPIM3712.JPG
HPIM3711.JPG

26 Iun 2008, 08:48

merci :) am cumparat astazi o pasta:http://www.medikemia.com/index.php?mid=93&prod=287 cu polishes pentru ca am si ceva zgiriituri minore, si poate o sa le scoate cit de cit, ce zici este bun produsul ai mai data cu asa ceva? ;) :-S
Subiect închis