Subiecte in care nu s-a mai scris de 3 luni si subiecte inchise

Reguli forum

Daca cineva dintre cei care au subiect aici doreste mutarea acestuia in categoria Comercial, il rog sa ma anunte prin PM, E-MAIL sau printr-un mesaj aici.
In aceasta categorie nu se mai poate raspunde la subiecte.
Subiect închis

Informatii ITP

12 Oct 2006, 19:26

In curand imi expira ITP-ul, astfel trebuie sa-mi duc masina la un service care face ITP. Ce imi recomandati? Oare BDT-ul face si itp? Cam cat costa si ce verifica? Va multumesc in avans pt informatii.

06 Noi 2006, 16:39

Uhm chiar nimeni nu si-a facut ITP-ul ?!!!

06 Noi 2006, 17:21

probabil ca au si stand ITP. Cel mai bine e sa suni si sa intrebi.
ITP-ul poti sa-l faci la orice service, nu-ti afecteaza garantia. Ar trebui sa te coste in jur de 50 roni.
Se verifica:
-frane
-directie
-lumini(verifica inainte sa nu ai vreun bec ars, pe la numar de exemplu)
-vizibilitate(sa nu ai parbrizul crapat, oglinzile sa fie ok, etc). sunt cateva reguli pt vizibilitate(de ex, daca ai parbrizul crapat, trebuie sa fie la maxim n cm de margine si sa mai indeplineasca cateva conditii).
-noxe (sa nu te sperii daca-ti tureaza masina la maxim, asa se fac noxele la diesel)
-integritate (sa nu ai gauri in podea, usi mancate de rugina etc)
-kitul obligatoriu (extinctor, triunghi reflectorizant, trusa medicala) in perioada de valabilitate. Pt trusa exista kituri de prelungire a valabilitatii, gasesti prin cora la 10-20 roni.
-respectarea datelor din talon(culoare). atentie, verifica aici si dimensiunea anvelopelor, trebuie sa fie cea din talon.
-e posibil sa-ti verifice si seria motorului

dupa test or sa-ti faca poze la masina. ar fi bine sa te duci cu ea spalata(nu neaparat pt poza cat sa nu se umple aia de praf si sa se enerveze).
in caz ca ceva nu e in regula(gen bec ars) trebuie sa te duci sa rezolvi problema si platesti ~10-12 roni pt retestare.

06 Noi 2006, 18:40

Si vezi ca o sa ai nevoie si de cartea de identitate a masinii, nu numai de talon.
Ca eu am facut 2 drumuri acum un an

07 Noi 2006, 12:14

Acum 2 saptamani am facut ITP-ul la reprezentanta Renault - Dacia- Nissan din BM. A fost super ok. Atata ca respectivul i-a dat maxim de ture de vreo 20 de ori ca nu ii iesea testul de acceleratie(aproape tot timpul ajungea la 5200? RPM). Nu s-au interesat de trusa, triunghi, etc etc desi le aveam.
A verificat in plus franele (inclusiv frana de mana) si directia. NU s-au uitat la lumini(sau nu am vazut eu).
A durat aproape o ora ca tipul era singur si trebuia sa faca si hartogariile, plus ca nu se putea conecta la BD de la RAR Cluj.
Am platit 50 de RON cu TVA(am primit si factura :P)
Ai nevoie si de Cartea de Identitate a vehiculului.
MAi verifica, corespondenta seriei de sasiu si a motorului.
Am alimentat inainte cu Evo Diesel de la MOl k asta nu are sulf.
Noxe ok.
Bafta!

09 Noi 2006, 15:28

Multumesc pt info, am sa trimit un mail la bdt.. nu-mi place ca o sa-mi tureze niste straini masina.
Subiect închis