Subiecte in care nu s-a mai scris de 3 luni si subiecte inchise
Reguli forum
Daca cineva dintre cei care au subiect aici doreste mutarea acestuia in categoria Comercial, il rog sa ma anunte prin
PM,
E-MAIL sau printr-un mesaj
aici.
In aceasta categorie nu se mai poate raspunde la subiecte.
21 Noi 2006, 21:09
Zilele astea trebuie sa merg cu 2 Ford-uri (cel personal, un Focus 2 si Fiesta prietenei) la revizille periodice 2500km respectiv 15000km. Cum recent s-a intamplat ceva care m-a facut sa n-am incredere in service-urile Ford, as vrea sa va intreb unde este cel mai recomandat sa ma duc?
Prietena mea si-a facut rezervare la BDT, cel de la Crangasi, si nu stiu daca ar fi bine sa o pun sa anuleze rezervarea facuta.
Ma intereseaza un service unde oamenii se pricep, sunt sinceri si unde preferabil pot vedea tot ce fac. As vrea si o verificare/reprogramare a motorului, daca este necesar, asa ca nu m-ar incanta sa dau peste nepriceputi.
22 Noi 2006, 00:25
Daca masinile sunt in garantie nu cred ca te poti duce altundeva decat la reprezentanta/dealer adica la BDT, Romcar sau Collina.
Despre toti 3 sunt pareri pro si contra. Vezi ca sunt cateva topicuri pe tema asta:
http://forum.clubford.ro/viewtopic.php?t=134&start=0
http://forum.clubford.ro/viewtopic.php?t=112&start=0
Daca masinile nu mai sunt in garantie, lumea pe aici vobeste frumos de un service a lui Laur (0723 656 275).
Eu ma duc cu masina la alt service unde umblu de ani de zile si nu am avut niciodata surprize neplacute ci doar placute.
27 Noi 2006, 13:53
Tocmai m-am intors de la BDT. Per total foarte dezamagit de lipsa de interes a mecanicilor si a oamenilor de acolo in general. Vizibilitatea din sala de asteptare a fost destul de slaba. Am avut programare la 10:00, am fost acolo la 9:55. Prima masina (Fiesta diesel cu 15000 km) a intrat in service la 11:30, apoi a stat 20 minute parasita, dupa care a iesit in maxim 10 minute. Verificarea a fost foarte superficiala, cel mult ochiometrica, in nici un caz n-au respectat ce scrie in cartea service a masinii. Desi am privit cu atentie tot ce s-a "lucrat" la masina, cand am confruntat seful de atelier cu lipsa unei inspectii complete (n-au verificat placutele de frana, sabotii si tamburii, presiunea in roti, n-au lubrificat incuietorile si balamalele usilor, si alte chestii marunte care trebuiau facute) acesta a sustinut ca s-au efectuat toate verificarile necesare, desi el n-a dat o tura prin service pe tot timpul cat am stat eu acolo. A 2-a masina (Focus 2 pe benzina cu 2600 km la revizia de garantie) a fost bagata in sala de service interactiva, unde este permisa prezenta. Verificarea a fost facuta de un alt mecanic, mult mai grijuliu si atent la detalii. Per total mi-a placut ca era curat pe main si nu mi-a lasat urme de ulei pe masina cum s-a intamplat in cazul primei masini, si pentru ca a fost atent in general cu masina. Totusi, desi am solicitat o verificare a motorului pentru consumul exagerat, cel care se ocupa de hartii m-a refuzat si mi-a spus sa ma intorc dupa ce parcurg 5000 km, desi de cand am luat masina si pana in momentul asta (2600 km) consumul a ramas neschimbat.
Revizia la Focus a fost gratis, iar la Fiesta a fost 600 RON.
Per total ma declar dezamagit si nu voi mai merge cu vreuna dintre masini la ei. Data viitoare am sa merg la Collina. poate ei imi vor face o impresie mai buna.
27 Noi 2006, 14:30
Imi pare rau sa iti spun si eu, dar un motor cam dupa 3000-5000km incepe sa se lase. Abia atunci se aseaza piesele, isi fac jocul lor etc. Deci e prematur sub cel putin 3000km sa faci un consum real si sa te astepti la performante dinamice in adevaratul sens al cuvantului.
Cat despre calitatea service-urilor dupa cum am obs eu e si dupa cum ai norocul. Unii au scapat ieftin si multumiti (e si cazul meu la Colina), altii au iesit "sifonati". Tine si de mecanic, dupa cum ai spus si tu. Unii sunt scoliti si atenti, altii sun cu ciocanul si cu "lasa ca merge si asa".
Mai mult noroc pe viitor.