Arhiva Comercial

Ulei prea mult....Incompetenti la Neco Motors

Subiecte in care nu s-a mai scris de 3 luni si subiecte inchise

Moderatori: KomandantuR, adicristea

Reguli forum
Daca cineva dintre cei care au subiect aici doreste mutarea acestuia in categoria Comercial, il rog sa ma anunte prin PM, E-MAIL sau printr-un mesaj aici.
In aceasta categorie nu se mai poate raspunde la subiecte.

Ulei prea mult....Incompetenti la Neco Motors

Mesajde Feel » 06 Apr 2008, 13:36

Salut,

Astazi...am fost la revizia de 45.000 km cu Fiesta mea...la Neco Motors Bacau...- au fost singurii din Moldova care m-au acceptat cu piesele mele cumparate de la ForCar...

Am schimbat toate filtrele si uleiul....aici incepe partea interesanta..Greseala mea e ca m-am dus la service cu un bidon de 5 liti de ulei...Toate bune si frumoase...in drum spre casa (..cc 100 km de Bacau)...opresc sa fumez o tigara si ma uit la bidonul de ulei....si observ ca e gol....ridic capota si ma uit la joja.. uleiul era mult peste limita admisa...

Ajung acasa ma duc la un prieten de al meu ...lasam motorul sa se raceasca si ne uitam din nou la nivelul de ulei..(la fel de mult ..)..."Baietii" de la Neco mi-au turnat cei 5 litri ulei in motor..Am scos 1,2 L....si am adus uleiul la nivelul max pe joja...

Oare sa putut intampla ceva in cei 100 km ..parcusi e mine cu 1 L in plus de ulei in motor...????

Incompententii de la Neco Motors au m-ai facut o victima..
Feel
Ford Freak

Maşina: Fiesta Comfort 1.4 TDCi - 68 CP - 2006

Re: Ulei prea mult....Incompetenti la Neco Motors

Mesajde Ludicass » 06 Apr 2008, 15:58

Stai linistit ca treaba asta au mai patit-o si altii la alte reprezentante! :D Oricum, vezi ca e un topic exclusiv despre Neco motors.

Intrebare: masina ta e in garantie? Daca da, cum de au acceptat sa vii cu piesele tale?
Eveniment: 1 zi alaturi de ISTVAN SOOS!
pilotul ISTVAN SOOS cu SUBARU STI pe circuitul de karting de la Bacau!

http://www.youtube.com/watch?v=xlztDV1S ... r_embedded
Ludicass
1nsane Member

Maşina: Fiesta ST 2.0 150cp

Mesajde Smiley » 06 Apr 2008, 16:07

$1 scrie:$2alut,
..........
Oare sa putut intampla ceva in cei 100 km ..parcusi e mine cu 1 L in plus de ulei in motor...????
..........

eu nu cred ca s-a intamplat ceva.
Focus C-Max Ghia 2.0 TDCI
Imagine
Smiley

Mesajde Feel » 06 Apr 2008, 17:35

..DA...Ludicass ..masina e in garantie....poate ca au vazut ca am folosit piese de origine..Ford..
Feel
Ford Freak

Mesajde Ludicass » 06 Apr 2008, 17:53

Feel...Am sa trec zilele astea pe la Neco sa ma lamuresc. Ma surprinde ce spui tu pt ca eu stiam ca ei nu accepta sa vii cu piese din afara in cazul masinilor in garantie. Sint foarte stricti la acest capitol! Atit piese cit si manopera. Ti-o spun din experienta. Parintii mei si-au montat pe mondeo alarma si senzori parcare dar au fost conditionati sa o faca neaparat cu ceea ce vinde Neco si obligatoriu la Neco..altfel se anuleaza garantia.

Cum ai procedat pt a sti exact ce tip de consumabile trebuie sa duci? Ai discutat cu ei in prealabil? Poti sa ne dai un calcul defalcat piese - manopera? Multumesc

PS: faza cu uleiul e des intilnita..primele care cedeaza sint semeringurile datorita presiunii exercitate. Totusi in 100km cred ca uzura nu a fost prea mare. Depinde si de stilul de condus, daca ai forjat-o, etc.

Ludicass
1nsane Member

Mesajde Feel » 06 Apr 2008, 18:01

Ludicass ..ce pot sa-ti spun....lucrez in reteaua Ford de cativa anishori...si stiam exact ce trebuie schimbat..la revizia de 45.000 .am facut comanda la baietii de la ForCar ( sunt meseriasi oamenii )......si manopera m-a costa 200 ron...

5L ulei Ford 5w-30 = 110 lei
filtru ulei Ford = 25 lei
Filtru motorina = 130 lei
fltru aer = 40 lei

Eu am schimbat singur si filtrul de polen ( nu-l schimbasem la revizia de 30.000 km ) pe care am dat 68 lei

Toate bune...
Feel
Ford Freak

Mesajde Ludicass » 06 Apr 2008, 18:59

Sa inteleg ca ti-au facut tie un favor fiind in reteaua ford? Sau pur si simplu te-ai dus la ei, le-ai pus in brate consumabilele originale si ai asteptat cumintzel sa iti faca revizia. Intreb pt ca stiu ce adaosuri au reprezentantele si as alege varianta ta, clar mult mai ieftina. Nu vreau insa sa ma trezesc mai tirziu cu probleme.

Ti-au vizat cartea de service a masinii pt garantie?

Inca un aspect, cel cu filtrul de polen.Din ce stiu eu, reprezentantele au anumite normative pt fiecare revizie. Nu-i intereseaza daca tu ai schimbat uleiul, filtrele, etc in particular. Cind vine revizia, ei le schimba ca asa spun normele impuse de producator. Cum de i-ai convins sa nu iti schimbe filtrul de polen si sa nu ti-l tarifeze?!

Ludicass
1nsane Member

Mesajde Alen » 06 Apr 2008, 19:06

subscriu la intrebari, la fel ca Ludicass, mai ales ca si io ma pregatesc de revizia de 15000....
te rugam da-ne mai multe detalii
Alen

Maşina: Ford Fiesta 2007 1.4 TDCi

Mesajde Feel » 06 Apr 2008, 21:10

Ludicass ..nu mi-au facut nici un favor....Am luat..intr-o punguta piesele ..le-am pus in masina...si m-am prezentat la ei...le-am spus din telefon cand mi-am facut programare ptr revizie ca am piesele..(orginale Ford ) ..Mi-au vizat cartea cu evidenta lucrarilor in service...asa ca masina se afla in garantie...

Cu filtru de polen...nu pot sa-ti spun decat ca le-am spus baietilor..ca l-am schimbat...inainte de 30.000 km si au inteles..asa..ca nu mi l-au mai schimbat ...si l-am pus eu acum la 45.000 km ca mi-am adus aminte...

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
[size=120]SA REVENIM LA TOPIC : "Oare sa putut intampla ceva in cei 100 km ..parcusi de mine cu 1 L in plus de ulei in motor...????

Incompententii de la Neco Motors au m-ai facut o victima[/size=120]

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Feel
Ford Freak

Mesajde Feel » 07 Apr 2008, 08:57

..care are idee sa-mi de-a un sfat...referitor la problema mea cu litrul de ulei pus in plus....

Oare sa putut intampla ceva in cei 100 km ..parcusi de mine cu 1 L in plus de ulei in motor...????
Feel
Ford Freak

Mesajde Ludicass » 07 Apr 2008, 10:27

Feel..chiar daca a existat o uzura prematura, e mult prea greu sa o demonstrezi cuiva. Te apuci sa desfaci motorul? E imposibil deasemenea sa le demonstrezi acum ca ei ti-au pus 1 l ulei in plus. Parerea mea, nu te mai consuma. Daca vor fi probleme, masina e in garantie.

Ludicass
1nsane Member

Mesajde synergist » 09 Apr 2008, 17:46

$1 scrie:$2b]Feel..chiar daca a existat o uzura prematura, e mult prea greu sa o demonstrezi cuiva. Te apuci sa desfaci motorul? E imposibil deasemenea sa le demonstrezi acum ca ei ti-au pus 1 l ulei in plus. Parerea mea, nu te mai consuma. Daca vor fi probleme, masina e in garantie.

cand e ulei prea mult, scapa pe la semeringuri atunci cand se `nzalzeste si face presiune....

in rest, bafta si verifica uleiul periodic. in 100 km parcursi SPER sa nu ti se fi bulit vre `un semering.
HOW TO:Schimbare pompa ambreiaj 1.4TDCi:http://goo.gl/MEoh2f
HOW TO:Curatare EGR 1.4TDCI:http://goo.gl/yBDaI3
HOW TO:Schimbare injector 1.4TDCi:http://goo.gl/J2bh2A
Rezistenta trepte a ventilatorului la Fiesta 2002+:http://goo.gl/esnlvx
EAC FAIL-solutii:http://goo.gl/KOmujB
Club Ford S-Max Romania - Facebook: https://www.facebook.com/groups/936301273186643
synergist
1nsane Member

Maşina: Ford S-max 2.0i 2008 146 iepe
VIN: supermistocuGPLul

Mesajde Feel » 17 Mai 2008, 06:03

Multumesc ptr sfaturi....Am deja aproximativ 4500 km de cand am fost la revizie si verifica uleiul saptamanal..si totul pare in regula..Deci am scapat....
Feel
Ford Freak

Mesajde danilica » 23 Mar 2009, 15:13

si eu am patit tot asa doar ca la mine au fost cam 800ml in + si pana mi-am dat seama am facut cu ea cam 150Km ....... in cele din urma am dat drumul la surplusul de ulei ...... binenteles ca cei din service cand am sunat mi-au spus ca nu e nimic daca e ulei peste limita max.......ca sa vezi si in cartea masinii e specificat de nenea' neamtu sa nu se depaseasca valoarea max.... asa e ai dreptate, in general sunt incompetenti pt ca majoritatea sunt tineri si nu au experienta si in + si nesimtiti
new fiesta 2007 ..1.4 tdci
danilica
Member

Maşina: Ford Fiesta 1.4 Tdci

Mesajde mKv » 15 Mai 2009, 11:11

Din cate stiu, ca utilizator de Ford de ceva ani si la a 3-a masina, pentru mentinerea garantiei trebuie facuta mentenanta in parametrii stabiliti de producator ( turisme - 15.000KM sau 12 luni, la care se ajunge prima data ), executia trebuie facuta in service autorizat Ford si cu piese originale Ford de la service-ul respectiv. se poate si cu piesele tale, dar stiu cu siguranta ca nu iti vor trece pe ghidul de service.

Ideea este urmatoarea si cred ca o impartasiti : cel putin pe perioada garantiei trebuie sa ne conformam recomandarilor Ford ! Eu unul nu as risca.
mKv
Incepator

Maşina: Seat Leon

Înapoi la Arhiva Comercial