Subiecte in care nu s-a mai scris de 3 luni si subiecte inchise
Reguli forum
Daca cineva dintre cei care au subiect aici doreste mutarea acestuia in categoria Comercial, il rog sa ma anunte prin
PM,
E-MAIL sau printr-un mesaj
aici.
In aceasta categorie nu se mai poate raspunde la subiecte.
20 Aug 2009, 09:51
In urma cu 4 zile, sotul meu si-a cumparat un Ford Focus sh ( doar suntem fani Ford ) din Oradea. Am constatat cand a ajuns acasa ( in Bucuresti ), ca vanzatorul nu a scris pe talon ( parca aici am auzit ca se scrie ) inmatriculat catre... la data de.... semnatura. Ce facem in situatia asta? O putem inmatricula ? sau putem sa scriem noi acolo, sa nu mai batem drumul inapoi pana la Oradea ? Astept urgent sugestii de la voi si va multumesc anticipat.
20 Aug 2009, 10:00
Puteti sa scrieti voi, insa se scrie "instrainat catre ... la data de ...", nu "inmatriculat catre". Unii prefera sa nu scrie asta pentru ca atunci e nevoie ca noul proprietar sa aiba RCA valabil atunci cand preia masina, iar cu ceva vreme in urma dura 3 zile pentru ca RCA sa devina valabil din momentul incheierii politiei; practic in cele 3 zile noul proprietar nu putea sa circule cu masina. Daca nu se face mentiunea atunci nu e nevoie ca noul proprietar sa aiba RCA, se poate folosi cel al vechiului proprietar pana cel tarziu in momentul in care se fac actele pentru inmatriculare.
LE: Ceea ce am scris eu nu se constituie in indemn de a nu face RCA. Dimpotriva. Insa si eu am vandut masina dinainte cuiva care a venit de la 500km si m-a rugat sa nu scriu pe talon, pentru ca vroia sa plece acasa imediat; si nu sa stea 3 zile la mine ca sa intre in vigoare RCA.
20 Aug 2009, 12:18
Multumesc frumos pt. raspuns. In legatura cu RCA l-a facut in ziua in care a luat masina la o societate in Oradea ( nu dau nume ) pe numele sotului meu, a facut un " aranjament acolo" si i-a intrat asigurarea in vigoare in aceeasi zi, urmand ca dupa ce o inmatriculeaza pe Bucuresti sa sune la asigurari acolo sa-i treaca numarul masinii. Sper sa fie ok.