Arhiva Comercial

Chiar au schimbat uleiul ?...

Subiecte in care nu s-a mai scris de 3 luni si subiecte inchise

Moderatori: KomandantuR, adicristea

Reguli forum
Daca cineva dintre cei care au subiect aici doreste mutarea acestuia in categoria Comercial, il rog sa ma anunte prin PM, E-MAIL sau printr-un mesaj aici.
In aceasta categorie nu se mai poate raspunde la subiecte.

Chiar au schimbat uleiul ?...

Mesajde sdiver89 » 08 Noi 2009, 19:28

Deschid acest topic, nu pentru ca am o suspiciune intemeiata punctual, ci pentru ca doresc sa aflu ce parere au alti membri ai forumului vizavi de faptul ca te duci la service, dai cheile masinii (cea ce e foarte elegant, ca in vest), ti se spune ce operatiuni urmeaza sa se faca, cam cat dureaza, esti invitat sa iei loc in sala de asteptare si dupa un timp iti sunt inmanate cheile masinii, factura, platesti si pleci. OK. As fi foarte linistit daca nu as fi intr-un service din RO. Aici as prefera sa stau langa masina daca asa doresc. Doresc sa aflu daca sunt si alti "suspiciosi" si cum se impaca cu faptul ca nu pot sta langa masina... :-/
ff2, 1.8tdci, 115hp, Trend+ 2008, Bucuresti
sdiver89
Incepator

Maşina: ff2,2008,1,8tdci,115hp

Re: Chiar au schimbat uleiul ?...

Mesajde aliann » 08 Noi 2009, 19:41

salutari. eu lucrez intr-o firma de piese auto care detine si un service. de cand au deschis serviceul mare (inainte detineam un service mai mic), clientul nu este lasat sa stea langa masina. sala de asteptare are geamuri mari care iti ofera vizibilitate la masina, doar ca nu poti cicali mecanicul sau tinichigiul ca aia de ce nu este asa si aialalta de ce este asa. mi se pare rezonabil sau poate un compromis. oricum mute service-uri au aceasta varianta. iar despre faza cu suspiciunile, cred ca ar trebui sa le mai lasam deoparte ca noi romanii prea multe stim sa facem si parca ala care este avizat nu le face cum leas face eu. este drept ca am auzit de cazuri (inca nu de la mine din service) in care nu au strans bine roata sau nu au pus busunul de ulei la loc sau te mai miri ce. insa cred ca daca alegi un service agreat RAR totul ar trebui sa decurga normal. cel putin asa ar trebui... dar...
aliann
Member

Maşina: ford mondeo 1997, 1.8 16v, sedan, cutie automata

Mesajde sdiver89 » 18 Noi 2009, 19:08

Alte pareri?...
sdiver89
Incepator

Mesajde verga_Cip » 21 Noi 2009, 22:46

Alte pareri nu ar trebui sa fie. E ca la doctor, unde iti opereaza copilul/nevasta/tatal/mama si nu-ti da voie sa stai langa doctor din vari motive. Dar, vorba colegului. Daca are geamuri, se vede ce face inauntru ... e ok.

Si apoi, daca esti suspicios, nu-ti ramane decat sa scoti joja de la ulei la momentul in care ti se preda masina si sa vezi daca iti convine culoarea uleiului :D
verga_Cip
1nsane Member

Maşina: Ford Focus Mk2 2.0 TDCi 100 kw 2005

Mesajde radu.cmax » 22 Noi 2009, 10:40

Bravo Verga cip ,bine zis... :D
Si eu sunt un pic "Toma necredinciosu" dar dupa schimbul de ulei inainte sa plec din parcarea lor ma uit pe joja la culoarea uleiului.

In "vest" nu te lasa langa masina(nu generalizam) din motive de siguranta !Daca ti se intampla ceva in service(te impiedici de ceva si dai cu capul de pamant...)raspunzatori sunt cei de la service pt ca erai in atelier(spatiu de lucru)nu in sala de asteptare!Pe deasupra in cazuri mai grave(moarte sau spitalizare mai lunga...Doamne fereste...)se intrerupe activitatea de service sa se faca cercetari ale politiei pt stabilirea cauzelor!

Deci...nu e rea intentie !
Imagine Imagine Ciccia - C max Tdci Titanium Pack 17" Imagine
radu.cmax
Ford Freak

Maşina: Ciccia - C max 1.6 tdci titanium

Mesajde RobertoFulgos » 22 Noi 2009, 11:02

Vin cu exemple clare: tata are un ford fiesta l-a dus la revizia de 30.000 km si a schimbat tot, primexprod valcea, sau cel putin pe factura aparea tot schimbat, inclusiv filtrul de polen. La revizia de 45.000 am dus masina in alt service unde am vrut sa schimbam tot... am observat cu stupoare ca nici macar nu mai era filtrul de polen... Au uitat sa il puna la ford, sa fim seriosi. Asta ca tot vine vorba de incredere.
Un prieten are un renault clio s-a dus la flamicom in valcea sa faca revizia i-au dat baitii cheile foarte elegant ca in vest numai ca in aceeasi zi s-a dus cu ea pe un elevator sa se uite la nu stiu ce si a vazut ca busonul de la ulei avea pamant pe el de 2 degete si nici urma de desfacut. S-a dus inapoi la reprezentanta si-au cerut scuze, ca in vest, si i-au schimbat uleiul.
Ford Fiesta 1.4 TDCI Ghia - personala
+
Ford Focus 2 1.6 TDCI Trend Collection - servici
RobertoFulgos
Member

Maşina: Ford Fiesta 1.4 TDCI

Mesajde zaboss » 22 Noi 2009, 11:27

$1 scrie:$2Deci...nu e rea intentie !

E chiar obligaţie legală, fiindcă se consideră accident de muncă şi proprietarul service-ului are probleme mari.
Legea 319/2006, art. 30, aliniatul f)
$1 scrie:$2rt. 30. - (1)In sensul prevederilor art. 5 lit. g), este, de asemenea, accident de munca:
...
f) accidentul cauzat de activitati care nu au legatura cu procesul muncii, daca se produce la sediul persoanei juridice sau la adresa persoanei fizice, in calitate de angajator, ori in alt loc de munca organizat de acestia, in timpul programului de munca, si nu se datoreaza culpei exclusive a accidentatului;
..
Light travel faster than sound, that's why some people seem brighter until you hear them speak.
zaboss
Gold Member

Maşina: Waiting
VIN: rosusecrecesimult

Mesajde sdiver89 » 27 Noi 2009, 09:32

$1 scrie:$2in cu exemple clare: tata are un ford fiesta l-a dus la revizia de 30.000 km si a schimbat tot, primexprod valcea, sau cel putin pe factura aparea tot schimbat, inclusiv filtrul de polen. La revizia de 45.000 am dus masina in alt service unde am vrut sa schimbam tot... am observat cu stupoare ca nici macar nu mai era filtrul de polen... Au uitat sa il puna la ford, sa fim seriosi. Asta ca tot vine vorba de incredere.
Un prieten are un renault clio s-a dus la flamicom in valcea sa faca revizia i-au dat baitii cheile foarte elegant ca in vest numai ca in aceeasi zi s-a dus cu ea pe un elevator sa se uite la nu stiu ce si a vazut ca busonul de la ulei avea pamant pe el de 2 degete si nici urma de desfacut. S-a dus inapoi la reprezentanta si-au cerut scuze, ca in vest, si i-au schimbat uleiul.

La anul cred ca voi face revizia in Austria, daca am drum pe-acolo :)
sdiver89
Incepator

Mesajde mihaicnx » 27 Noi 2009, 16:24

$1 scrie:$2in cu exemple clare: tata are un ford fiesta l-a dus la revizia de 30.000 km si a schimbat tot, primexprod valcea, sau cel putin pe factura aparea tot schimbat, inclusiv filtrul de polen. La revizia de 45.000 am dus masina in alt service unde am vrut sa schimbam tot... am observat cu stupoare ca nici macar nu mai era filtrul de polen... Au uitat sa il puna la ford, sa fim seriosi. Asta ca tot vine vorba de incredere.

Un caz concret iti pot da si eu
Am fost cu masina de firma (un opel asta 1.7) la revizie la Dibas motors in bucuresti,ce credeti ca in occident lasi cheile si ei te anunta cand este gata.Toate bune si frumoase doar ca la ridicarea masinii stupoate desi pe factura scria schimbat ulei cutie (care doar se completeaza) 1l ,schim. ulei motor ,filtru s,a.m.d la intrebarea mea daca acestea chiar au fost schimbate ,reprezentantul service-ului imi garanteazza ca daca am dubii pot verifica in masina ca am toate piesele schimbate intr-o sacosa.

Bun numai ca eu fiind un cunoscator si nu doar bag cheia in contact si am plecat la drum fara sa verific, si bineinteles un Toma necredinciosul al service-urilor ce credeti,cu o zii inainte am insemnat absolut toate filtrele cu un marcker, in sacosa bineinteles ca nu aveam filtrele mele,ci alte filtre de prin service,logic ale mele erau aceleasi pe masina doar un pic cosmetizate la suprafata.Asta pt ca am intrat la dubii cu uleiul de cutie exagerat 1l comletat ,bidon care trebuia sa fie in acea sacosa (punga), si am cerut o surubelnita pt a desface filtru de aer unde am constatat ca este acelasi.
Deci in concluzi daca ma este si masina de firma las ca mere si asa ,si stiiu fraerii,firma plateste si soferul da de belea,pt ca el va merge inca 10 000 de km cel putin cu aceleasi consumabile vechi,iar daca i se va intampla ceva la masina el va avea toata vina pt ca i se va arata ca masina lui are revizia facuta acum x Km
Ma scuzati daca v-am plictisit dar colegii care il tin pe nu in brate si colegul cu service-ul s-o lase mai incet
TRAIM INCA IN ROMANIA si romanul daca nu fura el ceva nu se simte bine
mihaicnx
Ford Freak

Maşina: mondeo 2.0 TDCI 12/2004 Ghia Titanium

Mesajde sdiver89 » 27 Noi 2009, 16:38

Da... Ma gandesc serios sa schimb din nou macar uleiul intr-un service unde pot sa vad ce face mecanicul.
sdiver89
Incepator

Mesajde RobertoFulgos » 27 Noi 2009, 20:27

asta e cel mai bine. ori te lasa sa stai pe capul lor sa vezi tu cand desfac toate surubelele ori pas. e prea multa hotie la noi si suntem prea saraci ca sa mergem pe "nu ai incredere in mine?!" sau "hai domne ca suntemservice serios, nu ne incurcam cu astfel de lucruri". ei le stiu pe ale lor noi pe ale noastre. pana la urma de masinile si de banii nostrii isi bat joc. mare grija!
+
RobertoFulgos
Member

Mesajde verga_Cip » 28 Noi 2009, 16:26

Din pacate exemple negative se vor gasi tot timpul. Service-urile vor spune ca devin prejudecata si sa nu judecam la fel toate service-urile...chiar pe buna dreptate. Daca vreti, prin extrapolare, faptul ca romanii din italia violeaza si omoara, toti romanii sunt violatori si criminali :D.

Acolo unde nu va place cum lucreaza, nu mai mergeti, eventual puteti lua diverse masuri: 1. opc; 2. reclamatie la Ford (li se poate retrage licenta); 3. reclama negativa pe forum; 4. altele
verga_Cip
1nsane Member

Mesajde RobertoFulgos » 01 Dec 2009, 10:16

decat sa umblu cu legile in brate mai bine ma duc la un service mic si cochet unde ma lasa sa ma mai uit si plec linistit de acolo. de reclamatii si plangeri si cum sunt ele solutionate sunt satul si chiar nu am timp de asa ceva. nu stiu cand ai facut tu ultima reclamatie la opc dar eu am facut una in ianuarie si s-a solutionat d-abia in noiembrie... cu cat mai putia bataie de cap cu atat mai bine
+
RobertoFulgos
Member

Mesajde verga_Cip » 08 Dec 2009, 22:16

Eu am zis doar care sunt variantele de urmat, nu ca am facut eu si va garantez ca va merge. Deosebire de nuanta ...
verga_Cip
1nsane Member

Înapoi la Arhiva Comercial