Sper sa nu ofensez pe nimeni dar am sa va spun povestea mea destul de trista cu Laur. Este vb despre un Ford Sierra cu motor de 2000 cmc

Sincer am avut mare incredere in el si ce imi spunea el, era litera de lege si consideram ca e super ok. Masina prezenta un cloncanit ciudat cand schimbam vitezele si avea o trepidatie usoara cand acceleram, am ajuns de am cumparat 3 axuri cardanice, dar de cloncanit nu am scapat ba mai mult masina vibra si mai tare de la 80 in sus la mers normal.
Insfarsit cu trei saptamani in urma am lasat masina la el cu ragamintea ferma sa imi puna masina la punct si sa o faca sa mearga snur cum mergea alta data. In alte episoade anterioare am schimbat si discurile de frana spre exemplu (si nu orice fel de disc ci Motorcraft) dar masina totusi cand franez se comporta in franare ca si cum ar avea roti ovale cu toate ca sunt noi iar de cauciucuri si jante nu imi fac griji pt ca sunt si acestea sunt noi iar jantele sunt super verificate iar in pedala de frana se simte ca vibreaza.
Dupa trei saptamani de stat masina la el m-am dus si am luat-o, increzator ca mi-a facut masina sa mearga struna. M-am dus fericit sa o iau, mi-a zis ca a trebuiit schimbat criketul pedalei de ambreiaj (cu toate ca nu se simte nici o diferenta), flansa de la axul cardanic, ca cica e crapata, insfarsit am schimbat-o, ca doar vroiam sa mearga brici masina si nu doar sa ma multumesc ca functioneaza si asta e,l-am mai rugat sa verifice si discurile pentru ca franeaza aiurea, si ce ar mai fi sa vada despre ce este vorba ,sa o testeze, cand vin sa o iau sa imi faca placere sa merg cu ea.
Toate bune si frumoase, joi saptamana trecuta ma duc si o iau, el mi-a zis bai merge super ok masina tu esti bolnav ca-i ceri prea mult si vrei sa mearga ca o super limuzina (poate si asta e adevarat dar nu este primul sierra pe care l-am avut si stiu la ce sa ma astept, si nu e anormal ca masina sa fie snur pt ca stiu sigur ca poate).Ca masina merge foarte bine si ca nu are cum sa mearga mai bine de atat si sa ma multumesc cu ce am.
Iau masina si vineri seara plec cu ea spre Constanta, paradoxal masina mergea ingrozitor si cu mault mai nasol decat inainte sa o duc la el, tremura puternic in acceleratie, in schimbatorul de viteze se simte ca si cum in cutie ar avea pietre de moara, trepidatiile de la accelerare se simt in pedale, in volan, si in toata caroseria, nu mai zic ce dureri de spate am eu si cei care au fost in masina de la acele trepidatii.
Cu mare greutate am reusit sa trec 100 de km/h dar de desubt se auzea un huruit ifiorator, pe la 120 masina practic topaia pe sosea, (tin sa reamintesc, m-am dus vineri de dimineata la Sama de unde am cumparat cauciucurile sa le verifice sa vada daca sunt echilibrate si sa vada daca totul e ok si intradevar era in super ordine), dupa 120 era un adevarat circ la 140 Km/h trepida atat de tare incat acele din bord nu se mai vdeau clar iar pe schimbator nu puteam, nici macar sa tin mana, o vedeam aproape dublu si incepuse sa ma doara.
Pot spune in felul urmator ca Laur a avut dreptate intr-un singur aspect, ca masina nu o sa ma lase pe drum si a fost adevarat, dar la halul in care merge nici nu cred ca mai tine mult.

Concluzie sunt dezamagit de ce a facut masinii mele si pt ca am dat banii ca sa mearga mai prost decat mi-ar fi trecut prin minte vreo data, e adevarat faptul ca atunci cand a pus mana el insusi a facut treaba buna dar de masina mea s-a ocupat nusctiu care pe acolo la el si nu el pt ca el alerga cu alte masini, dar ar fi putut inainte sa-mi dea masina, sa o scoata pe autostrada si sa o testeze, nu sa isi bata joc de mine si sa-mi dea masina facuta praf.
Cu siguranta nu o sa ma mai aiba de musteriu pe acolo pt ca am dus la el o maisina care sta in majoritatea timpului in garaj nu e chinuita la liniute, e super ingrijita si are chiar si dupa atat de multi ani doar 69000 de km, e adevar ca o masina veche se mai strica si e normal dar nu e cu putinta sa duci cat de cat ok si sa o iei de 10 ori mai varza decat am dus-o.
Iarasi sper sa fi lezat pe nimeni dar sincer sunt peste masura de amarat ca nu ma pot folosi de masina si mi-e groaza sa ma mai urc in ea