Arhiva Comercial

Ajutor!Aripa spate indoita: de schimbat sau de inlocuit?

Subiecte in care nu s-a mai scris de 3 luni si subiecte inchise

Moderatori: KomandantuR, adicristea

Reguli forum
Daca cineva dintre cei care au subiect aici doreste mutarea acestuia in categoria Comercial, il rog sa ma anunte prin PM, E-MAIL sau printr-un mesaj aici.
In aceasta categorie nu se mai poate raspunde la subiecte.

Ajutor!Aripa spate indoita: de schimbat sau de inlocuit?

Mesajde renard » 24 Mai 2008, 08:17

Salutare tuturor!
Am nevoie de un sfat. Am avut un accident cu un camion si am ramas cu partea din stanga spate (usa, aripa) infundate destul de rau. Am Casco la ea si m-au trimis la un service agreat de ei.Mai era varianta Colina Motors in Popesti Leordeni dar mi s-a parut cam departe.Aceste doua variante sunt cu decontare directa de la Casco la service.In alta parte, platesc eu si primesc banii dupa, dar nu prea am cu ce plati.
Cei de la service-ul mentionat la inceput mi-a recomandant indreptare aripa deoarece e mai bine pt masina decat inlocuirea.Ca n-o sa mai iasa sudurile la fel ca alea din fabrica.Dar dupa indreptare nu risc sa sara chitul in timp?La un service Ford (gen COlina, BDT, Romcar) se face treaba mai buna?

Am atasat si 1 poza ca sa va dati cu parerea.
Fişiere ataşate
IMGP00371.jpg
Ford Focus 2 1,6 100CP Hatchback
renard
Incepator

Re: Ajutor!Aripa spate indoita: de schimbat sau de inlocuit?

Mesajde muzica9 » 24 Mai 2008, 08:21

nasola lovitura. daca indrepti se vede, daca inlocuiesti trebuie sa tai si sa sudezi.

pe nota de constatare de la casco ce ti-au scris? inlocuire sau indreptare?
muzica9
1nsane Member

Maşina: FULL FARA PIELE

Mesajde DGAlexandru » 24 Mai 2008, 09:07

Eu sunt de parere ca e mai bine sa indrepti. Daca cei ce-ti vor face lucrarea sunt priceputi si nu se grabesc, poate sa iasa ca si cum nu s-ar fi intamplat nimic (la suprafata). Poti cere sa i se faca poze in timpul lucrarii. Cea mai elocventa ar fi dupa indreptarea tablei, inainte de aplicarea chitului.
Ca sa-ti inlocuiasca aripa, au foarte mult de taiat si sudat. Vor trebui sa-ti demonteze toata partea stanga a masinii - inclusiv capitonajul de sus - cu airbag-uri si restul, luneta, etc. Timpul de reparatie devine mult mai mare, nu stii cat de mult "se vor chinui" ca sa-ti monteze apoi interiorul cum trebuie + mizerie .. etc.
---------------Tel: 0722.120.128 / 0741.741.608 - Alexandru - Bucuresti---------------
--- !!! --- MP / PM dezactivat --- !!! ---

Imagine
DGAlexandru

Maşina: Mondeo 4 HatchBack, TITANIUM X, 2.0 TDCi 143cp, AT6, Thunder Metallic, 05.2008

Mesajde muzica9 » 24 Mai 2008, 09:58

mda mai bine o indrepti daca nu este tabla taiata. daca se apuca sa iti demonteze jumate de masina te vei trezii cu foarte multi greieri dupa.
muzica9
1nsane Member

Maşina: FULL FARA PIELE

Mesajde renard » 24 Mai 2008, 10:00

Casco a scris inlocuire! Nu stiu ce sa spun de cei de la service. Nu cred ca stau aia sa-mi faca poze in timpul lucrarilor.Mi-e frica in timp sa nu sara chitul si vopseaua.Si aia mi-au zis ca e mult de munca la inlocuire si mizerie. Dar daca tot o repar, vreau sa iasa bine si sa nu-mi fac probleme in timp. Nu stiu daca si cand o revand. Intai s-o platesc. Am fost la un magazin de piese si mi-au zis ca ma costa cam 2000 E la care poate mai primesc un discount.Asa ca pica reparatia pe banii mei. De la servisurile Ford, ramane Colina.Stiti ceva de ai pe parte de tinichigerie?
renard
Incepator

Mesajde mirceamc » 25 Mai 2008, 19:54

Cred ca e mai bine sa te duci la un service autorizat Ford. Din cate stiu (sper sa fie adevarat) ei au obligatia sa ti-o dea inapoi reparata in asa fel incat la o noua lovitura in acelasi loc sa se comporte la fel ca si noua.
Mircea M - Ford Fusion Comfort 1.4 TDCI 68CP (2007), Bucureşti
Prezentare maşină: http://forum.clubford.ro/viewtopic.php?t=9010
Imagine
mirceamc

Maşina: Fusion 1.4 TDCI Comfort, 2007

Mesajde shine » 25 Mai 2008, 21:42

pai normal si dpdv legal e ca la orice service autorizat sa iti dea masina in parametri optimi, identici cu ai masinii inainte de accident...

stii cum e,tabla indreptata nu e mai are aceeasi rezistenta, dar masina peticita are clar mai multe zone problematice, cel putin teoretice.

eu as merge pe indreptare, daca nu e tabla extrem de afectata.
shine
Membru reincarnat

Maşina: Ford Fusion 2004, 1.6 / 100 CP + Ford Focus 2012 1.0 / 125 CP
VIN: EuPreferDemisecul

Mesajde Cornel001 » 26 Mai 2008, 00:21

1. N-am inteles de ce numai colina.
2. Cred ca cei de la service sunt cei mai in masura sa spuna cum ar fi cel mai bine pt masina (daca nu au nu stiu ce interese sau nu avem pe cineva priceput printre noi sa ne zica).
3. Si a mea a fost lovita tot acolo (doar aripa, cand avea doar ~ 1-2 luni), dar mai putin, adica nu era chiar asa mult indoita. Mai am poze cum arata. Din cate stiu mi-au indreptat-o, am 20.000 si ceva de km de atunci si n-au fost probleme.
Imagine
Mandru cetatean al republicii bananiere romania.
Silvio Berlusconi: Nu am nimic impotriva homosexualilor. Cu cat sunt mai multi in jurul meu, cu atat e concurenta mai mica.
Cornel001
Membru Belit

Maşina: Focus2 sedan 1.6 100 28.12.2005
VIN: dealadecotnarisec

Mesajde mirceamc » 26 Mai 2008, 06:18

$1 scrie:$2. N-am inteles de ce numai colina.

Apropo de ce a spus Cornel: da tu personal telefon si la alte service-uri autorizate Ford si intreaba-i daca au intelegere cu firma la care ai tu CASCO. S-ar putea sa ai o surpriza placuta. Poate constatatorul are interes sa te trimeata doar acolo.
Mircea M - Ford Fusion Comfort 1.4 TDCI 68CP (2007), Bucureşti
Prezentare maşină: http://forum.clubford.ro/viewtopic.php?t=9010
Imagine
mirceamc

Maşina: Fusion 1.4 TDCI Comfort, 2007

Mesajde renard » 27 Mai 2008, 16:56

Salut!

La BDT (de unde am luat masina)am sunat si mi-au zis ca n-au decontare directa.Nici Romcar.
renard
Incepator

Mesajde renard » 27 Mai 2008, 16:57

Alte nume mari Ford in Bucuresti nu stiu.
renard
Incepator

Mesajde renard » 27 Mai 2008, 17:03

iar asiguratorul e OTP Garancia. Masina e in leasing
renard
Incepator

Mesajde Cornel001 » 27 Mai 2008, 19:34

vezi si csd-ul desi ma indoiesc...
Imagine
Mandru cetatean al republicii bananiere romania.
Silvio Berlusconi: Nu am nimic impotriva homosexualilor. Cu cat sunt mai multi in jurul meu, cu atat e concurenta mai mica.
Cornel001
Membru Belit

Maşina: Focus2 sedan 1.6 100 28.12.2005
VIN: dealadecotnarisec

Mesajde Alma » 27 Mai 2008, 19:41

Ca sa o indrepte si sa nu se cunoasca trebuie sa fie meseriasi si sa o indrepte in asa fel incat sa puna cat mai putin chit.
Ca sa o schimbe... trebuie sa fie SUPER meseriasi sa faca masina ca noua. E mai mult de munca dar... garantat iese de 5 ori mai bine decat la indreptat. din pacate la noi nu cred ca exista astfel de meseriasi :-??

Acu' tre' sa te gandesti ce vrei: Sa o ti 2-3-4 luni prin service sa ti-o schimbe sau mai putin si sa nu ai siguranta ca va iesi bine.

Din punctul de vedere al sigurantei n-ai de ce sa-ti faci probleme caci ambele variante nu influenteaza gradul de securizare in caz de impact.
Carputer/CarPC - 8" TFT Touchscreen, Celeron 1,2Ghz, 1024MB DDR II, 2,5" HDD 40GB SATA, M2-ATX 6-24V DC/DC 160 W
1nsane Member

Maşina: FocuS II, 2005 - 1,6 TDCi 80Kw

Înapoi la Arhiva Comercial