Arhiva Comercial

AJUTOR -> Probleme cu ASIBAN si ROMCAR

Subiecte in care nu s-a mai scris de 3 luni si subiecte inchise

Moderatori: KomandantuR, adicristea

Reguli forum
Daca cineva dintre cei care au subiect aici doreste mutarea acestuia in categoria Comercial, il rog sa ma anunte prin PM, E-MAIL sau printr-un mesaj aici.
In aceasta categorie nu se mai poate raspunde la subiecte.

AJUTOR -> Probleme cu ASIBAN si ROMCAR

Mesajde cristica » 03 Iul 2006, 08:20

salut,

va scriu cu speranta ca vreunul din voi imi poate da un sfat in ceea ce acum, luni dimineata, pare o problema destul de serioasa.

povestea: acum vreo 3 luni, mi-a lovit un istet masina in parcare. atasat 2 poze care sa va faca o idee cam despre ce e vorba. scurt, partea dreapta spate, pana in capcacul de la rezervorul de benzina -> varza. dupa circul de rigoare, politie, asigurare (tipul lovise si alte masini, asa am dat de el si concluzia a fost ca reparatia se face pe RCAul lui la ASIBAN), duc masina la ROMCAR (recomandare de la ASIBAN, care mi-au spus ca e singurul service cu care au decontare directa). ma rog, iar pe scurt, am lasat masina la ROMCAR, 3 saptamani mai incolo, vine vinerea (trecuta, 30.06) in care sunt invitat sa iau masina ca e gata. cand sa ma pun pe drum, ma suna din nou de la ROMCAR, vesti foarte proaste: reparatia a fost 136 milioane, asigurarea acopera doar 80 milioane, restul tb sa platesc eu. evident, eu, perplex. fiind vineri, cam ora 19:00, singurul lucru pe care l-a facut anuntul a fost sa imi strice weekendul. astia de la ROMCAR zic ca ASIBAN, pe RCA, au un plafon maxim de reparatie gen 80% din valoarea masinii. din calculele mele, inseamna ca au evaluat masina la 100 mil lei. Mondeo model 97, prima inmatriculare in 99, 75.000 km, revizii la ROMCAR, ma rog... sub 3000 euro. Cand a fost vorba sa imi fac CASCO, au evaluat-o la 7000 euro... Deocamdata, nu am datele concrete, adica nu am vazut inca factura detaliata de la ROMCAR, si nici nu am vorbit inca la ASIBAN, ca sa vad cum au estimat ei acel plafon de reparatie.

dar, pana atunci, a mai trecut cineva prin situatie similara? stiti cumva ce-i cu acest plafon de RCA? aveti vreo idee cum as putea incepe sa dezleg toata incurcatura asta?

din punctul meu de vedere, pasii sunt:

1. ASIBAN -> cum au ajuns la acea suma de 80 mil? se poate sa se fi inselat si plafonul sa fie mai sus? asta e varianta cea mai simpla, daca plafonul ajunge la 136 mil, gata. totusi ma indoiesc sa fie asta solutia. si de ce nu mi-a spus nimeni de existenta acestui plafon? evident ca daca stiam, nu duceam masina la ROMCAR, chit ca as fi platit din buzunar reparatia, sunt sigur ca gaseam un service decent care sa imi faca masina in 80 milioane
2. ROMCAR -> in primul rand, sunt aproape sigur ca ROMCAR a facut mai mult decat le-a cerut asigurarea: in constatarea ASIBAN scrie usi revopsite (din poze vedeti ca masina a ajuns in boscheti si s-a harjait vopseaua pe toate 4 usile) si la una din vizitele mele la ROMCAR baietii ciocaneau de zor la o usa, sa o indrepte. tinichigerie, nu le-a spus nimeni sa faca asta. si din nou, de ce ROMCAR nu mi-au spus ca ar putea exista un plafon de reparatie de la asigurare. sunt sigur ca stiau de asta.
3. Istetul care m-a lovit, daca nici una din primele 2 variante nu merge (adica ASIBAN sa mareasca plafonul, ROMCAR sa se regandeasca asupra facturii si a comenzii de reparatie), o sa il dau in judecata pe cel care a produs accidentul pt diferenta de pret a reparatiei. asta ar fi cea mai jalnica varianta, pt ca tipul era destul de amarat, student, fara surse de venit. din cate stiu eu, varianta asta inseamna ca platesc eu cele 56 mil, si apoi le recuperez de la el in momentul in care se angajeaza cu acte in regula, cate 200 mii pe luna... :icon_evil:

asa ca, are cineva de facut vreun comentariu, ati trecut prin asa ceva, cum s-a rezolvat, in fine, are cineva ceva sugestii?

multumesc,

CristiImagineImagine
Mazda6 TE, 2.0 diesel, 136CP
cristica
Incepator

Nu ai CASCO?!?!?!

Mesajde verga_Cip » 03 Iul 2006, 08:57

Daca ai casco.... rezolv-o pe casco! Nu vreau sa-mi bat joc de tine, asa cum imediat ai crede..... dar am patit-o si eu!
Nu la o asemenea scara... dar pe aproape. Asigurarea RCA NU a vrut sa mi-o repare.. .asa ca am intrat in casco!
IN caz negativ...
Fie platesti si-l dai in judecata pe vinovat.....iti optii banii... daca ii are.. ca daca nu astepti sa i se faca popriri din salarii.. si ii iei in vreo 5 ani!!
Sau...
http://www.csa.ro
site-ul Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor... acolo le scrii. E bine sa ai numarul de dosar.. ca astia verifica tot!
Inclusiv cheltuielile de reparatii.. constatari si altele.
De-acolo astepti raspuns, care vine in cateva zile (EU SUNT DIN BACAU).

Ei sunt in masura sa te lamureasca despre variantele pe care le ai... si care e cea mai buna!

BAFTA!
verga_Cip
1nsane Member

Maşina: Ford Focus Mk2 2.0 TDCi 100 kw 2005

nup, n-am CASCO

Mesajde cristica » 03 Iul 2006, 09:21

dar acum am descoperit si eu CSA, astept sa se faca 9 sa ii sun :). mai e si BAAR, sa biroul asiguratorilor de automobile, o sa incerc si acolo, dar mai intai tb sa imi "construiesc" dosarul, cum spuneai tu factura de la ROMCAR, constatarea ASIBAN, PVul de la politie samd

multumesc,

Cristi
cristica
Incepator

Re: AJUTOR -> Probleme cu ASIBAN si ROMCAR

Mesajde Smiley » 03 Iul 2006, 11:27

$1 scrie:$2.........................
3. Istetul care m-a lovit, daca nici una din primele 2 variante nu merge (adica ASIBAN sa mareasca plafonul, ROMCAR sa se regandeasca asupra facturii si a comenzii de reparatie), o sa il dau in judecata pe cel care a produs accidentul pt diferenta de pret a reparatiei. asta ar fi cea mai jalnica varianta, pt ca tipul era destul de amarat, student, fara surse de venit. din cate stiu eu, varianta asta inseamna ca platesc eu cele 56 mil, si apoi le recuperez de la el in momentul in care se angajeaza cu acte in regula, cate 200 mii pe luna... :icon_evil:

..........................

daca-i amarat, sa se plimbe cu ratb-ul.
Focus C-Max Ghia 2.0 TDCI
Imagine
Smiley

Mesajde Ecstaz » 03 Iul 2006, 13:08

WOW, stiu accidentul, ca stau prin zona. Nu vreau sa te supar, dar cam cum s-a intamlat, ca am trecut pe acolo si am vazut toate masinile lovite si aruncate peste gardul ala verde. Cum a trecut masina care v-a lovit de triunghiul cu panoul publicitar.
Eu chiar trecusem pe acolo in seara aia dupa accident si ma intrebam cum de a ajuns sa va loveasca pe voi tocmai acolo, ca distanta e mare dintre strada si unde erati voi parcati. Chiar eram cu un amic si zic oamenii stau linstiti la Derby si beau o cafea si cand ies isi vad masinile mutate pe iarba.
Super nasoala faza.
Un CASCO ar fi excelent, asta in cazul in care ai, si dupa aia ii lasi tu frumusel sa se certe intre ei, ca e treaba lor.
My ride: Ford Mondeo 2003 1.8L 125HP (gas)

Sa aveti o zi FORDmidabila.
Ecstaz
Gold Member

cum s-a intamplat

Mesajde cristica » 03 Iul 2006, 13:27

ei, nu ma supar, am tot povestit la lume cum s-a intamplat accidentul, dar n-am scris niciodata, asa ca...

un tip cu un Logan rosu, istetul, a fortat rosu in intersectia Eroii sanitari cu Eroilor. el venea dinspre podul de la Eroilor. din dreapta, pe verde, au plecat 2 masini, un Jeep mare si un Opel Vectra. Jeepul l-a vazut p istet venind tare (in jur de 70km/h) si a franat, dar tipul cu Opelul n-a apucat sa-l vada, din cauza Jeepului, si l-a atins in aripa drepta spate, proiectandu-l intr-o masina de pe contrasens, un peugeot 206. de acolo, Lganul a inceput sa se roteasca si s-a aoprit in cele 2 masini parcate in fata boschetilor (Mondeo-ul meu, saracatzul, si un Clio mic), pe care le-a aruncat cat colo. A mea, cu frana de mana trasa si in viteza a doua, a zburat cam 2 metri, Clio cam 5, pana chiar in gradina. se vede in poza 1 cam pe unde e Clio. miscarea ciruclara a Loganului explica cum a trecut de panoul publicitar. cam asta a fost, eu am vazut tarziu de tot accidentul, s-a intamplat la 9 seara, eu am iesit pe la 1, era exact in ziua in care Steaua s-a calificat cu Sevilla si eram la Derby la meci... apoi a fost circ la Candiano, unde ajung in final, intru in camera de accidente usoare, superaglomerat acolo, o multime de oameni, zic, hait, sunt oamenii ocupati. intreb totusi: am o masina lovita in parcare, cum procedez? la care politistul: un mondeo albastru? haideti ca va asteptam, ca erati masina lipsa! toata lumea din acea camera (cam 10 persoane) erau cei implicati in accident. :) sa nu mai spun ca abia a avut loc in procesul verbal sa descrie toate daunele...

anyway, asta-i viata... intre timp am aflat ca intradevar plafonul de la ASIBAN e legal si reprezinta 75% din valoarea masinii. partea pozitiva e ca se ia in calcul data primei inmatriculari, care la mine e 99, si probabil (tocmai azi, cand eu ard tot, ASIBAN are liniile tlefonice in pana :icon_mad: ) ASIBAN a calculat din 97, data fabricatiei... probabil o sa ridice un pic plafonul, apoi voi plati la ROMCAR diferenta (mai mica de 56 mil), k sa imi iau masina, apoi ma judec cu istetul... cam asta e solutia cea mai probabila, incep sa realizez...

imi urez bafta,

Cristi
cristica
Incepator

Mesajde Ecstaz » 03 Iul 2006, 13:36

Ti-am zis, chiar am vazut masinile si am zis: saracii oameni stau la o cafea si se trezesc cu masinile parcate altfel parcate. Sincer imi pare rau pt voi, dar nu m-as gandi ca sa perchez masina intr-un loc ferit si tocmai acolo sa mi-o gasesc mutata.
Eu unul l-as fi luat pe ala la omor.

Ecstaz
Gold Member

Mesajde cristica » 03 Iul 2006, 13:57

$1 scrie:$2Eu unul l-as fi luat pe ala la omor.

ei bine, atunci n-aveam ganduri de genul asta, pt ca ma gandeam ca se rezolva cu RCAul, asta e, mai greseste omul. acum... :icon_mad:
cristica
Incepator

Re: cum s-a intamplat

Mesajde ionutvasilescu » 03 Iul 2006, 15:42

$1 scrie:$2anyway, asta-i viata... intre timp am aflat ca intradevar plafonul de la ASIBAN e legal si reprezinta 75% din valoarea masinii. partea pozitiva e ca se ia in calcul data primei inmatriculari, care la mine e 99, si probabil (tocmai azi, cand eu ard tot, ASIBAN are liniile tlefonice in pana :icon_mad: ) ASIBAN a calculat din 97, data fabricatiei... probabil o sa ridice un pic plafonul, apoi voi plati la ROMCAR diferenta (mai mica de 56 mil), k sa imi iau masina, apoi ma judec cu istetul... cam asta e solutia cea mai probabila, incep sa realizez...

Sslut! Mai intai iti spun ca imi pare tare rau pt tine. In al doilea rand, trebuie sa afirm ca sigur e o ilegalitate la mijoc. Asiguratorul trebuia sa faca o evaluare initiala a reparatiei. In caz ca valoarea reparatiei depaseste valoarea asigurata, atunci trebuie despagubire totala, pt ca nu se considera ca nu se mai poate repara. Daca evaluarea s-a facut si se incadra in 80 mil. atunci ROMCAR si ASIBAN trebuie sa se inteleaga intre ei (ori nu s-a facut evaluarea cum trebuie ori au mai pus ROMCAR de la ei). Oricum, tu nu trebuie sa suporti cheltuieli. Ideea e ca nu se poate repara o masina pe RCA de mai multi bani decat plafonul de asigurare. De aia exista acest plafon, ca in caz ca s-ar depasi, atunci nu se mai repara, se despagubeste clientul.
Totusi...CASCO?

Bafta!!!
Ionut Vasilescu
Ford Mondeo TDCI 115 HP 2006
ionutvasilescu
Incepator

Maşina: Ford Mondeo 2006, 2000 CC, TDCI, 115 CP

Mesajde Ecstaz » 03 Iul 2006, 16:00

[/quote]

ei bine, atunci n-aveam ganduri de genul asta, pt ca ma gandeam ca se rezolva cu RCAul, asta e, mai greseste omul. acum... :icon_mad:[/quote]

Mai gresesti cand mai treci pe un galben, cand faci ceva mai nechibziut. Dar sa fortezi rosu nu mi se pare o gresala, ci mai degraba inconstienta si nesimtire, mai ales cand se soldeaza cu avarierea altor masini, care pe deasupra mai erau si parcate. Ala ar trebui lasat nitel pieton pentru "teribilism".

Ecstaz
Gold Member

Mesajde ddexter » 03 Iul 2006, 17:02

Stii care e toata chestia? TU NU TREBUIE SA PLATESTI NIMIC.
Esti o "victima" si nu e normala treaba asta. Si inca ceva, daca trebuie sa dai pe cineva in judecata acela e asiguratorul si nu "desteptul" cu Loganul rosu.
Oricum daca avaria depaseste plafonul de 75% din valoarea masinii normal si de drept ar trebui sa fii despagubit cu valoarea masinii calculata de asigurator. Deci nici intr-un caz sa nu te gandesti sa platesti ceva.
Cei de la asigurari sunt niste sarlatani. Ei stiau dinainte cat costa reparatiile, pt ca cei de la Romcar au vorbit cu cei de la Asiban. Asta e regula!
Oricum iti repet NU PLATI NIMIC. Ameninta-i pe cei de la asigurare cu tot ce e posibil, k in Romania noastra scumpa altfel nu se poate!
Bafta si mult succes!
Imagine
Mondeo 2002 TDDI 115,6 CP :))
ddexter
1nsane Member

Maşina: Ford, Mondeo, 2002, TDDI 1998cm3, 85 kw, 16"

Mesajde Ecstaz » 03 Iul 2006, 17:34

Da, sunt si eu de acord cu ddexter. Trebuie amenintati. Ei sunt "scoliti" sa plateasca cat mai putin si sa imbarlige despagubitul. Si eu am patiti la fel, dar la mine ra vb de vreo 200.000 lei. Si am zis ca pt atatia bani, mai mult dau pe benzina si nervi decat imi recuperez, desi normal ar fi fost sa imi plateasca pana la ultimul leu. Inca ceva, la service sa nu dai nimic de la tine. Eu nu am scos un leu din buzunar. Nu e vina ta. Ei sa platesca tot.
Cu amenintari si cu presiuni vor plati. Ma indoiesc sa iti recuperezi toti banii, dar macar sa ramai cu ceva f mic. Deja sa platesti tu 50 mil pt vina altuia mi se pare nesimtire. La ce mai e bun RCA-ul daca tot dai o gramada din bani din buzunar. Asa ca nu te lasa si stai pe capul lor.

Ecstaz
Gold Member

Mesajde scentless » 03 Iul 2006, 18:56

Vezi ca si aia de la Romcar sunt ori prosti ori foarte nesimtit, e un tip la tinichigerie A. Stan care e absolut un dobitoc. Putea sa-ti dea mult mai multe informatii de la inceput si nici baietii aia din service nu se pricep prea bine, am stat cu ei o zi si nu stiau ce suruburi sa bage la prinderea unei bare pe spate la un Mondeo si au prins-o la ochi asa... Asiban iar hoti dar eu am reusit sa scot banii de la ei (cu greu) cu toate ca nu atinsesem nici un plafon. Au zis ceilalti cam tot ce poti sa faci si evita Romcar... cel putin la tinichigerie.
2004 Ford Fiesta 1.4 tdci
scentless
Incepator

Mesajde Messa » 05 Iul 2006, 16:36

Da, ASIBAN sunt jaf pe fatza. Trebuie sa ai nervi tari si sa urli la ei ca sa rezolvi ceva, si sa-i ameninti cu OPC-ul, judecata etc. Pe de o parte. Pe de alta parte, desi nu e vina celui lovit ca i-a lovit un cretin masina, toata brambureala asta te intarzie in asa fel incat depasesti orice ai face alea 30 de zile in care trebuie sa-ti repari masina si mergi la risc - daca te opreste politia, sunt indreptatiti sa-ti ia talonul, ca asa e legea, tampita... si pe aia de la asigurari ii doare la basca de faptul ca pe tine te lasa sa circuli pe jos, desi accidentul nu a fost vina ta. :icon_mad: Mie mi-a lovit un autobuz masina chiar cam cand a fost si accidentul asta de care se vorbeste aici. Nu am reusit inca sa rezolv nimic :( si poate as fi rezolvat ceva, dar mai am si serviciu, fir-ar sa fie...
Messa
Incepator

Mesajde Huffy » 05 Iul 2006, 16:47

Poate ar fi bine sa unim cumva cele 2 topicuri..

http://forum.clubford.ro/viewtopic.php?t=1868
Huffy

Maşina: Ford

update

Mesajde cristica » 05 Iul 2006, 17:00

postez si aici...

salut,

va tin la curent cu ce se mai intampla: ASIBAN au realizat ca au facut o gresala la calculul plafonului si au ridicat suma la 120 milioane. e un prim pas... modul de calcul e exact cel descris de huffy. atasat un link (am devenit expert in materie deja... :) ) http://www.expertasig.ro/evaluare-auto-rca.php unde puteti sa va calculati singurei plafonul. valoarea masinii, avand in vedere ca nu se mai produce\vinde in Romanica, se calculeaza plecand de la cea mai apropiata masina k si caracterstici tehnice (noul Mondeo in cazul meu) si aplicand un coeficient (85% in cazul meu) de uzura morala a masinii (d ex masina mea nu valoreaza cat un Mondeo nou ca nu are ASR, 8 airbaguri samd)

problema mea e acum cu Romcar, nu voiam sa ajung aici, dar asta e... pt ca, legal, de la ASIBAN nu voi obtine mai mult. dar, inainte de a se apuca de reparatie, Romcar trebuia sa faca un deviz estimativ, pe care sa il trimita la ASIBAN pt validare. asa s-ar fi remarcat faptul ca exista o diferenta si cienva tb sa fie de acord sa o plateasca. ei bine, eu (acel cineva care trebuie sa plateasca diferenta) nu am fost intrebat daca sunt de acord. ceea ce mi se pare foarte incorect. pt ca daca stiam de aceasta diferenta, mergea la Augsburg, sa zicem, faceam masina p banutii mei si apoi ma decontam cu ASIBAN. chiar daca erau ceva sume de blocat o perioada, macar nu plateam 16 mil in plus...

asa ca azi dupamas ma duc la Romcar, sa vedem ce-o iesi.

alta dandana e ca, dupa ce ASIBAN plateste cele 120 mil, va tb sa semnez o declaratie prin care ma declar INTEGRAL despagubit. iar eu voi fi doar partial despagubit. acest integral din declaratie nu-mi mai da posibilitatea sa il dau in judecata pe istetul ce m-a lovit. nu intrebati de logica, asa e legea. daca nu semnez declaratia, ASIBAN nu da confiramrea de plata la Romcar, masina ramane in service. mai distractiv, Romcar la un moment dat o sa imi ceara sa platesc parcare!!!

va tin la curent,

Cristi
cristica
Incepator

Mesajde Messa » 05 Iul 2006, 17:04

Of, toate sunt cu fundul in sus prin tarisoara asta a noastra... dar uita-te in buletin, vezi ca scrie undeva RO si daca scrie, resemneaza-te si relaxeaza-te, nu te mira de nimic si inarmeaza-te cu rabdare... eu am inceput sa nu mai am nici o tresarire la chestii din astea. Doar ma gandesc repede si la rece cum sa fac sa rezolv situatiile, chiar daca sunt absurde. Iti tin pumnii!
Messa
Incepator

updates

Mesajde cristica » 11 Iul 2006, 20:03

ASIBAN au ridicat limita de acoperire la 124 mil, imi mai raman mie 12 mil de plata. ramane sa vad daca ROMCAR sunt de acord sa faca o mica reducere si sa nu platesc nimic. slaba speranta.

in mod normal, ceea ce s-a intamplat nu se intampla, DACA ROMCAR ar fi emis o factura proforma sau DACA ASIBAN ar fi scris pe constatarea lor "in limita a 120 mil", sau, ma rog, cum a fost initial, 80 mil. lectiile astea sa le invatati voi, k sa nu treceti prin ce trec eu acum. la RCA, legea spune ca despagubirea maxima pe care orice "victima" e indreptatita e maxim 75% din valoare de piata a masinii, care se calculeaza incepand de la valoarea masinii de noua (sau a unei similare, daca masina nu se mai produce/comercializeaza,la care se aplica un coeficient intre 70 si 85% uzura morala). calculul il puteti face aici:

http://www.expertasig.ro/evaluare-auto-rca.php

acum realizez ca dreptatea e d parte mea, dar legea nu, asa ca sunt aproape sa ma las pagubas si sa platesc cei 12 mil la ROMCAR. astia erau banii pt o revizie, ca sunt un pic ingrijorat de faptul ca, masina in viteza si cu frana de mana trasa a fost aruncata cam 2 metri in fata. mi-e sa nu mai fie ceva daune in afara de tinichigerie...

finalul, cat de curand,

Cristi
cristica
Incepator

Mesajde Ecstaz » 12 Iul 2006, 11:12

E bine ca au mai revenit asupra situatiei. Era aberant sa scoti tu din buzunar o gramada de bani. Oricum normal ar fi sa nu scoti nimic pt ca RCA-ul trebuie sa isi faca treaba pana la final, iar in plus tu esti cel pagubit. Si culmea...nici macar nu erai in trafic. Pana la urma se pare ca mai nou trebuie sa ne doara si unde ne facem RCA, ca daca Domane fereste lovim pe cineva ne mai trezim si dati in judecata ca nu plateste RCA tot ce trebuie.

Ecstaz
Gold Member

Înapoi la Arhiva Comercial