Arhiva Comercial

Problema garantie - rog ajutor urgent

Subiecte in care nu s-a mai scris de 3 luni si subiecte inchise

Moderatori: KomandantuR, adicristea

Reguli forum
Daca cineva dintre cei care au subiect aici doreste mutarea acestuia in categoria Comercial, il rog sa ma anunte prin PM, E-MAIL sau printr-un mesaj aici.
In aceasta categorie nu se mai poate raspunde la subiecte.

Problema garantie - rog ajutor urgent

Mesajde benihux » 16 Ian 2009, 21:51

Buna seara,

Am un Fusion care mai are 1 an de garantie (fabricatie 2005). L-am bagat azi in service pentru probleme miros de motorina si m-au sunat sa le dau acceptul sa inlocuiasca n-spe mii de garnituri si chestii de pe la injectoare. In total cu tot cu manopera 600 ron!!! Le-am spus ca masina e in garantie, dar mi-au zis ca e garantie extinsa si ca in asta nu intra componente de plastic, cauciuc, garnituri etc si nici manopera. Este adevarat?

Masina are doar 30k km. Pe site-ul lor scrie doar de garantie de 4 ani, nu se pomeneste nimic de garantie extinsa. Sunt foarte suparat.
benihux
Incepator

Maşina: Ford Fusion, 2005, 1399 TDCI

Re: Problema garantie - rog ajutor urgent

Mesajde muzica9 » 16 Ian 2009, 21:55

garantia la ford este relativa. daca nu e una e alta. niciodata nu se stie ce acopera si in ce perioada.

care erau simptomele masinii in afara de miros?
muzica9
1nsane Member

Maşina: FULL FARA PIELE

Mesajde benihux » 16 Ian 2009, 22:12

Doar miros de motorina nearsa. Si ce garantie e aia daca nu acopera nimic, nici manopera nici piese?
benihux
Incepator

Mesajde Alen » 16 Ian 2009, 22:30

pai garantia "originala" (ca sa zic asa) data de Ford Europe era de 2 ani, la care s-au mai adaugat inca 2 ani oferiti de Romcar, importatorul lor in Romania, deci in total 4 ani. Probabil ca se refereau la cei 2 ani dati de Romcar, asta inteleg ei prin garantie extinsa. Extinsa de la 2 la 4 ani.
din pacate, s-ar putea sa aiba dreptate, in sensul ca manopera sigur n-are cum sa intre pe garantie, iar celelalte garnituri, piese de cauciuc, filtre, etc. sunt (intr-un fel) "consumabile", ca si uleiul de motor, filtrul de ulei, filtrul de combustibil, placutele de frana, stergatoarele de parbriz (lamelele), becurile, etc. si nu se inlocuiesc pe garantie
probabil ca pe garantie astia nu accepta decat motorul si cutia de viteze...restul le considera consumabile :))
la tabla cica avem garantie 12 ani la coroziune....coroziunea dinspre interior spre inafara =))
mai ciudat e cu piesele de plastic....pai dac-o luam asa, masinile astea cred ca au aproape 50% plastic in ele...
cum zicea si muzica 9, garantia asta e "the twilight zone"...e o gogorita de marketing, menita sa atraga clientii si apoi sa dispara, cand chiar vrei sa te folosesti de ea
Alen

Maşina: Ford Fiesta 2007 1.4 TDCi

Mesajde benihux » 16 Ian 2009, 23:24

Nu prea am cum sa-ti dau dreptate. Nu poti compara lamele de stergatoare si filtrele, cu garnituri de injectoare si mai stiu eu ce trasnai. Nu sunt deloc consumabile, sunt puse acolo si nu ar trebui sa umbli la ele minim 100.000 km. SI manopera e ingrozitoare. Sa schimbi garnituri cu 200 de ron? 200 ron am platit la Citroen pentru schimb distributie si ambreiaj. In fine, probabil o sa vedeti un anunt cu un Ford Fusion 1.4 tdci din 2005 cu 30k km de vanzare.

$1 scrie:$2ai garantia "originala" (ca sa zic asa) data de Ford Europe era de 2 ani, la care s-au mai adaugat inca 2 ani oferiti de Romcar, importatorul lor in Romania, deci in total 4 ani. Probabil ca se refereau la cei 2 ani dati de Romcar, asta inteleg ei prin garantie extinsa. Extinsa de la 2 la 4 ani.
din pacate, s-ar putea sa aiba dreptate, in sensul ca manopera sigur n-are cum sa intre pe garantie, iar celelalte garnituri, piese de cauciuc, filtre, etc. sunt (intr-un fel) "consumabile", ca si uleiul de motor, filtrul de ulei, filtrul de combustibil, placutele de frana, stergatoarele de parbriz (lamelele), becurile, etc. si nu se inlocuiesc pe garantie
probabil ca pe garantie astia nu accepta decat motorul si cutia de viteze...restul le considera consumabile :))
la tabla cica avem garantie 12 ani la coroziune....coroziunea dinspre interior spre inafara =))
mai ciudat e cu piesele de plastic....pai dac-o luam asa, masinile astea cred ca au aproape 50% plastic in ele...
cum zicea si muzica 9, garantia asta e "the twilight zone"...e o gogorita de marketing, menita sa atraga clientii si apoi sa dispara, cand chiar vrei sa te folosesti de ea
benihux
Incepator

Mesajde gabi01181 » 14 Feb 2009, 00:52

$1 scrie:$2una seara,

Am un Fusion care mai are 1 an de garantie (fabricatie 2005). L-am bagat azi in service pentru probleme miros de motorina si m-au sunat sa le dau acceptul sa inlocuiasca n-spe mii de garnituri si chestii de pe la injectoare. In total cu tot cu manopera 600 ron!!! Le-am spus ca masina e in garantie, dar mi-au zis ca e garantie extinsa si ca in asta nu intra componente de plastic, cauciuc, garnituri etc si nici manopera. Este adevarat?

Masina are doar 30k km. Pe site-ul lor scrie doar de garantie de 4 ani, nu se pomeneste nimic de garantie extinsa. Sunt foarte suparat.
gabi01181
Incepator

Maşina: ford fcous
VIN: WF04XXWPD46T38905

Mesajde valiinves » 14 Feb 2009, 01:30

Si ce te face sa crezi ca garantia la alte modele masini, e alt fel???? :))
Ford Mondeo 2002 2.0 TDCI 131 CP
WFOWXXGBBW1E43387

Mama prostilor....... e mereu gravida !
Nu te ingrijora de ceea ce gandesc oamenii - nu li se intampla prea des.
valiinves
1nsane Member

Maşina: Ford Mondeo wagon 2002 2.0 TDCI 131CP gri metalizat
VIN: WFOWXXGBBW1E43387

Mesajde benihux » 14 Feb 2009, 08:09

Pt ca am avut. 200 ron am platit manopera pt schimb distributie, pompa apa si ambreiaj. Aici doar pt 2 garnituri, In total 650 ron.
benihux
Incepator

Mesajde oaspetele » 14 Feb 2009, 08:34

"din pacate, s-ar putea sa aiba dreptate, in sensul ca manopera sigur n-are cum sa intre pe garantie"

nu vad de ce manopera la un defect aparut in garantie (si, ma rog, acceptat ca atare) trebuie platita.
oaspetele
Ford Freak

Maşina: Ford S MAX 2006 1999 140cp Titanium
VIN: WFOSXXGBWS6G75358

Mesajde focusufd » 14 Feb 2009, 09:01

pentru ca traim in Romania si pt ca acceptam lucrurile asa cum sunt,si pt ca le dam voie sa isi bata joc de noi
focusufd
Member

Maşina: Focus Trend Style 1.6 Benzina 100 HP, sedan Moondust Silver Metallic 2008

Mesajde benihux » 14 Feb 2009, 09:17

Culmea e ca m-au sunat dupa aia sa ma intrebe de calitatea serviciilor. Cand le-am turuit toate alea, a promis ca vorbeste cu seful. N-am primit niciodata nici un telefon.

In fine, doar ca si comparatie, ati vazut tariful pentru manopera? 30 euro/ora, nu mai stiu daca cu sau fara TVA. Oricum, sa presupunem ca e cu. La masina pe care am avut-o inainte, service-ul la reprezentanta era diferentiat pe 3 nivele: operatii usoare, medii si complexe. Cele complexe erau de 16 euro fara TVA. Dar, inainte de comanda, mi se face o estimare, cu calculatorul in fata, dupa un program al producatorului, unde spunea cat dureaza inclouirea acelei piese: daca softul spunea 40 min, atunci eu plateam 40 de min, nu 4 ore. Pentru schimb de distributie, ambreiaj si pompa apa, masina a stat 1 zi si ceva, dar am platit aprox 200 ron manopera. Puteau sa o tina si o saptamana, tariful ramanea neschimbat.
benihux
Incepator

Mesajde adispan » 14 Feb 2009, 10:40

hai sa incercam sa ne lamurim: garantia acopera defectele de fabricatie si/sau de material, intr-o anumita limita de timp

garantia nu acopera uzura/imbatrinirea pieselor/subansamblelor datorita exploatarii, conditiilor meteo etc ... (lista nu se opreste aici, am dat doar cateva exemple)

asadar, situatia care trebuie lamurita devine: defectul reclamat e in prima sau in a doua categorie? si daca e in prima, s-a manifestat in termenul prevazut in certificatul de garantie?

nu stiu din ce oras esti, insa de exemplu la un service autorizat FORD din Bucuresti, pana la finele lui februarie ora de manopera e 16 eur + tva

uite, au am o problema cu dopurile tehnologice de la motor; o sa o remediez, chit ca-mi intra pe garantie, chit ca nu; poate costa 400 lei sau 4000 lei ... o sa platesc banii, k nu vreau ca la 120km/h in depasire sa-mi crape motoru si sa ma izbesc de vreo borna kilometrica

ti-ai luat masina, vrei nu vrei, bagi periodic mana in buzunar, asta e

bafta si sanatate
adispan

Maşina: FF2 2006 hatch 1.4i 80 CP
VIN: WF03XXGCD36M19528

Mesajde focusufd » 15 Feb 2009, 08:58

da ce au dopurile alea?
focusufd
Member

Maşina: Focus Trend Style 1.6 Benzina 100 HP, sedan Moondust Silver Metallic 2008

Mesajde adispan » 15 Feb 2009, 10:43

s-au slabit/fisurat si trece lichidu de racire din motor la bujii si le "ineaca" -> aprins martor motor -> masina da in nas si merge in "suturi"
adispan

Mesajde focusufd » 15 Feb 2009, 17:09

naspa rau ,da nu vad cum ar putea fi in vreun fel asta vina ta .asta e clar garantie,sau ma insel?
focusufd
Member

Mesajde adispan » 15 Feb 2009, 17:58

pai n-a zis nimeni ca e vina mea :)

s'apoi, problema a aparut in "garantia extinsa", pe care inca nu am inceput sa o citesc sa vad daca acopera o astfel de defectiune
adispan

Înapoi la Arhiva Comercial