Subiecte in care nu s-a mai scris de 3 luni si subiecte inchise

Reguli forum

Daca cineva dintre cei care au subiect aici doreste mutarea acestuia in categoria Comercial, il rog sa ma anunte prin PM, E-MAIL sau printr-un mesaj aici.
In aceasta categorie nu se mai poate raspunde la subiecte.
Subiect închis

Revizie de 45 000 km , piese comandate de pe net

27 Ian 2009, 15:07

deci... si prin urmare ... masinutza a facut aprox 45 de mii
bun ... deci ma duc la casa auto si zic cat face... pai.... 1900 ron cu tot cu manopera (adica filtre bla bla ulei +placute fata si spate )

cum pot s-ai obig sa accepte piese comandate de pe net respectiv club ford adica originale cu cele pe care mi le pun ei dar la care baga adaos aprox de 100 % poate chiar mai mult
pe ce baza pot sa ii oblig sa skimbe tot cu piese ford originale... dar de la mine ..
ideea e urmatoarea... banu vorbeste si diferenta de la 700 d ron la 1900 e una imensa...
700 plus monopera aia nu conteaza aia sa zicem ca e cam 300 in total 1000 si nu 1900

astept un sfat cum as putea sa ii conving ...

baiatului de la preluari la service i-am zis treaba asta... si a zis ca daca sunt originale da... dar chestia asta e cu 2 taisuri... el zice ca daca sunt originale ... dar daca comand ... sunt originale .. si dupa zice pai stii nu sunt .. ca asa vrea el sa zica...

cheers
Ultima oară modificat de Alen pe 27 Ian 2009, 19:59, modificat 1 dată în total.
Motiv: mutat in sectiunea corespunzatoare

Re: Revizie de 45 000 km , piese comandate de pe net

27 Ian 2009, 15:49

Teoretic, in garantie parca scrie ca piesele trebuie comandate de la distribuitori autorizati care vand piese originale sau compatibile, dar pe barba lor!! Adica vanzatorul da garantie!

Partea proasta este ca daca service-ul monteaza prost piesa si ceri garantie la piesa, cei 2 vanzatori (unul de piese si celalalt de servicii) vor ajunge la cutite! Si tu vei cam fi la mijloc!

De obligat, poti sa ii obligi, amenintandu-i cu OPC-ul, insa daca isi pun mintea o sa iti faca lucrare de mantuiala si daca pica ceva, atunci sa vezi ce e la gura lor, ca nu ai luat piese de la ei!

Na..e cu 2 taisuri, cum spuneai si tu...

27 Ian 2009, 16:16

pai daca piese e una si aceasi cu cea pe care o monteaza ei... nu inteleg... e aiurea...

27 Ian 2009, 16:51

viewtopic.php?f=30&t=19810&st=0&sk=t&sd=a

Chiar daca manopera a fost gratuita atunci, nu cred ca ajungi la suma aia a ta. Eu zic ca merita un tel si eventual un drum in Bucuresti. Bafta.

27 Ian 2009, 16:59

sa pun preturile date de ei (casa auto)
filtru aer 10 euro
filtru motorina 70 euro
ulei 9 euro /litru
filtru polen 20 euro
placute fata spate 94 de lei setu

plus manopera cam 3 ore ca asa fac ei...
rezulta pretul ala... :)

27 Ian 2009, 17:11

tati, 94 lei setu de placute? sunt facute din mamaliga?

27 Ian 2009, 17:13

$1 scrie:$2ati, 94 lei setu de placute? sunt facute din mamaliga?

euro :D SOZ >>>

27 Ian 2009, 17:19

deci sa calculam

te costa cam 350 eur care cred ca e fara tva; manopera e cam 28 eur/h fara tva deci la 3 ore sa zicem 90 eur

adica 440 eur la care 19% tva este 84 eur, total 525 eur

la 4,20 ron/eur = 2200 ron

deci la 1900 ron vad ca ti-au dat si reducere, nu inteleg d c esti nemultumit

27 Ian 2009, 17:36

pai sunt nemultumit pt ca aceleasi piese le gasesti si pe forum la juma din pret deci undeva pe la 1200 ron se invarte ...
cu respect...

P.S la 90 d mii ce fac dau 1000 de euro ca asa vor ei?

P.S.S preturile date de ei contin tva

27 Ian 2009, 19:40

sefu' cand ti-ai luat masina nu te-ai interesat de preturile la revizii?

si presupunand ca vrei sa mananci o ceafa la gratar, ce faci - o iei din selgros si te duci la "Ceasul Rau" si le ceri sa ti-o prajeasca, si le zici ca platesti numai manopera bucatarului?

27 Ian 2009, 19:41

filtru aer 10 euro - pe forum il iei la 8-9 euro
filtru motorina 70 euro - asta nu stiu cat e (la benzina e 12 euro)
ulei 9 euro /litru - depinde de ulei - un ulei bun e 7-8 eur litrul
filtru polen 20 euro daca e cu carbune e ok pretul - unul fara carbune e 10 eur
placute fata spate 94 de lei setu - astea sunt scumpe - normal e maxim 50 eur setul

Eu nu cred ca te-au incarcat foarte tare la piese. La placute au exagerat, in rest preturile sunt decente.

Eu am facut revizia in noiembrie cu piese de la forcar (numai piesele 1000 ron - adica toate filtrele, ulei motor + cutie, pompa de ambreiaj si placute fata spate) si manopera la service ford 300 RON. Total 1300 RON. Au acceptat sa puna piesele cu care am venit eu dupa ce am dat cu putina unsoare sa mearga mai repede. Oricum le-am zis ca nu ma intereseaza garantie la manopera. M-ar fi interesat daca segmentam motoru sau alta operatiune complicata si costisitoare.

27 Ian 2009, 19:49

f aer 40 ROn
F ulei 30 ron
F polen 60 ROn
F motorina 95 RON
ulei 5w30 23 RON / litru
placute fata 170 RON
placute spate 160 RON

uite aici pret dat de pe forum... akum poate intelegi frustrarea mea in privinta pieselor cu adaos imens...
hmmm si nu au zis ca pierzi garantia la masina (ca vad ca asta e politica lor) daca pun piesele tale?

27 Ian 2009, 19:52

$1 scrie:$2efu' cand ti-ai luat masina nu te-ai interesat de preturile la revizii?

si presupunand ca vrei sa mananci o ceafa la gratar, ce faci - o iei din selgros si te duci la "Ceasul Rau" si le ceri sa ti-o prajeasca, si le zici ca platesti numai manopera bucatarului?

la ceasu rau sunt preturi kiar super bune btw :P

iti recomand tratoria si apoi poti sa zici ca ai facut o comparatie plauzibila zic eu...

si preturile la revizii le cam stiam pana in 800 900 dar dintr-o data la 1900 e aiurea.. ;)

27 Ian 2009, 20:20

800-900 e pentru revizia simpla, doar filtre si ulei ; cand ai de schimbat si placute, se dubleaza.

La 90k, daca ai de schimbat si alte elemente (gen bielete, rulmenti, etc), te poti astepta sa treaca de 1000 de euro :D

27 Ian 2009, 21:35

am zis si io "Ceasu' Rau" ca asta e un nume de crasma pe care mi-l aminteam din Bv ... iar Officer nu mai are masina in garantie, d'aia si-a luat piesele si le-a montat unde a vrut el

io sunt acuma cu masina in perioada de "garantie extinsa" da' cred ca de la urmatoarea revizie (adica la 60,000) nu ma mai duc sa o fac "oficial" ca garantia asta extinsa nu-i mare brinza (adica daca o pierd, nu mi se pare k pierd ceva important) ... o sa o fac in service autorizat FORD numai k sa am stampilele in cartea de service, sa am motiv sa tin de pret cind o sa o vind ... chiar asa, nu vrei o masina la care revizia de 45,000 a costat 300 lei :D ?

27 Ian 2009, 21:55

din familie doar eu am permis .... adica si mama dar ea nu prea circula... deci nu am ce face cu 2 masinii :)

a pana mea.... asta e ma resemnez si strang banutii asta e.... traim in romania si asta ne ocupa tot timpul vorba lu mircea badea :)

29 Ian 2009, 11:42

eu nu am masina in garantie... eu sunt fan convins al masinilor sh

16 Apr 2009, 17:04

ce piese se schimba la revizia de 45.000 ? se accepta in service piese cumparate de mine de la acelasi distribuitor de unde le iau si ei ?

16 Apr 2009, 17:18

$1 scrie:$2e piese se schimba la revizia de 45.000 ? se accepta in service piese cumparate de mine de la acelasi distribuitor de unde le iau si ei ?

depinde de unde esti ... daca esti din bucale , suni la romcar si le spui si o sa-ti zica tariful pt manopera cu piesele tale 42 de euro cu tot cu tva :)
toate filtrele ,ulei motorina/benzina , aer ,polen si 6 litrii ulei si placutele... eu cel putin le-am skimbat ca erau duse de mult :) mai aveam 2-3 mm
Subiect închis