Arhiva Comercial

Problema aer conditionat

Subiecte in care nu s-a mai scris de 3 luni si subiecte inchise

Moderatori: KomandantuR, adicristea

Reguli forum
Daca cineva dintre cei care au subiect aici doreste mutarea acestuia in categoria Comercial, il rog sa ma anunte prin PM, E-MAIL sau printr-un mesaj aici.
In aceasta categorie nu se mai poate raspunde la subiecte.

Problema aer conditionat

Mesajde JoeBlack » 11 Iun 2009, 11:56

Ziua buna! avand in vedere temperaturile crescute din aceasta perioada si faptul ca aerul conditionat nu reuseste sa raceasca, apelez pe aceasta cale la voi cu rugamintea de a-mi recomanda service-uri profi unde as putea sa fac o verificare si incarcare cu freon a instalatiei de aer conditionat, ori alte interventii necesare (aici sper sa nu fie cazul). In Bucuresti, bineinteles. Daca stie cineva unul prin zona de sud a Bucurestiului, ar fi perfect. As prefera sa evit romcar, bdt, etc. din pricina eventualelor costuri ridicate.
O sa apelez totusi si la ei in scopul de a afla daca aceasta interventie se poate efectua pe garantie. Ei probabil vor spune ca nu se poate. Poate asa si e, nu stiu. Dupa cum se poate vedea si in detalii, autoturismul este fabricat in 2006. Totusi, aveti idee daca se poate verifica, eventual sa se repare pe garantie?
Multumesc anticipat! Sa aveti o zi pe cat posibil de racoroasa!
JoeBlack
Ford Freak

Maşina: Ford Focus II hatchback, 2006, 1.6 TDCi, 90CP, Trend+optionale B90HHA

Re: Problema aer conditionat

Mesajde deliquent » 11 Iun 2009, 16:56

La Autofit de exemplu o incarcare cu freon te costa 150RON, iar daca vrei si cu substanta de contrast (ca in caz ca se scurge din instalatie, sa se poata observa pe unde). Ca si verificare, nu prea iti pot face mai verificari, doar daca la testul de presiune scapa pe undeva, se vede pe aparatul lor.
Autofit e undeva pe Soseaua Chitilei(stiu ca nu e in Sud, dar ti-am dat pentru comparatie pret)
La Neste (tot pe Sos Chitila) tot 150 RON, nu aveau cum sa bage substanta de contrast.
Cam asta am descoperit in alergatura mea de azi :-??
Am 113 centimetri, sunt înalt în ochii tãi, cu pantofii mei de lac las urme 53, mã vrei?
deliquent
Incepator

Maşina: Ford Focus 2003
VIN: WF0AXXWPDA2B87393

Mesajde DGAlexandru » 11 Iun 2009, 19:59

Zona de sud: http://www.executivautoservice.go.ro
Tot 150lei.. daca are scapari se poate vedea pe unde sunt.. nu fac insa reparatii.. dar ai zis ca ai garantie oricum.
Agentul refrigerant se completeaza / verifica o data la 2 ani..
---------------Tel: 0722.120.128 / 0741.741.608 - Alexandru - Bucuresti---------------
--- !!! --- MP / PM dezactivat --- !!! ---

Imagine
DGAlexandru

Maşina: Mondeo 4 HatchBack, TITANIUM X, 2.0 TDCi 143cp, AT6, Thunder Metallic, 05.2008

Mesajde melcu79 » 11 Iun 2009, 21:15

Se poate face doar verificarea?
Si cam cat costa?

La revizia de 2 ani trebuie sa le zic eu sa vada daca corespunde presiunea, sau o fac ei ? :))
Sa auzim de bine si sa mergem la fel!
melcu79
Gold Member

Maşina: Fusion Comfort,2007, 68 cp

Mesajde DGAlexandru » 12 Iun 2009, 08:09

Depinde de verificare .. poti vedea ce presiune mai are si cum functioneaza sistemul - nu stiu tariful pt. aceasta operatiune; poti verifica daca are scapari - necesita reumplere instalatie - deci 150lei.

Cred ca trebuie sa le spui tu... si daca au trecut 2 ani de cand ai masina / facut revizia la A/C cu umplere instalatie, in cazul in care ai lipsa agent refrigerant operatia de umplere ti se taxeaza... se considera consumabil.
---------------Tel: 0722.120.128 / 0741.741.608 - Alexandru - Bucuresti---------------
--- !!! --- MP / PM dezactivat --- !!! ---

Imagine
DGAlexandru

Maşina: Mondeo 4 HatchBack, TITANIUM X, 2.0 TDCi 143cp, AT6, Thunder Metallic, 05.2008

Mesajde JoeBlack » 14 Iun 2009, 10:43

Multumesc pentru indicatii! pana la urma am rezolvat vineri la un service pe langa bd. marasesti. Am facut umplerea cu freon si substanta de contrast UV, la pretul de 160 lei.
Acum intradevar merge bine aerul si raceste cum ar trebui, zic eu. Ca sa-mi dau seama exact, ar fi necesara o comparatie cu un alt focus mai nou. Ce-i drept mi se pare cam slabuta racirea, in comparatie cu alte marci de masini.

Cat despre operatiunea in sine, mare lucru nu s-a intamplat. A conectat aparatul respectiv si mi-a incarcat instalatia cu 600 cc freon, mi-a zis ca ar fi fost practic lipsa totala de gaz.
Dupa finalizare si testare, totul fiind OK pe moment, temparatura indicata la treapta 4 pe minim fiind de 7 grade C, am zis ca as vrea preventiv sa verific ulterior daca am pierderi, peste cateva zile de exemplu. Propunere la care mi s-a raspuns ca nu are rost sa se faca asta fara motiv intemeiat, caci ar fi mai dificil, trebuind sa se demonteze mai multe elemente de pe masina, ci se vor face verificarile de a gasi locul unde se pierde de abia atunci cand sesisez ca sistemul A/C incepe sa-si piarda din capacitatea de racire. Iar ca idee mai simpla, fara a se face verificarea UV, ar putea sa se verifice cantitativ, daca s-a pierdut, dar asta insemnand o alta reumplere bineinteles.
Mi-a mai recomandat ca daca vor fi probleme sa nu mearga aerul in continuare bine, sa ma duc sa spal motorul pentru a fi usor ulterior sa observe locul pe unde se pierde freonul, ca vezi Doame, l-ar absorbi praful depus si nu se mai distinge bine. :| L-am contrazis, spunandu-i ca din ce stiu nu este recomandat sa speli motorul, mai ales cum am eu, varianta diesel, dar tipul zicea ca nu ar fi probleme, circuitele electrice sunt izolate, motor relativ nou, doar sa-l spal dimineata, ca motorul sa fie rece.
Voi ce ziceti de treaba asta? eu unul nu ma risc sa il spal. O sa folosesc in continuare A/C asa cum este in prezent si ramane sa vad pe viitor daca vor fi reduceri in efectivitate.

Si ramane varianta ca la revizie sa indic a se face verificarea instalatiei de racire.
Numai bine!
JoeBlack
Ford Freak

Maşina: Ford Focus II hatchback, 2006, 1.6 TDCi, 90CP, Trend+optionale B90HHA

Înapoi la Arhiva Comercial