Arhiva Comercial

Nelamurire revizie de un an de zile!

Subiecte in care nu s-a mai scris de 3 luni si subiecte inchise

Moderatori: KomandantuR, adicristea

Reguli forum
Daca cineva dintre cei care au subiect aici doreste mutarea acestuia in categoria Comercial, il rog sa ma anunte prin PM, E-MAIL sau printr-un mesaj aici.
In aceasta categorie nu se mai poate raspunde la subiecte.

Nelamurire revizie de un an de zile!

Mesajde marcelraducluj » 08 Iul 2009, 11:14

Buna tuturor,

Sper sa fii postat in sectiunea care trebuie acest subiect, daca nu, va rog frumos sa ma scuzati, sunt cam nou pe forum.
Am si eu o nelamurire in legatura cu revizia de un an de zile. As vrea sa stiu daca aceasta revizie se face la un an de la data achizitionarii masinii sau la un an de la introducerea masinii in Romania? P e documentele pe care le-am primit cu masina de la dealer (manual de folosire, ghid de garantie si service si cartea cu evidentele service si revizii), imi scrie ca masina a fost introdusa in Romania in iulie 2008, eu achizitionand-o in decembrie 2008.

Acuma intrebarea mea este: cand sa ma duc la revizie, in iulie 2009 sau in decembrie 2009? Mentionez ca nu am facut inca 15000 km.
Faza tare este urmatoarea: am sunat la cei de la Neste care mi-au spus ca in decembrie, iar cei de la BDT mi-au spus in iulie :)). Pe cine sa crezi? =))

Please, cei care ma puteti ajuta, va rog sa-mi raspundeti.

Cu stima si respect,
marcelraducluj
Incepator

Maşina: Ford Focus Trend, 100 CP, 1,6 16 V
VIN: WF0PXXGCDP8K06314

Re: Nelamurire revizie de un an de zile!

Mesajde BogdanFSB » 08 Iul 2009, 11:25

revizia se face la un an de la achizitie...deci in decembrie
BogdanFSB
Moderator

Maşina: Renault Kadjar Intense EDC

Mesajde bogda1313 » 08 Iul 2009, 11:45

La un an de la achizitie.
Ford Focus MK4 Wagon 2019 Titanium, 1.0 EcoBoost 125 M6
Ford Focus MK2 2007, 1.6 Duratec, Trend Collection + multe chestii montate din pasiune
My site: Auto TestDrive
bogda1313

Maşina: Focus MK2, 2007

Mesajde Fordilicious » 08 Iul 2009, 15:28

Cei de la BDT doar doreau sa-ti ia banu` :))
Fordilicious
Gold Member

Maşina: Ford Focus - 1.6 REVOboost +220cp (in lucru)

Mesajde giogu_mihai » 08 Iul 2009, 21:22

La un an de la achizitie? Eu am cumparat masina in septembrie 2008, si in decembrie -mai exact pe 10 dec. 2008 am facut revizia gratuita de 2500 de Km. La mine in cartea cu evidentele service si revizii scrie ca data urmatoarei revizii (cea de 1 an sau 15000 de Km) este 10 dec. 2009.
giogu_mihai
Member

Maşina: Ford Fiesta 2008 1.4 TDCi 68 CP Ghia
VIN: WF0HXXGAJH8R19684

Mesajde Mihai L » 08 Iul 2009, 22:05

Revizia de 2500 se pare ca e optionala... iar unii pot lua in considerare un an de la ea. Daca asa ti-au scris in carte, asculta-i. :D
Focus. Ford Focus. Sea Grey.
2006 Ford Focus Wagon TDCi, 1.6/109 CP
Imagine
Imagine
My pictures on Flikr
Mihai L

Maşina: Ford Focus Wagon Trend CL 2006, 1.6l/109CP, Sea Grey

Mesajde oldman » 10 Iul 2009, 09:40

$1 scrie:$2una tuturor,

Sper sa fii postat in sectiunea care trebuie acest subiect, daca nu, va rog frumos sa ma scuzati, sunt cam nou pe forum.
Am si eu o nelamurire in legatura cu revizia de un an de zile. As vrea sa stiu daca aceasta revizie se face la un an de la data achizitionarii masinii sau la un an de la introducerea masinii in Romania? P e documentele pe care le-am primit cu masina de la dealer (manual de folosire, ghid de garantie si service si cartea cu evidentele service si revizii), imi scrie ca masina a fost introdusa in Romania in iulie 2008, eu achizitionand-o in decembrie 2008.

Acuma intrebarea mea este: cand sa ma duc la revizie, in iulie 2009 sau in decembrie 2009? Mentionez ca nu am facut inca 15000 km.
Faza tare este urmatoarea: am sunat la cei de la Neste care mi-au spus ca in decembrie, iar cei de la BDT mi-au spus in iulie :)). Pe cine sa crezi? =))

Please, cei care ma puteti ajuta, va rog sa-mi raspundeti.

Cu stima si respect,

Teoria spune ca, in functie de uleiul pus in masina, ai un anumit interval de schimbare al sau, indiferent de cit de putini km ai facut. Acest lucru este cerut de producatori deoarece uleiul odata introdus in motor sufera un proces lent de acidificare datorita produselor de ardere din cilindru (asa zisele cenusi) ce scapa pe linga segmenti in baie, totodata apare si tendinta uleiului de a face depuneri in baie, chiulase, capace culbutori si, mai grav, de a face gome ce infunda canalizatiile de ungere.Cine a cumparat o masina de genul: a fost a unui om batrin, a mers cu ea 10000 km in 10 ani, si a schimbat uleiul de 2 ori (sic) stie ce vorbesc, de asemenea orice mecanic de meserie o sa-ti spuna ca prefera oricind sa faca o reparatie la un motor ce a facut 300000 km in 2 ani decit la unul ce a mers 100000 km in 10 ani.
Revenind la problema ta, timpul curge de la data producerii masinii, nu de la data vinzarii, asta ar fi cel putin in interesul tau, nemaivorbind ca intervalele alea de timp au fost gindite pt masini ce urmau sa-si traiasca viata prin lumea civilizata, nu prin Romania noastra cea plina de praf si de combustibili vai de mama lor. Dupa startul vinzarilor in Romania, majoritatea consructorilor au scurtat mult intervalele de intretinere initiale, unii chiar injumatatindu-le.
In alta ordine de idei, gindeste-te ca e primul ulei al masinii, in care s-a depus tot spanul rezultat in urma rodajului, fiind mult mai solicitat in aceasta perioada decit in mod normal, nu te lua dupa diversi care spun ca e un ulei special, de rodaj si alte basme din astea, schimba-l mai repede decit este intervalul de timp si nr de km mai ales,ar fi fost bine sa-l schimbi de 2 ori in primii 15000 km, odata la 5000 si dupa aceea, normal la revizie.
Gata cu sfaturile, ca am treaba, oricum am dat raspunsul asta in locul lui d-l Gabi, el e titular pe post.Salutari si ai grija de intretinerea masinii
oldman
Incepator

Maşina: taunus xl 73

Mesajde thecage » 10 Iul 2009, 11:27

Pe ghidul de garantie scrie clar (pe ultima coperta): Service Interval - La maxim 12 luni sau la 15.000 km de la data livrarii/precedentei revizii - care termen se atinge primul. Data livrarii e scrisa in acelasi document.

Insa am avut o mica discutie despre data livrarii cu Romcar. Ideea e ca masina mea a ajuns in Bucuresti pe 31 si mi-a fost livrata pe 1. In toate documentele apare data de 1. Insa lor le aparea pe calculator data de 31, si mi-au atras atentia ca limita pentru revizii e 31, si nu 1.

In cazul initiatorului topicului, ma intreb daca nu e aceeasi problema. Adica dealer-ul sa fi bagat masina in sistem atunci cand a ajuns in tara, si nu atunci cand a fost livrata. Iar cei de la BDT sa fi verificat pe baza VIN-ului (sau sa stie ca asa procedeaza ei), si sa le apara ca data limita cea a intrarii in tara (sau a momentului cand masina a ajuns la dealer).

Dupa aia de la Romcar, degeaba scrie data de 1 pe toate hartiile, cica singura data care conteaza e aia din sistem ;).
Imagine
Imagine
thecage
Member

Maşina: Ford Focus 2, 2008, 1.6 Ti-VCT 115CP, Trend

Mesajde marcelraducluj » 10 Iul 2009, 11:56

Da, este aceeasi situatie.
Dar precum se stie la revizie ai un termen de +/- 1 luna de zile in cazul in care te duci la un an de zile, sau +/- 1000 km daca te duci la 15000 km.
Masina mea a fost adusa in Romania pe data de 31 iulie 2008, deci asta este data la care BDT au introdus-o in sistem, eu achizionand-o pe 29.12.2008. Din pacate mi s-a comunicat clar ca daca nu ma duc la revizie pe 31.07.2009 +/- 1 luna zile, o sa pierd garantia pe cei 4 ani.
Deci in concluzie trebuie sa merg la revizie in luna august, ca na trebuie si omu' sa plece in concediu in iulie. :))
marcelraducluj
Incepator

Mesajde Mihai L » 10 Iul 2009, 12:18

Ciudata atitudinea...
Extrapoland putin, daca masina sta la dealer 12 luni ai lua-o gata iesita din garantie, nu? Sau te apuci sa-i schimbi consumabilele cand iesi pe poarta dealerului?
Si la mine fost fabricata pe 31 ian si am preluat-o de la dealer pe 8 mai. Toate reviziile au avut ca punct de plecare luna mai (au fost facute anual)...
Eu zic ca e problema dealerului aici ca a tinut masina in tara (la mine a fost in zona libera pana am achitat-o).
Imagine
Imagine
My pictures on Flikr
Mihai L

Mesajde marcelraducluj » 10 Iul 2009, 12:23

$1 scrie:$2iudata atitudinea...
Extrapoland putin, daca masina sta la dealer 12 luni ai lua-o gata iesita din garantie, nu? Sau te apuci sa-i schimbi consumabilele cand iesi pe poarta dealerului?
Si la mine fost fabricata pe 31 ian si am preluat-o de la dealer pe 8 mai. Toate reviziile au avut ca punct de plecare luna mai (au fost facute anual)...
Eu zic ca e problema dealerului aici ca a tinut masina in tara (la mine a fost in zona libera pana am achitat-o).

Da, ai dreptate, dar ce sa faci, asta este. Eu nu ma supar, chiar tin foarte mult sa merg la toate reviziile, pentru ca cu cat o intreti mai mult, cu atat masina te tine mai mult. Ce sa zic. O sa merg la cei de la Neste unde la revizia de 2500 de km s-au comportat impecabil. Asta este, dar ceea ce mi se pare putin ciudat este faptul ca la revizia de 2500 de km am fost in luna iunie (chiar s-au uitat la masina si au verificat-o - am stat la intrarea in service si m-am uitat), iar acuma dupa 1 luna jumate ma duc din nou la revizia de un an :)).
marcelraducluj
Incepator

Mesajde Mihai L » 10 Iul 2009, 13:09

Incearca totusi sa iei legatura cu cineva responsabil de garantii si sa-ti dea un raspuns oficial, scris.
La cati bani dai la reprezentanta merita sa te bati cu ei.
Imagine
Imagine
My pictures on Flikr
Mihai L

Înapoi la Arhiva Comercial