Bunnn , cel putin vb stric la obiect acum

. Acum sa va explic : colegu care zice dc difera preturile la manopera de la 65 ron la 130 ron , pentru ca piesele de producator sunt proaste si nu se aliniaza calumea cu restu masini si atunci trebuie mai multa munca sa le pui ,dar calitatea tot proasta ramane (vb stric de tinichigerie ca asta e domeniu meu si doar asta se inlocuieste de catre casele de asigurari) deci va convia sa va punem pe masini piese mai proate ca asa le trimite casa de asigurari ?
Pentru un alt coleg , care a spus ca serviceurile ar trebui sa traiasca din manopera , sunt perfect deacord cu el , dar cei de la asigurari au taiat din timpi de manopera odata cu introducerea acelui program numit Audatex , adica o capota nu mai dureaza 2,5 ore de pregatit -vopsit ci 1 ora(timp care e foarte greu de respectat , in unele cazuri chiar imposibil) , daca lasau timpi de manopera care erau inaite puteau sa trimita ei piesele .
Ideea e ca casele de asigurari vor castiga mai multi bani prin metoda asta , deci vor lua de la service si vor pastra ei , in schimbu la ce ? reduceri de RCA si CASCO ? sau plati mai rapide catre service ? so credeti voi !
Sa va dau un exemplu de piese de schimb , am avut zilele trecute un client cu un ford mondeo care avea capota (porbagaj)la reparat , noua ni sa parut prea stramba si am insistat la casa de asigurari prin reconstatare sa ne lase sa o inlocuim si au aceptat ,(clientu si el multumit de schimbare) am luat capota ,am vospito , am montato si vine si clientu care a fost foarte nemultumit ca capota nu are la fel de mult mastic(pe interior) cat are cea vechie si ca tabla si sudurile nu sunt la fel de bune

, am incremeni ,am incercat sa ii explicam omului ca e capota originala si ca asa vin ,i-am aratat stanta de ford pe ea (si va dau cuvantu meu ca capota era originala ,deci de buna calitate ,si pretu pe care lam dat pe capota ai a fost 18 mil cea ce nu mi se pare putin , adica noi la aia 18 mil am pus un adaos de 2% cand a fost sa dam devizu la asigurari ,vi se pare ca am facut un lucru rau si ca a fost un castig enorm?) si in final clientu nea rugat sa ii pastram capota vechie si sa io indreptam sa o tina de schimb pentru ca i se parea mai buna . (adevaru ca cunoscatori stiu bine ca piesele de schimb nu sunt la fel de bune ca cele care sunt pe masina ,dar cel originale totusi se apropie de cele de pe masina) Acum sa prezint alfel problema , daca casa de asigurari era cea care trimitea capota si in loc sa o trimita originala de 18 mil ,trimitea una de 9 mil facuta de nustiu ce producator (deci ne originala) cum credeti ca reactiona clientu cand o vedea paia la care chiar si casa de asigurari stie ca e proasta pentru ca alfel nu datea un pret de manopera mai mare (130 ron) pentru inlocuirea pieselor de neoriginale , ce putema face noi in cazu ala ? ca nu noi am cumparat piesa , daca era sa o cumparam noi si clientu era nemultumit si facea reclamatie atunci trebuia sa o inlocuim cu una originala dar asa sa o credeti voi ca negociati cu casa de asigurari la chiesti dastea