Arhiva Comercial

Ajutor ! Vopsea

Subiecte in care nu s-a mai scris de 3 luni si subiecte inchise

Moderatori: KomandantuR, adicristea

Reguli forum
Daca cineva dintre cei care au subiect aici doreste mutarea acestuia in categoria Comercial, il rog sa ma anunte prin PM, E-MAIL sau printr-un mesaj aici.
In aceasta categorie nu se mai poate raspunde la subiecte.

Ajutor ! Vopsea

Mesajde Cornel001 » 12 Apr 2007, 19:38

Azi am gasit partea din fata a masinii usor stropita de niste puncte mici de vopsea alba.
Nu stiu exact sursa pana nu ajung maine dimineata la servici.
Vreau sa stiu daca se pot indeparta acele punctulete mici de vopsea alba fara sa afectez vopseaua originala ?
Stie cineva ?
Imagine
Mandru cetatean al republicii bananiere romania.
Silvio Berlusconi: Nu am nimic impotriva homosexualilor. Cu cat sunt mai multi in jurul meu, cu atat e concurenta mai mica.
Cornel001
Membru Belit

Maşina: Focus2 sedan 1.6 100 28.12.2005
VIN: dealadecotnarisec

Mesajde Huffy » 12 Apr 2007, 20:03

Din experiente asemanatoare stiu ca se curata destul de repede cu o carpa curata din bumbac imbibata in motorina, care spre deosebire de benzina nu ataca vopseaua originala doar pe cea proaspata :)
Huffy

Maşina: Ford

Mesajde Paulp » 12 Apr 2007, 20:38

daca nu merge cu motorina, poti incerca cu niste ceara abraziva si un polish ;)
Focus 2002, break, Ghia, 1.8 TDDI, 90CP...
Fost focusar, allways focusar!
Paulp
Petrol Head

Maşina: Fiat Linea, 2011, 1.4, Active

Mesajde Wlaad » 12 Apr 2007, 21:35

Aceleasi puncte le-am "castigat" si eu, probabil de la ceva marcaje, si la mine au iesit cu motorina...prima data, acum am altele noi-noute!!! Iar o sa rada de mine cocoanele de la benzinarie, or fi zicand ca nu imi ajung banii de mai mult de 200 de grame de motorina...
Nu uita ca e imposibil sa nu uiti nimic, niciodata... Si daca totusi uiti, nu le cere celorlalti sa isi aduca aminte...
Wlaad

Maşina: Ford Mondeo MK5 2.0 TDCI

Mesajde Ecstaz » 13 Apr 2007, 10:27

Mtorina este cea mai rudimentara metoda, dar este si OK. Cu ea se scoate si bitumul de pe caroserie. Asa ca go 4 it! Eu asa am scos bitum.
My ride: Ford Mondeo 2003 1.8L 125HP (gas)

Sa aveti o zi FORDmidabila.
Ecstaz
Gold Member

Mesajde Mihai L » 13 Apr 2007, 10:36

$1 scrie:$2celeasi puncte le-am "castigat" si eu, probabil de la ceva marcaje, si la mine au iesit cu motorina...prima data, acum am altele noi-noute!!! Iar o sa rada de mine cocoanele de la benzinarie, or fi zicand ca nu imi ajung banii de mai mult de 200 de grame de motorina...

Poti sa le spui ca este ultimul racnet in materie de parfum... :mrgreen:
Focus. Ford Focus. Sea Grey.
2006 Ford Focus Wagon TDCi, 1.6/109 CP
Imagine
Imagine
My pictures on Flikr
Mihai L

Maşina: Ford Focus Wagon Trend CL 2006, 1.6l/109CP, Sea Grey

Mesajde Wlaad » 13 Apr 2007, 10:54

$1 scrie:$2
$1 scrie:$2celeasi puncte le-am "castigat" si eu, probabil de la ceva marcaje, si la mine au iesit cu motorina...prima data, acum am altele noi-noute!!! Iar o sa rada de mine cocoanele de la benzinarie, or fi zicand ca nu imi ajung banii de mai mult de 200 de grame de motorina...

Poti sa le spui ca este ultimul racnet in materie de parfum... :mrgreen:

Da, lansez o gama de parfumuri intitulata "Eau de hoit de dinozaur"... :lol:
Nu uita ca e imposibil sa nu uiti nimic, niciodata... Si daca totusi uiti, nu le cere celorlalti sa isi aduca aminte...
Wlaad

Maşina: Ford Mondeo MK5 2.0 TDCI

Re: Ajutor ! Vopsea

Mesajde ross » 18 Apr 2007, 14:37

$1 scrie:$2zi am gasit partea din fata a masinii usor stropita de niste puncte mici de vopsea alba.
Nu stiu exact sursa pana nu ajung maine dimineata la servici.
Vreau sa stiu daca se pot indeparta acele punctulete mici de vopsea alba fara sa afectez vopseaua originala ?
Stie cineva ?

cu ajutorul unui degresant special poti scoate urmele de care zici de pe masina fara sa afectezi vopseaua originala.
BDT Ford
Focus MK3
ross

Mesajde Huffy » 18 Apr 2007, 14:44

Pai spune si care e degresantul ala special daca vrei sa fii de ajutor!
Huffy

Mesajde Cornel001 » 08 Mai 2007, 19:30

Ok, am reusit sa scap de urmele alea cu... apa.
Mda, se pare ca nu era asa de grav... bine au mai ramas atunci la unele din ele niste urme... adica cu conturul lor dar numai la privire fff atenta...
Dar acum am alta problema.
Duminica m-am dus si marti m-am intors cu viteza mare pe autostrada si am facut terci niste insecte .... nu mi-am dat seama s-o spal din timp imediat si abia azi am fost la spalatorie... au ramas urme de la insecte pe capota... ca dupa bombardament... urme cromatice nu infundate fizic. A dat pe urma tipu ala cu niste degresant sau ce avea pe acolo dar n-a facut decat sa-mi lase urme de degresant pe masina ca n-a mai clatit-o cu furtunul si dupa asta.
Mi s-a sugerat ca se iau cu polish, de catre cineva care a lucrat pe la spalatorii inclusiv una pe care mi-a recomandat-o, pe bd expozitiei, si mi-a zis ca stie din experienta asta.
No, are cineva vreo parere, sa merg sa dea cu polish, merge, sau altceva ?
Imagine
Silvio Berlusconi: Nu am nimic impotriva homosexualilor. Cu cat sunt mai multi in jurul meu, cu atat e concurenta mai mica.
Cornel001
Membru Belit

Mesajde vctoras » 10 Mai 2007, 07:17

Dispar dupa mai multe spalari.
Ford Focus 1.8TDDI 90Cp,2000
vctoras
Gold Member

VIN: WF0NXXGCDNYL74053

Mesajde ross » 10 Mai 2007, 07:38

se duc in timp mustele, oricum nu iti afecteaza vopseaua cu nimic, stai linistit...
BDT Ford
Focus MK3
ross

Mesajde Cornel001 » 10 Mai 2007, 12:12

Mersi pt raspunsuri....
Chiar sunteti siguri ca se duc ?
Mi-era sa nu "strice" urmele alea si mai mult lacu/vopseaua .

Am vrut sa spun duminica/martea din perioada 1 mai, nu astea de acum, adica trecuse o saptamana pana la spalat.

Cineva mi-a spus ca la el s-au luat cu lichid de parbriz. Am incercat sa sterg si eu una ca test cu lichid d-asta si tampon d-ala 'always' in loc de lavete ca n-aveam :mrgreen: si cu toate ca am insistat, erau niste urme ff mici intarite si lipite bine pe care n-am reusit sa le iau.
Mi s-a sugerat si cu alcool tehnic (concentratie gen cca 80%), care cica ar fi f bun si pt parbriz in combinatie cu lichidu de parbriz. am inteles ca n-ar afecta vopseaua....

Am si o banuiala de mai mult timp dar neverificata inca, ca la revopsire la romcar s-au zgarcit la lac...
Imagine
Cornel001
Membru Belit

Mesajde ddexter » 10 Mai 2007, 12:34

Si eu am patit ceva asemanator. Sa va povestesc. In BM, aproape de gara cineva si-a "pierdut" in mijlocul drumului niste vopsea lavabila la 10 kg cu tot cu recipient. Normal ca nu a venit nimeni sa curete. Aproape toate masinile care treceau pe acolo ieseau roz. Solutia: am spalat masina de 2 ori ;)
Imagine
Mondeo 2002 TDDI 115,6 CP :))
ddexter
1nsane Member

Maşina: Ford, Mondeo, 2002, TDDI 1998cm3, 85 kw, 16"

Mesajde Marx » 29 Iun 2007, 23:26

M-am speriat destul de tare in seara asta cand, ajungand acasa am vazut pe praguri ceva puncte negre. Realizand ca e vorba de bitum, am incercat su apa si sampon dar...pass! Am vazut acum...dupa miezul noptii...ca cineva a reusit cu motorina, asa ca voi incerca si eu!
Si inca ceva...prin omv ar fi ceva produse pentru intretinerea vopselei....ca au nu prea pricep domeniul asta.... Mersi...
Marx
Incepator

Mesajde bravetoy » 30 Iun 2007, 09:51

pt bitum sunt niste sprayuri de la elf (mai sunt si altele) la carrefour. de asemenea exista solutii speciale si pt insecte.
Nicio fapta buna nu ramane nepedepsita!
bravetoy
Gold Member

Maşina: Ex-Mondeo 2001 TDDI 115 hp, VW Passat 2006, 2.0T FSI, 200 HP Value Edition Granite Green

Înapoi la Arhiva Comercial