Arhiva Comercial

Cum ne taxeaza "dragii" nostri mecanici

Subiecte in care nu s-a mai scris de 3 luni si subiecte inchise

Moderatori: KomandantuR, adicristea

Reguli forum
Daca cineva dintre cei care au subiect aici doreste mutarea acestuia in categoria Comercial, il rog sa ma anunte prin PM, E-MAIL sau printr-un mesaj aici.
In aceasta categorie nu se mai poate raspunde la subiecte.

Cum ne taxeaza "dragii" nostri mecanici

Mesajde odin » 05 Oct 2007, 00:31

Cum ne taxeaza "dragii" nostri mecanici si cum se face taxarea legal?
Ma intereseaza daca stiti cum ar trebui sa ne taxeze serviceurile.
Mie imi zic ca ora de lucru e 35ron,dar daca ai o lucrare mica, exista o taxa standard.
De exemplu schimbat placute fata.lucrare de 15-20 min>>>30ron.
Pe astia nu-i verifica nimeni?
Si caz concret: vreau sa schimb bucsele+amortizoarele fata si bucsele pe spate.ati trecut prin asa ceva?cat a fost manopera?intreb pt ca am mai schimbat 2 bucse la bara stabilizatoare si mi-a luat 40 ron pt 30 min lucru.
Eu inteleg ca toate costa,dar uneori parca prea te golesc la punga.Piese de la altii nu-ti pun,daca le zici ca e scump zic sa mergi unde e ieftin,daca intrebi de garantie se fac ca ploua,te plimbi 2 zile sa-ti gaseasca loc in atelier.Ce parere/experiente aveti?
Astept parerile voastre.
Ford Fusion 2005 1.4-16V benzina, ABS, AC, 2airbag, 4 portiere, 4 roti, caroserie, etc...
odin
Member

Mesajde CTT » 05 Oct 2007, 01:46

Din cate stiu eu, pentru fiecare operatiune exista un timp "standard" in functie de care se face taxarea, cel putin la reprezentanta; asadar daca lucrarea ar trebui sa dureze 20 min, indiferent ca e un mecanic priceput care o face in 10 min sau unul incepator ce se chinuie o ora, tot 20 min esti taxat... in teorie.

In privinta comportamentului mecanicilor / tarifarea... nu am gasit inca un service in care sa am incredere ca treaba e facuta "nemteste", indiferent de tarif.
Solutia de compromis: merg la un mecanic nu foarte experimentat pe Ford dar migalos; in plus nu-l deranjeaza daca stau pe langa el, ma mai bag pe sub masina si-mi explica ce operatiuni face si de ce.
CTT
Member

Maşina: Mondeo 2.0i, 2004, automatic

Mesajde verga_Cip » 05 Oct 2007, 10:55

Cum spune si CTT, ora de manopera este ora tehnica, diferita de ora de pe ceasul nostru.
Ora tehnica este standardizata.

Pe de alta parte, daca pt schimbarea placutzelor scrie 1 1/2 ore tehnice vei fi taxa la o ora si jumatate indiferent daca mecanicului ii ia 1 ora sau 5 ore!

Bine-nteles ca romanul stie sa faca "short-cut"-uri la orele de manopera si se scoate el ca doar si masina lui terbuie reparata sau a celui ce a dat ceva spaga (ca tot e topic la discutii libere despre asta!).

Bafta

PS: Sfatul lui CTT ti-l recomand si eu. schimba placutzele la un mecanic priceput. Stai lanaga el, vezi ce face...il mai poti intreba una-alta....
verga_Cip
1nsane Member

Maşina: Ford Focus Mk2 2.0 TDCi 100 kw 2005

Înapoi la Arhiva Comercial