Arhiva Comercial

raspuns rar la sesizare

Subiecte in care nu s-a mai scris de 3 luni si subiecte inchise

Moderatori: KomandantuR, adicristea

Reguli forum
Daca cineva dintre cei care au subiect aici doreste mutarea acestuia in categoria Comercial, il rog sa ma anunte prin PM, E-MAIL sau printr-un mesaj aici.
In aceasta categorie nu se mai poate raspunde la subiecte.

raspuns rar la sesizare

Mesajde qpsk2003 » 26 Noi 2007, 11:51

Ceau
Nu stiu daca aici trebuia sa postez dar va dau un copy paste la raspunsul care l-am primit de la RAR in legatura cu faptul ca omul lor se inchide cu masina intr-o hala atunci cand iti face omologarea , precum si la faptul ca desteptul de ing de la rar nu mi-a trecut in certificat si carte decat un singur fel de jante si cauciucuri cu toate ca in brief sunt specificate 2 tipuri si culmea , masina mea era si este echipata chiar cu acele jante si cauciucuri pe care incompetentul nu le-a specificat in actele romanesti

Referitor la petitia dvs, va comunicam ca din motive de protectia muncii in hala de inspectii tehnice nu este permis accesul persoanelor neautorizate si neinstruite, motiv pentru care in luna octombrie a trebuit sa asteptati in afara halei de inspectie tehnica .

Cand ati specificat ca "omologarea din brief si microcat a masinii dvs a fost in Germania in 2003" cred ca va referiti la data inmatricularii in Germania in 2003 iar in cartea de identitate eliberata de RAR este trecut anul de fabricatie (2002), ceea ce poate fi perfect adevarat, dar daca va referiti la altceva, va astept cu date suplimentare.

Pentru trecerea in cartea de identitate a celor doua randuri de anvelope va asteptam la sediul reprezentantei noastre din Pitesti atat cu masina, cartea de identitate a vehiculului si cu brieful din Germania. In cazul in care inginerul nostru a omis trecerea in cartea de idnetitate a vehiculului a anvelopelor 195/60/15 , anvelope trecute in actul german, atunci prestatia se va face fara ca dvs sa achitati ceva.

Pentru a completa in cartea de identitate a vehiculului (C.I.V.) alte anvelopele si jante ce pot fi montate optional pe un anume tip de autovehiculul (mentionate in documentele de omologare de tip a vehiculului), trebuie sa luati legatura cu reprezentantii nostri abilitati sa faca modificari in C.I.V. Tariful pentru o astfel de prestatie este în jurul sumei de 70 RON.

In cazul unui vehicul echipat cu anvelope/jante care nu sunt mentionate in documentele de omologare acesta determina reomologarea vehiculului, operatiune care presupune inclusiv efectuarea obligatorie a incercarilor privind performantele sistemului de franare si etalonarea vitezometrului, si, daca Laboratorul de incercari pentru siguranta rutiera decide, a incercarilor privind stabilitatea vehiculului si zgomotul acestuia. Omologarea se va acorda numai daca rezultatele incercarilor si verificarilor efectuate atesta indeplinirea conditiilor tehnice aplicabile. Tariful pentru o astfel de prestaţie este de peste 400 RON putand urca in functie de tipul de incercari la care este supus autovehiculul.

Mentionam ca modificarea cartii de identitate este conditionata de obtinerea in prealabil a unei programari la reprezentanta dorita.
Focus Turnier TDDI 08/2002 ,90 CP, climatronic ,magnum grey,AG-21-...
qpsk2003
Member

Maşina: super car

Mesajde Huffy » 26 Noi 2007, 12:29

L-am mutat la sectiunea Service, alta sectiune mai potrivita nu-mi vine in minte.
Huffy

Maşina: Ford

Re: raspuns rar la sesizare

Mesajde dnc » 27 Noi 2007, 19:23

$1 scrie:$2eau
Nu stiu daca aici trebuia sa postez dar va dau un copy paste la raspunsul care l-am primit de la RAR in legatura cu faptul ca omul lor se inchide cu masina intr-o hala atunci cand iti face omologarea , precum si la faptul ca desteptul de ing de la rar nu mi-a trecut in certificat si carte decat un singur fel de jante si cauciucuri cu toate ca in brief sunt specificate 2 tipuri si culmea , masina mea era si este echipata chiar cu acele jante si cauciucuri pe care incompetentul nu le-a specificat in actele romanesti

Referitor la petitia dvs, va comunicam ca din motive de protectia muncii in hala de inspectii tehnice nu este permis accesul persoanelor neautorizate si neinstruite, motiv pentru care in luna octombrie a trebuit sa asteptati in afara halei de inspectie tehnica .

Cand ati specificat ca "omologarea din brief si microcat a masinii dvs a fost in Germania in 2003" cred ca va referiti la data inmatricularii in Germania in 2003 iar in cartea de identitate eliberata de RAR este trecut anul de fabricatie (2002), ceea ce poate fi perfect adevarat, dar daca va referiti la altceva, va astept cu date suplimentare.

Pentru trecerea in cartea de identitate a celor doua randuri de anvelope va asteptam la sediul reprezentantei noastre din Pitesti atat cu masina, cartea de identitate a vehiculului si cu brieful din Germania. In cazul in care inginerul nostru a omis trecerea in cartea de idnetitate a vehiculului a anvelopelor 195/60/15 , anvelope trecute in actul german, atunci prestatia se va face fara ca dvs sa achitati ceva.

Pentru a completa in cartea de identitate a vehiculului (C.I.V.) alte anvelopele si jante ce pot fi montate optional pe un anume tip de autovehiculul (mentionate in documentele de omologare de tip a vehiculului), trebuie sa luati legatura cu reprezentantii nostri abilitati sa faca modificari in C.I.V. Tariful pentru o astfel de prestatie este în jurul sumei de 70 RON.

In cazul unui vehicul echipat cu anvelope/jante care nu sunt mentionate in documentele de omologare acesta determina reomologarea vehiculului, operatiune care presupune inclusiv efectuarea obligatorie a incercarilor privind performantele sistemului de franare si etalonarea vitezometrului, si, daca Laboratorul de incercari pentru siguranta rutiera decide, a incercarilor privind stabilitatea vehiculului si zgomotul acestuia. Omologarea se va acorda numai daca rezultatele incercarilor si verificarilor efectuate atesta indeplinirea conditiilor tehnice aplicabile. Tariful pentru o astfel de prestaţie este de peste 400 RON putand urca in functie de tipul de incercari la care este supus autovehiculul.

Mentionam ca modificarea cartii de identitate este conditionata de obtinerea in prealabil a unei programari la reprezentanta dorita.

hmm. kestia este ca si eu am la fel, am dus masina la rar inainte de cumparare avand jenti de 15 si 195/65/15 iar in certificat au trecu 186/65/14 acum am remarcat cand ai postat tu treaba asta. ideea este ca si cei 2 proprietari dinaintea mea au avuto la fel masina si nu sau plins de problme cu politia sau altceva. nam idee ce se paote intampla dac nu corespun. ma mai interesez si daca afluceva anunt .
dnc
1nsane Member

Maşina: 1.6 tdci

Mesajde fasconal » 27 Noi 2007, 21:55

@dnc: iti raspund eu. Sunt in aceeasi situatie, am apelat si eu la RAR si am primit un raspuns similar.
Ce se poate intampla, daca ce ai pe masina nu e si in talon ?
Simplu: un politist ( agent cred ca se numeste acum ) te poate amenda si iti poate retine talonul pana la "remedierea" situatiei, ceea ce inseamna, fie ca mergi si ii arati agentului ca ai pe masina anvelope conforme cu talonul fie ii arati CI cu adaugirea respectiva.
Acest gen de amenda este rar intalnit, dar EXISTA!!!
fasconal
1nsane Member

Mesajde dnc » 28 Noi 2007, 12:11

$1 scrie:$2dnc: iti raspund eu. Sunt in aceeasi situatie, am apelat si eu la RAR si am primit un raspuns similar.
Ce se poate intampla, daca ce ai pe masina nu e si in talon ?
Simplu: un politist ( agent cred ca se numeste acum ) te poate amenda si iti poate retine talonul pana la "remedierea" situatiei, ceea ce inseamna, fie ca mergi si ii arati agentului ca ai pe masina anvelope conforme cu talonul fie ii arati CI cu adaugirea respectiva.
Acest gen de amenda este rar intalnit, dar EXISTA!!!

pai ce mama naibii daca masina asa a iesit pe poarta fabricii? iar astia la RAR cand au fc identificarea nu au vz chiorii ca sunt jenti de 15" cu alte dimensiuni, nu puteau sa sp de atunci ce mama masii. pfuaaa ce tara de kko.
dnc
1nsane Member

Mesajde arian46 » 30 Noi 2007, 01:13

mmda..si la mine e aceesi chestie..am fost la rar cu 195/65/15 si ei au omologat-o cu 185/65/14..dar e normal..ca suntem in Romania :lol:
FF1 negru, 1.6, 16v, 2001..tarziu
arian46
Incepator

Maşina: Focus 1.6 Zetec 2001

Mesajde marcel vasile » 05 Dec 2007, 01:10

si la mine la fel .in timisoara, pe masina aveam genti aliaj cu gume 195\15,in brief era si 185\14..boul de roman a trecut doar 185...in brief era 2003 ,a trecut 2002...am fost cu un opel combo.in constanta .in carte germania rezervor ul era de 52,romanul trece 68...cica datele le au de la dealerii...dobitoci...cum sa treci 16 litri in plus..
marcel vasile
Member

Maşina: FORD KUGA 4WD -2008,136CP
VIN: WF0RXXGCDR8S77056

Mesajde dnc » 06 Dec 2007, 13:01

pai si ce avem de facut in cazul asta? stam pana neopreste nenea militianu si ne ia certificatu si ramnem pietoni?
dnc
1nsane Member

Mesajde qpsk2003 » 07 Dec 2007, 12:18

in mod normal ar trebui sa ne unim mai multi in aceasta situatie , sa le facem o sesizare ( si nu numai la rar ) iar cei ce au incurcat borcanele sa faca cele necesare pe cheltuiala lor
nu ar trebui sa pierdem noi timpul prin rar si la politie pt a corecta greselile incompetentilor iar actiunea noastra sa le fie invatatura de minte
dar voi credeti ca in romanica putem obtine asa ceva?
oricum ar merita incercat
Focus Turnier TDDI 08/2002 ,90 CP, climatronic ,magnum grey,AG-21-...
qpsk2003
Member

Maşina: super car

Mesajde dnc » 07 Dec 2007, 12:20

hm suna interesant dar presimit ca o sa ne luptam cu morile de vant si din cauza stresului ni se mai duc 2 ani din viata, daca are cine vreo idee ar fi binevenita.
dnc
1nsane Member

Mesajde BoogY » 07 Dec 2007, 15:06

Incep sa cred ca o fac intentionat astia de la RAR,sunt din ce in ce mai multe masini noi care vin cu anumite dimensiuni de roti si in talon sunt trecute altele.
BoogY

Mesajde dnc » 07 Dec 2007, 18:20

raspuns de la RAR:

Referitor la scrisoarea dumneavoastra, va comunicam ca pentru a completa in cartea de identitate a vehiculului (C.I.V.) alte anvelopele si jante ce pot fi montate optional pe un anume tip de autovehiculul (mentionate in documentele de omologare de tip a vehiculului), trebuie sa luati legatura cu reprezentantii nostri abilitati sa faca modificari in C.I.V. Tariful pentru o astfel de prestatie este în jurul sumei de 70 RON.
Programarea pentru reprezentanta Voluntari, se face la numarul de telefon 9672.

eu re:Multumesc pentru raspuns, dar de ce nu sa facut de primata data cand sa mers cu ea la RAR si ce inseamna mai exact"(mentionate in documentele de omologare de tip a vehiculului)" care sunt acestea?

RAR:
daca aveti brieful veniti cu el daca nu cei abilitati se vor uita in calculator la numarul de omologare european in care sunt specificate toate tipurile de anvelope ce au fost montate si omologate pe acel tip de vehicul.
dnc
1nsane Member

Mesajde axy76 » 03 Ian 2008, 19:05

sincer , nu ma mai surprinde nimic la RAR, mi-au gresit seria sasiului la omologare , un "inginer inteligent" ca altfel nu ii pot spune a confundat H cu N si uite asa am mers un an cu vni-ul gresit in acte(CIV si CIA) , mai ales ca am iesit si cu masina in afara de 2 ori, era sa ii omor de nervi :twisted: . Dar dupa cum spunea un alt inginer de la RAR care a facut corectia, "aceste lucruri se intampla des :!: "
axy76

Maşina: Ford Focus MK3.5, 1.5 EcoBoost Titanium

Înapoi la Arhiva Comercial